13 yıllık evliyim kv 70 yaşında eşimin ve kızlarımın hiç bir doğum gününü tebrik etmeden hediyelerini almadan geçirmemiştir. ama benimkini hiç kutlamamıştır hediye almayı bırakın mesaj dahi atmamıştır. evliliğimizin ilk üç yılında kutladım ben onun doğum günlerini baktım o yapmıyor bende bıraktım.Eski insanlar öyle özel günlere, doğum günlerine filan sonraki nesiller kadar anlam yükleyip, önem vermiyorlar. Belki unutmuştur, belki çok önemli bulmamıştır, kendi oğlununkini bile kutlamadığına göre, kişisel algılamanıza gerek yok, kötü niyetinden yapmıyordur yani. Niye hemen cephe alıyorsunuz ki? Kutlayın geçin, eşinizin gönlü olsun. Her şey karşılıklı olmak zorunda değil. Haa bu mevzu dışında çok kötü bir insansa, size kötülüğü dokunuyorsa, ancak o zaman haklısınız diyebilirim.
Kızlar geçen gün kaynanamin doğum günüydü eşim de akşam pasta alıp gidelim falan dedi ben gitmek istemedim çünkü kaynanam benim doğum günümü bilmesine ragmen kutlamamisti eşiminkini de hiç kutladığını görmedim bizde 8 aylik evliyiz bu arada .eşim de hersey karşılıklı mı o benim annem dedi sen istersen gelme ben giderim dedi baya bi tartıştık .Bu seferde gitmesem niye gelmedi diye sorun olacaktı istemeye istemeye gittim sonra da esimle barıştık zaten .Ama o benim doğum günümü kutlamamışken benim onunkini kutlamam cok sinirimi bozdu önümüzdeki ay esimin dogum günü 3 ay sonra da benim hic sanmiyorum onun kutlayacagini da neyse .Eşim mi haksız benmiyim?
Yahu bu bir genelleme ve elbette istisnalar vardır. Konudaki kayınvalideyi tanımıyoruz ki. Benim babannem dünyanın en tonton, en iyi insanlarından biriydi, Allah rahmet eylesin, ne doğum günü bilirdi, ne özel gün. Kimseninkini kutlamamıştır, kendi çocuklarının doğum günlerini bile. Ama onun doğum günlerini, anneler gününü, hep birlikte kutlardık. Çünkü iyi bir insandı. Karşınızdakinin iyi bir insan olduğunu biliyorsanız, her şey karşılıklı olmak zorunda değil. Ama fitne fesat bir insansa, bir bardak su vermemenizi gayet de desteklerim.13 yıllık evliyim kv 70 yaşında eşimin ve kızlarımın hiç bir doğum gününü tebrik etmeden hediyelerini almadan geçirmemiştir. ama benimkini hiç kutlamamıştır hediye almayı bırakın mesaj dahi atmamıştır. evliliğimizin ilk üç yılında kutladım ben onun doğum günlerini baktım o yapmıyor bende bıraktım.
Ama fitne fesat bir insansa,
Bence boşver bazen eşinin ailesi yada annesi die görmezden gelebilirsin,sonuçta eşini severek evlendiğini düşünüyorum..eşini seviyorsan ona ve ailesine saygılı olmalısın insan zamanla anlıyor bazı şeyleri..sizinde daha yeni gerçi benimde 2 yıl oldu ama ben ona hediyeler bile alıyorum seviyorum çünkü kutlamayı ben nişanlılıkta dahil 3 senenin sonunda bu sene beni düşünerek aldığını gördüm..almasa da olur gerçi ama anlıyorsun bilmiyor veya düşünemiyor olabilir ve kesinlikle başkalarıyla kıyaslama yapma o zaman mutsyz olursunKızlar geçen gün kaynanamin doğum günüydü eşim de akşam pasta alıp gidelim falan dedi ben gitmek istemedim çünkü kaynanam benim doğum günümü bilmesine ragmen kutlamamisti eşiminkini de hiç kutladığını görmedim bizde 8 aylik evliyiz bu arada .eşim de hersey karşılıklı mı o benim annem dedi sen istersen gelme ben giderim dedi baya bi tartıştık .Bu seferde gitmesem niye gelmedi diye sorun olacaktı istemeye istemeye gittim sonra da esimle barıştık zaten .Ama o benim doğum günümü kutlamamışken benim onunkini kutlamam cok sinirimi bozdu önümüzdeki ay esimin dogum günü 3 ay sonra da benim hic sanmiyorum onun kutlayacagini da neyse .Eşim mi haksız benmiyim?
Haksızsınız niye her seyi karsilik bekleyerek yapıyorsunuz ki altı üstü bir pasta bir iki saat çay içmek ne var yani gönlünü hoş etseniz her seyi ben diye dusunmesenizKızlar geçen gün kaynanamin doğum günüydü eşim de akşam pasta alıp gidelim falan dedi ben gitmek istemedim çünkü kaynanam benim doğum günümü bilmesine ragmen kutlamamisti eşiminkini de hiç kutladığını görmedim bizde 8 aylik evliyiz bu arada .eşim de hersey karşılıklı mı o benim annem dedi sen istersen gelme ben giderim dedi baya bi tartıştık .Bu seferde gitmesem niye gelmedi diye sorun olacaktı istemeye istemeye gittim sonra da esimle barıştık zaten .Ama o benim doğum günümü kutlamamışken benim onunkini kutlamam cok sinirimi bozdu önümüzdeki ay esimin dogum günü 3 ay sonra da benim hic sanmiyorum onun kutlayacagini da neyse .Eşim mi haksız benmiyim?
amaaan kv de kutlamasin bizimkilrde cok kutlama yapmaz cok anlam yuklemeeyin oglununkini de kutlamiyormus zatenKızlar geçen gün kaynanamin doğum günüydü eşim de akşam pasta alıp gidelim falan dedi ben gitmek istemedim çünkü kaynanam benim doğum günümü bilmesine ragmen kutlamamisti eşiminkini de hiç kutladığını görmedim bizde 8 aylik evliyiz bu arada .eşim de hersey karşılıklı mı o benim annem dedi sen istersen gelme ben giderim dedi baya bi tartıştık .Bu seferde gitmesem niye gelmedi diye sorun olacaktı istemeye istemeye gittim sonra da esimle barıştık zaten .Ama o benim doğum günümü kutlamamışken benim onunkini kutlamam cok sinirimi bozdu önümüzdeki ay esimin dogum günü 3 ay sonra da benim hic sanmiyorum onun kutlayacagini da neyse .Eşim mi haksız benmiyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?