acaba bizim yerimizde olsan ne yapardın sen başlığa dayanamıyorsun biz ne yapalım ben aynı evde yamak istemıyorum bunun daha ötesi yok yalanlarından bıktım ben para için 3,5 aylık bebeğımı evde bırakıp işe gidiyorum akşamlarıda gelıp başka 2 saatlık fabrıka temizlığıne gidiyorum sonra eve gelıp evde iş yapıyorum. senın başına gelmemiş nalamazsın hiç bir zaman onu soğıntı gibi görmedımkendi kızı bile anneler gününde kaynanasına eltısıne hediye alıyor annesine almıyor ben ona altın küpe alıyorum o yoklukta.
Öncelikle ne yaşadığımı, neler gördüğümü siz de bilmiyorsunuz..Belkide sizden daha zor durumdayım.
Ben sizi kınamadım, bunada hakkım yok..
Hak verdim; aynı evde yaşamak çok zor ama ben madem kabul gördünüz sonuna kadar kullanmalısınız sabrınızı dedim ve başlık bana hoş gelmedi bunu belirttim.
Tabiiki bu zulum görmek anlamına gelmez..Ama ilk mesajlarınızda bir yerlerde sorunlu bir ilişkimiz yok demişsiniz bu yüzden yazdım.
Ayrıca kayınavlidenizden bahsettiğiniz diğer mesajlardaki usulupta ters geldi.
Peki çocuğunuza kim bakıyor-baktı siz yokken ?
acaba bizim yerimizde olsan ne yapardın sen başlığa dayanamıyorsun biz ne yapalım ben aynı evde yamak istemıyorum bunun daha ötesi yok yalanlarından bıktım ben para için 3,5 aylık bebeğımı evde bırakıp işe gidiyorum akşamlarıda gelıp başka 2 saatlık fabrıka temizlığıne gidiyorum sonra eve gelıp evde iş yapıyorum. senın başına gelmemiş nalamazsın hiç bir zaman onu soğıntı gibi görmedımkendi kızı bile anneler gününde kaynanasına eltısıne hediye alıyor annesine almıyor ben ona altın küpe alıyorum o yoklukta.
beraber oturmak zor kayınvaliden çok iyi bir insan bile olsa insanın eşiyle özelinin kalmaması ağız tadıyla evde şakalaşmanın yada tartışmanın bile imkansız olması insanı bunlatmaya yetiyor.seni anlayabiliyorum ama keşke en baştan bunları hesaba katsaydın kabul etmeseydin.şimdi eşine ne dersen de eğer annesine aşırı düşkün biriyse seni anlamayacaktır eşinle kötü olursunuz.zor bir durum umarım kimseyi kırmadan çözebilirsin
Merhaba;
Ben 2010 yılında evlendim eşim tek erkek çocuk ( birde cadı ablası var evli) kaynanamın kocası biz evlenmeden önce öldü. Eşimde annesini tek bırakmamak için beraber oturmaya karar verdi. Bende maalesef kabul ettim. Ne yapsam karışıyor örneğin eşim su istiyor kalkıp getireceğim defne Ercana su getir. ALLAHım ya sabır. Kızımın çamaşırlarını yıkıyacağım defne kızın çamaşırlarını yıka sankı kendi diyor ben yapıyormuşum gibi oluyor. Geçenlerde de yeni aldığım evin boş tuvaleti var odamda çok büyük onları kırıp kızıma oda yapayım dedim. Aradan 2 gün geçti mualefet kaynanam aklıma geldi tuvaleti kırdırıp odandan yer kat kıza oda yap diyor . Sabır bunlar ufak tefekler ne yapmalıyımmmmm
öncelikle ne yaşadığımı, neler gördüğümü siz de bilmiyorsunuz..belkide sizden daha zor durumdayım.
Ben sizi kınamadım, bunada hakkım yok..
Hak verdim; aynı evde yaşamak çok zor ama ben madem kabul gördünüz sonuna kadar kullanmalısınız sabrınızı dedim ve başlık bana hoş gelmedi bunu belirttim.
Tabiiki bu zulum görmek anlamına gelmez..ama ilk mesajlarınızda bir yerlerde sorunlu bir ilişkimiz yok demişsiniz bu yüzden yazdım.
Ayrıca kayınavlidenizden bahsettiğiniz diğer mesajlardaki usulupta ters geldi.
