Kaynanamın dengesizliği

yahu saçmalama, sen bırak şimdi benim kaynanalığımı da
ben klasik kaynana psikolojisini anlattım sana
el kızı diyip de daha çok sarılması lazım diyorsun
hangi dünyada yaşıyorsun sen
hiç mi kaynana görmedik
hangi kaynana gelininin en ufak hatasını bile görünce onu bi tarafa yazmaz, gıcık oılmaz, zaten annelik psikolojisiyle sana karşı bir cephe alacak, bu bir gerçek, ama sen onu hareketlerinle cezbedeceksin, ama en ufak hareketine bile dikkat edeceksin, taa ki tam güvenini sevgisini kazandın, o zaman rahatlayacaksın, ama hala onun gönlünü yapmaya devam, maalesef böyle, ve oğlunu sonuna kadar sana karşı kullanacaktır, ta ki oğlun patlayana dek, zaten oğlu da patlamış, bundan sonra olacağı da söyleyeyim sana, baktı oğlu fenalaşmalarına bile direniyor, hayır benim nişanlıma saygılı davranacaksın diyor, o zaman yelkenleri suya indirecek, burda herşey senin nişanlında bitiyor. onun seni arkasına alması ve sağlam durması gerkiyor

ve en büyük tavsiyem asla kaynananla kayınpederinle o kadar yüzgöz olma, muhakkak sorun çıkar devamlı aynı çatı altında, hele hele sen daha nişanlısın, hep kullanacak hep, mesafeni korumalısın, devamlı gitmemelisin ve gösterdiğin saygıya devam etmelisin

Bak burası cok dogru malesef böyle kaynana yok!!
Olanlar zaten el kızı gelip oglunu aldıgı icin oluyor.

klasik falan anlamam, klasik diye hepsi oyle olmak zorundami. bundan boyle olmasin ozaman, madem gelinler degisti artik eskisi gibi degil ozaman kaynanalarda degissin. bende cok kaynana gordum, kimisi geliniyle kuaforlerde carsilarda gezer hergun, kimisi kanli bicakli. o yuzden kaynana diye ayni kefeye koyamayiz. madem o bana karsi cephe alacak ozaman gelinlerde herzaman kaynanaya karsi bir cephe aliyor, ama neden ben almadim? demekki herkez ayni degilmis.
ben herzaman dikkat ettim ama yaranamadim yoruldum artik, hala saygimi korurum ama artik icimde kaynanama karsi birsey kalmadi. ben onu cok severdim her lafina ragmen, ama son damlaymis demekki. arkamda nedeolsa nisanlim var, artik birazda o dikkat etsin. birden bire benim hayatima boyle bir kadin giriyor, aliskin degilim, kendi annem olsa yine dayanirdim belki ama ben artik nekadar dayaniyimki? evlenene kadar malesef..ondan sonrada mesafeyi oyle bir koyacagimki....

Bak burası cok dogru malesef böyle kaynana yok!!
Olanlar zaten el kızı gelip oglunu aldıgı icin oluyor.

aslina bakarsan istesem arkadas gibi olurdum onunla, kiziyla arkadas gibidir gezer tozar herseyi paylasir ama ben istemedim. oda kotu kaynana olmayi seciyorsa kendine eder cunku nisanlimda artik annesinden sogudu ve oglunu iyice kaybeder (nekadar uzulsemde bu bir gercek). ha gelin olarakta araya falan girmedim ama nedense hep dedigi sey: sen onun icin bana karsi cikiyosun, gorende diyecekki hic ana ogul birbirlerine girmediler

Kızıyla öyle olması normaldir cünkü o kızı.
Her kaynana aynı degil malesef haa geliniyle arkadas gibi olan da var ama azınlıktalar.

