Kaynanasıyla sorun yaşayanların ortak paylaşım alanı

canım sen bu durumda ne kadar yardım edebileceğinizi eşinle konuşmalıydın. Çünkü kaynatanla kaynanana söylemen onların ağzına laf vermek olmuş. Bir ev meselesinden kalkıp senin üniversitene kadar çok boyutlu rencide etmişler seni...Bu tip konularda sinsi olmazsan, açık sözlülüğün zararına katlanırsın.
Açık sözlü olmak çok güzel bir şey. Ben de açık sözlüyümdür. Ancak evlenince özellikle hısım akraba ilişkilerinde çok düşünerek ve yavaş konuşup hareket etmek gerekiyor. Yani deseydinki eşine, güzel bir dille, atıyorum eşinin adı Ali. Aliciğim, bizimde bir bütçemiz çocuğumuz var şu kadar yardım etsek bunun üstüne çıkmasak, bu meseleyi sen anne ve babana izah et demeliydn. Bu örnekten yola çıkarak diğer meselelerde de aynı politikayı izlemelisin.
Kocalarımız aslında onların halletmesi gereken meselelerde arka planda kalıyorlar. Bu bizim tez canlılığımızdan kaynaklanıyor. Bırakacaksın, onlar halledecekler. Senin açık sözlü olman gereken kişi kaynanan değil kocan. Yeri gelince kaynanana da açık sözlü olmalısın tabi...

canım hayat herseye ragmen yasanmaya değer bunlar Yüce rabbimin bize verdiği sınav alnımızın akıyla sıyrılacagız ınsallah hayattan vazgecmek için hiçbir şey bu kadar önemli olmamalı
burda birz olsum anlatalım deşarj olalım dıye varız bırbırımız için anlatmak ıstersen dınlerız ama sıkma canını.Ben çöküşlerdeyim ama bak sana bıle moral verebılıyorsam ınsanız demektır

Çok haklısın canım arkadasım dıyorum cunku gercekten cok ıyı anlayabılmısın benı.Ama bazen oyle seyler bırıkıyor ki ben kendıme dılıme hakım olamıyorum daha mahkeme sonuclanmamıs daha ortada fol yok yumurta yok ev alalım da ev alalım tutturdu esım allaha sukur ıyı kazanıyor dıye aslında bızı yolmanın pesındeler hıcbır zaman ellerını ceplerıne ben dahıl esım attrmamısızdır ama herseyı gectım canım dun herkesın ortasında bana 140 mılyonun hesabını yapıyorsuna getırdıler ya hazmedemıyorum atamıyorum sılemıyorum o lafı kafamdan dun sankı ben onların can dusmanıymısım gıbı nasıl ıkısı bır olup herkesın yanında rencıde edıldım hazmedemıyorum ya bir türlüüüü

ailem yok burada gurbete gelin geldim ben. kv ile beraber otoyprum birsürü sıkıntım var bunlarda yetmiyo gibi artık eşimle aram berbat aylardır eve geç geliyo işleri çok yoğun yüzünü nadir görüyorum hiçbir paylaşım yok yapayalnız kaldım kimsem de yok bu salak şehirde. üstüne üstlük bu yetmez gibi eşim aramış benim akşama arkadaşlarla programım var dio. salak zaten aylardır yoksun neden benle değil program arkadaşlarla yoruldum artık yaaa gidecek ailem arkadaşımda yok ki bende oraya gitsem

lanet olsun herşeye herkese lanet olsun. nefret ediyorum yaşamak istemiyorum artık bıktım yeter valla yeter.bune yaa bune kendi kendime sevgi yaşıyorum kendi başıma kaldım bu salak şehirde gitmek istiyorum yeter......

AHKESKE ne oldu anlatırmısın ne dedi ne yaptı gıcık kaynanan

işdeyim öle gözyaşlarım akıyo engel olamıyorum. çekip annemlerin yanına gitmek istiyorum. ama öle bile olsa kimin umrunda ki eminim tınında olmaz.

kaynanam değil ki gerizekalı eşim kıymet bilmeyen beni bi hiç yapan eşim....

Bu kadar hırpalama kendını bol bol dua et Allah sesini duyacak herşeyı yoluna koyacaktır bazen dısarı cıktıgımda oyle ınsanlar görüyor oyle seylere tanık oluyorum ki ınsanın nefes aldıgına bıel sukretmesı gerektıgıne bır kez daha hatırlıyorum.Eşini al karsına konus konusmadan hıc birsey halledılemıyor maleseff.Üzülem koskoca şehırde benım de esımden baska arkadasım yok gurbetlıgı ıyı bılırım kımse kımseye guvenemezken derdını anlatabılecegın bır ınsan bıle bulamazsın

