kaynanamlarla gezmek zorundamıyız?üstelik aynı evde yaşıyorken

talım sinir krizine girdim baya kötü oldu ama sonra sorun neyse çözelim dediler bundan sonra içine atma herşeyi kouşup halledelim dediler ayrı ev istiyrum dedim ayrı evi unut dediler..

talım sinir krizine girdim baya kötü oldu ama sonra sorun neyse çözelim dediler bundan sonra içine atma herşeyi kouşup halledelim dediler ayrı ev istiyrum dedim ayrı evi unut dediler..

dediler derken? bu krizleri eşine geçirmelisin, ailesine değil.
''ayrı evi unut'' ne demek yaa?
sen hayatın boyunca ailesiyle yaşama sözü mü verdin eşine?
bu ne ya, her kafadan bir ses çıkıyor, senin muhatabın eşin
ailesi değil.

Son düzenleme:
Ne biz bir şey yapabiliriz ne de sen yapabilirsin..
Eşin yapacak gerekeni..
Gerekirse açık açık biz genciz eşimle farklı planlarımız var diyecek.
Ayy bu ne yaaa evli barklı koca adamlar he baba de baba modunda geziyor!

6 aylık evliye bunları nasıl reva görüyorlar hiç anlamıyorum. Sanki kendileri bu dönemden geçmedi, nasıl bir cehalettir bu. Böyle insanlardan tiksiniyorum resmen!! Allah'ım iyileriyle karşılaştırsın herkesi içinde de beni. Bence evinizi ayrılmadan bu durum düzelmez, çünkü kemikleşmiş artık bu durum, bu yaştan sonra düzeltemezsin. Olan siz ikinize olur, huzurunuz bozulur, sen ailesiyle arasını bozan gelin olur çıkarsın. Belki imkanlarınız yok, belki şuan çıkmanız zor bilemiyorum ama bildiğim tek şey bu durum ancak evleri ayırmakla çözülür.. Yeni gördüm yazdığını ayrı evi unut demişler. Bu hakkı kendilerinde nasıl görüyorlar pardon? Gerekirse ailen girsin devreye daha 6. ayındasın şimdi bastırdın bastırdın sonra buna gücün yetmez, böyle devam ederse hasta olucam çocuk yapamam böyleyken de ağırlığını koy. Sinirden kudurdum resmen şuan!!

Son düzenleme:

Bu şekilde savaşacağına bence olayın zevkine bak sonuçta sen onların oturmuş düzenine gittin ve ayrı ev olmadığı için eşin hala evlenmemiş gibi davranıyor. Ben senin yerinde olsam savaşıp psikolojimi bozacağıma B plan düşünürüm. Ailene giderken elbette onlarıda çağıracaksın ama ben ailemle uzun uzun konuşmak istiyorum ailemin bana ihtiyacı var diyebilirsin. Karşındaki istersen kör cahil olsun sen konuşarak isteklerini söyleyebilirsin. Sonuçta onların ailesinde her şey aynı sadece sen eklendin. Kendini onların içinde bir aile gibi göremiyorsan işin zor çünkü sen artık evlisin eşin ve onun ailesi var elbette beraber olacaksınız. Ayrı eve çıkmayı bekleyemedim evlendim diyorsun işte bardağın dolu tarafından bak yanında eşin var artık. Ona sarılıp sevebileceğin bir eşin bence bu yönden bak. İlerde eve çıkarsınız. Mutluluklar...

onların evinde yaşadığınız sürece onların kurallarına uymak zorundasınız.
ya baştan kabul etmeyecektiniz ya da şimdi ayrı eve çıkmak için eşinizi ikna edeceksiniz.
o ev sizin değil ve olmayacak da, evlenip anne-babayla yaşayan herkes bunu er ya da geç kabullenir, sizi hiçbir zaman bir aile olarak görmeyecekler, eşiniz hep o evin oğlu siz de gelini olacaksınız. ya bu durumu kabullenin, ya da ayrı eve çıkmak için elinizden geleni yapın

Ben okurken bunaldım sız bırde yasıyorsunuz bunu Allah yardımcınız olsun ama demek ıstedıgım tek sey ayrı eve cıkmadan sakın cocuk sahıbı olmayın..
Ayrı evi unut ne demek yahu ?
Ben sızın yerınızde olsam eşimi ıkna etme cabalarına baslardım ,1 göz olsun ınsanın kendı evi olsun
Aslında erkeklerın buna razı olmasını da anlamıyorum ınsan esıyle oturmak sarılmak beraber yemek yemek ıstermez mı ?
Y.odası bıle karsılıklı dıyorsunuz bır erkek bu durumdan rahatsız olmalı normalde..

