kaynanamı malesef artık evde istemıyorum

aslında süper bir fikir ama babam asla kalmaz çünkü aramızda3 sokak var

En başında tavrınızı koyacaktınız.Belli bir şey ki gelin-kayınvalide aynı evde yaşayamıyor.Şimdi bunu dile getirirseniz eşinizle aranızdaki ilişki,huzur zedelenecektir.

Kayınvalidenin ayrı evde oturabilecek maddi gücü varsa ben senin yerinde olsam kocama derdim ya o gidecek ya ben diye. Çünkü insanların çoğunun kabul ettiği birşey var o da şu ev ev üstüne olmaz ve kayınvalide melek bile olsa aynı evde anlaşılmaz. Bir süre sonra herşey batmaya başlar. Bakıma ihtiyacı olsa anlarım ama sağlıklı kadın neden sizle oturmak zorundaymış? Benin anneannem de eşimin anneannesi de 80 yaşındalar ayrı ayrı evlerinde oturuyorlar. Komşularıyla arkadaşlarıyla gezip tozuyorlar maşallah biz de de gelip kalıyorlar ama herkesin evi ayrı. Sağlık sorunu varsa veya maddi sorun varsa o zaman başka ama bu sorunlar yoksa beraber oturmak mutsuzluğa davetiye çıkarmak bence ki kkdaki yorumların yüzde doksanı da bu yöndedir canım.

bu tür konulara hep aynı cevabı vermekten nefret ediyorum ama
İŞ KOCANDA BİTER ŞEKERİİİİİMMMMMMMMMMMM

Erkek anneye baglı olur ayrılmak istemez isin uzmanları bile esiniz yuvasını bilsin gerekirse ögretin incitmeden mesafe koymayı basaramazsanız üzülen siz olursunuz diyor.Cok dogru.Ama bazen mecburiyetler var.Aslında yokta biz cıkarıyoruz basımıza o mecburiyetleri.Ne sen NE esin bakmak zorunda degilsiniz ayrı evnde oturur gider görürsünüz gönlünü alırsız yalnızlıgını hissettirmezsiniz.Ama böyle saygı sevgi kalmaz.Sanada yazık..Bir an önce konus bence esinle.Allah sabır versin.

tamamda canım, bilirsin ki aynı evde kaldıktan sonra rahat edemezsin.herşeye karışabilir, kavga çıkarabilir, taraf tutabilir.ben böyle bişey olabilir diye baştan koymuştum tavrımı. maalesef herşey baştan konuşulan gibi olmuyor. hani baştan konuşmuşsunuz ama olmamış dilediğiniz gibi, şu saatten sonrada olurmu bilemem...
sakin davranmaya çalışın yinede...

K.validenizin yaşıkaç ki tek başına kalamıyor,hastamı eli ayağımı tutmuyor yoksa..

Ne yaşlı insanlar var tek başlarına hayatlrını yaşıyorlar..

