- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 35.997
- 598
- Konu Sahibi Pozitif bir uye
-
Yani ne alaka simdi kaynanasi ile yasadigi durum ile siyasi görüsü?
Ortaligi bulandirmak icin yapilmis bir yorum resmen. Konu ile alakasi bile yok
Kendinede alabilirsin bu zaten senin için verilen bir ödenekÇocuğa kullanıyorum ben hep, ilk kez kendime bişey aldım.
Öncelikle başkalarının yanında tartışmamalısınız. Hadi kazara oldu diyelim, dışarıdan başka birisi buna müdahil olduğunda tavrınızı net bir şekilde "karışmayın lütfen, bu bizim aramızda olan bir konu" diyerek belirtmek zorundasınız. Eğer eşiniz de böyle bir duruma müsaade ediyorsa ona karşı da tavır almalısınız. Zaten karışan kişi eş annesi olduğu için buna müdahale etmek sizden önce eşinize düşer ama o, ağzını açmamış; çünkü tüm söylenenleri yutan bir yapınız olduğu için bu şekilde terbiye edildiginizi düşünüyor hepsi.Peki nasıl bir duruş sergilemeliyim fikir verir misiniz?
Peki nasıl bir duruş sergilemeliyim fikir verir misiniz?
Ben vereyim senin annen benimle böyle konusamaz ailem hakkında hiç konuşamaz. Zaten çocuğumla ilgilenirken bu depremden sonra hayata devam ederken zorluklar yaşıyorum ilaç kullanacak raddeye geldim . Taş değilim bende azıcık vicdanin varsa ve benim eşim olarak yoluna devam etmek istiyorsan bundan sonra bizi bir araya getiremezsin. Git ne zaman görmek istiykrsan gör. Ama ben daha da adını ağzıma almam diyeceksiniz.Peki nasıl bir duruş sergilemeliyim fikir verir misiniz?
Bakim parası ya da adi her neyse kadin aliyor olabilir çocuğuna harciyordur verilen parayla herşeyin yapılması mümkün değildir bu dönemde çocuğun ihtiyaçları her şekilde karsilaniyorsa, o para ya da aile parasıyla cok önemli bişey değil annenin o parayı kullanması, çocuğunun ihtiyaçları eksik kalsa bir anne gidip 4 elbise almaz demek ki eksiksiz herşeyini yapılması gereken herşeyini alıyorlar ki elbiseyi almisBakım parası tamamen çocuk bakımı için destek olarak verilir süslenmeye değil. Ha kendine gelen maaşla alıyorsa alsın ama karı koca burda bakım parasını da kırışıyorlar gibi bir ortam var. 4 tane elbiseyi bir zahmet birbirlerine borçlanarak ve borç olarak bahsi geçen parayı bakım parasından alarak ödeşmesinler. Benim için etik değil. Adam da zaten hiç dokunmaması gereken bir paraya burnunu sokuyor. Engelli bakımı çok masraflı ve zahmetli bir iş yani destek olacağına kendi payını ayırıp alıyor paradan valla tam cinnetlik
Aldığınız nefes bile siyasi de işte. Hani fiziksel ve psikolojik şiddete karşı 6284, süresiz nafaka filan bunların hepsi hayatın içinden ve siyasi konular da işte neyse. Gelin bir gün aile mahkemelerini izleyin bakayım ne siyasiymiş ne değilmiş.Yani ne alaka simdi kaynanasi ile yasadigi durum ile siyasi görüsü?
Ortaligi bulandirmak icin yapilmis bir yorum resmen. Konu ile alakasi bile yok
Eğer maddiyattan bahsediyorsanız Benim ve buradaki onlarca kadının da tuzu kuru. Ama işte kurunun yanında yanan yaşlara da üzülmeden geçemiyoruz. Ama konu sahibi gibiler için de değil üzüntümüz. konu sahibi gibilere 2. El giysisi konusu açmasın diye çok anlatmaya çalıştık ama ısrarla yok dediler. Şimdi niye 2. El giysi konusu açıyor diye üzüleyim kendisi zaten üzülmüyor ki kendisine ?Benim tuzum kuru , siyaset ile ilgilenmiyorum yasadiginizi ulkede. Sadece konu sahibi malum partiye oy verip memnunum dedigi icin,cikismanizi dogru bulmadim
Yok madiyattan bahsetmiyorum.Eğer maddiyattan bahsediyorsanız Benim ve buradaki onlarca kadının da tuzu kuru. Ama işte kurunun yanında yanan yaşlara da üzülmeden geçemiyoruz. Ama konu sahibi gibiler için de değil üzüntümüz. konu sahibi gibilere 2. El giysisi konusu açmasın diye çok anlatmaya çalıştık ama ısrarla yok dediler. Şimdi niye 2. El giysi konusu açıyor diye üzüleyim kendisi zaten üzülmüyor ki kendisine ?
Ben hiçbir zaman 3. Kişilerin özellikle de bu kisiler ailedense onların yaninda tartisilmamasi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hem kendilerine araya girme hakki goruyorlar böyle durumda hem de baska yerde konusma can sıkma durumlari oluyor. Ben sinirlensem bile tartismam esimle özellikle kv yanında. O yokken ne jstiyorsam yine söylerim ama ona oglumla anlaşamıyo musunuz aa kavga mi ediyosunuz deme lüksünü sağlamam. Madem makul bir insan degil kv onun yanında tartismayin. Esinizin de size borç verir gibi para vermesi degisik geldi anladığım kadariyla siz calismiyorsunuz neyin borcu yani, kimden alip kime vereceksiniz o kısmı da anlayamadım. Ama kv nin yüzüne karşı sana bakmam dediginiz iyi olmuş konuşur konuşur susar almış cevabınıMerhaba arkadaşlar bir ben kaynana konusu açmamıstım bende açtım tam oldu.
