kaynanamla aynı evde yaşamayı kabul ettim

sadece bu konuda katılıyorum. sorun yaşamadılar demişsin ya. annen ve yengenin birbirlerine nasıl davrandığını, senin de yengene nasıl davrandığını anlatır mısın? arkadaş kabul etmiş zaten. en azından buna göre davransın. hatta annene sor. belki kaçırdığın noktalar vardır. sen öğren sonra burada konu sahibine örnek olması için yazarsan güzel olur gibime geldi.

mühendis kendisi 2.000 e işe başlayacak teklif geldi onu biriktirip benim kazandığımı yicez bi sene de yeterli parayı toplarız diye düşünüyoruz.

Elinizde avucunuzda hic mi para yok?kendi evin olsun varsin ici bos olsun hic tavsiye etmem ayni evde kaynanayla oturmani

Havluyla kapak acan bir kayinvalide. Neymis el izi olmasinmis
Bunun titizlikle ne alakasi var. Hastalik resmen.
Yarin bi gun kadina temizlik yapicaksin, emin ol arkandan tekrar temizler bu kadin
Kimseye iyi deme. Ben olsam bir sene daha beklerdim. Ailelerde problem yoksa, anlasabiliyorlarsa beklmeye deger. Hem istedigin esyalari alamicaksan ne anlami kalir ki yeni gelinligin.
İster inan ister inanma o ilk gunku heyecanlari bi daha arasan da bulamazsin. O yuzden her seyini tam yapmaya calis.

Son düzenleme:
mühendis kendisi 2.000 e işe başlayacak teklif geldi onu biriktirip benim kazandığımı yicez bi sene de yeterli parayı toplarız diye düşünüyoruz.

24.000 tl ile evin üstüne çıkar mı gerçekten? aileler yardım ederse tabi olur. direk farklı daireye çıksaydınız. başından alıştırırdınız mesafeyi.

ben kendi ailemle çok yakın oturuyorum ama bazen 1 haftadan fazla yüzlerini görmediğimde oluyor. çok fazla içli dışlı değiliz. belki ilk evlendiğimizde direk dip dibe otursaydık o aradaki mesafeyi rahat belirleyemeyebilirdik.

Hayatının hatası. Bir evde iki düzen olmaz hayatını ona göre yönlendirmen gerekecek. Yeni evli çift çok zor çok

Valla tatlım yanlış anlamada o evlenmek değil olmuyor iste. O ailenden ayrilip baskalariyla beraber yaşamak oluyor. Bir sene cok az bir zaman bence rahatıni bozma bir sene daha bekleyin paranizi biriktirin sonra ayrı evinize cikin. Birak kaynanayi kynpederi en yakin arkadasinla bile eve ciksan sorunlar çıkıyor. Allah yardimcin olsun

kesin karar verdim bayram da gittiğimde konuşcam bu kadar insan yanılıyo olamaz

Başlarda bende oturabilirim birlikte otururum ne olacak sanki falan filan diyordum. Ama şuan nişanlımla baş başa kalamayınca çıldırıyorumm Fikrim tamamen değişti yani birlikte oturmak çok zor Diğer arkadaşlar fazlasıyla yorum yapmış zaten bence de iyi düşünün...

bence 1 yıl daha bekleyin evlenmek için ben olsam beklerdim..
ev ev üstüne olmaz..

Kesinlikle katılıyorum bir yıl beklemeyle ölmezsiniz ya? Kayınvalideyle sorun yaşamadınız diyelim hiç üzülmeyecek misiniz evlendim bi çöpüm yok kendime ait diye?en güzel zamanlarınızı binbir sıkıntıyla geçirmek bilemşyorum bana göre değil. Ben 5 yıllık ilişki sonunda evlendim 29 yaşında . Bekleyince ölmüyor insan yahu merak etmeyin

Yengem çok gençti evlendiğinde, 20-21 yaşlarındaydı sanırım. Ben o zaman küçüktüm tabi ama gözümün önündeydi her şey. Ki biz kalabalık bir aileydik. Babaannem de bizimle yaşıyordu. Evin içinde 3 nesil gelin kaynana ilişkisi vardı. Yengem ara sıra sorun çıkartırdı ama annem hiç bizden ayırmadı onu. O da haklı, yeni evli daha bu kalabalığın içinde olması zor derdi. Zamanla o da annemin ona davrandığı gibi davranmaya başladı. Daha sakin, uysal oldu. Zaten çok cazgır biri değildi. Benimle çok ilgilenirdi, kendi çocuğu gibi. Okula götürür getirir, toplantılarıma bile gelirdi. Saygısızlık asla yoktu. Ne annemde ona karşı ne onda anneme karşı. Babaanne arada ortalığı karıştırmaya çalışırdı ama iki taraf da uymazdı ona pek. Çalıştığı dönemde çayını bile önüne getirirdi annem yorgunsun sen kalkma derdi. Hamileliğinde yine aynı, yerinden kaldırmamıştır dokuz ay. 24 sene oldu abim evleneli, hala ilişkimiz bu düzeydedir. Arada yengem "anne hakkını helal et, cahilliklerim oldu, kırdıysam kusuruma bakma" der arasıra.

