kaynanam ve bebeğim

Bence el kadar bebekle diyar diyar gezmeyin. Ben bebek bakımı hiç yapmamıştım hatta tutmayı dahi bilmezdim. İki anne de iki üç gün kaldı hevesini aldı evlerine yolladım. Eşim işten geldi dönüşümlü baktık. Zorlandım mı evet ama lohusa halim ile kimsenin tipini göresim yoktu. Bebeğinizle evinizde huzur dolu günler geçirin

Yahu kadın torun sevmek istiyor.zaten başka şehirde yaşıyorsunuz.Bırakın azıcık sevsin. Ben mi yanlış anladım ama " ağlayacak alma" gibi bir şey okudum. Niye ağlıyor Bebek onu anlamadım?

Bebek sizin en çok sizi sevecek merak etmeyin. Evet yeni doğan bebeği kıskanıyorsunuz ama zaten kadın başka şehirde. Kadının ara ara kucağına verseniz belki bu kadar gözünüze batmayacak

Lohusalık döneminde olduğunuz için sağlıklı düşünmekte zorlanıyorsunuz. Ayrıca neden eşinizi yanlız bıraktınız anlamadım. Kırk gün kendi anneniz kalmış bir on gunde KV evinize gelebilirdi. Aynı şeyi eşiniz yapsa ne hissedersiniz?

ama emzirme stilime bile karışıyor neden yatarak emziriyomuşum neden öyle yapmışım böyle yapmışım cocuga bakacaksa benim düzenimde baksın ikide bir laf edip duruyo
Ben yatarak emzirebiliyordum ilk 1 ay sezeryan yerim cok aciyordu kucagima bile alıp emziremiyordum ama gazını cikarabiliyordum sizin gibi.. sizi cok iyi anlıyorum uyuyan cocugu uyandirip gazini almak kadar sacma bir sey yok zaten.. gunduz bebek uyanikken sevsin istedigi kadar niye uyuyan bebegi uyandiriyo?? Neden basinizda emzirirken bekliyo ki ben açıkçası emzirirken yanimda dursun istemedim durmadi musade de etmedim odama gittim emzirdim bebegimi.. gunduz de uyanikken sevdi..
Gercekten kaynanalari anlamiyorjm tamam iyiligimizi guya dusunuyorlar benimki kucaginda bebegim varken kafasini bir anda atiyordu benimki tutup bebek kucağındayken çay icti basimdan kaynar sular döküldü çayın acelesi mi vardi kucagindan indirince iç yani cocugum yanacak diye ödüm koptu yine kavga olmasın diye ses etmemistim..sen boyle yazdikca anılarim canlandi gozumde kocanda izin vermis git annene hatta direkt kendi evine git ne diye duruyorsun oralarda

Kötü bir durum göremedim. Bizim evladımız evet ama onlarında torunları sevmek görmek istiyorlar ve bizler de o dönem hormonlar sebebiyle sanırım paylaşmak istemiyoruz bebeğimizi bana sorarsan emzir ver babannesine, anneannesine, babasına artık kim varsa. Hem sen güzelce dinlen hem onlar sevsin bağ kursunlar. Bebeğinde farklı durumlara uyum sağlayarak büyümesi gerekli bence. Ben senin yaptığın gibi yaptım en başlarda vermedim hep kendim ilgilendim ama en çok beni yordu yıprattı süreç

Yahu anlasaniza kadin sevmek istiyor yazik ya verin ne olacak o kadar kücük bebek zaten zirt pirt uyanir ver vur kafayi yat uyu ne bu kaynana düsmanligi ya senin oglunsa onun da torunu

Yatarken emzirdiği için bekliyor olabilir malesef çok tehlikeli

Vallahi bakış açısı her şeydir ya
Benimde kayinvalidem ben bakayım sen uyu derdi dünyalar benim olurdu halen de anlatırım bu konuda hakkını ödeyemem diye herkese
Demek ki Benimde "gelip gelip bana sen uyu" diyor alıyor deyip gıcık olarak anlatma ihtimalim de varmış düşünemedim daha doğrusu ben Allahtan korkarım
Niye kadin torunu alıp organ mafyasına satacak gibi davranıyorsunuz farkında mısınız o da onun torunu anneniz ne dese şahane kadın sen dinlen diyor sinir oluyorsunuz
Siz de erkek evlat yetistiriyorsunuz unutmayın
3 cocuk buyuttum fıtık dediğiniz anne yüzünden olacak bir şey değil
Hic bir anne çocuğunu fıtık etmez
On yargının ötesinde kötü kalplisiniz üzgünüm
Bir de şeyi merak ettim niye hep yanınızda yörenizde biri olmak zorunda siz yaptınız siz büyütün bir çocukla 40 gun anneniz kalmış sonra siz gitmişsiniz sonra kv gecmissiniz sonra geri annenize geçeceksiniz madem bebek de uyuyor ne güzel her bebek gece uyumaz sizi yormuyor ne güzel ben uykusuz sürünüyordum siz uykunuzu da alıyorsunuz valla büyük şans e geriye ne kalıyor da siz bebeğe eşinizle bakamiyorsunuz bunu bir düşünün bence yardım etmek isteyen kv kisisini karalamaya çalışmadan evvel bunu düşünün
Ha bir de logusalik derseniz o öyle bir şey değil eş ailesine sinir eden kendi ailesine laf ettirmeyen logusalik olmuyor logusalikda herkese sebepsiz gıcık oluyorsunuz sizinki farklı bir sey

