kaynanamı malesef artık evde istemıyorum

benim kayınvalidemde bazen benim söylediklerimi sanki kendi söylüyormuş gibi sonrada bana söylüyordu.bende gıcık oluyordum..
düşün düşün 2 şey buldum , neye çekersen...
1. si ya kadın benim söylediklerimi unutuyo, ilk söylediklerim bilinçaltına yerleşiyor, sonrada bana sanki kendi düşünmüşte öyle sanıyor gibi düşüyorum, yani art niyet aramıyordum
2.si kadın benim söyledigim şeyi yapacagımı biliyor, ve kendiside söylüyorki sözde onun istegiyle yapılmış gibi olsun diye...
aramız iyiyken 1. düşünüyordum, şimdi 2. şıkkı

beraber oturmak zor kayınvaliden çok iyi bir insan bile olsa insanın eşiyle özelinin kalmaması ağız tadıyla evde şakalaşmanın yada tartışmanın bile imkansız olması insanı bunlatmaya yetiyor.seni anlayabiliyorum ama keşke en baştan bunları hesaba katsaydın kabul etmeseydin.şimdi eşine ne dersen de eğer annesine aşırı düşkün biriyse seni anlamayacaktır eşinle kötü olursunuz.zor bir durum umarım kimseyi kırmadan çözebilirsin

sözğ geçsin istiyor. zaten yapılacak işi iş diye söylüyor. bence psikolojik sorunları var. takdir görmemiş sözüne itimat edilmeden geçmiş ki ömrü şimdi böyle davranıyor. hiç üzerinde durmayın.

Öncelikle ne yaşadığımı, neler gördüğümü siz de bilmiyorsunuz..Belkide sizden daha zor durumdayım.

Ben sizi kınamadım, bunada hakkım yok..
Hak verdim; aynı evde yaşamak çok zor ama ben madem kabul gördünüz sonuna kadar kullanmalısınız sabrınızı dedim ve başlık bana hoş gelmedi bunu belirttim.

Tabiiki bu zulum görmek anlamına gelmez..Ama ilk mesajlarınızda bir yerlerde sorunlu bir ilişkimiz yok demişsiniz bu yüzden yazdım.

Ayrıca kayınavlidenizden bahsettiğiniz diğer mesajlardaki usulupta ters geldi.

Peki çocuğunuza kim bakıyor-baktı siz yokken ?

kayınvalıdesı bakıyor ama ayıp olmasın dıye baktırıyormus ...

Canım yaa Allah kolaylık ve sabır versin sana ve bu durumda olan arkadaşlara.Ben altlı üstlü oturmaya dayanamıyorum bir de aynı evin içinde...düşünemiyorum yani.Bence sen de al karşına kayınvalideni "bak anne ben evleneli şu kadar zaman oldu artık bu evin hanımı ben sayılırım ve ben ne yapmam gerektiğini çok iyi bilen biriyim.İki de bir bana karışarak kendini hatırlatman gereksiz ben bildiğimi yaparım senin söylediklerin bana tırıs gelir.Yani sen kendini fazla gerip yorma bundan sonra yine aynı devam edecek olursan yapacağım varsa bile yapmam"vs..Yani hiç kimse böyle birşeyi kabul edemez elbette ki beraber oturulacaksa bazı şeyler karşılıklı kabul edilmiştir.Ama insan evlenince kendi evinin hanımı olduğunu hissetmek ister.Muhtemelen oda hala hayatta olduğu ve sizin sonradan gelmenizden dolayı kendini hala evin hanımı olarak görüyordur belki haklı da olabilir ama size de fırsat tanımalı.Bence yeni evinize gittiğinizde daha rahat davranırsınız "ben bu evin hanımıyım"edasıyla....

