Kaynanam ve ön koltuk sevdası

Benim rahmetli kayınvalidem de koşa koşa öne geçmeye calisirdi ben gülerdim sadece. Hatta bi ara eskiden ön koltuk tarafı geniş olan bi arabamız vardı kayinvalidem gorumcem ikisi yanyana önde oturup arkada beni tek birakmislardi ve kendi aralardinda sohbet ediyorlardi. Ben yokmusum gibi. Ben hiç mi hiç orali olmuyordum onlar beni kızdırmak icin yaptiklarini belli ediuorlardi ama salla diyordum kendime. Sonra biraktilar yapmayi. Demem o ki. Arkada cocukla oturmaniz sorun degil. Kayinvalidenizle o savasa girmeyin siz soyleyin buyrun diye. Cidden önemli degil caninizı sıkmaya deģmez

Ön koltuk özeli ne VIP falan mı

Tam kendinize göre kaynana bulmuşsunuz yüzeysel. Böyle saçma ve önemsiz konular ile yaşıyorsunuz zira . Hayat ön koltuktan daha fazlası hadi benden öğrenin .

Kayınalidem kendi yeğeniyle arkaya otursa daha hoş bence
Kazık kadar çocukla arkaya oturmak hoş gelmedi kilolu falanda değil bir rahatsızlığıda yok
Ne fesat insansınız yahu ne yapacak o çocuk size arkada kendiniz düşünüyorsunuz fikriniz zikriniz dir unutmayın.

Cahil olmayın yahu .

Direk mortingen şıtrayze diyordu Burhan Altıntop

Kaynana gelin iktidar savaşlarının bir cephesidir araba ön koltuğu Yıllar geçtikçe hem gelin hem kaynana önde oturmanın bir iktidar sağlamadığını farkeder ve iki tarafta birbirlerine “sen otur, sen otur” diye jest yapmaya başlar.

yaşlı değil sağlık sorunuda yok gayette kalkar bende söylüyorum nezaketen geç otur diye ama bu sefer battı

Ne fesat insansınız yahu ne yapacak o çocuk size arkada kendiniz düşünüyorsunuz fikriniz zikriniz dir unutmayın.

Cahil olmayın yahu .
Çocugun beni yemiceğini biliyorum ama sizce kaynanamın arkada kendi yeğeniyle oturması daha hoş olmazmıydı benim ne işim var

Yaşlı değil

Hiç takılmam böyle şeylere hatta sağ iken benim kv ve kp yaşlılar öen oturmak kalkmak kolay diye ben yer verirdim ama şu da var sizin kv denin tavrı çirkin. Ama yaşlı değillerse karşımdakiler direk geçer öne kurulurum.

Benim kayinvalidem köyde yaşiyor. Geldiginde arkada midem bulansa da önde onu oturturum. Şehir onden daha iyi gorulur hem. Rahat rahat izleye izleye gitsin diye. Hiç sorun etmedim. Bi de bunu dert edemem doğrusu

Gögüsünü gere gere ön koltuğa oturma sevdasını da bir bizim Türkler mi yaşıyor yahu afaABJDJbjfbf
Hanımefendi ön koltuga gögsünü gere gere oturunca atomu mu parçalıyorsunuz ?
Bu nasıl bir gögüs germe şeklidir

Normal şartlarda hiç sorun edeceğim bir şey değildir.
Ama geçtiğimiz yıl bir yere gidecektik eşim önce annesini,sonra kendi annemin evinden beni aldı.
Beni almaya geldiklerinde kayınvalidem ön kotukta oğlunun yanında oturuyordu.Ben arka kapıya yönelince apar topar arabadan inip geç kızım sen kocanın yanına dedi.Ne gerek var dememe bile kalmadı bende çok üstünde durmadım açıkcası..
Annemde o esnada pencereden bizi yolculuyordu ,kayınvalideme x hanım ne gerek vardı,rahatsız olmasaydınız keşke dedİ.
Buraya kadar çok normal:)
Ama annemin bunu demesinin akabinde kayınvalidem camdan kafasını uzatıp '' y hanımcıgım onlar genç gönülleri olsun,kimseyi kırmaya değmez böyle şeyler için '' dedi.

Öyle bir sahne oluştu ki sanki ben kadına kalk arkaya geç demişim.Arkamı dönüp anne neden öyle dediniz biz mi dedik arkaya geç diye aşkolsun dedim.Ustaca bir laf çevirmeyle ima ettiği şey bu değilmiş gibi kıvırdı lafı.Ogun bugündür ön koltuk iktidar koltuğu muamelesi görüyor bizim evde.
Üslup çok önemsiz bir konuyu bile önemli bir hale getirmeye sebep olabiliyor,anlıyorum sizi

kendi arabanızda olsa, ön koltuğa ileri yaşta olanların oturmasını teklif edin her zaman.

Bu bir saygı göstergesidir, şahsen gençlerin bana öyle davranması da hoşuma gider.

kıymetli bir davranıştır.

şimdi ki nesil böyle ince/nezaketli davranışlardan çok uzak yetişiyor maalesef her şeyleri var, yatağına pişmiş yemekler geliyor, ama onu bile beğenmiyor. Empati yoksunu ve hoyratlar. çok üzülüyorum.
(şahsınıza değil söz meclisten dışarı genelleme yapıyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…