Peki çocuğunuza kim bakıyor-baktı siz yokken ?
canım yaa allah kolaylık ve sabır versin sana ve bu durumda olan arkadaşlara.ben altlı üstlü oturmaya dayanamıyorum bir de aynı evin içinde...düşünemiyorum yani.bence sen de al karşına kayınvalideni "bak anne ben evleneli şu kadar zaman oldu artık bu evin hanımı ben sayılırım ve ben ne yapmam gerektiğini çok iyi bilen biriyim.iki de bir bana karışarak kendini hatırlatman gereksiz ben bildiğimi yaparım senin söylediklerin bana tırıs gelir.yani sen kendini fazla gerip yorma bundan sonra yine aynı devam edecek olursan yapacağım varsa bile yapmam"vs..yani hiç kimse böyle birşeyi kabul edemez elbette ki beraber oturulacaksa bazı şeyler karşılıklı kabul edilmiştir.ama insan evlenince kendi evinin hanımı olduğunu hissetmek ister.muhtemelen oda hala hayatta olduğu ve sizin sonradan gelmenizden dolayı kendini hala evin hanımı olarak görüyordur belki haklı da olabilir ama size de fırsat tanımalı.bence yeni evinize gittiğinizde daha rahat davranırsınız "ben bu evin hanımıyım"edasıyla....
kayınvaliden kaç yaşında canım? Eğer öyle bakıma muhtaç bir yaşta değilse belki size yakın bir daire tutmanıza eşin karşı çıkmayabilir. Bir ihtimal de kızı da arada annesini yanına alsa belki o zaman taşınmasına ihtiyaç bile duymazsın. Tabi görümcene bunu söyleyecek olan yine eşin, iş onda bitiyor. Allah geçim versin.
eşimin ailesiyle ayrı şehirlerde yaşıyoruz. 3 yıl önce evlendik sadece bir kez geldiler yanımıza hep biz gittik. o geldiklerinde de 2 aya yakın kaldılar. çok iyi insanlar olmalarına rağmen bana afakanlar basıyordu artık, üstelik çalışıyordum. insanın kayınvalidesi ne kadar iyi olursa olsun aynı evde yaşamak çooook zor. evde rahat davranamıyorsun, eşinle ister istemez mesafe koyuyorsun. doğumum için tekrar gelecekler ben şimdiden ne kadar kalacaklar diye düşünmeye başladım bile :)
şimdi evlenmeden önce beim kabul etmemın şartları vardı. şimdi bunlar olmuyor ama evlendığımde yananam köye gidecek kışa kadar gelmeyecektı yazları burada durmayacaktı evin içindeki hiç bir şeye karışmayacaktı bana emir vermeyecektı eşimde anneside bunları kabul ederek evlendım ama şimdi hiç biri olmuyor ama sen olsan nederdın. bende kaynanamı atmak istemıyorum tabı sadece bunklara karışmasın bana yeter özellıke benım eşimle özelime karışamasın o da yeter. benim yatağımı toplamak ona kalmamış benım gardolabımın içine karışmak acıp içinı temızlemekte ona kalmamış ben dolabımı gerektığı zaman temızlıyorum nevresımlerımı haftalık değiştiriyorum onun değiştirmesine gerek yoksiz kayınvalideyle oturmayı kabul edipte evlenmedinizmi. adı üzerinde kaynana ... hani genelde herşeye karışır denen tipleri daha fazla olduğundan kaynana diyorlar ya, tabi hepsi değil, çoğu çok iyi davranırlar. neyse siz onu kabul ederek eşinizle evlendiniz. şimdi neden bu hareketleri gözünüze batıyor. çünkü artık evlendiniz, o heyecan bitti, nasılsa aile oldunuz.bence bu davranışlar kayınvalidenizden ziyade sizin bu yaşamınızdan sıkıldığınızın göstergesi...
evlenirken haberiniz olmasa , evlendikten sonra böyle bi durumla karşılaşsanız durumunuzu anlarım, ama siz bile bile lades demişsiniz.
şu saaatten sonra kayınvalidemi evde istemiyorum demeniz eşinizinde sizden uzaklaşmasına , evlilkiğinizin sarsılmasına neden olabilir. eğer göze alıyorsanız siz bilirsiniz.,
benim annemde sizin gibi , bilerek gitti. babamda babaneme çok düşkündü, annem herşeye boyun eğdi. çünkü bilerek gitti. ölene dekte kendi annesi gibi baktı babaneme...bakmasa ne olurdu, büyük ihtimal babamdan ayrılırdı o zmanlar. çünkü babamda anneciydi... ,
ben eşiniz olsaydım, siz böyle davransaydınız ben size '' bunu kabul edipte geldin'' derdim... siz ne cevap verirdiniz???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?