Ayy okudukça içim daraldı,ruhum sıkıldı evlenipte kayınvalidemle yaşamak fikrini düşündükçe elilikten korktum vallahi kızlar,öncelikle sizlere Allahtan sabır diliyorum. sonrada sizlere fikir danısmak istiyorum belli ki hepiniz çok tecrübelisiniz bu konuda...
Ben 2 ay sonra evlenicem kısmet olursa,nişanlımın babasını 1.5 ay önce kaybettik çok severdim kendisini,ama aynı seyi annesi için söyleyemıyorum,ne yaparsam yapayım yanına gittiğimde bi lafı on kez anlatması,erkek yanı demeden konusulmayacak sözler söylemesi,hatta babası öldükten sonra nişanlımın yanında ona artık evlenırsın diyenlerin oldugunu,kufurlu sayılabilecek konusmaları benim fıtratıma cok ters ve hiçbi zamanda aynı olacağını sanmıyorum.
Biz aslında anne babası koyde yasayacakları için giriş kat evlerini tamir ettirip oturacaktık,ama kadını tanıdıkca kısın geleceklerini düşündükçe birde evin tadilatını erteliyorlar sürekli diye,ablasına gidip kiraya cıkıcaz yoksa olmaz bu iş dedim,zaten bi kaç keez ailesinin herseyi olsun bitsine getirmeye calısmaları yuzunden sevdiğimden ayrılmaya bıle kalkmıştım.Allahtan buyuk ablası anlayışlı cıktı babasını ikna etmiş kiraya cıkma işimiz netleşmişti,orayı kıraya verip kırasını alacaktık,düğün için buraya döndüler babası vefat edince annesini köye göndermek olmazdı tabi düğünü erteleyip bu dönemi atlatması için destek oldum nişanlıma,ama annesiyle yasamak isteyecegini düşünüp karamsar olmaya baslamısken misafirlerden biri ablalarına birliktemi yasayacaklar diye sordu ablası hayır annem evi kapatmayacagını bızım kıraya cıkacagımızı soyleyınce cok sevındım anlayıslı ınsanlar diye,sonra anneside aynı sekilde oglumu kıraya cıkarıcam ben evımde oturucam deyınce daha da rahatladı içim ve bu konuyu nişanlımla konuşmamıza gerek kalmamıstı.Sonra düğünü fazla uzatmadan haziranda yapmaya karar verdik,hersey iyi güzel gidiyor gecen pazar kayınpederim için mevlüt okuttuk,orda da hersey cok güzeldi.Fakat sonra nisanlımla esyalardan konusurken annesinin evini tamir edeceğini söyledi (biz kredi cekerek evleniyoruz erkek tarafından bı destegımız yok yani) bende sinirlendim 57 yasında kadın yazın durmam dıyo eve parkeydi alcıpandı nısanlım yaptıracakmıs,zaten maddi anlamda hep sıkıntı cektım nişanlım tarafı yuzunden bide ilerde belki buraya geceriz demesin mi neye ugradıımı sasırdım demek ki kafalarına gore sımdılık kıraya cıksınlar dugunden sonra mecbur gelir mi dediler yoksa sadece nişanlım mı boyle dusunyo bilmiyorum ama kiraya cıkıp o eve esyalarımı sıkıs tıkıs koyup giremem dedim annenle yasayamam daha genc annen dedim,saglıgı sıhhatı yerinde oldugu surece nıye yasayalım birlikte dedim,senin annen baban olsa onlarda mı tek kalsın dedi,benım demek ıstedıgımı anlamadı tabıkı ya kadın ıkı dakıka susmayan bırı ısten gelıp rahat edecegım yerde el pence dıvan durmm gerkecek onsuz gezmeye gıdemıycem,arkadaslarımla evımde oturamıycam hersey bı yana özeli,m kalmıycak ya bunu anlamıyo nısanlım,annesi tabı ama ben mecburmuyum evlenıp 1 sene sonra beraber yasamya kac yasına kadar yasarsa bızle kalır gelınce gıt demek olmaz.Ne olur bır fıkır verın evlenınce nasıl aynı evde yasamanın dogru olmayacagına ıkna ederim nısanlımı,söyle namazında abdestınde oturdugunu kalktıgını bılen sessız bırı olsa neyse kadın erkek kadın demıyo herseyı konusuyo yaa...

Kusura bakmayın cok konustum ama sızı okuyunca ılerıyı dusundum sımdıden ne yaparsam ayrı yasama fıkrıne alısırlar bılmıyorum.

canım o kadar dert edecek bişey yok bence allah sabır versin ama değiştirebileceğin bişey değil bu konu..kaç yaşına gelmiş değişmezki..senin yapacağın şey duymazdan gelmek ısrarla devam ettikçe he deyip geç.. canı biraz galesiz olmak lazım hayatta..üstelik kaynanana karşı..ne hikmetse kaynanaların şanındandır karışmak yönetmek emretmek akıl vermek gibi şeyler..değiştiremeyeceğine göre he deyip geç.. keşke tek sorunun bu olsun büyütme bence..hayatta neler var ne dertler acılar biliyomusun..onlara bak ve şükret haline canım..

NET SEKILDE SOYLUYORUM,KOŞARAK UZAKLAŞ YOLUN BAŞINDAYKEN,BEN YAPTIM SEN YAPMA

Yine epeski konu, eski olmasını da geçtim , yorum yapmadan önce üyenin en son aktif olduğu zamana baksanız keşke

Kadinda ne demiski sizin yapacaniz seyleri papagan gibi tekrarlamis bu kadar abartmayin istemiyorsunuz gozunuze batiyo her harekati yazik siz de evlat sahibisiniz biraz ahiretinizide dusunun benim annem olunceye kadar bakti dedeme simdi annem abimde kaliyo biraz insafli olun be çok kötü kaynanalar var yok Demi yorum ama incir cekirdeni doldurmicak bi konu için esinizin annesine saygisizlik yapmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…