aynı durumdayız desenize. valla onlar öyle ısrarla aradıkça içimi sıkıntılar basıyor. açıp kısacık konuştuğunda da kesin birşey oldu oğlumla kavga mı ettiniz diye sorular da sorarlar ya deli oluyorum.
Sizinkiler bizimkilerin bir üst versiyonu sanırım diyeceğim ama benimkilerin üst versiyonu kolay kolay bulunmaz
Ne kadar zamandır evlisiniz bilemiyorum ama belki zamanla biraz düzelir, biraz da tavır koyarsanız...
Benim ilk zamanlarımda durum daha vahimdi. Sürekli orada olmamızı istiyorlardı. Evlerimizin arası 10 dk olmasına, arabamız da bulunmasına rağmen neredeyse her gidişimizde kalın diye ısrar ederlerdi. Hiç kalmadık.
Ziyarete gittiğimizde daha kapıda vedalaşırken bir daha ne zaman geleceksiniz derlerdi.
Bir keresinde sitem etmişti kayınvalidem kaç gündür görmüyorum sizi diye. Kaç gündür dedim ben de alaylı, saydı 3 gün olmuş
Ama ben hiç bir zaman mesafeyi aşmalarına izin vermedim. Bencillikleri yüzünden daha en baştan bir sürü sorun ve sıkıntı yaşattılar ama, saygısızlık etmesem de asla sıcak davranmadım. Hep mesafeli/soğuk oldum.
Inatla aradıklarında ben daha da inat oldum açmadım.
Neler size anlatsam roman olur...
İlk 1 sene çok çektirdiler, ama sonra vazgeçtiler...İnadımla yendim onları
işimiz olup kısa konuştuğumuzda da tavır yapıyoruz zannediyorlar tövbe estağfirullah:) işte dün akşam gene ısrarla aradıklarında ( biz arkadaşlarla oturuyoruz o esnada ) ben açtım ve ane arkadaşlarla oturuyoruz dedim iyiyiz dedim. kaynanam da eşimin neden telefonunu açmadığını sordu ben de arkadaşlarlayız dedim o yüzden. arkadaştan geç gelince tekrar aramadık artık. sabah kaynanam 8 de arıyor eşimi sana birşey oldu hastasın zannettik diye ağlayarak arıyor. bana güvenmiyormusunuz yalan ı söyledim ben akşam demi ama? bu duruma ne diyorsunuz arkadaşlar?
biz de 1,5 senelik evliyiz. ama iyiki farklı şehirlerdeyiz arada 400 km var :) bi de yakın olsak eminim her zaman birlikte oturalım isterlerdi. aslında bu yönden çok şanslıyım sizinki daha üst versiyon diyebiliriz:) koşullarınızla birlikte. ben de saygısızlık etmeden mesafemi koyuyorum artık
kayınvalidemle aynı şehirdeyim 10 dk. mesafemiz var. hergün ben ararım onu. eğer aramzsam o beni arar. hergün mutlaka konuşuruz. haftada 2-3 kez de yüzyüze görüşürüz.
hiç sıkılmadık...
sizde açın tel.ini her seferinde. şuan şunu yapıyorum. bunu yapıyorum diye anlatın. keyifli bir konuşma yapmaya çalışın. eziyet gibi görmeyin.
Benimkiler çok ilginçtir. Mesela ben babamı geçen sene kaybettim. Bir süre hastanede yattı vefatından önce. Ailem benim ve kayınvalidemlerin yaşadıkları şehirde değil ama öyle uzak da değil. 3-4 saatlik mesefade. Babam kanser olmasına ve 15 gün hastanede yatmasına, doktorların çok çok kısa ömür biçmesine rağmen eşim dışında ailesinden kimse ziyaret etmedi.
Üstelik emekli insanlar, kayınvalidem çalışmıyor ve gidecekleri her yere çok da güzel gidiyorlar.
Sadece kayınpederim cenazeye lütfetti, o da zaten yaşadıkları yere 1,5-2 saat mesafede defnedildiği için. Kayınvalidem gelmedi. Kaynım, görümcelerim de.
Ama beni telefonlarıyla maskara ettiler. Sanki hastamız binlerce kilometre ötede de gelemiyorlar, ama çok merak ediyorlar gibi! Sürekli telefonla taciz, günde 8-10 kez nasıl oldu diye arıyorlar.Bir de benimkiler oğullarını aramazlar, oğulları sıkıntıya gelemez, kızıverir. Ben edebimi koruduğum için sürekli beni ararlar.
