Kaynanamın doğum günü

Pelin ece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2019
176
89
98
26
Kızlar geçen gün kaynanamin doğum günüydü eşim de akşam pasta alıp gidelim falan dedi ben gitmek istemedim çünkü kaynanam benim doğum günümü bilmesine ragmen kutlamamisti eşiminkini de hiç kutladığını görmedim bizde 8 aylik evliyiz bu arada .eşim de hersey karşılıklı mı o benim annem dedi sen istersen gelme ben giderim dedi baya bi tartıştık .Bu seferde gitmesem niye gelmedi diye sorun olacaktı istemeye istemeye gittim sonra da esimle barıştık zaten .Ama o benim doğum günümü kutlamamışken benim onunkini kutlamam cok sinirimi bozdu önümüzdeki ay esimin dogum günü 3 ay sonra da benim hic sanmiyorum onun kutlayacagini da neyse .Eşim mi haksız benmiyim?

Doğum gününüzde aramazsa siz de kutlamasınız, çok takmayın. Herkesin yaşadığı şeyler bunlar

Eski insanlar öyle özel günlere, doğum günlerine filan sonraki nesiller kadar anlam yükleyip, önem vermiyorlar. Belki unutmuştur, belki çok önemli bulmamıştır, kendi oğlununkini bile kutlamadığına göre, kişisel algılamanıza gerek yok, kötü niyetinden yapmıyordur yani. Niye hemen cephe alıyorsunuz ki? Kutlayın geçin, eşinizin gönlü olsun. Her şey karşılıklı olmak zorunda değil. Haa bu mevzu dışında çok kötü bir insansa, size kötülüğü dokunuyorsa, ancak o zaman haklısınız diyebilirim.

13 yıllık evliyim kv 70 yaşında eşimin ve kızlarımın hiç bir doğum gününü tebrik etmeden hediyelerini almadan geçirmemiştir. ama benimkini hiç kutlamamıştır hediye almayı bırakın mesaj dahi atmamıştır. evliliğimizin ilk üç yılında kutladım ben onun doğum günlerini baktım o yapmıyor bende bıraktım.

Sen kaynanadan neden romantiklik bekliyorsun ki yahu
Kimbilir kaç yaşında
Eskiden hele de köy yerlerinde d.günü kutlaması mı vardı
Nasıl bir aile ortamında büyüdü bilemezsin
Eşin seninkini hatırlasın kutlasın yeterli
Zaten alt tarafı bi pasta alıp gidip iyi ki doğdun denecek
Kalkıp da kadına altın kolye mi alındı? Yoo
Nldu tartıştınız barıştınız ama eşinin aklında annesine değer vermediğin kaldı
Yarın birgün sen annenin d.gününü kutlamak istediğinde sana aynı tavrı yapabilir
Ya da bi tartışma esnasında zaten sen annemi de sevmiyorsun ki diyebilir
Nasıl da evliliği zorlaştırıyorsunuz valla ekstra çaba helal olsun

kaç yaşında kayınvaliden?
yarışılacak yaşta mı yani, birşey yarıştırmak diyolar ya abes bir deyim var?
yani ben anlamıyorum kayınvalideyi akran değil de üst nesil olarak kabul edip saygı göstermek, incelik yapmak, tahammül etmek çok mu zor.
benim aile düzenim de kimseninkinden farklı değil, ama kayınvalideyle ilişkilerimiz öyle sen onu yapmadın ben de bunu yapmam gibi olursa kimse işin içinden çıkamaz.

Yahu bu bir genelleme ve elbette istisnalar vardır. Konudaki kayınvalideyi tanımıyoruz ki. Benim babannem dünyanın en tonton, en iyi insanlarından biriydi, Allah rahmet eylesin, ne doğum günü bilirdi, ne özel gün. Kimseninkini kutlamamıştır, kendi çocuklarının doğum günlerini bile. Ama onun doğum günlerini, anneler gününü, hep birlikte kutlardık. Çünkü iyi bir insandı. Karşınızdakinin iyi bir insan olduğunu biliyorsanız, her şey karşılıklı olmak zorunda değil. Ama fitne fesat bir insansa, bir bardak su vermemenizi gayet de desteklerim.

Aynısı anneler gününde basıma geldi
Ben ona hediye alıp gittim o beni tebrik bile etmedi
Ki annemlerden gecmiştik elim kolum cicek hediye doluydu anneler günüm icin almıs bizimkiler dememe ragmen gık demedi
Ama seneye olsun yine kutlarım
Ben değil o utansın yaptıgından karsılık bekleyerek yapmıyorum kafa rahat oluyor :)

benimki de aynı. ilk yıllar kutlar hediye pasta alırdım. baktım 1 çöp dahi gelmiyor, gelmeyi bırakın aramıyor. bende vazgeçtim. siz haklsınız ama eşiniz anlamaz.

Ben kendi dogum gunumu kendim organize ediyorum ariyorum aileleri aksama bekliyorum hediye vs de istemiyorum birlikte olalim diyorum. Kendi pastami dahi siparisini ben yapiyorum zaten esimin oglumun kendi annem ve babamin da hep dogum gununu ben organize ettigim icin gocunmuyorum sanirim.

Bence boşver bazen eşinin ailesi yada annesi die görmezden gelebilirsin,sonuçta eşini severek evlendiğini düşünüyorum..eşini seviyorsan ona ve ailesine saygılı olmalısın insan zamanla anlıyor bazı şeyleri..sizinde daha yeni gerçi benimde 2 yıl oldu ama ben ona hediyeler bile alıyorum seviyorum çünkü kutlamayı ben nişanlılıkta dahil 3 senenin sonunda bu sene beni düşünerek aldığını gördüm..almasa da olur gerçi ama anlıyorsun bilmiyor veya düşünemiyor olabilir ve kesinlikle başkalarıyla kıyaslama yapma o zaman mutsyz olursun

Haksızsınız niye her seyi karsilik bekleyerek yapıyorsunuz ki altı üstü bir pasta bir iki saat çay içmek ne var yani gönlünü hoş etseniz her seyi ben diye dusunmeseniz

amaaan kv de kutlamasin bizimkilrde cok kutlama yapmaz cok anlam yuklemeeyin oglununkini de kutlamiyormus zaten

Bu şekilde hem kendinizi hemde evliliginizi yıpratırsınız ne olacak kutla geç. Allah başka dert vermesin diyorum ve susuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…