Kaynanam ve hesaplarımız

Yani ne alaka simdi kaynanasi ile yasadigi durum ile siyasi görüsü?
Ortaligi bulandirmak icin yapilmis bir yorum resmen. Konu ile alakasi bile yok

Sorgulamayan, biat eden insana üzülmem demiş işte, yazarken de izin alacak değil sanırım E egecell ki ben de aynı fikirdeyim. Ayrıca gerçekten şaşırdım çünkü üye burada insanlara gayet akıl veren, bazen üstten yorumlar yapan bir üye ve özel hayatındaki bu pasifliği beni şaşırttı.

Peki nasıl bir duruş sergilemeliyim fikir verir misiniz?
Öncelikle başkalarının yanında tartışmamalısınız. Hadi kazara oldu diyelim, dışarıdan başka birisi buna müdahil olduğunda tavrınızı net bir şekilde "karışmayın lütfen, bu bizim aramızda olan bir konu" diyerek belirtmek zorundasınız. Eğer eşiniz de böyle bir duruma müsaade ediyorsa ona karşı da tavır almalısınız. Zaten karışan kişi eş annesi olduğu için buna müdahale etmek sizden önce eşinize düşer ama o, ağzını açmamış; çünkü tüm söylenenleri yutan bir yapınız olduğu için bu şekilde terbiye edildiginizi düşünüyor hepsi.

Başta eşiniz olmak üzere hepsine tavır alacağınız yerde bir de gidip elbise için para istemişsiniz. Zar zor ikna olup bir de lütfeder gibi borç veriyorum demiş. Bu nedemek biliyor musunuz? Ben bana karşı yapılan her muameleyi hak ettim, o yüzden susuyorum hatta hatamı da anladım demek onların nazarında. K.validenize de gün doğmuş "dur, ben bunu az daha terbiye edeyim" diyerek başlamış yeni baştan hadsizliğe! Bir de olayın dozunu arttırıp k.pederi de dahil etmişler ki hepten ezil büzül, terbiye ol.

Öncelikle kendinize saygıniz olsun. Hatali olsanız dahi kimsenin size saygısızlık yapmasına müsaade etmeyin. Tavrınızı koymaktan ve düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin. Ama tabi siz kendinizi başta sessiz ve savunmasız bir kişi olarak bu insanlara kabul ettirdiğiniz artık için bu şekilde kabullenmeleri çok zor hatta imkansıza yakın gibi. Bu yüzden ilk önce kocanızla konuşmanız ve ona had bildirmeniz gerekiyor.

Giderim, elbiseler için binbir nazla niyazla verdigi o borç paraları kendisine geri veririm (k.valide yaninda yapmayın tabi ki bunu). Sonrasinda da bana karşi yapılan muameleye karşı neden sessiz kaldiğını sorarım ve bir daha böyle bir durumun yaşanmasini istemedigimi, bu durumdan çok rahatsız olduğumu söylerim. Aynı muameleye o maruz kalsaydi nasil hissederdi sorarim gibi gibi. Annesi ve babasiyla konuşmasini ve bana karşı olan duruşlarını düzeltmelerini isterdim. Bir daha bu veya buna benzer bir durum yaşanırsa sessiz kalmayacağımi bilmelerini isterdim. Ve tabi ki hepsine karşı tepkili olurdum. Gerçi ben hepsinden özür de isterdim ama siz kendinizi onlara karşı haksız olduğunuza dair onları epey bir ikna etmissiniz; o yüzden özür dilemelerini çok beklemiyorum maalesef.

