Kaynanan eve erkek alıyo hayırdır '!'???

Konusmak mı ..

Bekarken yuzlerce kez kavga bıle ettım .. Evden gıttım gunlerce baskalarında kaldım ..
Degısen hıcbısey olmadı .. O onun hayatıymıs kımse karısamazmıs bız o evde yasıyorsak o ev de onunsa herkes cenesını kapatacakmıs.
Kapatmıyo sa da kapı ordaymıs!! Gıtım ben onca rezııllegı gozlerımle onlarca kez gormem yetmedı aynısını kardeslerım yaşıyo simdi ..

Bir kadının yıllarca 2. kadın sıfatını kendine layık görmesi ve devam ettirmesi başlı başın hoş değil zaten..

Kaldı ki o bir anne...ebeveyn.. herkesin özgürlüğü kendinedir hayatı da ama bu ülkede kadın olmak zaten başlı başına mesele iken bir de evlatları olduğu halde fütursuzca hareket etmesi hoş değil..

Kız anası ,damat sahibi ve yanında bulunan bir oğlu var onları uygunsuz halde gören..

Kardeşinin psikolojisini düşünemiyorum ve senin eşine olan mahcubiyetini.. Umarım eşin bunları ileride yüzüne çarpıtmaz... Umarım madalyon ters döndüğünde zararı size gelmez.

keşke annesi de biraz aklını başına alıp bir adamın sadece gece ziyaret ettiği 2. kadın olmasaydı..
keşke siz de biraz empati yapıp hayatı gerçek pencerelerden izleyebilseydiniz..

Cok dogru bir analiz yaptiniz. maalesef ulkemizde bir hayati paylasmak icin horgorulen, ama yalnizca geceleri ziyaret edilen, o kadar cok umutsuz ve ozguvenini kaybetmis zavalli kadinlarimiz var ki.. hem evliyi hem bekari kastediyorum hemde.

toplumuzun bakış açıçılarını bilmiyorsunuz sanırım .nerde yaşıyorsunuz.nedemk kim ne .valla oturduğum apt. böyle bişey olsa direk şikayet ederim.

cnm üzüldüm bu duruma hadi sana gelip söyleseler neyse size ne der ağzını kapatırsın ama eşine gelip bu durumu söylemişler... boşboğaz meraklı insanlar ya milletin namusu sanki onları ilgilendiriyor çok kızıyorum bu duruma çünkü izmire ilk geldiğimizde bir yerden geç döndüğümüzde taksiye binmemiz bile dedikodu konusu olmuştu mahallemizde çocuklu ve dulsan adam akıllı evinde otursan da oturmasan da insanlar konuşacak birşeyler bulurlar...ben burda kardeşinize üzülüyorum hani çocuklar küçükken gördükleri uygunsuz durumlardan etkilenip ilerde intikam falan almaya kalkarlar ya allah korusun kardeşinde annene kızıp annene işi yapmaya kalkışmasın valla benim aklıma ilk bu ihtimal geldi... kardeşin kaç yaşında bilmiyorum ama namus vs kavramları öğrenip annene namusumuzu kirletiyorsun diye bişi yapmaya kalkabilir...

Canım ben asıl sorumdan önce şunu sormak istiyorum, "sevgili ne demek" ne demek? Tabi ki sevgilisi olabilir yalnızlık Allah'a mahsus, sevgilisi neden olmasın.

Adamın evli olmasına değinmiyorum bile zaten sıkıntı, onu da geçtim adam evli olmasa dahi annenin yanına sadece geceleri geliyor olması onları sevgili yapmıyor, başka bşy oluyo bunun adı.

Diğer faktörler olmasa annenin düzgün bi ilişkisi olsa dahi küçük yerlerde bunları insanlara anlatmanın ne zor olduğunu biliyorum ben. Sen istediğin kadar takmiicam de, insanlar seni uzaktan bile yorabiliyo böyle yerlerde o yüzden anlıyorum hislerini.

Sana asıl söylemek istediğim şey, kardeşine sahip çık, gördüklerinden sonra kötü bşy yapmasa da aldığı psikolojik hasarı ömrü boyunca bi yerde taşır. İzin verme buna, elinden geleni yap. Allah yardımcınız olsun !!!

toplumuzun bakış açıçılarını bilmiyorsunuz sanırım .nerde yaşıyorsunuz.nedemk kim ne .valla oturduğum apt. böyle bişey olsa direk şikayet ederim.
Hangi hakla şikayet ediyorsunuz?

"Bekar komşuma geceleri sevgilisi geliyor?" diye mi? Herkes kendi hayatından sorumludur, bırakın insanların yatak odasını gözetlemeyi. Komşu olarak size hiç laf düşmez, problem varsa -başlık sahibinde olduğu gibi- aile içindedir o problem.

Size ne oturduğunuz apartmandaki bir kadın veya adam gece birisiyle oluyorsa? Ahlak zabıtası mısınız?

Onun hayatında biri yok keske gercekten biri olsa .. Onu cocuklarının gozu onunde kullanan , kendı mahallesıne rezıl eden adi bi herif var .. Ki ona da kızamıyorum cunku annem ıstemese hayatında olmazdı .... Annemı de kıskanmıyorum bencıllık de yapmıyorum ayrıca .. yasam tarzı yanlıs ve bıze de buyuk zararları dokundu hala da dokunuyor ... o evde 2 oglan cocugu yasıyor . Ve benım kocam mutasıp bı aıleye sahıp !
Evlenmesını asık olmasını mutlu olmasını cok ısterdım .. boyle ıgrenc yasamasındansa ...