Aynı şeyi cenazede ve sonrasında da devam ettirdiler...En sonunda çok merak eden, buraya teşrif eder dedim...Ne diyeyim.Acıma mı yanayım sizi mi pışpışlayayım. Di mi ama.
açık açık konuşun cnm..tmm hergün arıyolarsa arasınlar ama meşgul olduğunuzdada aççaksınız demeleri saçma ve emirvaki.sanki küçük çocuksunuzkonuşun cnm kırmadan anca öyle hallolur bu mesele
Bizimkiler de 3 günde bir arıyor.Ama 2 kardeş, iki de anne baba olunca o 3 günde bir hergün olmuş oluyoR.Herbiri 3 günde bir arasa zaten hergün biriyle konuşmuş oluyoruz.Arayıp "bi sesinizi duyalım dedik" diyip sonra da "bizde bi değişiklik yok, aynıyız işte, bildiğiniz gibi" diyip kapatıyorlar...Neden aradın o zaman??????? Bi değişiklik olsun öyle ara...Ben de hoşlanmıyorum bu kadar sık aranmaktan...Biz de telefonu meşgule alsak ıssssrarla ararlar dakikada 2 kez. Meşgule aldıysak meşguluzdur değil mi???? Eşim bu durumdan pek rahatsız değil, bu yüzden aramızda tartışmalar bile oluyor.60 yaşındaki insanları değiştiremezmiş, nolurmuş 2 dakika konuşsaymışız. Ben telefonda konuşmayı seven biri değilim, hele ki ortada konuşulacak mevzuu yoksa hiç sevmem telefonla aramayı ve aranmayı...Ama bunlar aradığında telefonu açmasan peşinden mesaj gelir noldu niye açmıyosun diye, meşgule alsan da zırt zırt ararlar...Hoş göreyim diyorum ama sıkılıyorum bunalıyorum yahu, yabani tabiatlıyım ben...
öncelikle başın sağolsun canım. çok iyi cevap vermişsin canım. niye öyle iyi davranınca sınır falan kalmaz arada anlamıyorum. illa soğuk davranarak mı bunu yapmalıyız sanki. yüzümüzü yumuşak bulunca işin suyunu çıkarıyorlar bir yerde. ama ben iyi olalım istiyorum ama arada sınır da kalsın istiyorum.
ama sizinkiler de çok abartmışlar o kadar üzüntünün arasında onlarla mı uğraşacaksın
Teşekkür ederim canım...
Vallahi kesinlikle çok düşünceli ve saygı sınırını koruyan aileler var, gördükçe imreniyorum.
Ama benimkiler evlendikten sonra artık aileni unut biz varız diyecek kadar sınır seviye bilmez tipler.
Hayır madem her zaman arkamdasın bari göster.Sadece lafta işte.
O yüzden soğuk olmak en iyisi. Başka türlüsünden anlamayana ancak bu yapılır.
yani tek kelimeyle hadlerini aşmışlar. sen bi ailenin çocuğu değil misin? nasıl unut aileni o zaman oğlunuz da sizi unutsun bakalım.
Arkadaşların ve bebek86 arkadaşın mesajlarını okudukça çok şaşırdım anlatamam!
Ne kadar ısrarcı aileler var..
Oğullarını arıyorlar onu anladımda
gelinleri neden bu kadar rahatsız ediyorlar pes!
Hiç hoşlanmıyorum böyle boğmaca tavırlardan...
Sanki çocuklarını bu kadar sık arıyorlar üstlerine düşüyorlar
ama nedense gelinleri bunaltmadan huzura eremeyen aileler var sanırım..
Arkadaşların ve bebek86 arkadaşın mesajlarını okudukça çok şaşırdım anlatamam!
Ne kadar ısrarcı aileler var..
Oğullarını arıyorlar onu anladımda
gelinleri neden bu kadar rahatsız ediyorlar pes!
Hiç hoşlanmıyorum böyle boğmaca tavırlardan...
Sanki çocuklarını bu kadar sık arıyorlar üstlerine düşüyorlar
ama nedense gelinleri bunaltmadan huzura eremeyen aileler var sanırım..
Ben kesinlikle kayınvalidenin veya görümcelerim gelini oğlunu/kardeşini kıskandığı için yıprattığını düşünmüyorum.
Kayınvalideler ve görümceler gelini bir kadını kıskanır gibi kıskanıyorlar, paylaşılamayan ise oğulları/kardeşleri değil bir erkek…
İşin zemininde ve doğasında bence bu var…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?