kaynanamdan bıktım ya......

Nezaketen aramalıydınız. Bir gün değil iki değil, tam 15 gün olmuş, sonuçta onlar da eşiniz ailesi cocuğunuzun dedesi babaannesi.

Eğer geçen bayramda da böyle yaptıysanız, kim ne söylese haklı.

Konu sahibinin kaynanası bence gerçekten çok ılımlı bir insan... Konu sahibi aile mantığını henüz kavrayamamış biri bana göre... Hala ailesiyle yaşadığını düşünüyor...

Kayınvalidenden hoşgörü beklemekte haklısın. Aranızda ne yaşadığını bilemeyiz. Yaşananların bıraktığı etkiyi bilemeyiz.
Objektif bakıldığında insaniyet namına aranıp minumum dakika 'gelin'liğini göstermek yakışırdı diyor insan.
Objektif bakmayıp, kayınvalidesinden çeken, seneler geçtikçe içten içe kayınvalideye öfke duyan bir gelin gözüyle bakarsak
bu sefer senin burada konuyu açmanın manasını yitirir.
Tarafsız bakıldığında düşünülenleri okuduğunda kırılma lütfen.
Diyeceksin onun bana yaptıklarını bilmiyorsunuz tabi.
Kayınvalidenin duruşu kendine. Senin duruşun kendine. Kendine yakıştırdığın gibi davran sen.

Eşin de ayrı bir ayıp etmiş doğrusu.
Kaç gün sonra haber vermiş ailesine. Mazereti de olmaz ki bunun.
Kardeşim gelse bulunduğum ile, iki hafta sonra öğrensem,
kırılırım ona. Ki; evli olmasam onun gibi bir sevgilim olsun isterim. Öyle bağrıma basarım kardeşimi. 10 yaş da küçük benden, nasılda gözlerim de tütüyor.

Sitem etmem ama. Belli de etmem kırgınlığımı.
Edersem, başka zaman sitemimden kaçındığı için arar beni,
istediği için değil.
Halbuki ben benimle konuşmak istediği için aramasını isterim.
Doğallığı bozulsun istemem.
Olduğu gibi seviyorum. Canım kardeş..Çok özledim onu.

evet aramalıydınız

kendiniz için değil ama çocuğunuz için aramalıydınız

siz anlaşamıyor olabilirsiniz sevmiyor olabilirsiniz ama sizin çocuğunuz var

nasıl ki senin ailenin torunuysa o aileninde torunu ve aramak zorundasın

Bence de nezaketen aramalı ben geldim, müsait olduğum zaman yada müsait olduğunuz zamanda uğramayı düşünüyorum demeliydiniz.

Bencede haksızsınız fakat haksızsınız denildiğıinde çok bozuluyorsunuz sanırım yorumlarınızdan onu çıkardım. Buraya forum açmanızdaki amaç ne bir tek onu anlayamadım, haklı mıyım, haksız mıyım demişsiniz yazınızda evet bizde size haksız olduğunuzu belirttiyoruz. Madem tüm bu yorumlardan dolayı oturup ben gerçekten yanlış mı yaptım acaba demiyecekseniz üstüne bir de pişman değilseniz bu konuyu burada paylaşmanıza ne gerek vardı.

bence hakssisınız,yazdıklarınızda mantıklı bi yan bulamadım;benim ailem aynı şehirde kayınvalim de,ben anneme gittiğimde bile ;annem 1 saat sonra arada söyle burda olduğunu derdi....
kıymet bilmedi benimki o ayrı;her zaman anneme gittiğimde akşamına k.v giderdim...
eşim istediği için 2 hafta üst üste anneme gittiğimde kayınvalidem -bana bak sen bana bak,oğlumu kendi tarafına çekmeye mi çalışıyorsun diyede zılkıt çekmişti,zaten o münakaşada ilk ve son oldu,şimdi anneme gitsem asla aramam...
ama sen bence bu durumdahele uzak bi yere gidip 15 gün aramamak ;bence onlara haksızlık

aramadığımı nerden biliyosun canım acaba?benimle mi yaşıyosunun

annemin oğlu yok bu bir.ikincisi ne daveti anlamadım.bi şeyler saçmalamışsınız ama anlaşılmıyor kusura bakmayın

hepinizin kaynanasıyla ilişkileri iyi o zaman.benimkiyle de kötü değil ama kadın beni bi kere bile aramaz sene de.o yüzden bende aramadım.pişman da değilim açıkçası