O kadar aşşagılık bı sıfatı kullanamadım kusura bakma .. Bu bıle fazla gelırken o kelımeyı hıc alamıyorm agzıma ..
Kardesıme gelınce .. Daha ogrencı ve ben aıle apt dayım .. Yanıma almam evlılıgıme mal olur .. Uzaktan da elımden gelenı yapıyorum daha ne yapabılırım acaba varmı bı onerın benim için ..

Onun hayatında biri yok keske gercekten biri olsa .. Onu cocuklarının gozu onunde kullanan , kendı mahallesıne rezıl eden adi bi herif var .. Ki ona da kızamıyorum cunku annem ıstemese hayatında olmazdı ....
Bu konuda bir şey demiyorum zaten, haklısınız. Böyle bir durumu kimse de savunamaz zaten.
Kardeşinizin şahit olması konusu da aynı şekilde.

Bunu tekrar belirtmek isterim.

Ne sıfatla, hangi hakla ?

Birden çok evlilik, hileli evlenme, dinsel tören

MADDE 230 - (1) Evli olmasına rağmen, başkasıyla evlenme işlemi yaptıran kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Kendisi evli olmamakla birlikte, evli olduğunu bildiği bir kimse ile evlilik işlemi yaptıran kişi de yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

(3) Gerçek kimliğini saklamak suretiyle bir başkasıyla evlenme işlemi yaptıran kişi, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(4) Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan suçlardan dolayı zamanaşımı, evlenmenin iptali kararının kesinleştiği tarihten itibaren işlemeye başlar.

(5) Aralarında evlenme olmaksızın, evlenmenin dinsel törenini yaptıranlar hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir. Ancak, medeni nikah yapıldığında kamu davası ve hükmedilen ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar.

oldumu

apartmanımın namus bekçisiyim.ahlak zabıtası.allahım yarbbimmm yaaa. subhaneke dinimiz amin

Son düzenleme:

Olmadı? Bahsi geçen durumuda evlilik töreni ya da evlenme olmaksızın evlenmenin dinsel töreni falan yapılmıyor ?

Baya boş attın yani?

sen neden utanıyorsun ki? evli bi adamla beraber olan gece yarıları onu evine alan oğlunun uygunsuz şekilde görmesine damadının kızının laf yemesine göz yuman sen misin?

utanması gereken kişi sadece annen..senin ve kardeşinin adına çok üzüldüm özellikle kardeşin için keşke yapabileceğin birşeyler olsa.

küçük yerlerde bekar bir kızın bile sevgilisini kabullenemeyen kişiler varken eşinden boşanmış bekar bir annenin üstelik damadı da varsa hiç kimse bu sevgili olayını kabul etmez kaldı ki sadece gece evine girip çıkan birini asla tasvip etmezler...

büyük şehirlerde kimse kimseyi tanımaz ve hiç bir yorumda bulunmaz fakat küçük yerlerde böyle değildir.

madem anneniz bu kadar özgürlüğüne düşkün hiç birinizi düşünmüyor büyük bir şehre taşınsın, hem kendisi rahat etsin hemde sizler rahat edin.

annenizin yaşam tarzı bulunduğunuz ortama uygun değil demekki...

Olmadı? Bahsi geçen durumuda evlilik töreni ya da evlenme olmaksızın evlenmenin dinsel töreni falan yapılmıyor ?

Baya boş attın yani?
oldu oldu .boşa atmadım yani.adam başka biriylede dini nikahlı yaşıyormuşya.iyi bilirim ben bu işleri merak etme sen

Son düzenleme:

arkadaslar, evet, cople samani ayiralim lutfen. Insanlarin ozgurlukleri, baskalarinin ozgurluk sinirlarini ihlal edene kadardir.
Ben de apartmanimda gayri-ahlaki bir duruma sahit oldugumda kendi aile yapimi ve cocuklarimi korumak isterim. Bu da benim ozgurlugum.

Gerici miyim yoksa yaşım mı yetmiyor bilmiyorum ama bu bana normal gelmiyor.Sevgilisi olması da gelmiyor aslında ama küçük bir yerde yaşayan biri olarak söylüyorum bu tarz davranışlar tek kişiye mal olmaz.Aile fertlerinden kızı olur oğlu olur amca olur dayı olur vs.. herkes etkileniyor.Bizim kültürümüzden kaynaklı bir durum bu.Kimse de şimdi karışamaz millete ne demesin.Koca şehirde tabii kimse karışamaz gelin ufak herkesin birbirini tanıdığı biryere de görün yani ne nasıl oluyor.Bunu annesi değil kızı yapsa yine aynını yazardım.Kimsenin hayatına karışmıyorum yoruma açık bir konu bu arkadaş buraya yazdığına göre yorumumu da yapabilirim.Kimi çağın gerisinde kalmış der kimi haklı bulur beni o da pek umrumda değil...

Umarım en kısa zamanda o adamla aradaki bağı koparır anneniz...

oldu oldu .boşa atmadım yani.adam başka biriylede dini nikahlı yaşıyormuşya.iyi bilirim ben bu işleri merak etme sen

Canım bak gösterdiğin referansta evli birinin başka bir kişiyle evlilik töreni yapması 2. töreni geçersiz kılar yasaktır diyor. Evli birinin nikah veya evlilik olmadan biriyle birlikte olmasına dair kanunda madde yok. Arkadaşın annesi adamla dini evlilik töreni : imam nikahı yapsa tamam.. Ama annesi ve adam arasında evlilik adına bşy yok ve 2. evlilik olmadığı sürece bu maddelerin dışında kalır konu. Ama bu maddeyle birini engelleyebileceğine inanıyosan (ki komik), arkadaş bi denesin dava açtırsın bakalım annesine, gülüp geçmiyolar mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…