Canim cok zor olsa gerek evliliginin tadini cikarma dahi zordur evde bir kaynanayla. Bence kendini uzme onunla konusarak muhtemelen anlamiyacak seni. Ancak esinle konusmalisin. O cozum bulmali. Hic bir sey icin gec degil ne kadar cabuk evleri ayirirsaniz iliskiler o kadar cabuk olmasi gerektigi gibi olur. Allah yardimcin olsun

Kayınvaliden kaç yaşında canım? Eğer öyle bakıma muhtaç bir yaşta değilse belki size yakın bir daire tutmanıza eşin karşı çıkmayabilir. Bir ihtimal de kızı da arada annesini yanına alsa belki o zaman taşınmasına ihtiyaç bile duymazsın. Tabi görümcene bunu söyleyecek olan yine eşin, iş onda bitiyor. Allah geçim versin.

eşimin ailesiyle ayrı şehirlerde yaşıyoruz. 3 yıl önce evlendik sadece bir kez geldiler yanımıza hep biz gittik. o geldiklerinde de 2 aya yakın kaldılar. çok iyi insanlar olmalarına rağmen bana afakanlar basıyordu artık, üstelik çalışıyordum. insanın kayınvalidesi ne kadar iyi olursa olsun aynı evde yaşamak çooook zor. evde rahat davranamıyorsun, eşinle ister istemez mesafe koyuyorsun. doğumum için tekrar gelecekler ben şimdiden ne kadar kalacaklar diye düşünmeye başladım bile :)

bak canım yaşadıkların gerçekten zor haklısın.ama malesef bunu sen seçmişsin.evlenmeden önce aynı evde yaşamayı kabul etmişsin malesef,keşke kabul etmeseydin.eşini ikna etmen bu saatten sonra çok zor bence.

siz kayınvalideyle oturmayı kabul edipte evlenmedinizmi. adı üzerinde kaynana ... hani genelde herşeye karışır denen tipleri daha fazla olduğundan kaynana diyorlar ya, tabi hepsi değil, çoğu çok iyi davranırlar. neyse siz onu kabul ederek eşinizle evlendiniz. şimdi neden bu hareketleri gözünüze batıyor. çünkü artık evlendiniz, o heyecan bitti, nasılsa aile oldunuz.bence bu davranışlar kayınvalidenizden ziyade sizin bu yaşamınızdan sıkıldığınızın göstergesi...
evlenirken haberiniz olmasa , evlendikten sonra böyle bi durumla karşılaşsanız durumunuzu anlarım, ama siz bile bile lades demişsiniz.
şu saaatten sonra kayınvalidemi evde istemiyorum demeniz eşinizinde sizden uzaklaşmasına , evlilkiğinizin sarsılmasına neden olabilir. eğer göze alıyorsanız siz bilirsiniz.,
benim annemde sizin gibi , bilerek gitti. babamda babaneme çok düşkündü, annem herşeye boyun eğdi. çünkü bilerek gitti. ölene dekte kendi annesi gibi baktı babaneme...bakmasa ne olurdu, büyük ihtimal babamdan ayrılırdı o zmanlar. çünkü babamda anneciydi... ,
ben eşiniz olsaydım, siz böyle davransaydınız ben size '' bunu kabul edipte geldin'' derdim... siz ne cevap verirdiniz???

hmm bide unutmadan, sizin başınıza gelse siz ne yapadınız diye yazmışsın.
bunada cevap vereyim. ben evlenirken kendi huyumu bildiğim için eşime ben kimseyle beraber yaşamam demiştim. ilerde bişey olursa bunu bil demiştim. oda tamam dedi. ben öyle bile bile kayınvalideli eve gitmem. çünkü bende sinirliyim, hem evliliğn tadı olmaz, özelin olmaz. o yüzden baştan söyledim ben düşüncemi... ve uyguladım. çalıştığım için kızıma annem bakıyor 4 senedir, hergün oraya gidiyoruz. orda kalıyor gibiyiz.ama neticede evimize gittiğimizde başbaşayız. ben zaten kayınvalide yanına falan gidemezdim, bunuda açıık açık söylşedim.oda doğal karşıladı.
ama kabul etseydim gıkım çıkmazdı, çıksada bana dediği anda SEN BİLEREK GELDİN diye o zaman eşim haklı olduğu için ya susardım, yada ben öyle dedim ama geçim zormuş yapamıyorum boşanalım derdim....
kayınvalideyle yaşam zordur ki, insan bzaen kendi anasıyla kardeşiyle tartışıyor. o yüzden, kendimide bildipğim için baştan tavrımı söylem,iştim.

haklısın ama nereden bileceksin kı böyle olacağını acıdım üzüldum de beraber oturmayı kabul ettim

Bence kayinvaldenizin kendini iyi hissetmeye ihtiyaci var..