Maddi manevi olarak biraz daha kuvvetli dur.
Genel itibariyle aklı başında, insanları da yönlendirirken sakinsin.
Kendş ilişkinde de ayakların yere bassın.
Mesela tek odalı bir konteynerde kavganızı erteleyin, kimselere duyurmayın. Kocanız zaten çok değişik birisi. Ona da fırsat vermeyin. Yani kıyafeti zaten size söyletmeden alması gerekirken yalvarması falan çok itici.
Daha dik durarak şurada kıyafet varmış ya şimdi alalım yada iki katı fiyatına kendi şehrimize dönünce sen bilirsin de kapat konuyu. Borçlanma vs gibi bir konuya asla adım atma mesela. Evlilik birliği içinde böyle bir şey mümkün mü? Anası atası ona borçlanıyor mu sevgili "el kızı"?
Adam ailesi olarak seni ve çocuğunuzu mu görüyor kök ailesini mi? Kök ailesi için sizin ezilip, üzülmenizden hoşnut mu? O sizi bu şekilde konumlandırıyorsa siz de onu doğru yere konunlandırın herkes haddini bilsin.

çıkarak yazıyorum inançlı birisin belli ki şu a
Ben vereyim senin annen benimle böyle konusamaz ailem hakkında hiç konuşamaz. Zaten çocuğumla ilgilenirken bu depremden sonra hayata devam ederken zorluklar yaşıyorum ilaç kullanacak raddeye geldim . Taş değilim bende azıcık vicdanin varsa ve benim eşim olarak yoluna devam etmek istiyorsan bundan sonra bizi bir araya getiremezsin. Git ne zaman görmek istiykrsan gör. Ama ben daha da adını ağzıma almam diyeceksiniz.

Şu an günaha da giriyorsunuz. Hem kendi hakkiniza hem çocuğunuzun hakkına giriyorsunuz . Kadın psikolojik problemleri varsa gitsin tedavi olsun . Yalandan aglamalarla size resmen psikolojik şiddet uyguluyor susmayın Allah korusun kanser eder adamı ya

Bakim parası ya da adi her neyse kadin aliyor olabilir çocuğuna harciyordur verilen parayla herşeyin yapılması mümkün değildir bu dönemde çocuğun ihtiyaçları her şekilde karsilaniyorsa, o para ya da aile parasıyla cok önemli bişey değil annenin o parayı kullanması, çocuğunun ihtiyaçları eksik kalsa bir anne gidip 4 elbise almaz demek ki eksiksiz herşeyini yapılması gereken herşeyini alıyorlar ki elbiseyi almis

Yani ne alaka simdi kaynanasi ile yasadigi durum ile siyasi görüsü?
Ortaligi bulandirmak icin yapilmis bir yorum resmen. Konu ile alakasi bile yok
Aldığınız nefes bile siyasi de işte. Hani fiziksel ve psikolojik şiddete karşı 6284, süresiz nafaka filan bunların hepsi hayatın içinden ve siyasi konular da işte neyse. Gelin bir gün aile mahkemelerini izleyin bakayım ne siyasiymiş ne değilmiş.
4 elbise için maaşın yarısını veriyor kadın ve bunu tercih etti.
Üzülmediğim şeylerin hesabını da size vermem

Benim tuzum kuru , siyaset ile ilgilenmiyorum yasadiginizi ulkede. Sadece konu sahibi malum partiye oy verip memnunum dedigi icin,cikismanizi dogru bulmadim
Eğer maddiyattan bahsediyorsanız Benim ve buradaki onlarca kadının da tuzu kuru. Ama işte kurunun yanında yanan yaşlara da üzülmeden geçemiyoruz. Ama konu sahibi gibiler için de değil üzüntümüz. konu sahibi gibilere 2. El giysisi konusu açmasın diye çok anlatmaya çalıştık ama ısrarla yok dediler. Şimdi niye 2. El giysi konusu açıyor diye üzüleyim kendisi zaten üzülmüyor ki kendisine ?

Bir de hali hazırda hödük kocası olanlar 6284 le derdi olan partileri nasıl destekler gsgsgsgs bu resmen intihar. Çünkü belli ki sen bu adamın psikolojik şiddetine uğruyorsun fiziksele de evrilebilir bu. Boşanma ihtimalin var. E engelli çocuğun var çalışmıyorsun. Bu adam senden boşanınca 2 sene yalandan nafaka verip hayatına devam etmesin diye süresiz nafaka diye bir kurum var. Sen diyorsun ki yok süresiz nafakayı kaldıralım diyen siyasiler bana makul geliyor. E tamam sen bilirsin .

