• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamdaki acayip haller

Takma ne takıyorsun seni sevmeyen saygı duymayan insana ne diye hizmet ediyorsunuz ki sürekli sürekli bir çaba. Gidip gelmeyin. Merhaba merhaba iyidir

LÜTFEN ALLAH RIZASI İCİN BU YAZİ KARSİNA CİKTİYSA OKU. BİR AKİL VERİN. kızlar benim için çok önemli olan bir konu ile geldim lütfen bana bu konu hakkında ne yapabileceğimi söyler misiniz. Kaynanam ben gelin geldiğimden beri beni kıskanırdı 4 senelik evliyim hala da kıskanıyor özellikle çevresindeki insanların beni ondan daha çok sevmesini istemiyor ben yinede her gün onun evine gidip gözüne girebilmek için elimden gelen herşeyi yapıyorum ona iyi olmaya çalışıyorum ama onun bana karşı içindeki hainliği gözlerinden okuyorum mesela her gün onun kapısını açmama rağmen aile sırları olsun akraba sırları olsun komşuya dahi anlatır yinede bana anlatmaz en ufak bir şeyleri bile benden gizlemeye çalışır yani binevi ailesinden dışlamaya çalışmak istiyor gibime geliyor benden tek istediği şey hürmet hizmet e yapıyorum da yaranamiyorum zaten eskiden de çok fazla aramız acikti aylarca konuşmadığımizda olmuştu bende gurbet geliniyim kaynanamlada evlerimiz karşı karşıya gitmeyince de bazen evde de canım sıkılıyor hani ailem yakin olsaydı yine aileme giderdim kafam dagilirdi. Bu konuda ki asıl derdim en en çok zoruma giden şey de benimle bir şeyleri paylaşmamasi en ufak bir konuyu dahi benden gizlemeye çalışması birde yetmiyormuş gibi üstüne elalemin gelinini benden daha çok sevip adam yerine koyması sizce ne yapmalıyım ne olur en mantıklı yapacağım şey ne olabilir bu konuda Eşime de danıştım eşimde boşver deyip duruyor sürekli takma çok takıyorsun deyip duruyor sonuçta ailesidir onun zoruna gitmez küfür dahi etseler ama ben gurbet gelini olduğum için mi yapıyor kaynanam bunları anlayamıyorum
Senin hallerin daha acaip esas. Ne işin var her gün kaynananın evinde hizmette? Gözüne girip napıcan madalya mı alıcaksın? Bu kadar boşluğun varsa gir işe çalış evde boş oturma.

Sende telefon al eline o anasını düşünmüyor sen mi düşüncen
Yaptım yaptım beni bırakmıyor🫣 bu gün aramaz sandım aradı yine, ilk açamadım ikinci de de açana kadar çaldırdı. Dert çok anlatıyor çöp kutusu gibiyim. Herkes kötü bir o iyi, muhtemelen beni de başkasına anlatıyordur. Sevdiğinden emin değilim, sevse neyse 😬.

Kızım öldü diye dert yanıyor ama hastaydı aslında iyi mi oldu ki de diyor, ciddi anlamda anlamıyorum.

evde de canım sıkılıyor
Bin tane canım olsa bini birden sıkılsa çözüm olarak kaynanaya gitmek aklıma bile gelmez. Gideceksem eşimle gider dönerim haftada bir.

Ben de gurbetteyim, geldiğimde kimseyi tanımıyordum, kendi kendimle kalınca hiç sıkılmam oyalanacak bir şey bulurum.

Hatta ben aramıyorum bile, sık sık arıyorlardı açmadım açmayınca onlar da aramayı bıraktı. Yaşlı insan, telefonda yanlış anlıyor ya da saatlerce kapatmıyor ben de kapat diyemiyorum. Kendi kızı da öyle yapıyordu ben de açmadım sorun çözüldü

Bir şey soylimmi hic takma aynı şey benim başıma da geldi eşim ailesine sınır koyduktan sonra görüşmemeye başladıktan sonra bana karşı iyi olmaya başladı ailesi kim ne yapıyorsa aynısını yap senin evine gelene evine git gelmeyeninde sakin sakin kapısını açma ben öyle yaptım öylede yapmaya devam ediyorum sen sen ol tavrını sakın bozma onlara karşı zamanla gözünde küçülecekler sana laf mı soktu aynı lafı sende evire çevire ona sok anlar o
Başkasına yaptığınız şu yorumu devam ettirseniz yeterdi sanki 🙄

ben yinede her gün onun evine gidip gözüne girebilmek için elimden gelen herşeyi yapıyorum ona iyi olmaya çalışıyorum
Sebep?
Gurbet gelini olmak ne alaka ayrıca? :KK53:
Eşin anacı, aileci tip değilse, seni zorlamıyorsa sal gitsin. Neyin yaranma çabasındasın?