Kızıyla öyle olması normaldir cünkü o kızı.
Her kaynana aynı degil malesef haa geliniyle arkadas gibi olan da var ama azınlıktalar.

evet ama ben kendi ailemden oyle gormedigim icin aliskin degildim, o yuzden tam olarak arkadas gibi gezip tozmaya kadar goturmedim durumu. ama her gorustugumuzde opup sariliriz, her konudan konusabiliriz...normalde kim gorse 'kaynanan cok seker ve genc, cok iyi anlasiyorsunuz' diyor. tamam dogru ama kadin eve gelince hanimaga kesiliyor, herkez siradan gecer. kocasina yuz vermez (kayinbabam tam anlamiyla light olmus korkusundan), gorumcelerime sayar tembel temizlik yapmazlar diye, nisanlima sayar kucukken okulu biraktin simdi cok iyi bir isin yok. hic sukretmiyor.

Bak burda da söylüyorsun kendi annen olsa dayanırsın cünkü o ANNEN!!
Ama digerine yani nisanlının/ esinin annesine ne kadar dayanabilirsin ki??
İste bu yüzden ne sen onu annen gibi, nede o seni kendi kızı gibi görebilir.

malesef, ben cok denedim ama onunki hep lafta kaldi..

Kayınvalidenin huyu bu demekki degismez.
Artık bunlara kafa yorman yersiz herkese karsı böyle demek ki.
Aradaki mesafeyi cizerek dengeyi koruman lazım artık.

onunda iki kizi var, bana yaptiklari elbet yaninda kalmicak..ki yinede ben herkezin mutlulugunu isterim, kin tutmam..

Nişanlınınızın kızkardeşleriyle bu durumun ne alakası var anlamadım...
Kendiniz edip kendiniz bulmuşsunuz..
Nişanlılınız kendi rahatı uğruna sizi zor duruma düşürmüş siz de boyun eğmişsiniz..
Öncelikle ne olursa olsun kendi ailenizle orta yol bulmaya çalışın,hani sorunlarınız varmış ya,yine de aileniz karşı tarafa bu kadar gitmenize müsade ettiğine göre size mi laf geçiremiyor onlar mı çok rahat anlamadım...Bu yaşta nişan yapılması da ayrı bir soru işareti ayrıca..
Baştan sona hatalı sizsiniz! Bencil olan nişanlınıza ayak uyduğunuz için...
Ben hiç sevmem kayınvalideleri,ancak burada kadın haklı hem de çok haklı.. Ev kadının evi,anne kızken bir sorun yaşıyor insanlar siz ne bekliyorsunuz ki?

Etme bulma dunyasi, kendi kizlarida var diyorum. ona gore olan bendeki hatalarin alasi kendi kizlarinda var ve onlar gelin olduklarinda nasil bir kaynanaya denk gelecekler belli degil, hem kendisi diyor bende aynisini yasadim diye hemde kendisi yasatiyor diye bende eden bulur diyorum.

Nisanin yasina neden takildinizki anlamadim, durumlardan bikip evden kacmammi gerekirdi? bende demekki kendime cikis yolunu boyle bulmusum..icten ice olanlari bilmeden soyle boyle yapmaliydin diyemezki kimse.

iyi canim, kendisi bu duruma kadar gelmesine sebeb, kaynanamin bu rahatligi bize vermesinin yuzunden ben bu laflari cekmek zorundayim oylemi? hickimse boyle hakaretleri haketmez! bekledigim sey: dengesizligini bana hissettirmesin ki bundan boylede benim dengesizligimle karsilasacaklar..

Kendi düşüncesizliğiniz yüzünden kayınvalidenizle sorun yaşıyorsunuz, ki kadın haklı. Kadının kızlarıyla ne alıp veremediğiniz var da onların da mutsuz olmalarını istiyorsunuz? Çok kötü niyetlisiniz...

