- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
onlar oğullarını hala evin küçük oğlu zannediyolar sanırım..nereye gezmeye gidersek onu da götürürüz gibi...kızlar çok sinirim bozuk yine biliyorsunuz eşimin ailesiyle yaşıyoruz....her akşam yada 2 akşamda bir akrabalarına gider kaynanamla kaynatam...ama illede bizimde onlarla gelmemizi istiyolar..eşimde meraklı onlarla akrabalara gitmeye...ben ona baskı yapmasam her gideim dediklerinde gidecek yani...sürekli hadi oğlum teyzenlere gidiyoruz ,hadi oğlum şuraya gidiyoruz sizde gelin ayıp olur ,niye gelmiyonuz ...kaynatam mesela ne işin var bizle genciz biz belki gelmek istemiyoruz şu yeni evlileri bi başbaşa bırakın...gezmeye gidiyosunuz hadi bikaç saat yalnız kalsınlar diyen yok illede eşime baskı yapıyolar sizde gelin diye...yahu bizle gezmekten ne anlıyosunuz altınızda arabanız var biz gelmesek onlarda gitmio hatta....mesela bugün kaynanamın kız kardeşi aradı " akşam bize gelin oğumun doğumgünü var "diye..kaynanamda bana söledi akşam gideriz dedi..bende "başım ağrıo anne bugün pazarda çok yoruldum siz gidin babamla ,kalabalığı kafam götürmüyor biliyorsun" dedim...hiç beni kağle almadı oğlu var sonuçta o tamam gidelim derse benim lafıma kim bakar...bende hemen eşime mesaj attım" aşkım akşam teyzen çağrıyor lütfen gitmeyelim başım ağrıyor ,zaten daha geçende ordaydık "dedim .öyle böyle ikna ettim tamam dedi....akşam eşim eve gelir gelmez kaynanam" hadi oğlum teyzen aradı gidelim ne pastalar yapmıştır şimdi o (eşimi ikna etme için) "dedi...eşimde yok ya ben evdeyim aç izlicem siz gidin dedi..hemen eşimi ele alıyorlar bana soran yok gelmek istiyormusun diye gizli gizli eşime niye gelmiosunuz gelsenize dedikerini bile duyuyorum....ve şimdi resmen biz gitmiyoz diye onlarda gitmiyor....başımızda bekliyorlar ..belki işimiz var yeni evliyiz başbaşa kalmak istiyoruz...anca beraber kanca beraber yapmak istiyorlar heralde...hafta sonu için " oğlum hafta sonu köye gidiyoruz "dyorlar bazen..okadar sinir oluyorumki hiç anlayış yok belki hafta sonu bizim planlarımız var genciz hep sizle mi takılcaz ya...annemlere gidiyoruz bizle gelmek istiyorlar ..ama zaten beraber yaşıyoruz burama kadar gelmiş durumdayım annemlere karı koca gitmek istiyorum onlarla gidince kaynatam erken kalkıyor hadi diyor kalkıyoruz ..ben daha aileme doyamadan..bende artık giderken onları çağırmak istemiyorum ..çünkü bu bambaşka bir psikoloji.zaten ailemden ayrılmışım berabar yaşıyorm birde aileme onlarla beraber gidince kendimi misafir gibi hissediyorum aileme karşı mahfoluyorum ozaman.....giderken onları çağırmayınca üzülüyorlar..kayınpeder peşimizden "bizi çağırmıyorlar görüyonmu" demiş......ya insaf gerçekten insaf...yatak odalarımız karşışıklı arada sadece 3 adım var ortada banyo...beraber yatıyor gibi bişeyiz....birde beraber gezmek ,beraber yiyip içmek ...kafayı yicem kızlar ben hiç iyi değilim
anlamıyor ya çok garip bir insanonlar oğullarını hala evin küçük oğlu zannediyolar sanırım..nereye gezmeye gidersek onu da götürürüz gibi...
durumunu biliyorum konularından,Allah kolaylık versin..
kayınvalidene söyle bazen,her gittiğimiz yere birlikte gitmek zorunda değiliz de güzellikle,anlamaz mı ki....
özellikle annenlere gelmeleri çok kötü
Ne kadar oldu evleneli canım?
Daha yeni sanırım, çünkü genelde erkek aileleri oğullarının evlenmiş olduklarını, artık onun da bir ailesi olduğunu çok geç kavrayabiliyorlar.
