Kaynanam ve ön koltuk sevdası

Ehliyet al sen otur öne arkadaş ben araba kullanırken eşim hiç dert etmez böyle şeyleri öne bazen çocuklar oturur geçer arkaya oturur
Eşim araba kullanırkende ben arkaya otururum öne kim oturursa otursun banane sorun olmaz aramızda
Ama yaşlı insanlarda ön koltuk sevdası var annem yada babam önde oturmak ister çocuklar otururken sen niye öne oturdun demişti
Dert ettiğiniz şey bu olsun yahu

Hiç o otursun ben oturayım diye yarışa girmiyorum ama boyum kadar çocukla beni arkaya atması tuhaf geldi açıkçası

Cocuk ne yapacak size ya ayni koltukta oturdunuz diye.
Hayatiniz da hiç toplu taşima kullandiniz mi? Orda birbirini tanimayan erkek ve kadinlar yan yana koltuklarda oturuyorlardi resmen ben gördüm. Normal bir şey.

muhaşeret diye bir kelime yok ki. haşerat kelimesiyle mi karıştırdınız?
adab-ı muaşeret'tir doğrusu.

zihniyeti eleştireceğim derken yeni kelimeler mi eklemeye çalışıyorsunuz ironi dünyasına?

Hayır yani 14 yaşındaki “””erkek”” çocukla arkaya oturunca ne olacak? Nasıl kafalar bunlar?

Ya ben konuda kayınvalidenin seni yönlendirmesini hoş bulmadım arkaya geç gibi. Bizim araba b segment arkaya oturunca dizlerim ağzıma giriyor. Taksiyle dönerim de arkaya oturamam

muhaşeret diye bir kelime yok ki. haşerat kelimesiyle mi karıştırdınız?
adab-ı muaşeret'tir doğrusu.

zihniyeti eleştireceğim derken yeni kelimeler mi eklemeye çalışıyorsunuz ironi dünyasına?
Allahım sana geliyorum, bir de açıklamış…
O kelimeyi ben kullanmadım, başkası kullanmış. Ben de saçmalığına vurgu yaptım ama siz dışarıdasınız herhalde odaklanamadınız yoruma.

Aklıma ruhsar dizisi geldi

Ben kendim derim kayınvalideme öne geç diye öyle gördük çünkü büyükler önde oturur. Ben o anlayışsız kayınvalidelerden değilim deyip oturmaz

Çocuk gibi böyle mevzulara girilmesi yani kaynananızın koşup ön kapıya yapışması sizin mızmızlanmanız saçma şeyler. Evlatlık gibi hele ne alaka.

Otursun bosverin kafaniza taktiginiza degmez. Bizde de durum tam tersi anne sen otur diyorum yok kizim sen otur diyo bizde boyle tartisiyoruz canim kaynanam

Aklima bu sahne geldi:

Bu arada konu sahibinin "cocukla arkada kalma korkusunu" saçma bulsam da ben ön koltuk filan teklif etmem kimseye ne alaka niye edeyim ediyorsam da saygidan degil arkada oturasim geldiyse ederim.
Karsidakinin bir rahatsizligi olmadigi halde "saygidan" ön koltuk teklif edenler de konu sahibiyle ayni şekilde ön koltuğa asiri anlam yukleyen insanlar bence.

Araba koltuğuna saygili olma anlami yuklemeyen biriyim ama sen arkaya geç diye nedensizce buyruk verilirse geçmezdim arkaya. Kvnin hareket rahatsiz edici.

Araba sizin olsa daha fena zaten hep eşinizle birliktesiniz bir kere ayrılsanız neden zor geliyor? Şu ön koltuğu taht savaşına çevirenleri anlamıyorum. Neticede yaşlı kadın önde daha rahat eder. Çocukla arkada oturunca incileriniz mi döküldü anlamadım neden bu kadar rahatsız olduğunuzu.

Bizim ülkede ön koltuk güç savaşı anlamına geldiği için rahatsız olmanızı yadırgamadım doğrusu. Dediğim gibi biz çiftiz, daha yakınız, benim sözüm geçerin dillenmiş hali bu topraklarda ön koltuk. Daha ötesi fikir sormadan ya da açıklama yapmadan istediğini yapıyor olması da problem kayınvalidenin.

Yalnız 13-14 yaşında kazık kadar dediğiniz, çocuk değil mi daha yav. Yani benim kafamda bildiğin çocuk işte, Ne olacak ki o yaşta çocukla yan yana oturunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…