kaynanamlarla gezmek zorundamıyız?üstelik aynı evde yaşıyorken

Sanırım dert etmeyeceksin, kararlı ol.
Benim arkadaşımın görümcesi ve kayın validesi memlekete gezmeye gitmişti ve, o dönemde de arkadaşım yalnız olduğu, annesi emekli olup işten ayrıldığı için bol bol annesine gitti, kendi evine davet etti. Bir kaç kendini bilmez komşu kayınvalideye söylemiş, kadın bir kaç gün suratı 5 karış gezdikten sonra oğluna telefonda patlamış, adam soluğu evde almış, arkadaşım seslere uyanmış.

Kayınvalide; ben yokken buradan çıkmamışlar demiş, ayrıca evler de ayrı! Arkadaşım en sonunda patladı, burası benim evim misafirlerimi size sorupta mı ağırlayacağım? kaldı ki annem, babam.. Ben ailemle hiç mi yalnız görüşemeyeceğim diye?

Tabii ne değişti bilmiyorum ama arkadaşımın ailesi pek gitmiyor, rahatsız olduklarından çok zor bir durum, açık açık konuşacaksınız, ama en büyük sorun eşiniz, önce onunla konuşun.

O sizi anlayışla karşılayıp hak verirse gerisi kolay..
Hem ben anlamıyorum bu akraba gezmelerini? Eşiniz ne zevk alıyor bundan bana sıkıcı geliyor, sevgilim abisine bile aynı sokakta olmasına rağmen ilk defa annesi memleketten gelince gitti, belki 3 ay olmuştur. Kendileri geldikçe görüşürler.

Seni hep üzülerek okuyorum. Dişimi sıksam çocuğum olurdun. El bebek gül bebek büyüteceğim, sonra aşık oldum deyip hayatını mahvedecek. Ben ona kıyamazken, eller kıyacak. Harbi üzülüyorum ben sana.

Güzelim eşini sevsende, bu çektiklerinle bir süre sonra ona da sinir alacaksın çünkü adam pasif. Pasif koca en kötü koca türüdür, eşini kimselere karşı koruyamaz, ezdirir vs vs.

Ne yazık ki durumun "ya bu deveyi güdücen, ya bu diyardan gidicene" gelmiş.

Son düzenleme:
Abovvvv tipik kaynana kayınpeder modeli.Kardeşim seni çok iyi anladım ama neden beraber oturmayı kabul ettin.Çok merak ettim eşinle nasıl yapıyorsunuz karşı odadalarken Bence sen eşini ikna etmeye bak biran önce taşının .yoksa bu kayınvalideler iflah olmass.Allah yardımcın olsun.

ne eşini tanıyoruz ne k.valideni ama şu anlattıkların sonucunda onlara gerçekten sinir oluyorum ben..bi kaşık suda boğasım geliyor ikisini de..

ama başka birşey demek istiyorum sana..daha önce başka bir topik de denk gelmiştim çocuk sahibi olmak istiyorsun sanırım..lütfen şu anda bunu düşünme..bu sana iki kat sorun olarak geri dönecek..k.validen herşeyine karışacak o zaman..çocuğu şöyle tutma,böyle emzirme,öyle yapma vb..çıldırma noktasına getirecek seni..eşine hiç güvenme çünkü ne kadar pasif bir adam olduğunu zaten görüyorsun..ayrıca çocuk + masraf demek..e siz zaten maddiyat nedeniyle ayrı eve çıkamıyorsunuz..bu sefer iyice bağımlı olacaksın onlara..

aklını başına topla,daha çok gençsin lütfen mantığınla hareket et..