Allah aşkına şu yukarıda yazılanları bir oku yaa. Beğenmediğin yorumlar gelince kendini kaybediyorsun. Çocuğun kaya kovuğundan mı cıktı? Sperm bankasından mı aldın? Oğullarının çocuğu o tabi ki göstermek zorundasın. Kafana göre takıl, sonra yok bayramda aramaz yok senede bir kere arar, yok oğlunu doldurur.

Kocanı da kendine benzetmişsin ki anasına babasına haber bile vermemiş torunlarının orda olduğunu. Bi de suçu onun üstüne atıyorsun haber verseydi diye. Neresinden tutarsan tut insanların elinde kalıyorsun. Evlendiğinin farkında değilsin hala.

Pişman da değilsen burda konu açmayacaksın. Vicdanın sızım sızım sızladı ki burda kendine yandaş aradın, ama bulamadın.

kelebek lütfen yanlış anlama ama açtığın her konuda
insanlar sana yanlış olduğun şeyleri söylüyor.sen ısrarla kabul etmiyor
birde üste çıkıp insanları cevap verdiğine pişman ediyorsun.
kayınvalideni sevmeyebilirsin ama eşin işin katlanmak zorundasın.
sen hep benim aileme gideyim,aileme yardım edeyim,çalıştığım paranın birazını
kardeşime göndereyim,anneme anneler günü için hediye alayım ama kayınvalidem haketmiyor zaten kullanmıyor
ona almayayım. sürekli o tarafı dışlıyorsun.ayrı şehirlerde olmanıza rağmen sana ne yapmış olabilirler ki?
aynı şeyi eşin yapmış olsa eminim yaygarayı koparırdın ki durum tam tersi olmasına rağmen
yine çoğu şeyden şikayetçisin.
sonuçta aynı şehirde yaşamıyorsunuz.ne varki bir kere olsun arasan gitsen,torunlarını görseler çokmu?
senede kaç kere görüyorlar ki sizi?
iki dişini sık..yıllarca aynı evde kalanlar ne yapsın?

İşte bu kadar şeye karşın kayınvalidesi ne yapıyor arayıp baban gelsin alsın mı diyor... Genede yaranamıyor kelebeğe... Ben o kadar konu açtı kaynanası ne yapmışta kelebek ondan sevmiyor hala anlayamadım...

Aldıklarını giymemiş :)

Lütfen konuyu açarken altına bir not yazın .Olumsuz yorum yapmayın sadece haklı olduğumu söyleyin diye

İyimisiniz siz arkadaşım .

Sana haksızsın diyenleri resmen topa tutuyorsun.Burada herkes fikrini olumlu veya olumsuz şekilde beyan edebilir . Sen bu düşünceyle devam edersen çok yalnız kalırsın . Sadece kendini düşünen bir yapıya sahipsin. Herkesin torununu görmeye hakkı var seninki anneanneyse oda babaanne . . Ayrıca sana çok nazik teklif etmişler dediğine göre . Sende 15 gündür orada olmana rağmen pat die red etmişsin .

Tekrar tekrar söylüyorum sen HAK-SIZ-SIN

hepinizin kaynanasıyla ilişkileri iyi o zaman.benimkiyle de kötü değil ama kadın beni bi kere bile aramaz sene de.o yüzden bende aramadım.pişman da değilim açıkçası

Bende genel yorumlara katılıyorum.Ayrıca, kaynanan seni aramasa bile sen aramalısın. Onun için değil, eşin için aramalısın bence..Millet kaynanam zırt-pırt arıyor bıktım der sen de aramıyor demişsin. Bir de genelde büyükler aranmak ister ya..Saçma ama öyle oluyor genelde..

