kaynanamdan bıktım ya......

Kayınvalide sevilmese de eşine saygıdan aramak gerekirdi,
ama zaten pişmanlık yokmuş kolay gele

Yanlis yapmissin, 15 gundur geldigini haber vermen, hatta gidip gormen gerekirdi. Kaynananlar bir senedir aramamis olabilir, gerek duymamislardir. Ogullari onlari sik sik arayip habersiz birakmamistir, keske bu bir senede bir kere de sen arayip hatirlarini sorsaydin. Esinin anasi senin de anan sayilir. Hep bayanlara derler, "agac kovugundan cikmadin ya" diye, esin de oyle.. Seni senede bir bile rahatsiz etmeyen kaynananin nesinden biktin onu da anlayabilmis degilim ya.. Neyse..

Geldik diye aranmaz ki, vardınız mi diye aranır.görgü kurali budur.

geldikleri,gelecekleri bilinse dediğiniz doğru..ama 15 gün sonunda öğrenipte yine arayan kv olmuş,istersen gelip baban alsın diye ama red cvb almış kv..bu durumda görgü kuralı sizce ne olmalı?

Biraz empati biraz biraz biraz allah askina biraz .. Inanin hayat daha kolay ve daha guzel olur ..
Belki bir gun sizde kayinvalide olursunuz!

tek kelime: haksızsın!

Kayınvaldenler geleceğini bilmiyorlarsa eğer yada gitmeden ben oraya gelecem demediysen haklı olarak kadın sonradan öğreniyorsa hoşgeldin diye aramasını beklemen saçma olurdu.
Şahsen ben yerinde olsam gitmeden şu gün geleceğim diye söylerdim ki o zaman hoşgeldin diye aramasaydı ayıp etmiş denilirdi. Yada gittiğinde ben geldim annemlerdeyim diye aramadıysan ne kocanda ne kayınvalidende suç var. Kadın haklı olarak oğluna sitem etmiş. Sonuçta gittiğinden 2 gün sonra arayıp anne ben geldim en kısa sürede size geleceğim demen gerekirdi. Sonuçta ortada torun var. Onlarda özlemiştir görmek isterler. Kendin olsan neyse dicem de onlarda bence senden çok torunlarını görmek için gelmenizi istemişlerdir.

geldikleri,gelecekleri bilinse dediğiniz doğru..ama 15 gün sonunda öğrenipte yine arayan kv olmuş,istersen gelip baban alsın diye ama red cvb almış kv..bu durumda görgü kuralı sizce ne olmalı?

sızın yorumlarınıza hayranım

konu sahıbı arkadasım sunun farkında degıl kayınvalıde zaten sıze bayılmıyor .

ınsan yola cıkmadan once arar memlekete gelıcem bırsey ıstıyormusun dıye alman yapman gerekmıyor tabı nezaketen kadında sızden bırsey ıstemez emın olun , aranızda gecen konular olabılır ama goruyorsunuzkı esınız aılesının sozunu dınlıyor annesı uzuldu dıye sıze kızabılıyor dolaylı yoldan da olsa bunu yapıyor.

esınıze kızıcagınıza oturun dusun bence ,herkes kayınvalıde ıle ıyı gecınıyor demıssınız ama, bende kayınvalıdem ıle hıc anlasamazdım ama yınede gıderken arar sorar bırsey ıstermısın dıye sorardım oda zaten ıstemezdı .

ama suc sızın degıl annenızde bence sız aılenızın yanına gıtmıssınız annenız ılıskıler kotu de olsa arayı en azında davet etmelıydı hadı bunuda yapmadınız geldıgınızde annenızle gunu bırlık gıdebılırdınız cok secenegınız vardı laf ısıtmemek ıcın ama neyse olan olmus .

dılerım annenızın sızın gıbı gelını olmaz yoksa kadıncagız torununu bıle goremez cok uzulur ..........

Sizinki anneanneyse o da babaanne...
Yazıktır, kim bilir yılda kaç kez görecek torununu.
Bence evladınızın onların sevgisinden mahrum kalmaması için aramanız gerekirdi en azından.
Eşiniz 15 gün boyunca çocuğunuzu annenize götürmese üzülmez misiniz?
Haksızsınız evet.

haksızsın cnm...
kayınvalıdenle duygularınız karsılıksız değildir emin ol..oda senı sevmıyordur!...
tek amacı torununu görmektir..

sen kendı annene git, aradan 15 gün geçsin kayınvalıdenı arama.
haksızlık yapıyorsun bence...
kadın torununu özlemese zaten gelsınler demezz...