Arkadasin soyledikleri cok dogru,cocuk olunca esin asla o evden cimaya cesaret edemez.Konunu daha oncede okumustum cnm.cok uzuluyorum sana cunku bende 2 yil ayni evde kv.kp.birde ustune kayinimla oturdum coook zor!Allah sabir versin mi desem ne desem bilemiyorum.....amaaaa sen biraz fazla alttan aliyorsun gibi geldi bana.Niye basim agriyor v.s bahane uyduruyorsun.sen aman kirilmasinlar darilmasinlar derken olan sana oluyor.Kv.kp.ohh ne guzel ogullari yaninda ustelik eve de bi "hizmetci"getirmis,esin de ekmek elden su golden gecinmek istiyor da senin durumunu dusunuyor mu birileri?Bi daha boyle suraya buraya gidelim deyince...YOKKK "annecigim"biz gelmiyoruz siz gidin bizde kari koca biraz bas basa kalmis oluruzzzz de kardesiiiim!Utanma,sen oyle deyince kendi utansin!Bunlar oyle basim,kicim agriyor dan ANLAMAZZZZ!!!!Cok sinirlendim!!!Sen bu evden kac cnm.yoksa deli olursun.Kucuk bi ev tutun,sende calis yoksa olacaklari dusunemiyorum....7 yil evliyim 2 yil kv.yaninda 5 yildir ayri evde hala aklima gelince cektiklerim bi kasik suda bagasim var,psikolojim cok bozuldu,esimle aramiz asla eskisi gibi oladi!Kirilan bardak yerine gelmiyor ne yazik ki...

özellikle annenlere giderken onları da çağırmayın bence..arkanızdan ne derlerse desinler,ben olsam umrumda olmazdı...
eşin biraz ses çıkarmalı bazı şeylere.sizin aynı zamanda iki kişilik bir aile olduğunuzu vurgulamalı..aynı evin içinde ne kadar anlarlarsa tabii....

sana diğer konularında da çocuk için acele etme dedim ama hiç hoşuna gitmedi
hala aynı mantıkla devam ediyorsun yanlış yoldasın

aynı eve gelin gitmekle hata yapmışsın ve bu hatanı çocuk isteğiyle katlıyorsun
üzgünüm ne eşine ne de kv kızıyorum

insan yanlış yolda ısrarla yürümeye devam ettikçe
çelme çakan çok olur sana ne eşinden ne kv hayır var kendin yapıyorsun kendin çekiyorsun

senin tek kurtuluşun ayrı ev...
çocuk için lütfen bekle...
sevmek aşık olmak tamamda huzur olmayınca herşey boş...

Ben bir yıllık evliyim ve 1 yıldır aynı evi paylaşıyorum kaynanamlarla.eşim küçük çocuk olduğu için el bebek gül bebek büyümüş.ve oğullarına düşkün olması epey bize bir yansıdı ancak ilk dönemlerr... Nasıl mı?bunlar biz nereye oraya,hergün her gün beraber..yemek beraber,çarşı beraber.baktım bu olacak gibi değil.mesleğime kaldığım yerden başladım.acil bir iş buldum eşimin desteği ile.sonra eşimle konuştum.sağolsun biz bir yere falan giderken annesi ayaklanınca bizim işimiz var sen evde dur gibilerinden gönderme yaptı ailesine.biz eve bir geç gelelim başlıyordu telefonlar nerde kaldınız diye.en sonunda eşim ona da bir dur dedi.şimdi herkes kendi ait olduğu yerde..demem o ki iş eşinde bitiyor...

çocuğa gelince aman haa sakın bu hatayı yapma şimdilik senin için hata olur bu.ayrı evine çık sonra kaç tane istersen yap.çocuğuna da karışırlar..

