Kaynanamın dengesizliği

baştan yüz göz olmuşsun cnm bundan sonra saygını koru ama mesafeli davranmalısın. ne derse desin cevap verme ama sana hakaret edicek olursa tabiiki cevabını vermelisin sessizde kalma. benim kaynanamda aynı yapmaya çalıştı saydı saydı bende saydım bu kezde hıı lafı nasıl oturttu karın diyo eşime. eşimde haksızmı sen neler diyorsun ona felan dediğinde beni suçlardı hep. ama seneler geçti hala huyundan vazgeçmedi. en fazla 4 ay dayanır ondan sonra laflarına başlar sonrasında ayalrca küs kalırız sonra düğün dernk olunca tekrar barışır bişey olmamış gibi oynarız resmen. ama ben artık mesafeliyim en ufak bişeyde kaşlarımı çatıyorum. bence sen fazla yüz vermemelisin.

Iyi yapmissin valla sustukca uzerine geliniyor. Insallah hatasini anlar, kotu kalmak istemem

Görmesem GÖRESİM gelir, görsem ÖLDÜRESİM gelir politakısında kayınvaliden. Evet bu zamana kadar sık görüşmüşünüz ama bundan sonra gitmelerinizi azaltırsınız. Saygını bozma derim ben, çünkü nişanlı iken saygısızlıklar başlarsa sonu gelmez bu işin.

Kendi kızları neleri eder neleri çeker bilemem bence siz de bunlara kafa yormayın...
Siz sürekli kayınvalidenizin size bu rahatlığı size sunmasından ve dengesizliklerinden bahsedip duruyorsunuz... Kadın gel demiş,özledim demiş,aman rahat et demiş eeee öl dese ölecek miydiniz yani? Kendi fikriniz hayat görüşünüz,insan ilişkilerinde belli bir kriteriniz yok mu? Ama işte yaşınıza takılmam bu yüzden... Daha kişiliğiniz oturmadan,başkalarının tesirinde kalarak hayatınızı zorlaştırmanızın tek sebebi henüz nişan,söz gibi resmi olaylar için küçük olmanız..
İlla kaçayım mı ne demek?
Evlilik şart mı kendi hayatınızı kurmak için yani?
Ayrıca kayınvalidenizle de bu şekilde tehditvari konuşuyorsanız yüzgözlük sınırlarını dahi aşmış olduğunuzu hatırlatmak isterim..

kusura bakmayın ama her oraya gitmeniz çok saçma. siz her gün giderseniz ve ayrıca bi odaya çekilirseniz kim olsa bıkar bu durumdan yüzsüz olduğunuzu düşünür ve ağzına gelenide söler bu o kadınla ilgili değil tamamen sizin tutumunuzla ilgili kim olsa bi dk dan snra illallah gelir bence daha evlenmeden eve çıkmayı düünüyosunuzki bu rahat bi insan olduğunuzu gösterir anneside rahat birini istemeyeblir

Abartmayin lutfen, bu hemen kendi hayat gorusum yokmu demek oluyor? kisiligimin oturmamasida yasla ilgisi olamaz siz beni nekadar taniyorsunuzda kisiligimin oturup oturmadigini belirleyebiliyorsunuz Allah askina, akil yasta degil bastadir. Ben evlenmek istedim, yasimin COKTA kucuk oldugunu dusunmuyorum ve evlenecek kisi karsima ciktiktan sonrada daha nekadar bekleyim? uzun yillar bekleyipte daha kotu seylerin olmasinimi? cunku bu donem uzadikca heryerden patlak veriyor. ha ozellikle evlenme arayisinada cikmadim hatta ben evlenmeyi dusunmuyordum taki nisanlim karsima cikana kadar.

kaynanamlada boyle konusmadigim icin olduya zaten, dediklerine gulumsedim hani saka yapiyorya bende aldirmiyormus gibi davrandim. sustum. hata burdaya zaten, demekki bundan boyle bende onun gibi patavatsizlasmam lazimki anlasin insanlari nekadar cok kirdigini.

kusura bakmam size sacma gelebilir, banada sacma gelirdi boyle seyleri duysam ama sartlardan dolayi sonuc boyle. bu birdenbire baslamadi, yavas yavas oldu..

evlenmeden oncede ben ayri eve cikmam diye uzerine basa basa soylemistim burda bir arkadasa, hatta ev cikmasini bekliyoruz olsa hemen evlenicez zaten demistim. lutfen anlamadan etmeden yorum yapmayin.