LÜTFEN ALLAH RIZASI İCİN BU YAZİ KARSİNA CİKTİYSA OKU. BİR AKİL VERİN. kızlar benim için çok önemli olan bir konu ile geldim lütfen bana bu konu hakkında ne yapabileceğimi söyler misiniz. Kaynanam ben gelin geldiğimden beri beni kıskanırdı 4 senelik evliyim hala da kıskanıyor özellikle çevresindeki insanların beni ondan daha çok sevmesini istemiyor ben yinede her gün onun evine gidip gözüne girebilmek için elimden gelen herşeyi yapıyorum ona iyi olmaya çalışıyorum ama onun bana karşı içindeki hainliği gözlerinden okuyorum mesela her gün onun kapısını açmama rağmen aile sırları olsun akraba sırları olsun komşuya dahi anlatır yinede bana anlatmaz en ufak bir şeyleri bile benden gizlemeye çalışır yani binevi ailesinden dışlamaya çalışmak istiyor gibime geliyor benden tek istediği şey hürmet hizmet e yapıyorum da yaranamiyorum zaten eskiden de çok fazla aramız acikti aylarca konuşmadığımizda olmuştu bende gurbet geliniyim kaynanamlada evlerimiz karşı karşıya gitmeyince de bazen evde de canım sıkılıyor hani ailem yakin olsaydı yine aileme giderdim kafam dagilirdi. Bu konuda ki asıl derdim en en çok zoruma giden şey de benimle bir şeyleri paylaşmamasi en ufak bir konuyu dahi benden gizlemeye çalışması birde yetmiyormuş gibi üstüne elalemin gelinini benden daha çok sevip adam yerine koyması sizce ne yapmalıyım ne olur en mantıklı yapacağım şey ne olabilir bu konuda Eşime de danıştım eşimde boşver deyip duruyor sürekli takma çok takıyorsun deyip duruyor sonuçta ailesidir onun zoruna gitmez küfür dahi etseler ama ben gurbet gelini olduğum için mi yapıyor kaynanam bunları anlayamıyorum
anlatılcak çok şey var da bu konu hakkında ..😃 dur hele konuşak canım..

Her kayınvalide aynı değil, kızı olsa da olmasada gelinleri el kızı olarak gören çok. Empatı anlamda diyorum..

Yaranmaya çalışma sadece iyi bir insan ol ve kalbini temiz tut.

Ben 6 sene evliyim, hiç kimseye kötülüğüm olmadı ama ben hep gerçekleri söyleyen kendimi savunmasını ve sınırını bilen insan olduğum için hiç sevilmedim , Seviyolarmış gibi yaptılar ama bu birazda ana oğul meselesi.. evlat ayrımı yaptılar diğer oğlunu daha çok seviyodu benimkini az , buda bana kadar yansıdı...

Ben nezaman sevildim biliyormusun. İnsanların zor zamanında yanında olduğumda, zamana bıraktığımda, bişeyleri ıspat etmemeye çalıştığımda ve haklı çıkmaya başladığımda söylediklerimde ,sevmeye başladılar ama ozamanda benim eski sevgim kalmadı kimseye.

Asla kötü davranış görmedim , hakaret yada saç başa da girmedik. Ama adaletsizlik çok oldu. Benim kaynanam iki oğul arasında adaleti dengeyi tutamayınca bu gelinlere de yansıdı. Bir dönem baya bir konuşmadım elti denen şeytandan da çok çektim. Ama dediğim gibi ilahi adalet var maskeler bir gün düşüyor. İş işten geçtikten sonra..

Ben kızı olmak için çok çabaladım hediyeler hergün aramalar felan. Baktım bu işe yaramıyor mesafemi korumaya başladım. Hem kendime saygı hem ona , ayrıca insanın sınırı olunca beklentiyi de minimumda tutunca herşey harika ilerliyomuş aslında. Ben geç fark ettim. Karşılıklı saygı oluşuyor ve kimse kimseyi kıracak seviyeye gelmiyor.