Yani ayrı evden başka hiç bir seçenek yok..
Diyecektim ki eşinle sinemaya, arkaşlarınıza gitseniz ama olmaz ona da gelelim derler..
Iyyğğ ne facia bir durum

Ben kendi annemle bile o kadar takılmaz istemem yaa, misafirlikten hoşlanmam zaten gitmezdim de bekarken..
Baştan birlikte oturma işini nasıl konuşmuştunuz eşşinle??

anlayışsız cahil insanlarla uğraşmak zor.eşin anne babasına onlarla gezmek istemediğini açık açık söyleyecek kırılırlar gücenirler diye düşünmeyecek başka yolu yok çünkü kaynanan seni ciddiye almıyor o zaman iş eşinde bitiyor ve canım ayrı eve çıkmadan çocuk yapma elin kolun iyice bağlanır o evden hiç çıkamayabilirsin kaynana daha çok işine karışır sen daha çok sinir olursun hiç tahammülün kalmaz önce eşini ayrı ev için ikna et çocuk sonraki iş canım

Benim amcamın oğlu evlendi ve eşini aynı eve getirdi.
1 buçuk yıl sustum diyor gelin, sonra bir kaç olay olmuş ve eşine 'ya ayrı eve çıkarız, yada ben annemin evine gidiyorum' demiş.. ama daha önce hiç lafını etmemiş, sizde uygun zamanı bekleyin ve atak yapın bence..
Sonra benim kuzen hemen bir ev bulmuş, şimdi güzelce ayrı evlerinde geçinip gidiyorlar.

affedersınde
o kadar yakın odalar

ses fılan olmuyormu yanı?

beraber gezme mevzusu cok sacma kayınvalıdene desene
basbasa kalalım anne bıraz

canım,

hiç sızlanma sen istemişssin onlarla beraber oturmayı. sen de o evin bir kızı bir bireyi olmuşsun. öyle kendine göre özel zamanlar ayıramamam da doğaldır. daha yolun başındasın daha dur neler göreceksin.

ev ev içinde olmazzz......

cnm bnm yaa işin gerçekten çok zor.. benim kvde memlekete gittiğimizde bir akrabaya gidelim der bazen, ben sevmem pek bi yere gitmeyi derim.. kv ise sen buraya yerleştiğinde görürsün der şakayla gülerek, seni her yere getircem der.. hatta eşimde bazen bana memlekete gidersek annem nere sen ora der. bende dedim artık ( tavuk & civcivmiyiz ) biz her yere beraber gidelim diye.. zaten şu aynı ev sorunu benide delirtmişti kaç aydır en son çare gidersek ilerde kiraya yerleşecez.. inşallah sende halledersin bu sorununu..

kızlar yorumları tek tek okudum hepiniz çok haklısınız..
buakşam annemler geliyor benim yaşadığım şehirde evleri var oraya geliyorlar 2 gün kalacaklar..
bende eşimle onlara gitmek istiyorum ama nasıl olucak bilmiyorum uzun zamandır beraber annemlere gitmedik annemlerde artık niye gelmiyolar diye sormaya başladılar buakşam yada yarın akşam kesin beraber gidicez annemlere ve ben çok kötü olucam ....kayınpeder oturcak oturcak hadi gidelim dicek sıkılınca..ben yine aileme doyamayacam...eşime sölicem onlar gitsin biz kalalım bu gece burda dicem ama o da kalmaz ki...yok ya bana gezmek zehir oldu hep bu sorun var işte....ayrı evde olsaydım ne onlar bilirdi annemlere gittiğimizi nede bu düşüncelerim huzursuzluklarım olurdu
çağırsan bi dert çağırmasan bi dert..şimdi ben napayım...

affedersınde
o kadar yakın odalar

ses fılan olmuyormu yanı?

beraber gezme mevzusu cok sacma kayınvalıdene desene
basbasa kalalım anne bıraz

sessiz sinema oynuyoruz ilişkiyide rahat yapamıyoruz
ama eşim hiç şikayeçi değil bu durumdan ...banyoya geçmek banyoda çıkmak herşey sorun bigün pederle karşılaşcam diye ödüm kopuyor

canım bunu bende dedim olay çıktı....aileme şikayet ettiler ben bırak eşime demeyi kaynanamın yanında dedim eşime boşanırız çıkmazssak dedim...keşke onun yanında demeseydim aileme söledi beni...ailemde kızdı bana ...ama sinir krizi geçirmiştim bayağa bişeler saymışım hatırlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…