Ben aslında aynı evde yaşama konusunda aileleri suçlayamıyoum. Bu kadar kötü örneğe rağmen sırf aman evleniyim, aman kocam olsun düşüncesiyle hala aynı evde yaşamayı kabul eden kızlarımıza suç buluyorum. Ayrı evi unut demelerine de kızmıyorum e size zaten ayrı ev vaatleri olmamış ki. Siz zaten başından kabul etmişsiniz. Şimdi niye onlara suç buluyosunuz. Kendi ailelerinin evlerinde bir bardak su istemeye kıyamadıkları kızlarının sırf koca hevesiyle başkasının evinde sığıntı gibi yaşamalarına çok üzülüyorum Allah yardımcınız olsun ne denebilir ki başka.

Bekarken anne babalariyla hayatta ev akraba gezmesine gitmeyen, evlendikten sonra da kapi kapi anasinin pesinden ayrilmayan erkekler cok sinir bozucu. Söz, nisan bayram...özel bir durum olur tabiki giyinir gidersin ama bu ne ya! Hem yeni evli hem de basbasa kalma sansi cok az. Kari koca olarak degil de kendileri gibi birbiriye artik arkadas olacak yaslarda görüyorlar heralde sizi. Ayri eve de ciksaniz bu sefer de telefon edip hadi diyecekler. Sorunun cözümü esinizde. Hadi anne babasi düsünemiyor esinizinde mi hic aklindan gecmiyor gitsinler de esimle basbasa kalalim diye. Affiniza siginarak yaziyorum, kari kocalik - evlilik sadece yatak odasindan ibaret degil. Baska paylasimlar da önemli. Basbasa koyun koyuna film seyretmek, bu aksam bulusalim disarda yiyelim, sahilde yürüyelim... Ne bileyim yeni evlilerin heyecan duyarak yaptigi bin tane sey vardir heralde.

Acaba cagirmazsak ayip olur, istemiyoruz sanarlar diye düsünüyor olabilirler mi?
Dedigim gibi her zaman gidemeyeceginiz hatta gitmeyeceginiz fikrini esinizin kafasina sokmaniz lazim. Onlarsiz kendi ailenize bile gidemiyorsunuz burnunuzdan geliyor. Ayni ev cikmayi hep hata olarak görmüsümdür ama madem kabul ediliyor, bu durumda kocalarin bunu fedakarlik kabul edip eslerinin gönlünü hos tutmalari lazim. Anne babalar yasli insanlar; gözümüzü üstlerinden cekmeyelim, ihtiyaclarini görelim elimizden gelen yardimi yapalim, görevlerimizi yerine getirelim. Bunun karsiliginda da mahremiyete saygi istemek hakkimiz.

merhaba canım.
durumuna gerçekten çok üzüldüm. okurken bile ruhum daraldı inan ki. çok zor bir durum.
biz de eşimin ailesiyle birlikte yaşıyoruz. üstelik 3 yılın sonunda böyle bir karar aldık. 3 yıldır ayrı şehirlerdeydik, şimdi aynı evin içindeyiz. bizimkiler bize hiç karışmadıkları halde ben alışmakta çok zorlandım.
kızların dediği gibi iş eşinde bitiyor. onun bir sınır çizmesi gerek. onlar her istediğinde, senin onlarla gitmek istemediğini bildiği halde kabul etmemesi gerek. sen karşı çıkıyormuşsun, eşine ayrıca soruyorlarmış. senin cevabının ikinizin cevabı olduğunu senin ya da eşinin söylemesi gerek. sana sorulduğunda hayır diyorsan, eşine sorulduğunda evet diyorsa tabii ki senin cevabını ciddiye almazlar. sizin ortak kararınız ve diliniz olması gerek. ikinize aynı anda söyleniyorsa eşin önce senin fikrini sormalı, sen gitmek istiyorsan onun da gidebileceğini söylemeli. bence senin de bunu eşine açıkça söylemen gerek. bu arada ayrı evi unut sözünü kullanan eşinse zaten senin yanında olmayacağını göstermiş. ben işin içinden çıkamadım açıkçası. eşin yanında değilse zaten bu durumdan kurtulman çok zor. inşallah tahmin ettiğim gibi değildir.

söylediklerinizde son derece haklısınız ama genelleme yapmanıza anlam veremedim. ben de eşimin ailesiyle yaşıyorum ama bu durumlarla hiç karşılaşmadım. gerçi biz birlikte yaşamaya başlayalı çok olmadı ama... ailesiyle birlikte yaşamaya başladım ama hiçbir şeyden de mahrum kalmadım. çünkü anlayışlı, değer veren, saygı duyan insanlar. her şey kişinin kendini bilmesiyle ilgili bir durum. onlarla sadece aynı evi paylaşmayı kabul etmiş konu sahibi. her şeyi onlarla yaşamayı değil. arkadaş sevdiğine kavuşmak istemiştir, kabul etmiştir, karşı tarafın bunu kullanmaması gerekir.

