• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanamla beraber yaşamak ve ben şok.

kızlar 5 aylık evliyim.kaynanam köyde ortaokula giden görümcemle yasıyor.kayınpederimde istanbulda calışıyor ve bir bekar görümcem daha var o da şuan üni mezunu istanbulda yengesinin yanında iş arıyor.kayınbıladerim de üni okuyor.yani aile birligi devam ediyor.akşam eşim annesine gel köyü bırak yaşa bizle kardesimide okula yazdırırız dedi şoka girdim.ben anlasamam yapamam .tartıstık ben fikrimi söyleyince.küsüz şuan.senin ailen gelince odadan ckmıycam falan diyo bana.

Size sormadan ne hakla böyle bir karar alıyor ki? Tepkinizi koyun kesinlikle taviz vermeyin. Yeni evli evine kaynana mı yerleştirilir bide kız kardeş üstelik. Yaşasınlar köyde evlendikten sonra mı birlikte yaşama hevesi gelmiş? Konuşmayın gerekirse istediği kadar küs kalsın.

Esinizin istegi sizin hayatinizda ciddi bir degisiklik sonucta siz kayinvalide ve gorumcenizle yasayacaginiz bir hayati tercih ederek evlenmediniz konunun kotu gelin olmakla alakasi yok sizin en basinda anlastiginiz hayat kosulllarinin degismesiyle alakasi var. onerisini kabul etmeniz icin bir neden de yok esi sag, bekar cocuklari var, hasta degil.

Ay allah korusun hayat gecmez valla kv ye haftada bir gidiyorum o bile zor geliyor kaldi ki birlik yasamak sakin taviz verme kuserse kussun

Adama acikca de ben bir evde 5 kisi yasayamam kusura bakma diye. Ne dusunuyorsan acikca soyle gerekirse de kötü gelin ol asla kabul etme sonra yipranan sen olursun bir kere gelirlerse dönüşleri yok. Sakin taviz verme

Alip karsina konusucaksin,incitmeden kirmadan ve damarina basmadan,kayinvalidende sende ne kadar iyi olursaniz olun herkezin kendince bir duzeni,aliskanliklari,prensibleri vardir...sen daginik olabilirsin o titiz olabilir,sen yemegini acili seversin o yemegi acili sevmeyebilir...sen isten gelince ayaklarini uzatip oturmak istersin kv olunca rahat elbette edemezsin...belki evinde sortla dolasmak istersin kv olunca yapabilicek misin?onuda gectim siz evlisiniz yeri gelicek kisisel problemleriniz olucak neden bunlara sahit olsunlarki?inan bana ne kadar cok yakin olursaniz aranizdaki iliskide sinirlar kalkiyor,saygi gidiyor lackalasmalar oluyor,kedi kopek gibi birbirini yiyen kv-gelin hicte az degil.uzakta oldugunda kotu bile olsa bir gun iki icin idare ediyosun ama dipdibe iken iyi huylu olan bile cekilmiyor...kesinlikle bu konuda tavrini ortaya koy ve dik dur duygu somurulerine kanarsan bir omur cekersin...istemiyorsan net bir sekilde ifade et gerekirse kayinvalidenle konus,kotu gelin olurum diye korkma kotu bilinmek mutsuz olmaktan cok daha iyidir...kimse icin sana ters gelen seyleri kabullenme canindan cok sevdigin esin icin bile...birde kendi ailenle ayni evde yasamayi kiyaslarsa "ben seni dusunuyorum mutlakaki rahatsiz olabilecgini dusunerek boyle birseyi cok ozel durumlar olamadigi surece istemem "diye belirt...ben nerdeyse on senelik evliyim 18 yasinda evlendim kv.le ayri evimiz ama cok yakiniz (karsi karsiya evimiz)bildigin birlik oturuyor gibiyiz,yasadim tecrube ettim ve sunu diyebilirimki asla boyle bir seyi kabul etme,uzak ol iyi ol en iyisi ile bile yakin hele ayni evde olmuyor

Allah göstermesin de hastalık vs bir durum olduğunda dahi yakında ama ayrı ev tutarım diyen ben için bu boşanma sebebi. Eşim anasının yanında bunu söylese “annen gelirse ana oğul mutlu mesut yaşarsınız” derim herkes anlar anlayacağını!