Yok madiyattan bahsetmiyorum.
O kisim onemli degil zaten. Ben sizide anladim zaten.
Ben konu sahibine uzuldugum icin, suan ki konusunda odaklanip yardimci olamanin daha dogru olacagini demek istedim. Anlatim bozuklugum olabilir. Türkcem bana göre iyi olsada,bazen sorun yasayabiliyorum.
Kendide farkinda, fakat nasil ne yapacagini bilmiyor veya cesaret edemiyor .

Hemen herkesin kaynanasının bu potansiyelde olduğunu düşünüyorum. Oğullarından güç alanlar ortaya çıkarıyor bu yüzlerini. Oğullarından korkanlar susuyor.

Konudaki en büyük hata ailevi her konunuzu kv yanında konuşmanız. O da özelinizin bir parçasıymış gibi davranmanız. Koca da pasif olunca önüne geçilmiyor tabii.

Deprem bölgesinde olduğunuz için ihtiyaçlarınızı karşılayan kişi eşiniz olduğu için size elbise almasını tuhaf bulmadim. Çocuğunun bakım parasına göz dikmesini tuhaf buldum. Çok rezilce bu.

Kimse kusura bakmasın, bu para çocuğun ihtiyaci için devlet tarafindan verilen bir para. Siz de onun bakmakla yükümlü olduğu eşisiniz. Ne demek borç vermek? Size o elbiseyi alacak, çocuğun parasına da dokunmayacak. Olması gereken buydu.

Ben hiçbir zaman 3. Kişilerin özellikle de bu kisiler ailedense onların yaninda tartisilmamasi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hem kendilerine araya girme hakki goruyorlar böyle durumda hem de baska yerde konusma can sıkma durumlari oluyor. Ben sinirlensem bile tartismam esimle özellikle kv yanında. O yokken ne jstiyorsam yine söylerim ama ona oglumla anlaşamıyo musunuz aa kavga mi ediyosunuz deme lüksünü sağlamam. Madem makul bir insan degil kv onun yanında tartismayin. Esinizin de size borç verir gibi para vermesi degisik geldi anladığım kadariyla siz calismiyorsunuz neyin borcu yani, kimden alip kime vereceksiniz o kısmı da anlayamadım. Ama kv nin yüzüne karşı sana bakmam dediginiz iyi olmuş konuşur konuşur susar almış cevabını

Eviniz hasar görmemişti geçin evinize sonra mümkünse Şehir değiştirin. Yoksa her depremde kaynana size saracak.

Ağzınıza sağlık. Yorumlar çok üzücü.
Tuzu kuru insanlar kadını zayıf noktasından vurmaya çalışıyor.

Benim kaynım da engelliydi. Tam 45 yil kayınvalidem ömrünü adadı ona, son nefesine kadar bebekler gibi baktı. Torunlarını görmeye bize geldiğinde bile aklı oradaydı.
70 yaşında kadın yedirir, içirir, yıkar, abur cuburlarını alırdı.
Kaynımın odasında TV, bilgisayar, en güzel mobilyalar vardı. Her doğum gününü büyük özenle kurtlardı.
Ama bu kadın bakım parasını başka şeylere harcardı, evin gelirlerinden biri olarak görürdü o parayı.
Buradaki üyeler, o çocuğu annesinden daha fazla düşünüyormuş hadsizliğine düşmüşler. Çocuğa acıdım diyen bile olmuş.
Konu sahibi, yorumlarını beğendiğim, güzel bir üye, eminim çocuğuna çok iyi bakıyordur.

eski mesajları görmesemde ailenin davranışları küçük hesaplar heleki çocuğunun engelli maaşıyla 4 elbise hepsi aynı çamurda ve siyasal tercihi belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…