kaynanamı malesef artık evde istemıyorum

deferc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2010
17
2
36
İstanbul
Merhaba;
Ben 2010 yılında evlendim eşim tek erkek çocuk ( birde cadı ablası var evli) kaynanamın kocası biz evlenmeden önce öldü. Eşimde annesini tek bırakmamak için beraber oturmaya karar verdi. Bende maalesef kabul ettim. Ne yapsam karışıyor örneğin eşim su istiyor kalkıp getireceğim defne Ercan’a su getir. ALLAH’ım ya sabır. Kızımın çamaşırlarını yıkıyacağım defne kızın çamaşırlarını yıka sankı kendi diyor ben yapıyormuşum gibi oluyor. Geçenlerde de yeni aldığım evin boş tuvaleti var odamda çok büyük onları kırıp kızıma oda yapayım dedim. Aradan 2 gün geçti mualefet kaynanam aklıma geldi tuvaleti kırdırıp odandan yer kat kıza oda yap diyor…………………. Sabır bunlar ufak tefekler ne yapmalıyımmmmm

allah kolaylık versin öncelikle.dul kaynanayla oturmak çok zor gerçekten.çevremde örnekleri çok.sana davranışı nasıl kaynananın ?

kaynana ile oturmak çok zordur ama baksana eşin çok düşkün yalnız bırakmak istemez onu.

Eşinizin tavrı ne bu durum karşısında?
Aynı evi paylaşmak çok zordur. İnsan kendi annesiyle bile sorunlar yaşarken bu durumlar malesef insanı çok yıpratabiliyo. Eşinizle konuşup bir çözüm bulmaya çalışın

davranışlarında sorun yok. evde benden habaersiz bir şey yapamıyor ama ben artık sabredemıyorum aldığım evin terası var eşime nasıl diyeceğim annele evleri ayıralım diye bilemıyorum

hayat ne getirir bilinmez ama yeri geliyo ben beni doğuran kadına, anneciğime katlanamıyorum kaldı ki böyle bi kadına katlanıcam, panik atağım coşar

nasıl desem ya en çok kızdığım konuda ben 3,5 aylık çocuğumu birakıp işe geri dönmuştum borçumuz var diye benım ..... kaynanam evde ne var ne yok gizlı gizlı kızına taşıyordu ben üstüme giyecek almıyorum op gidip bütün parasını kıyafete veriyor ben calıştığım halde alamıyorum yaaaaaaaa

canım bir tek sen yanlız değilsin,sana yaşadıklarımı anlatsam sanırım bunalır,yeter dersin,bende beraber yaşıyorum,çok zor,aynen dediğin gibi,önceden çok yapıyordu,izin vermiyorum şimdi,bu evin hanımı benim,sen yerinde otur,ne yapılacaksa ben karar veririm diyorum,ama yinede çene durmuyor,benim yapacağım işi önceden söyleyip sanki o deyünce yapmış muamelesi görüyorum,sabırrrr ,keşke baştan olmaz deseydin ama oğlu dayanamaz ille yanında olacak,sanki onlar bakıyor,çıldırmamak elde değil,özel namına bir şey yok zaten,rahatça tartışıp,konuşamıyoruz bile,bzi tartışınca tansiyonu çıkıyormuş,sanki kavgasız ev var gibi,bir sen değilsin bu kahrı çeken canım,sende ver cevabını içinde kalmasın,ona dedirtme,dese bile,ben yapıyorum zaten de olsun

Haklı olabilirsiniz düşüncenizde ama başlık hoş olmamış..

Sanki sığıntıymış gibi yazmışsınız..
Aynı evde yaşamak istemiyorum derseniz anlarımda onu o evden gönderme isteği gibi '' evde istemiyorum demenizi anlayamam

Madem davranışlarında sorun yok, size çok karışmıyor; bu sıkıntıya düştüğünüz durumuda kayınvalidenizle açık açık konuşun.

Madem kabul ettiniz aynı evde yaşamayı, sonuna kadar zorlamalısınız.

Elbetteki aynı evde yaşamak çok zor, kabul ettiniz diyede her türlü zulmu çekmek zorunda değilsiniz; ama söylediğinize göre fazla sıkıntısı yokmuş.

Bu yüzden sonuna kadar zorlamalısınız.
Mutlaka güzelce konuşun. Kırılmayacaktır, sizi anlayacağını düşünüyorum.

öyle yapıyorum ama anlamıyor kalın kafalı kadın gene aynısını yapıyor ama aaz kaldı sınırlarımı zorluyor sabır taşım catlamak üzere yatak odama kadar karışıyor kadın yaaaaaaa

acaba bizim yerimizde olsan ne yapardın sen başlığa dayanamıyorsun biz ne yapalım ben aynı evde yamak istemıyorum bunun daha ötesi yok yalanlarından bıktım ben para için 3,5 aylık bebeğımı evde bırakıp işe gidiyorum akşamlarıda gelıp başka 2 saatlık fabrıka temizlığıne gidiyorum sonra eve gelıp evde iş yapıyorum. senın başına gelmemiş nalamazsın hiç bir zaman onu soğıntı gibi görmedımkendi kızı bile anneler gününde kaynanasına eltısıne hediye alıyor annesine almıyor ben ona altın küpe alıyorum o yoklukta.