Son düzenleme:
bence ayagini biraz cek..
goruyorsun burda bile nasil ayiplaniyor ve ne demelere getirenler var :)
hemde en entel gecinenler..
senin sorunlarin olabilir.. kendi ailende mutlu olmaya bilirsin
nisanlin icinde bir sorun teskil etmiyordur her gun gitmen.
ama sonucta kayin valideninde kendine gore bir duzeni var
tedirgin olmaktada hakli.. haftada bir degil senin gitmen her gun olunca
haliyle kuruntular yapiyor. arasira gitsen bunlarin hic biri olmayacakti
ve sanirim sen kendi ailenle ne kadar mutsuzsan nisanlininin ailesine yogunluk verdin
ama sunu bil kendi annenin sozu ile elin kadinin sozu bir degil..
annem elestirse evimi takmam
ama kaynanam elestirse zoruma gider kendimi kotu hissederim..
arada fark var..
sen bir muddet ayagini kes ve nisanlina acikca soyle
"bana destek verdigin icin tsk ederim ama hergun gelmem hataydi..
sonucta ister istemez tartismalar cikiyor.. biraz disarda goruselim"
bir kafeye gidip iki kahveyle saatlerce oturabilirsiniz bundan bir sorun cikmaz sanirim?

aslinda haklilar sasirmakla bende boyle seylerden hoslanmayan biriydim..okadar pismanimki keske dinlemeseydim nisanlimi diye..cok kiziyorum kendime, dogru sevdigim adamin anneside olsa benim annem degil. tirnagi bile olamaz, iki yuzlulugunu birkez daha farketmistim ama bukadar olacagini bilememisim

nisanlimada soyledim kac defa, gelmicem ben artik hic israr etme diye..bakalim net bir cevap vermedi henuz ama hayirlisi neyse o olur ins..

nisanlin belki durumun nereye gidebileceginin farkinda degil
ama sonucta senide zorla goturecek hali yok..
ya azalatacaksin ona soylemeden
yada direk soyleyip azaltacaksin
hani bir laf vardi "vur dedik oldur demedik" diye
kayinvalinden gelmeni ister ama her gun her gun gelip
yukari cekilince onunda sinirleri bozulur
su ev bitlenme konusundada
yada evlilikle ilgili durumlardada
"siz yapamazsiniz edemezsiniz" falan derse
ben elimden geldigince duzenli tertipli olacagim
yureginizi ferah tutun de

diyorum, simdi cok bilmesemde kendi evim oldugunde elbet daha iyi ogrenirim daha iyi yaparim. neyse artik desede ogg neguzel bitlerle birlikte yasariz derim inadina

kusura bakmayın ama gerçekten kişiliğnğiz oturmamış yazdıklarınıza bakılınca
akıl bazen yaştadır birkaç yıl sonra bu yaptıklarınız nekadar çocukca gelicek size kayınvalideniz size sert çıkmasa siz hala hatanızı farkına varmıyacaktınız
bende nişanlıyım benimde kayınvalidem der gei git ama gitmem en son 20 gün önce gittim 2 haftadırda tel. görüşmüyorum
illa birimi demesi lazım size yapma etme diye siz ilerde olucaklarını düşünemedinizi
bence siz evlinicek olgunluğuna ulaşmadınız
nişanlım dedi yaptım kaynanam dedi yaptım
lalenşn dediği gibi öl dese ölcekmiydiniz

sizin gorusleriniz bunlar, benim goruslerimde farkli, beni bir konudan (oda sinirli oldugum, icimden o an ne geliyosa yazdigim ve cokta uzerime gelinen bi konudan) kisiligimi cikartmayi basariyorsaniz sizleri tbr ederim.
herkezin kayinvalidesiyle arasindaki iliski farkli o yuzden sanirim cok az kisi beni anlayabildi. ve ol dese olecegim diye hicbirsey yok, ben oraya gidip ayaklarina kapanmiyorum, her dedigini yapmiyorum.