Kızı olmak istedim yine de gönlünde bi taht kuramadım:)

Mesela anneme nasıl şefkatliysem onunla da öyle olmak istedim ,bazen saçlarını fönlemek gibi yada kendime ne alıyosam ona da almak gibi bir evin kızı gibi olmak istedim anne kız gibi... hayat ya bu ailelerimiz bizi birbirmize emanet etti ..ama onu da anadan saydım beni kızı bilsin istedim. Olamadım. Zaten ana gibi olamazlar ben çok toyken evlendim 21 felan.. Ama bir şeytan eltiye nelerini vermediler sana anlatamam. En sonda eltim en en ennn..acılı gününde tekmeyi koydu kaynanama.. demem o ki çabalamayın kızlar herşeyi zaman gösteriyor. Temiz bir kalp iyi insan olup mesafeyi korumak esastır ilişkilerde. Salın akışa bırakın kendinizle ilgilenin.

Kaynananız sizin yaşıtınız değil aile dedikodusu yapsa ne yapmasa ne sizinle.

Sizin yanınızda ,Başkasının hakkında konuşan, başka yerde sizin hakkınızda da konuşur. Dedikodu olan masadan kalkıp gideceksiniz..

Konu sahibi kuzum emin ol hiç bişeyden haberdar olmamak senin hayrına. Seni bişeylerin içine çekmektense hiç bişey bilme daha iyi. Konu bu değil biliyorum ama zorla güzellik olmuyor biraz geri çek kendini ağırdan al.. Hanım hanımcık arada uğrarsın okadar suyu çok kaynatmaya gerek yok 🌸

Son olarakta:

Eşinizle mutlu olun , ana baba konularını irdelemeyin onlarla bunu tartışmayın. Politik olun biraz 🤪 yoksa onların ekmeğine yağ sürersiniz.

Son düzenleme:
hem rahatsız oluyorsunuz kadından
hem de canınız sıkılıyor evine gidip gelmek istiyorsunuz

Nasıl çocuk yok, teessüf ederim 4 senelik evlilik ve 3 yaşında bir çocuk var. O yazdıklarınız verdiğiniz fikirler olmasın diye var o çocuk. Bazen kaçıp gidesim geliyor ama kızıma bakınca vazgeçiyorum, babasız büyümesin diyebilmek için var çocuk.
Çocuk engel değil ki kendinize bişeyler katmanıza.
Belediyelerin anne çocuk katılımlı etkinlikleri oluyor bel ki bilginiz yoktur diye söylüyorum.
Kendi çevrenizi kurun,kendi hayatınızı kurun .Kayınvalideyle bi yere kadar.
İlk evlendiğim yıllarda bende takar ederdim şimdi çok kızıyorum kendime
Öyle bi temponun içindeyim ki hiç kimse umrumda değil,dolu dolu geçiyor günlerim.
İsterseniz sizde başarırsınız
yazık enerjinize boşa harcıyorsunuz inanın

Çocuk engel değil ki kendinize bişeyler katmanıza.
Belediyelerin anne çocuk katılımlı etkinlikleri oluyor bel ki bilginiz yoktur diye söylüyorum.
Kendi çevrenizi kurun,kendi hayatınızı kurun .Kayınvalideyle bi yere kadar.
İlk evlendiğim yıllarda bende takar ederdim şimdi çok kızıyorum kendime
Öyle bi temponun içindeyim ki hiç kimse umrumda değil,dolu dolu geçiyor günlerim.
İsterseniz sizde başarırsınız
yazık enerjinize boşa harcıyorsunuz inanın
Konu sahibi ben değilim :)

Bende gurbet geliniyim. Kaynanam yakın değil ama aynı apartmanda bile olsa her gün asla gitmek istemem o da gelsin istemem ki hiç bir sorunum yok kendisiyle çok seviyorum ama mesafe severim. Kaynanam da sever gerçi belki de bu yuzden yüzgöz olmayız. Arkadaş komşu falan yokmu canınız sıklıınca gidebileceğiniz başka birileri

Siz dertsiz başınıza dert arayanlardansınız bence kız bırak anlatmasın uzak dursun boş ver

Siz bir işe girin çalışın ya da kendinize bir hobi edinin. Bir şekilde kendinizi meşgul edin. Sizin canınız sıkıldıkça kayınvalideye sarıyorsunuz belli ki. Hayır neden gözüne girmek için bu kadar çaba onu da anlamadım. Seni seven olduğun gibi sevsin, yaptığın iş için sevmesin. Çıkara dayalı bir sevgi oluyor o türlüsü. Çok ciddiyim git bir iş bul çalış. Hem ev işi hem dışarıda yaptığın iş derken kayınvalideyi düşünecek zaman bulamazsın zaten. Kendi evine anca yetersin. Git o kazandığın parayla da gönlünce ye, iç, alışveriş yap, gez, toz. Gelincilik oynama.

Back
X