Bazen hiç anlamıyorlar hatta.
Rabbim yardımcımız olsun, Eşin tepki göstersin yoksa bu böyle sürüp gider bilmiş ol.
Seni hiiç takmazlar, oğulları derse ancak düzelirler belki.
Ama bi seferde anlamalarını bekleme sabret, eşin alttan almadığı sürece zamanla anlayacaklardır.
kızlar çok sinirim bozuk yine biliyorsunuz eşimin ailesiyle yaşıyoruz....her akşam yada 2 akşamda bir akrabalarına gider kaynanamla kaynatam...ama illede bizimde onlarla gelmemizi istiyolar..eşimde meraklı onlarla akrabalara gitmeye...ben ona baskı yapmasam her gideim dediklerinde gidecek yani...sürekli hadi oğlum teyzenlere gidiyoruz ,hadi oğlum şuraya gidiyoruz sizde gelin ayıp olur ,niye gelmiyonuz ...kaynatam mesela ne işin var bizle genciz biz belki gelmek istemiyoruz şu yeni evlileri bi başbaşa bırakın...gezmeye gidiyosunuz hadi bikaç saat yalnız kalsınlar diyen yok illede eşime baskı yapıyolar sizde gelin diye...yahu bizle gezmekten ne anlıyosunuz altınızda arabanız var biz gelmesek onlarda gitmio hatta....mesela bugün kaynanamın kız kardeşi aradı " akşam bize gelin oğumun doğumgünü var "diye..kaynanamda bana söledi akşam gideriz dedi..bende "başım ağrıo anne bugün pazarda çok yoruldum siz gidin babamla ,kalabalığı kafam götürmüyor biliyorsun" dedim...hiç beni kağle almadı oğlu var sonuçta o tamam gidelim derse benim lafıma kim bakar...bende hemen eşime mesaj attım" aşkım akşam teyzen çağrıyor lütfen gitmeyelim başım ağrıyor ,zaten daha geçende ordaydık "dedim .öyle böyle ikna ettim tamam dedi....akşam eşim eve gelir gelmez kaynanam" hadi oğlum teyzen aradı gidelim ne pastalar yapmıştır şimdi o (eşimi ikna etme için) "dedi...eşimde yok ya ben evdeyim maç izlicem siz gidin dedi..hemen eşimi ele alıyorlar bana soran yok gelmek istiyormusun diye gizli gizli eşime niye gelmiosunuz gelsenize dedikerini bile duyuyorum....ve şimdi resmen biz gitmiyoz diye onlarda gitmiyor....başımızda bekliyorlar ..belki işimiz var yeni evliyiz başbaşa kalmak istiyoruz...anca beraber kanca beraber yapmak istiyorlar heralde...hafta sonu için " oğlum hafta sonu köye gidiyoruz "dyorlar bazen..okadar sinir oluyorumki hiç anlayış yok belki hafta sonu bizim planlarımız var genciz hep sizle mi takılcaz ya...annemlere gidiyoruz bizle gelmek istiyorlar ..ama zaten beraber yaşıyoruz burama kadar gelmiş durumdayım annemlere karı koca gitmek istiyorum onlarla gidince kaynatam erken kalkıyor hadi diyor kalkıyoruz ..ben daha aileme doyamadan..bende artık giderken onları çağırmak istemiyorum ..çünkü bu bambaşka bir psikoloji.zaten ailemden ayrılmışım berabar yaşıyorm birde aileme onlarla beraber gidince kendimi misafir gibi hissediyorum aileme karşı mahfoluyorum ozaman.....giderken onları çağırmayınca üzülüyorlar..kayınpeder peşimizden "bizi çağırmıyorlar görüyonmu" demiş......ya insaf gerçekten insaf...yatak odalarımız karşışıklı arada sadece 3 adım var ortada banyo...beraber yatıyor gibi bişeyiz....birde beraber gezmek ,beraber yiyip içmek ...kafayı yicem kızlar ben hiç iyi değilim
selam...valla okudukça bi an evliliğimin ilk 9 ayı gözümün önünden geçti sanki aynı durumdaydım bizde 9 ay inan hiç baş başa kalamadık bende artı bide görümcelerde vardı nekadar çalışsamda akşam hep beraberdik ya inan sana çok hak veriyorum arkadaşım senin belli bi süren varmı onlarla oturmak için ayrı ev falan yani.Bana kalırsa ima et bişeyleri beraber yapmanız gerektiğini olmadı ortalıkta bariz söyle canım onların utanması yoksa sende önemseme bence.Herşey eşte bitiyor bi yerdede ana kuzuları bizimkiler evlenmeselerdi o zaman
hata bende biraz ben istedim böle olmasını sabredemedimevlenirken problem yok herşeye eyvallah evlenınce nıye bızı yalnız bırakmıyorlar
ne beklıyordunuz?