Ne annemi kayırabilirim bu konuda ne yengemi. İkisi de çok çaba sarfetti durumu dengede tutabilmek için. İki taraf da verici olmak zorunda bu tarz durumlarda bence.

bir kere konuşurken annen şöyle dedi böyle dedi aman arkadaşlarım böyle diyor diyip dışardan 3. bir lafı araya sokma
yeni evlenen arkadaşlarınız varsa ya da toplu olarak görüştüğünüz bir arkadaş grubunuz varsa bu gibi ortamlarda sosyal mesaj verebilecek sevgili arkadaşların vardır konu açılır sende yalnız kaldığınız bir zaman diliminde konuya girip yumuşak bir ses tonuyla biraz gözünü açabilirsin
aslına bakarsan sana kötülük anlamında söylenen bir şey yok nihayetinde yaşanan iyide kötüde tecrübeler neticesinde burda insanlar bişeyler paylaşıyor üzülmeyi, mutsuz olmayı tabii ki öncelikle sen istemezsin..onun için işi tatlılıkla çözmek en güzeli canım. Heee birde inanırsın inanmazsın ama naçizane tavsiyem bu beraber yaşamanın hayırlı olup olmadığını anlaman için istihare yapman olacak sevgiler

Ah Be Kardeşim ah :) ben de ilk senin gibiydim kaynanam da melek dersin ama . Şuan 8 aylık evliyim aynı evin içine sigamiyoruz ayrı eve cikicaz

note3 kadinlar_klubü

Eğer 1 seneyse bence çok problem olmaz eğer gerçekten anlattığın gibiyse kv. Ama neticede aynı evde aynı daire içinde yaşayacaksınız bi yorumda yazılmış iki taraf melekte olsa zor diye. Gerçekten zor bende ilk senemde kayınvalidelere birlikte yaşadım hala daha yaşıyorum ama ben yurt dışında olduğumdan artık 3 ayda bir gelirler ve 2 ay falan kalıp giderler. Bende çok zorlanmayacağımı düşündüm baştan ama hiçte umduğum gibi olmadı. Allah hayırlı vicdanı insanlarla Allah korkusu olanlarla karşılaştırsın. İnşallah herşey istediğin gibi olur.

ben olsam kabul etmezdim 1 sene daha beklerdim kendi evime çıkardım ki öylede yaptım kafam daha rahat borcu henüz bitmiş olan zevkimize göre aldığımız eşyalarımız kendi anahtarımla açtığım kapım mesela istediğimi istediğim yere koyuyorum istersem temizlik yapmıyorum istersem yapıyorum gibi gibi..

Maşallah diyeyim öncelikle bence yengenizin yaşının küçük annenizin de olgun olması ile büyük bir sorun yaşamadan geçmiş o yıllar. Çoğu öayınvalide gelini sindirmeye çalışrdı mesela annenizin yerinde olsa. Ya da çok az gelin tahammül edebilir o kadar içiçe yaşamaya. Yani ne bilim evlilik bu ya hem de ilk yılları açık konuşayım mı bilemedim de cinsellik mesela naısl olur o kadar kişiyle? Sizin için değil sadece sorum varsa yaşayanlar anlatsın diye

Hep yatak odasında aman kimse duymasın aman ses olmasın sonra duşlar şakır şakır ard arda malumun ilanı bi yerde

Ya da tv izliyoruz dana gibi yatarak eşimle evde anne baba olsa sürekli oturmaya dikkat et kalkmaya dikkat et giydiğine dikkat et

Daha da basiti tv kaç tane var ki biz x desek başkası y yi izleyelim dese kavga mı edicez kanal için

Eskiden çok varmış içiçe yaşayan şimdi daha çok kırsalda var orası hala ataerkil yapıda zaten. Oğlan evlense de evin reisi önce babadır gelin temizlik yemek işine bakar kaynana varsa hayvanlara tarlaya bakar çok yaşlıysa evde oturur. O kültürde hala normal olsa da bizden geçti bence artık

Benim teyzem de bulaşık makinesinin içini siliyor, aynı tür bişey demek ki..

Nişanlıyım, seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Evlenince kira da oturacağız, nişanlım yeni birikim yapmaya başladı, ben çeyiz alışverişine devam, biriktiği kadar biriksin mecbur kredi çekeceğiz. Biri bana böyle bir teklif yapsaydı şahsen, hani yavaş yavaş yaparsınız gelin beraber yaşayalım para biriktirin diye, ben kabul etmezdim kesinlikle, ha ne yapardık ya borca girerdim, ya da evliliği ertelerdim. Bunun kayınvalidemin melek olması veya olmamasıyla ilgisi yok.

Ben kendi kurduğum evde, kendi düzenim de yaşamak isterdim.

Son düzenleme:
konuşacağım derken ne demeyi düşünüyorsun merak ettim de canım?:26:

işte konuyu açcam ama ne dicem bilmiyorum acaba beraber kalmakla hata mı ediyoruz boş evde olsa kendi evimize mı çıksak falan dicem sanırım

aynen bir yılda on yılda tükenecek kadar tükenebilir ilişkiler, yüz göz olunur , herşey laçkalaşabilir

birde kv yanında eşle soğuk oluyor ilişkiler. kv dem bir hafta yanıma geldi eşimle ne muhabbet ne göz göze bakma hep bi soğukluk o zaman anladım kv ile yaşayamayacağımı

kayınvalidenizle hiçbir sıkıntı yaşamamış olsanız, kayınvalideniz değil, bizzat anneniz bile olsazor...
evliliğin ilk bir yılından bahsediyoruz. evinize, birbirinize alışmanız gereken bir süreç. bir de kv'ye alışacaksınız, kp falan..
hiç gerekli değil bence. yeni evli bir çiftin evinde yalnız olması hayalindeki evi kurmandan, eşyalarından falan çok çok daha önemli.
hem bi de annemin dediği gibi yeni evlinin (hatta eski bile olsa evli bir çiftin) yanında ne işi var... "bunlar öpüşürler, sevişirler..."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…