Eşimin işyerinden bir arkadaşı var onarla çok samimiyiz, Beraber tatile gezmeye falan gidiyoruz...
Geçenlerde onlara gittik, kayınvalide baya bir surat astı hatta gitmeden anneside gelirmi acaba diye sordu sırf bende ona sende gel deyim diye ama demedim..
Biz yanlız gitmek istiyoruz, ha beraber gideceğimiz yerlerde var oralara zaten beraber gidiyoruz.Sorun yok ama insan bazen durmasını bilmeli...
Ben mesela onlar bazen kendi arkadaşlarına yada akrabalarına giderler bana uygun değilse gitmek istemem.
Şu anlayışı bekliyorum yahu bunlar genç benim ne işim var belki benden çekinirler diye düşünmesini ama nerde...
O arkadaşlara yine gidicez haftasonu yeni bebekleri oldu daha demedim gidecez diye, içim hiç rahat değil, beraber oturunca herşey insanın burnundan geliyo valla...yine surat asacak çağrılmayı bekleyecek...
Ama ben haziranda kendi evime geçiyorum inş 2 senelik esaret bitti, darısı senin başına, ayrı eve çıkmadan mümkün değil düzelmez bu durumlar.Hatta ayrı eve çıksan bile düzen oturana kadar yine tepene binerler...

allah yardımcın olsun ev ev üstüne olmuyor malesef ((

Ben kocanıza anlam veremedim doğrusu, 6 aylık evlisin. Yalnız kalmak için fırsat kollaması lazım. daha birbirinize alışıyorsunuz siz. en özel anlarınız şimdi. ben yerinde olsam kocamın kanına girerim. mesele bi yerlere gitmek değil, bütün gün kocamı beklyorum 4 gözler. gliyorsun bu defa da gezmeye gidiliyor. ben kocama ne zaman doyacağım ki derim. yani biraz bel altı vur bence. denemekte fayda var. anlamıyorum ki ya karısıyla hiç mi özeli olsun istemiyor bu adam.

Ben olsam, 7 ay deneyip hamile olmadıysam bunda da hayır vardır diye düşünürdüm.

Bak şimdilik en azından ayrı eve çıkma umudun var. Ama hamile kalsan doktor, hastane, doğum parası, bebek doğunca masrafları, bakımı derken ayrı eve çıkman ancak hayal olur canım. İş olayın daha başlamadan biter. Ailesi de torunlarından ayrılmak istemez. Bunu iyi düşün derim. Sonuçta senin hayatın ve kararların biz ancak düşüncemizi söyleriz. Sana tavsiyem etraflıca düşünmeden, işin sonunu kestirmeden bebek için acele etme. Daha gencecik kızsın, iki akrabanın daha bebek yok mu lafına üzülüp hareket etme derim. Yine de sen bilirsin tabi.

canım konuyu okudum ama detayları yorumları okuma fırsatım olmadı

ama üzüldüm bu duruma hayatı kolaylaştırmaları gerekirken zorlaştırmışlar sana hayır insan böyle davranmayı bırak bi haftasonu ya da ne biliim 2-3 gün bunlar yeni evli deyip eğer çocuğu varsa başka ona gider yoksa kardeşlerine ben ne bilem anam ne garip anlayışsız insanlar var

çok şükür biz benim annemle yaşıyoruz ve harika bir kadın annem biz zorluyoruz hep bizimle olsun beraber bişeyler yapalım die ama ııı ıııhhh

bilmiyorum şartlarınızı ama şartları zorlayıp ayrı eve çıkamazmısınız?

Okurken daraldim, ben asla dayanamazdim heralde
Yilda bir esimin ailesine gidiyoruz (2-3 haftaligina)
Onda bile esime "annen rahat vermiyor basbasa gezemiyoruz" diye sikayet ediyorum
Bundan sonra en fazla 10 gunlugune gitme karari aldim, o da kizimdan dolayi..

Esini kafala evini ayir
Ayirincada mesafeyi koy (herkes kendi evinde)
Yoksa 1gun onlar sizde 1gun siz onlarda diye gider..

Ayri evi unut ne demek?
Esinle mi evlendin ailesiyle mi?
Sen esin ve dogacak çocuklarin ayri bir ailesiniz artik

Butun sulale ayni çati altinda asiret gibi, aile reisi kayinvalide..

Son düzenleme:
Eger kocan seni gerçekten seviyor ve kaybetmek istemiyorsa ikna edebilirsin
ilk zamanlar mutsuz oldugunu belirt
Sonra mutsuzlugunun sebebini soyle
Ve eger ayri eve çikmazsaniz bosanacagini soyle, ciddi ve kararli gorunmelisin esin korkmali
O da bir sekilde ayarlasin ailesine soylesin
çocugunuz olursa yeterli oda var mi?
Eger annesinden çekiniyorsa bunu bahane etsin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…