ben uyumuyorum ki bebeğim öyle uykuya daha rahat geçiş yapıyor o yüzden geceleri yatarak emziriyorum
sık sık orta kulak enfeksiyonu olabilir haberiniz olsun Allah korusun
doktor ve hemşireler ısrarla söyler kafası biraz havada emzirin diye

benim kızım meme grevine girdiğinde sadece yatarak emdi ne yazik ki başka türlü emmediğinden.. Allah korudu kızımı valla

annemle öyle yaptık ama ben yaptım cogunlukla bebeğime alışmak icin. annemde bana yardım gerektiğinde yardımcı oldu. gece annem bekledi bebeğimin 40ı çıkana kadar. çok yardımı oldu çamaşırıma kadar yıkadı uğraştı.
ağlayacak alma olayı şöyle bebeğim gazlı olduğu için ıkınıyor gazını çıkaramayınca ağlıyor her ağlamasına alıyor cocugu sonrada sen kucağa kı alıştın diyip cocukla konusuyor o yüzden ağlıcak tabi her ağlamaya alma dedim ama pış pış yapsın diye de gösteriyorum yani öyle bebeğimi elletmeme gibi bir durum söz konusu değil

çok geçmiş olsun sağlıklı ömrü olsun ben gündüz kucağımda yatarak karışık emziriyorum gecede yatarak emziriyorum

çok geçmiş olsun sağlıklı ömrü olsun ben gündüz kucağımda yatarak karışık emziriyorum gecede yatarak emziriyorum
kaynanam bebeğe bakamıyorum gibi davranıyor ama bana. mesela az önce bebeğe mama verelim dedi sebebide bebeğim gazlı ve bazen memeyle kavga ediyor ayaklarını atıyor kendini sıkıyor emmiyor bunu gördü ve mama verelim emmiyo dedi ne alaka dediğimde emmiyo süt gelmiyodur dedi yani bana bu tarz yaklaşımları oluyor normal baksa bende ses etmicem zaten . tabikide baksın torunu ama bana bebeğime bakamıyorum gibi davranıyo

Herkes kaynanacı çıkmış yorumlarda hayret. Benim de kv düşünceliydi sağolsun dinleneyim de istedi ama bu kadar ısrarcı olup sınırlarımı da ihlal etmedi yani. Üslubunca kaç kez uyarmış konu sahibi daha ne yapsın? Konu sahibini haksız bulduğum tek nokta. Daha yeni doğum yapmışken bebeğiyle kendine odaklanmak yerine kardeş payı yapa yapa bir oraya bir buraya gitmek. Sınırlarınız aşılsın istemiyorsanız kendi evinize dönmelisiniz bence çünki duran bir bebeğim var demişsiniz. Kolay bakabildiğinizi düşünürsek bence artık kimsede kalmayın kendi düzeninize geri dönün.

emzirip götürüyorum zaten bebeğimi oturma odasında beşiğine koyuyorum yani vermemezlik olayı yok ama kaynanam emzirirken istiyo bebeği ver diye ben mi anlatamadım acaba yazımda birçok kişi sanki ben elletmek istemiyomuşum gibi anlamış. ya da emzirirken beneğim gazından dolayı cebelleşiyor memeyle süt gelmiyodur mama verelim diyo yani bu tarz söylemleri yüzünden yazdım bu yazıyı yoksa bebeğe baksın alsın kucağına ki kucağına alıyor normal davrandığında zaten ses etmiyorum

Ay fenalık geldi yorumlardan. İnsan dedigin bir konuyu 1 kerede, hadi 2 kere de anlamalı. Ben bebeğe bir seyi uygun gördüysem bitmiştir ya herkes ona uymak zorunda. Begenmeyen kendisi doğursun bi tane daha. Kiloma, yediğime, uykuma, bebeğe bakmama kim nasil karışabilir yahu? İyi niyetliyse bir kere söyler sonra susar yani çocuk yok karşısında. Sizin 2 hatanız olmuş birisi kalkıp bebeği oraya buraya taşımak mis gibi evinizde babasıyla bakmak varken. Diğeri de burada insanlara sormak. Siz rahat değilseniz bitmiştir yani milletin gönlünü eyleyecek zaman değil su an. Bin kisi de haksızsın ver bebeği ona dese sizin fikrinizden, iç huzurunuzdan önemli değil. Kalkin evinize dönün, babasıyla bağı kopmasın diyin. Bi uçağa binmeye bakar.

Son düzenleme:
Küçücük bebekle sağda solda ne işin var anlamadım ben seni ya. Git evine kocanın yanına. 12 saat yol diyorsun bir de Allah akıl fikir versin.

Yani kusura bakmayın ama hiç hattı sorulacak kadın değilsiniz. O kadra bilenmissinizki kadına ağzı ile kuş tutsa yaranamaz. Keskin sirke küpüne zarar bu sadece size zarar verir. Doğum evrenizde bile bunların hesabını kitabını yapmışsınız , bunlara vakit ayırmanız sizin zamanınızın kaybı olmuş sadece

Kimsenin anneliğine laf etmek haddim degil ama ikizlerim ve kızım var. Toplam üç cocuk. Gaz sancısı çekerken hiç ağlasın, kucağa alışmasın diye düşünmedim/ düşünmedik. Aksine biri bana kucağa alışmasın dese kesin kavga çıkardı. Kırk günlük bebek tabiki kucakta duracak. Her ağlamasında kucağıma aldım. Ama bu tabiki sizin evladınız.

KV kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. İstemiyorsanız annenize gidin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…