Kayinvaliden de senden bikmistir emin ol. Bu ne afra tafra canim.
Senin gul yuzune hasret degillerdir, kalibimi basarim. Sevgi karsiliklidir. Sen onlari ne kadar sevmiyorsan onlar da seni o kadar sevmiyordur. Torunlarini ozluyor onlar, seni degil emin olabilirsin. Artik haksizsin demeye gerek yok sanirim.
Ne guzel aile ziyaretleri yapabilecegin firsat cikmis, bu firsati itinayla soruna cevirmissin.

Cok ayip etmissin.
Eger toplum icinde yasiyorsak, ailemiz, arkadaslarimiz varsa bazi gorgu kurallarina uymak zorundayiz. gorgu kurallatina uymakla daha mutlu olursun emin ol.
Kv sini cok seven, aman da annecim diye etrafinda dolanan gelinlerin sayisi cok az. Emin ol ki herkes aile icinde sorunlar yasiyor. Bu sorunlardan dolayi icinde hicbir sevgi kalmamis olabilir..
Sevmedigin birine saygisizlik etme hakkin yok, ustelik bu esinin annesi..
Sevmek insanin elinde degil ama saymak elinde.
Kaynanayi saydiginda kimsenin bi yerinden birsey eksilmez.
Valka etme bulma dunyasi. Ne ekersen onu bicersin... Gibi ...

Evet haksızsısınız. Kayinvalidenize karşı yaptığınız hoş değil. Ama siz zaten yaptığınızdan pişman da değilsiniz. Öyleyse sizin için bir problem yok değil mi?
Siz mutluysanız bize de size mutluluğunuz daim olsun demek düşer.

Kelebek38 kk dan beklediğin onayı gene alamamış gibi görünüyorsunuz... Kendi kendinize sorun yarattığınızın farkında mısınız? Artık eşinizin ailesinin de sizin aileniz olduğunu anlamaya çalışsanız çok iyi olur huzurunuz için...

Tabiki arayıp haber vermeniz gerekiyordu...

Son düzenleme:
valla tatlım 15 gün olmuş araman lazımdı...
tabi torunlarını görmek isterler onlarda..
haklı değilsin kusura bakma şekerim....

aramadığımı nerden biliyosun canım acaba?benimle mi yaşıyosunun

hepinizin kaynanasıyla ilişkileri iyi o zaman.benimkiyle de kötü değil ama kadın beni bi kere bile aramaz sene de.o yüzden bende aramadım.pişman da değilim açıkçası

yine de aramalıydın, en azından ben geldim burdayım vs diyerek bilgi vermeliydin, eğer yanına gelmezlerse yada seni almaya gelmezlerse suçlu onlar olurlardı. ama şimdi sen hatalı duruma düşmüşsün.
benimde aram iyi değildir, empati yaparak yazdım, hiç görüşmeyiz, oğlu aracılğı ile haberleşiriz sadece, hiç aramaz beni, hasta olsam oğullarını arayıp geçmiş olsun derler, amcam vefat etti o zaman bile oğullarını aradılar, beni hiç aramazlar yani.
ama ben bayram,kandil vs günlerde arar en fazla 2 dk konuşur kapatırım, izinlerde ailesine giderim, bi müddet böyle bakalım ilerde neler olacak.
sen aramamışsın ama git yine de, gelen giden oldu fırsat bulamadım vs dersin. en azından üstünden suçu atarsın böylece. sevmeyebilirsin anlıyorum ama işte eşinin ailesi olunca onun hatrına yapılıyor bir çok şey...

Giderken Allah'a ısmarladık demelisin..

Kaynanan da geldiğin de hoşgeldin demeli.. Tabi haberi varsa..

İlişkileriniz kopuk gibi geldi , ne bileyim çok canımlı cicimli olmaya gerek yok ama en azından bu tür şeyleri paylaşmanız lazım..

Sizin için önemli olmayabilir ama torununu özlemiştir kadıncağız..

Son düzenleme:

annemin oğlu yok bu bir.ikincisi ne daveti anlamadım.bi şeyler saçmalamışsınız ama anlaşılmıyor kusura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…