ilk sayfanizda okuduklarima dair yorum yapiyorum.bence burda hatali olan kesinlikle sizsiniz.ne gerek var o kadar yuz goz olmaya? k.validenizle cok fazla oturmadiginizi cogu zaman ust katta nisanlinizla basbasa kaldiginizi yazmissiniz. bir anne olarak bunu hazmedememistir. ve bu olay hergun tekrarlaninca bundan duydugu rahatsizligi bi sekilde size gore iyi ya da kotu dile getirmistir.nisanlinizla disarda da gorusebilirdiniz.sorunlarinizi disarda da konusabilirsiniz. nisanlinizin evine hergun gidince mi cozuluyor sorunlar?​

alip veremedigim yok, ama aciklamami istediler anlattim. yoksa aramizda bi problem yok. anlamiyorum neden hakli kadin? kendisi yuzunden ben istedigim an onlarin evine girip cikabiliyorum, daha birkaç hafta oncesine kadar israrla bana anahtar yaptiracakti ben istemedim!
kisacasi onun derdi benim orda hergun olmam degil. saniyorki nisanlimin yuzunden ev cikmiyor halbuki hic alakasi yok. kendiside biliyor, ama catacak yer ariyor. e nisanlimi yaralayacak tek yolda benim!

daha oncede soyledim, bu rahatligi kendisi verdi. ozaman onceden dusunecekti bunu, ki rahatsiz olmuyor! onun derdi baska ama bizi burdan vurmaya calisiyor. nisanlimlada hergun evinde oturunca sorunlar cozulmuyor tabiiki, sadece onunla olmak bana iyi geliyor.

artik hata bende veya onda anladik ama bu nasil cozulecek? buraya ben bu yonde yorumlari okumaya gelmisken her defasinda boyle yorumlar almak inanin cok uzucu..

evet sürekli nişanlınızın evine gitmeniz odaya çekilmeniz yanlış.ama kaynananızın bukadar hakaret etmesine de gerek yok bence.oğluyla konuşup size de münasip bir dille açıklayabilirdi.resmen aşşağilayıcı bir uslupla laf sokmuş.rahatsız olmuş olabilir zamanla ama bukadar da insan yerin dibine sokulmaz ki.sizde bukadar lafı işittikten sonra ayağınızı o evden kesmeniz lazımdı.iki tarafta dengeyi kuramamış kantarın topunu kaçırmışsınız.bana göre ne sen haklısın ne kaynanan.şimdi sen sürekli o evdesin kaynanan rahatsız.evlenince evlerine ayda yılda bir gidersin bu sefer kaynana niye hiç gelmiyor diye sızlanır.

herseferinde ayni yorumla karsilasiyorsan vardir bi sebebi! yorumlarini okuma firsati buldum bu arada! herkes ayni seyi soyluyor fakat sen habire kayinvalidenden yakiniyorsun.dedigim gibi kayinvaliden cok hakli.bu rahatligi sana kendisi vermis olabilir,tahmin edememistir senin hergun gelicegine.disari cikabilirsin dedigim gibi.her ikinizde de para yoksa nasil evlenmeyi dusunuyorssunuz? ha varsa disarda bi kahve de icilebilir.bence kayinvaliden seni:mesafe kurabilen,(her ne kadar rahatinizi dusunse de) fazla yuz goz olmamayi bilen bi gelin olarak gormek istiyor hergun ogluyla odaya tikilan bi kiz olarak degil! umarim anlamissindir ne demek istedigimi!​

Son düzenleme:

bende bunu demeye calisiyorum....iki taraflida hata var, benimkisi her nekadar istemeyerek ve zamanla olmus olan birseyse bile ben bukadar hakareti haketmedim. burda haketmissin diyenler nekadar insandisi olmus anlayamiyorum! karsisindakilerde insan ve genc, onlar madem buyuklerimiz ozaman yaslarina yakisacak sekilde gelip guzelce konussunlar...ama anladigim kadariyla burda haketmissin diyen insanlarin kaynanalari olsun kendileri olsun hic hataya dusmuyor..

yakinmak icin actim bu konuyu zaten bilmem farkindamisiniz? ama hakli yonu varsada hakli dedim, bukadar hakaret etmektede haksiz dedim. madem tahmin edemedi ozaman niye bana anahtar vermek istiyor, bir gun gelmesem niye gelmedin ozledik diyor? valla cok dengesizce hareketler bunlar. birtek bana degil herkeze teror estiriyor evde, kimse memnun edemiyor kadini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…