Mesela o size Defne Ercan'a su getirsene dediginde sizde o'na "annem cok susadi degilmi benim ercanim, haklisin gidip getireyim" deseniz..
Kizin camasirlarini yika dediginde gulumseyerek ah annem ne kadar dogru soyluyorsun yikayayim degilmi falan deseniz...

Ise yarayacagini umuyorum... Cunku kendi icinde sorunlar yasadigi belli. Onaylanmaya ihtiyaci var..
Sizde yarin oburgun kayinvalde olacaksiniz.

Guleryuzun, iyiligin acamadigi kapi yoktur..

Aslinda kendi sagliginiz icin onemli bu..
Hemde kendi yuvanizin refahi icin..
Her ikazinda hakli oldugunu soyleyin, iyiki soyledin deyin..

Bir sey kaybetmezsiniz. Belkide cok sey kazanirsiniz..

sizde beni mazur görün bazen lafına bile katlanamıyor insan Böyle olacağını bilseydım kabul etmezdım. Benım çocuğuma annem kaynanam ikiside bakıyor. Ama kaynanamın bakması taraftarı değilim çünkü 4 defa hasta etti. Bir kerede kara lahana kavurması yedirmiş bulurlu çocuğum gece uyuyamadı. Doktora zor yetıştırdım karnından ama ben yedirmedım diyor. Birkerede çocuğumun tuvaletınden kocaman kocaman soğanlar cıktı onuda kabul etmıyor ben yedırmedım diyor daha bunun gibi neler neler.

senın dedığın gibi konuştumda oda fayda etmedi ben hiç bir şeye karışmam aman banane dedi 1 hafta surdu gene aynı hatta ben bana emir vererek konuşma dedım acık acığa oda fayda etmedı bence piskolajık diyorum bu günden itibaren dun akşam olanlardan sonra

eşim asla kabul etmez ama ben çözümü buldum yeni evime geçınce 2 3 sen sabredeceğim sonra borcum hafifledıkten sonra evimin terası da var ama ayrı daire gibi oradan kıracıyı cıkarıp onu gecıreceğim.
Başka yapacak bir şey kalmıyor

ayyyyyy ALLAH kolaylık versın ne kadar iyi olursa olsun senın dediğin gibi olmuyor ev ev üstünde olmuyor. çocuğun doğunca çok karışacaklar annelık piskolojisi bende yaşadım çocuğunu kendi ailenden kendi eşinden bile kıskanıyorsun ilk zamanlar (ALLAH analı babalı büğütsün)

Biz ne yazarsak yazalım çözüm eşinizde onunda sizi anlayaca yok sanırım aklıma şeytanca şu geldi senin baban sende 1 ay kalmalı görsün eşin acaba kendi evinde ne kadar rahat o vakit ,eğer babanla alakalı söylenmeye başlarsa ancak o vakit seni anlar,nasıl ama ?

şimdi evlenmeden önce beim kabul etmemın şartları vardı. şimdi bunlar olmuyor ama evlendığımde yananam köye gidecek kışa kadar gelmeyecektı yazları burada durmayacaktı evin içindeki hiç bir şeye karışmayacaktı bana emir vermeyecektı eşimde anneside bunları kabul ederek evlendım ama şimdi hiç biri olmuyor ama sen olsan nederdın. bende kaynanamı atmak istemıyorum tabı sadece bunklara karışmasın bana yeter özellıke benım eşimle özelime karışamasın o da yeter. benim yatağımı toplamak ona kalmamış benım gardolabımın içine karışmak acıp içinı temızlemekte ona kalmamış ben dolabımı gerektığı zaman temızlıyorum nevresımlerımı haftalık değiştiriyorum onun değiştirmesine gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…