canım ya sakin ol öncelikle biraz.eğer sadece anlattıkların kadarsa o kadar üstünde durma.bırak o emrediyormuş da sen yapıyormuşsun gibi olsun ne olucak?benim babam da aynı o şekilde yapar kendilerince bir garip ego tatmini işte.sonuçta şöyle düşün paraya ihtiyacın var anladığım kadarıyla ve senin çocuğuna bakıyor.bakıcı tutsan dünya para.
hayat hep böyle gidecek değil ya.çocuğun okula başlayınca falan diretirsin eşine ayrı eve çıkarsınız.Allah büyük,daha ne fena k.valideler var.en azından sabah gidip akşam geliyorsun 2-3 saatte de katlan be canım
ayrı eve çıksan ne olucak.çalıştığının büyük bölümü bakıcıya gidecek.ayrı bir evi döndürmek zorunda kalacaksın,belki eşin annesine destek olmak isteyecek iyice zorlanacaksınız bu sefer.dediklerini takma canım gırgıra al.bu arada kendini de ihmal etme gez,toz hayatını da ıskalama.

insan yaşlandıkça huyları da değişiyor
belki de kendince evde otorite oluşturmaya çalışıyordur
kim bilir ben kaynana işlerine hiçbir zaman akıl sır erdiremeyen biriyim
herkes öyle şeyler anlatıyor ki şaşırıyorum
Allah kolaylık versin

ben ona muhtac değilim cocuğuma bakıyor diye benım annemde bakmaya razı ama kaynanama ayıp olmasın diye bakmıyor zaten işe geri döneli 6 ay oldu 3 ay annem baktı aneme şukur ki yakında oturuyorum. kaynanam yüzünden eşimle aram bozulacak diye korkuyorum eşimi çok seviyorum. ama kaynanama dayanamıyorum eşimle beni aynı odada bile yatırmka istemıyor oğlum gel benım odamda rahat yat diyor kocamı benden kıskanıyor.

canım yapılacak bir şey yok,insanın evinde biriyle yaşaması inan çok zor,bende mayısı bekliyorum o zaman kızıyla evine gidicek,memlekete,kışa kadar orada kalacak,yaşım ilerledi, geldim 36 yaşına,birinden emir almak zoruma gidiyor,aynı evde yaptığın her hareketten hesap vermek deli ediyor beni,neye üzülüyorum biliyormusun,o kadar saygı,o kadar bakım,hasta olunca ilgi,hepsi boş oluyor,kızı arıyor,damadı arıyor,yok onlar beni hoppaya kaldırıyor,yok senin yerin ayrı diyor,yok başımızın üstünde yerin var diyor,geçen ist,gittim ablama,bir güzel yeğenimi sevdim dertleştim,ablamla,ohh evime geldim,daha üstümü çıkarırken,başladı işte damat aradı,böyle böyle dedi,oğluda,anne seni sordular dedi kızından için,o başladı,onlar öyle sizde öyle olun diye,kafamın tası attı,sabah oldu,yine aynı muhabbet,olay şöyle oldu,annesi şimdi bizde,erken gidicekti kızına sağlık sorunları için,kızıda dedi,biz gelelim,bende gelsinler,ama seni biz götürelim,o sebeble ablamı da görmüş olucam ikiside ist,neyse,kızı o hafta gelmedi,işleri varmış,sonraki hafta,aradılar,siz zaten bir dahaki hafta geleceksiniz,hava soğuk gezme olmaz dediler,bizim yer deniz kenarı orman falan,ya o açıdan,siz zaten 3 gün sonra geleceksiniz dedi damat,anam bu o akşam bir hasta oldu,beni sayıp gelmediler diye,tansiyon çıktı 17 lere,üzüldü,neyse biz gittik ,kızı sordu annem neden gelmedi diye ben dedim,yürüyüş yapacak,mayısda gelecek diye,kızı anlamış darıldığını,buna özürler etmişler damatla,eve geldik annesi değişmiş tamamen,yav ne oldu,hemen,başladı darılmadım ben diye,ertesi gün gittim yanına,dedim sen onlar gelmedi diye hasta olmadınmı,şimdi niye böyle kıvırıyorsun,beni evimde üzüyorsun,biz sana bakmıyormuyuz,ilgilenmiyormuyuz,oğlun üzülüyor öyle deyince dedim,bir güzel kavga ettik,şimdi kaç gündür soğuğum,evim dar oldu,çenesi sayesinde,ya anlamıyorum bu insanları,hem darılıyor hem,bana onları, beni kötülüyerek övüyor,bıraktım ucunu artık,yardım ediyor maddi anlamda ama,bir anda hepsini başıma kakıyor,ben onu ana bilidm her derdimi açtım,ilgilendim,paylaştım,gezmeyi sevmesemde ,o seviyor diye gittim,ama hepsi boş,kızından bir yakınlık,hemen değişiyor,yani canım ölene kadar bunları çekicez,artık sonra yaşamaya sağlık kalırmı bilemem.

Allah kolaylık versin canım nedir bu ya insanı bıktırıyolar, hayattan bezdiriyolar ben birlikte yaşamıyorum ama geldimi 6 ay gitmek bilmiyo o yüzden seni iyi anlıyorum Allah sana sabır versin onada akıl fikir versin.. sen söylesen ben yapacağım işi biliyorum sen söylemesende olur diye bi kaç kez sert tepki ver yumuşak olursan tepene çıkıyolar malesef..

aynen aynen benımde böyle oluyor ne damadı ne kızı arıyor işi olunca arıyor kızı damadı 3 ay işsiz kaldı evde oturdu kaynanamı bir hastene götürmediler kadını onada üzülüorum kızından yakınlık göremıyor diye ama genede benım yaptıklarımı kızı yapıyormuş gibi oluyor sevgililer gününde hediye aldım kaynanama mahcup kalmasın diye gitmiş kendine bir baş ortu almış kızım aldı diyor. ne diyeyım senınde işin çok zor ALLAH yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…