oğluyla geliniyle aynı evde yaşamak isteyecek medenıyetteki bir ana babadan ne beklıyordunuz?
Niye kabul edersiniz ki aynı evi?
Aynı evin içinde yaşadığınız yetmiyor bir de beraber gezmek?
Ayrı eve çıkmanız şart, o zaman da eşiniz her gün hadi anneme gidelim, eşinizin ailesi hadi oğlana gidelim diye tutturmazlarsa tabii..
Benim arkadaşım da kayınvalidesiyle aynı apartman da oturuyor annesine giderken bile kayınvalide onunla gitmek istiyor, eşi de öyle keza, annemi de götür diyormuş, bu ne saçmalıktır yahu? Ben yokken annen ne yapıyordu?
İnsan ailesiyle de baş başa zaman geçiremeyecekse??
Bence de açık konuşmalısın veya eşin açıkça söylemeli.
Biz genciz,yeni evliyiz,ne işimiz var her gece akraba gezmelerinde gibisinden...
Veya açıkça siz gidin anne,biz de biraz başbaşa kalmış oluruz denebilir.
Yerinde olsam,gitmeyeceğim dediğim zaman beni çiğneyip eşime sorarsa,öldürseler gitmem.
Siz gidin ben gelmiyorum derim,mecburen eşim de gidemez.
Aynı evde sınırı çizmek zor ama bir şekilde bunu sağlamanız lazım.
Mesela böyle maaile gezmek yerine,karı koca gezmelere ağırlık verin.
Özellikle eşin bu ayırımı yapabilmeli.Biz bugün kaderle çıkacağız demeyi bilmesi lazım.
Bir de söylemeden edemedim : Henüz 6 aylık evlisin ve evliliğin oturmamış,sıkıntıların var.Bebek için sabırsızlandığını okudum.
Biraz beklesen daha doğru olur diye düşünüyorum zira bebek olunca,bu durumlar daha rahatsız edici olabilir.
evet canım ben kendim istedim şikayet etmeye hakkım yok ama bunları yaşamayada hakkım yok maket değilimki ben her gittikleri yere gidicem..hatta eşimin halası geçende bize muhteşem dörtlü dedi....okadar gururuma dokundukievlendırdıklerı oğullarına ayrı ev açmayan bır anne babadan ne beklıyordunuzkı nıye baştaan kabul edıyorsunuz insanlar aynı şehirde bıle olmak sıtemıyor bızım altlı üstlü zamanında nıye kabul ettım dıye kendımı yıyorum bıde aynı evın içinde düşünemıyorum şimdi şikayet etmeye hakkınız yok gıbı gelıyor iki gönul bır olunca samanlık seyran olmuyor artık önemlı olan evlenmekten zıyade nasıl bı hayat yaşıyacaksınız
gidiyorum ama onları atlatana kadar neler yaşıyorum...bu da aynı şey gerçi...senin işin çok zor, kocanla annenlere bile yalnız gidemiyorsan
sorun tamamen eşinde. kayınvalıdene kızma, eşin bu kadar taviz vermese bunlar yaşanmaz.
aynı evde yaşıyorsunuz dıye
nefesi de aynı anda almak zorunda değilsiniz.
eşinden başka kimsede suç bulamıyorum, bu kadarı da olmaz yani.
gidiyorum ama onları atlatana kadar neler yaşıyorum...bu da aynı şey gerçi...
eşim çağırmayınca eşimede kızıyolar ..sorun onlardada var bizle gezmeye bayılıyorlar yeni evliyiz ya hoşlarına gidio galiba...
nası yani canım bir cinnet herşeyi hallederher zaman söylerim ''bir cinnet her şeyi halleder''
böyle yıpranır gıdersin, sinir hastası olursun.
nası yani canım bir cinnet herşeyi halleder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?