Not: kaynanamla hiçbir problemim yok, misafirim olarak istediği zaman gelebilir 1 hafta 10 gün kalabilir :KK66:

r

sorma.eşimle tekrar konusup net cevabımı vericem

eşiniz çok hatalı, ne demek sormadan bu kararı almak, bu teklifi yapmak
ben kayınvalidemi çooooooooook severim, bilirim o da beni çoooooooook sever
ne hizmet bekler, ne de herhangi bir şey
aksine kendi hizmet eder, elimi sıcak sudan soğuk suya sokmak istemez
ona rağmen birlikte yaşamayı düşünemem
ben kocama dilediğim gibi sarılamayacaksam, dilediğim zaman öpemeyeceksem, evimde pijamalarımla bacaklarımı uzataaa uzata koltukta yatamayacaksam, boynuna koynuna sokulamayacaksam ne anladım ben o evlilikten
evlilik sevgiyi, aşkı yaşamaktır, yaşayamadıktan sonra evli olmanın ne anlamı var?

Bir de konu sahibi sen hala niye kırmayayım peşindesin? Yahu adam lambır lumbur sana sormadan senin de evine temelli olarak üstelik anasını çağırıyor. Sen hala kırmayayım derdindesin. Sen böyle yumuşak olduğun için eşin bunu yapmaya cesaret etmiş. Senin kendi annen baban olsa eşine sormadan böyle bir teklifte bulunabilir miydin?

Örneklerle açikla.2 kadin mutfakta olmaz de.o yaptigi surece ben kendi.i gelistiremem,o.girmesse de surekli ben yaparsam hizmetçi gibi hissederim de..sabahlari uyandigimda yurttaymışim gibi lavabo ve banyo icin kuyruga girmek istemiyorum de..kalabalik kullanilan banyoda etrafi temiz hissetmiyorum de..2 kişinin ütüsunu yapabilirm ancak fazlasıni yapamam de..24 saat kamerayla cevrili bi evdeymisim gibi huzursuz olurum de..heran her dakika usturuplu giyinemem an gelir rahat giyinip dolanmak isterim de..sorun bizim eve gelip yerleşmesi değil kv.gillerle onlarin kendi evlerinde de olsa yaşayamam ben de..ve bence en önemlisi daha cocuk da yokken birbirimize en yakin olacağimiz birbirimize doyacağimiz zamanlarda kv.duyacak görümce hissedecek stresiyle cinsellik yaşayamam ben de..cinsellik olmayincada sürekli birbirinize saracağinizi ne sizin ne kayinvalidenizin ne görümcenizin hiçkimsenin o evde huzurunun kalmayacağini tane tane işleyin beynine

eşim geldi sarıldi.senin mutlu olman önemli benim icin ama kızmadm degil bu konuyu kapatalm ded!.ama tekrar acılır bu konu.yatmadan tamamiyle kesip atmak istiyorum.ne diyeyim ?

Birde kizmismi beyefendi , hem suçlu hem güçlü.Asil sen "bu evde iki aileye yer yok,onlar gelirse ben giderim,nokta,konuyu da kapattım " diyeydin.
Ahh yeni gelin kizlar, biraz uyanık olun,biraz dişli olun...Yumuşak yüzlü olursanız aha böyle fikriniz bile alınmadan hayatınızı değiştirecek kararlar alinir.Baştan tavrinizi koymazsaniz daha çok dış kapının mandali muamelesi görürsünüz.

kızlar 5 aylık evliyim.kaynanam köyde ortaokula giden görümcemle yasıyor.kayınpederimde istanbulda calışıyor ve bir bekar görümcem daha var o da şuan üni mezunu istanbulda yengesinin yanında iş arıyor.kayınbıladerim de üni okuyor.yani aile birligi devam ediyor.akşam eşim annesine gel köyü bırak yaşa bizle kardesimide okula yazdırırız dedi şoka girdim.ben anlasamam yapamam .tartıstık ben fikrimi söyleyince.küsüz şuan.senin ailen gelince odadan ckmıycam falan diyo bana.
Tabiki arada bir olur ama sürekli yasayacaksa ortak karar alınması lazim

“O gelirse ben giderim evden” de. Zor bi süreç seni bekliyor. İnşallah gelmez eğer gelirse “ kaynanasını eve almamış evden kovmuş gbi bi takım dedikodularla başetmek zorunda kalcaksın. Helede kocan arkanda deil. Dua et gelmesin.

Back
X