Hımm hatırladım yaa bu konu sahibi hep böyle..

Tek kaynanasına karşı değil ki burda üyelere de böyle davranıyor hep..

Soru soruyor ' eğriye eğri ' diyoruz.. Sonra vay sen misin diyen diye başlıyor bu kez..

Her zaman ' Tamam sensin ' denilmesini isteyen tiplerden.. Püfff, Allah eşine de kolaylıklar versin

Kelebekcim çok haklısın tabi. İnsan hem kayınvalidesinin hem annesinin yaşadığı memlekete gider, gittiğini 15 gün saklar, sonra da kayınvalide kendi arayıp öğrenirse, üstüne bir de "Baban alsın, gel torunumu göreyim." derse insan çileden çıkmaz da ne yapar.
Yav bu kadar gelinciyimdir, zorla kaynanacı yapacak bu hayat beni.
Hadi görgüyü geçtim, hadi eşinin hatırını geçtim de çocuğunun fazladan bir kat daha dede nine sevgisi almasına nasıl engel olup da pişman değilim diyebiliyorsun?

Son düzenleme:
Eşine olan saygından araman lazımdı ne olursa olsun sen görevini yap. Bıksanda yorulsanda eşinin annesi bi kere. Ayrıca hem yorum bekliyosun hem kızıyosun madem neden fikir alma gereği duydun kızacak ne var

bi kere bile aramıyor diye yaptıysan hoş olmamış ama aramamasının altında başka bi neden varsa mesafeli olman iyi ama torunlarını görmeleri gerekirdi.birde eşinle ailenin iletişim kopukluğu mu var ?tlfda görüşmediler mi senin memlekette olduğunu söylemedi mi 15 gün sonra öğreniyorlar.demek ki eşinde gizlemiş.

empati yapacak olursam benim kaynanamda aramazdı hatta bazen tlflarıma çıkmazdı.bende müsait olmadığını düşünürdüm hatta kayınpederimin tlfdan konuşurken "annecim seni aradım müsait değildin sanırım "derdim.kayınvalidem de "tlf koyuyom bi yeree bakmeyyom "derdi."anlameyyom "derdi.
ama kayınpeder kötü bi anda ipliğini pazara çıkardı başkası olsa koşa koşa tlf nu açarsın ama bu kız aradığında açmazsın diye ve ben hamileydim o gece sabaha kadar ağladım "acaba ben ne yaptım"diye.ama görüyordumda tlf çalardı taaaa çatıdan koşa koşa gelirdi ben düşünürdüm ben aradığımda nasıl bakmıyor anlamıyor diye.
hiçbirşey yapmadım ben kızları gibi davrandım evliliğim boyunca ve kaynanam beni çanta da keklik bildi nasıl olsa bu iyi kaybetmem diye ama yıkıldım keşke doğum için gitmeseydim. hala üzgünüm daha çok şey var ama geriye atıyorum çünkü panik atağım ilerledi ve stresten reflü oldum ama dr. um geçeceğini söyledi çok üzgünüm.

kusura bakmayın arkadaşlar araya kendi derdimi anlatıp başınızı şişirdim hala kabullenemiyorum.çünkü kayınvalide-gelin yok anne-kız var derdim.gelin iyi olursa kaynana baştacı eder diyordum.yok öyle birşey iyi ol kendini kullandır bu böyle yada bende böyle oldu.fazla içli dışlı olmicaksın....

biryerde küçük küçüklüğünü bilmeli, bizim gelenek - göreneklerimize göre uygun olan budur...karşı tarafa saygı duymuyo-sevmiyo-anlaşamıyo olabilirsin...ama onlar eşinin ailesi ve sırf bu yüzden saygıyı hakediyo... üzgünüm ama yorum yapılmasını beklemişsin ve hoşuna gitmeyen yorumlar mutlaka olacak... pişman değilsende sorgulamanın bi anlamı yoktu bence kafana takıldı acaba dedinki o yüzden böyle bi konu açma gereği duydun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…