Daha önce de demiştim deprem bölgesindeyim kayınvalidem konteyner da ve yanında eşimin ısrarı ile beş gündür kalıyoruz.
Geldiğimde bir kaç gün kalıp gideceğim dedim eşimle yanında tartıştık diye çok ağır şeyler söyledi kayınvalidem. Boşanmak istiyorsun ama oğlumu havada kaparlar dedi. Dedi de dedi damarıma bastı durdu. Sonra da ağlayıp kızına gitti yakında olduğu için.
Geldikten sonra yakında bir mağaza gördüm ve orda pahalı olan ve hep giydiğim elbiseleri yarısından da ucuza buldum. Görünce eşimi ikna etmek için gelip konuştum baya zor ikna olur para konusunda çünkü. Neyse ikna ettim dört elbise almak için ama eşim bunu borç olarak aldı. Yani bu parayı bana geri verirsin dedi. Tamam dedim . Kayınvalidem akşamında başladı hala çocuk gibisin hoc olgun olmuyorsun kocana yardımcı ol biraz araç almak istiyor dedi bende neyim var ki olayım dedim. Alışveriş yapma bu kadar gerek yok biraz biriktir hastalık seninki deyip durdu. Ben sadece sustum ayıp olmasın diye ama içim içimi yedi eşim hiçbir şey demedi çünkü.
Sonra kayınvalidem konudan konuya geçip bana bakar mısın dedi ve bende yok bakamam dedim bunun üstüne ağzına geleni dedi. Antidepresan kullanıyorum zaten çok sıkıntıya gelemiyorum diyorum kendisine de. Ben sana mı kaldım ne oluyo sana ne bulduysa dedi aileme bile laf etti ben yine sustum anne bişey demedim abartma dedim. Çıktı gitti kızına orda da kayınpederimi aramış şikayet etmiş beni evden kovdu demiş şimdi beni aradı ve senin derdin ne diye bağırdı bana.
Arkadaşlar sizce ben ne yapıyorum eşimin parasıyla eşya almam kötü mü? Eşimin tek kelime etmemesi normal mi?
Ne desem battı ne yapmalıyım sizce?
Eviniz hasar görmemişti geçin evinize sonra mümkünse Şehir değiştirin. Yoksa her depremde kaynana size saracak.Merhaba arkadaşlar bir ben kaynana konusu açmamıstım bende açtım tam oldu.
Daha önce de demiştim deprem bölgesindeyim kayınvalidem konteyner da ve yanında eşimin ısrarı ile beş gündür kalıyoruz.
Geldiğimde bir kaç gün kalıp gideceğim dedim eşimle yanında tartıştık diye çok ağır şeyler söyledi kayınvalidem. Boşanmak istiyorsun ama oğlumu havada kaparlar dedi. Dedi de dedi damarıma bastı durdu. Sonra da ağlayıp kızına gitti yakında olduğu için.
Geldikten sonra yakında bir mağaza gördüm ve orda pahalı olan ve hep giydiğim elbiseleri yarısından da ucuza buldum. Görünce eşimi ikna etmek için gelip konuştum baya zor ikna olur para konusunda çünkü. Neyse ikna ettim dört elbise almak için ama eşim bunu borç olarak aldı. Yani bu parayı bana geri verirsin dedi. Tamam dedim . Kayınvalidem akşamında başladı hala çocuk gibisin hoc olgun olmuyorsun kocana yardımcı ol biraz araç almak istiyor dedi bende neyim var ki olayım dedim. Alışveriş yapma bu kadar gerek yok biraz biriktir hastalık seninki deyip durdu. Ben sadece sustum ayıp olmasın diye ama içim içimi yedi eşim hiçbir şey demedi çünkü.
Sonra kayınvalidem konudan konuya geçip bana bakar mısın dedi ve bende yok bakamam dedim bunun üstüne ağzına geleni dedi. Antidepresan kullanıyorum zaten çok sıkıntıya gelemiyorum diyorum kendisine de. Ben sana mı kaldım ne oluyo sana ne bulduysa dedi aileme bile laf etti ben yine sustum anne bişey demedim abartma dedim. Çıktı gitti kızına orda da kayınpederimi aramış şikayet etmiş beni evden kovdu demiş şimdi beni aradı ve senin derdin ne diye bağırdı bana.
Arkadaşlar sizce ben ne yapıyorum eşimin parasıyla eşya almam kötü mü? Eşimin tek kelime etmemesi normal mi?
Ne desem battı ne yapmalıyım sizce?
Geçtik bugün eve mecburen. Şehir inşallah degisiriz sardı evet hemde bayaaEviniz hasar görmemişti geçin evinize sonra mümkünse Şehir değiştirin. Yoksa her depremde kaynana size saracak.
Ağzınıza sağlık. Yorumlar çok üzücü.Cocuk icin verilen parayı mi harcıyorsun diyenler neyin kafasını yasiyor acaba?
Sadece o para yeterli midir acaba çocuğun bakimi icin?
Bu, destek amaçlı verilen bir paradir.
Sapla samani ayirmayi bilin artık, körü körüne yazmanin alemi yok.
Bakim parasi vs hariç, çocuklarına extra para harcamiyorlar falan mi sanıyorsunuz nedir?
eski mesajları görmesemde ailenin davranışları küçük hesaplar heleki çocuğunun engelli maaşıyla 4 elbise hepsi aynı çamurda ve siyasal tercihi belli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?