ha enazindan bircok kadinin hala at gozlukleriyle dolastiginida farkettim, boyle kalmaya devam edilirse ilerde cok dumur olurlar (sozum meclisten disari, uzerine alinmak isteyen alinsin).

kendi gözlerinle göremiyorsan at gözlüklerinden seninde takmanı tavsiye ederim
böyle kalmaya devam ederse diyorsun sen gibimi olalım yani
burda sende büyük insanlar var tecrübeli akıl veriyorlar sana ilerde olabiliceklerden dair
insanlar yaşamış görmüş işitmiş
sorunlar yaşadığın aileni evlendikten sonra çok arıycaksın çok
(sözüm meclisten dışarı) bu kelimeyi bize değil bu saaten sora kayınvalidene kuıllan
o kelimeyi en son 15 yaşında iken kullanıyordum şimdi direk meclise yapıyorum konuşmayı

ben zaten tecrubeli buyuk insanlardan yorum almak istedim, ben burda gelmis dert yanarken cok bilmisce gelip konusuluyorda. sende benden alti ustu 5 yas buyuksun nickina bakilirsa ama kendini kucuk daglari yaratmis gibi hissediyorsun. senin gibimi olalim yani nedemek oluyor! konusman duzgun olmadigi icin karsindakide sana boyle cevaplar verir hic kusurada bakma.
hem ben demiyorumki ailemi terkettim hic istemiyorum onlari, sanki ben bilmiyormuyum onlarin kiymetini?

at gozlugunden kastim, hani herkez lafa gelince cok modernya ama nisanli bir kizin kaynanasinin evine cok gitmesine sanki orda kotu seyler yapiyormus gibi yorumlaniyorda ondan soyledim. madem uzerine alindin ozaman sozum sanada gecerli bunu soylemekten cekinmiyorum, 15 yasinda soyledim diyor birde ya

14 sayfa olmuş bütün yorumlarını okudum herkezin
ama sen hala insanların sana ne demek istediklerini anlamamışsın gülüyorum sana sadece
çok cahilsiniz

14 sayfa olmuş bütün yorumlarını okudum herkezin
ama sen hala insanların sana ne demek istediklerini anlamamışsın gülüyorum sana sadece
çok cahilsiniz

bana cahil diyemezsin, ben herkezin dediklerini anladim eger benim yorumlarimida okusaydin sende anlardin bana adam akilli yorum yapanlara kaynanama haklida deseler evet dogru diyip kabul ettigimi. neyse ben daha fazla sizinle muhattab olmak istemiyorum ve gulup geciyorum bende.

kaynana yüz versede birsey demesede yada rahtiniza bakin dahi dese belki seni denemis olamazmi yada dese bile sIkSIk gelicegini düsünmemistir en sonunda kendisi acikca hosuna gitmedigini belli etmis.Birde dikkatimi cekti genelde kimin hakli kimin haksiz oldugunu hemen analiz etmissin ama surda bunu göz ardi ediyosun sen bir Bireysin ne dogru yanlis sinir kestirebilen yasdasin nisanlin ölye istesede bile yerine göre onu yönlendirmeye calis senin huzurun daha önemli.sonuc itibariyla cok sIk görüsmeniz ve odaya cekilmeniz hos karsilanmamasi normal bununla beraberdede olumsuzluklari getirmis.2niz odada öyle düsünmeniz öyle olmaniz gerekmiyor zaten ates ile barut yan yana durmaz
anlatabildim umarim ne demek istedigimi

millet devamli laf ettigi icin,icine atmistir en sonunda da bu sekilde patlamistir..her serde hayir vardir..dugune kadar gitme,bir bahane bul..nisanlina annesini sikayet etmeden yap bunu..
bundan sonra mantigin onde olsun..bi kac ay gormezsen olmezsin ya sabret..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…