yaşamayan anlamaz canım benim::)) senin ve benim gibilerin en büyük sorunu açık sözlü olmak ve içinde kötülük olmasa da karşısındakine her şeyi yansıtmak bence..ama zaman insana neler öğretiyor...:Çok şükür eşin iyi kazanıyormuş canım benim..bunu değerlendirmelisin. kaç yıllık evlisin bilemiyorum ama birikim yapmalısın.. daha yolun başındayız...çaycı mı alıyorsun kaynanana hediye mi ne ise, o anda sana pahalı gelmiştir, bulamamışsındır, bunu farklı şekilde dile getirmelisin..ağzına laf olmasın yoksa sen üzülürsün...madem üniversite mezunusun, şöyle düşünmelisin, bu arada ben de üniversite mezunuyum ama kaynana sorunlarında hiçbir artısını göremedim maalesef...:)) neyse, onlar cahil insanlardır muhtemelen...zaten davranışlarından belli...sen aynı evde yahut apartmanda ne olursa olsun yaşarken mesafeli ve biraz da soğuk kanlı olmak zorundasın...bizim yaşamadığımız çoğu şeyi onlar yaşamışlar...bu yüzden bizi sinirlendirmeyi iyi bilirler...eşinle olumlu şeylerinizi düşün, çocuğun varsa onu yoksa bir evlat sahibi olmayı düşün...hiçbir zaman kaynanan ve kaynatanla böyle meselelerde yani maddi meselelerde ikili diyaloga girme..eşinle hareket et ama arkasından hareket et..öne çıkma...bu kadını ikinci plana düşürmez.aksine onlar bakacaklar, oğulları sanki kendi kafasına göre hareket etmiş gibi anlayacaklar ve bir şey diyemeyecekler...halbuki kararı veren ve eşine verdiren sen olacaksın ama onlara duyurmadan...bu da biraz kadınlığını ve kocanın karakterine göre bazı şeyleri kullanmak ön plana çıkıyor...ne bileyim...başkasına akıl vermek kolay...keşke kendi hayatımda da hepsini uygulayabilsem...dediğin gibi insan ister istemez yalnızlaşıyor...üzüntüden doğru davranamıyor:))

eşimle konuşmak mı konuştum ama neye yarar adamın umrunda değil daha dün konuştum bak böle olmuyo ben çok yalnız kalıyorum tamam çalışıyosun işin anlıyorum ama bana da zaman ayır ben senin eşinim bu nasıl evlilik dedim ve beni aradı bugün akşam arkadaşlarla mangala gidiyorum dedi bu kadar bitti işte bu.

ohh kira vermek yok hanım zaten fazla sesini çıkaramaz çünkü kayınvalide kayınpeder var ya bu erkekler evlenene kadar 40 takla atarken niye evlendikten sonra böyle oluyorlar anlamıyorum ya. Ecel bu kim gider bilinmez ama Allah ömür verirse eşinle yaşlanacaksın kıymet bilsene ama yok...

beyinsizler çünkü akılları basmıyo ki ben adama seni yaşamak istiyorum ütün derdim bu diyorum sonra konuşma tartışmaya dönüyo şuana çok kötüyüm valla başım falan dönüyo başım çok kötü ağrıyo başıma bişey gelir inşallah da vicdanıyla kalaır öle.sinirden çatlayacağım. sinir kırgınlık hayal kırıklığı çaresizlik ne arasan bende mevcut şuan.

Ah canım benım yakınlaşmayı denedım herseylerıne kostum kızları gıbı polayım dedım en ufak bır olayla ıtıldım kenara uzaklaşayım dedım bu sefer esım mutsuz olmasın dıye yıen yapamadım eşim benı dınler anlar hatta annemle babam cahıl ınsanlar özge bosver demesını bılecek kadar da olgundur ama dun akşam esımın uyumasından ıstıfade bırde bu konustuklarımın sadece benım dusuncem oldugunu hıssettırerek konusmalar uzadı zaten onların hazmedemedıgı aslında esımın benım lafımı dınlemesı bensız hareket etmemesı.Allaha sukur tatlım bırıkımımız var zaten butun bırıkımde o alınacak eve gıdecek bızde oturdugumuz evın tapusunu alıp ev sahıbı olmus olacagız.ama acele etmelerı her defasında sız benım evımde oturuyorsunuz bana sukredın demelerı cıldırtıyor benı bırde dun akşam kayınvalıdem dıyorkı hep kaynanamdam cektım her defasında evımde defolun gıdın dedı ben cektırmım dıyorum dıyo eee sen aynı seyın kıbarını yapıyorsun ıste ahh benım bu dılım haksızlığa babam bıle olsa tahammulum yok ıste ben onun her tezını çürüttükçe üstüme geldiler sınırlerım bozuldu basladım ağlamaya gıttım baska odada hungur hungur ağladım umurlarında bıle olmadı nefret edıyorum hepsınden Allahım kini vermesin kalbime dıye dua edıyorum ama offf dun akşam sanırım son damla ıdı ben de tasan.Birde yaşananlar çok bırıkmıs 3 seneye yakındır evlıyım ılk gunden ıtıbaren boyleydı kayınvalıdem bırde ustune usutluk amcamın kızıyla kaynım gızlıden evlenınce aılemde soğudu onlardan herkes onların aılesınden sadece eşin çıkmıs bır tane adam yok dıyorlar

Her evlılıkte olur canım ne olur hırpalama kendını sen guclu ol guclu olkı hayatta mucadele verebılesın erkekler işte çok var etrafımda boyle eşin gıbı davrananlar ama zamanla duzelıyor o hayattanda bıkıyorlar ınan.Benım eşim arkadas muhabbetlerını pek sevmedıgı evıne cok duskun bırı oldugu için ne denır senı nasıl rahatlatırım bılemıyorum ınan.Ama her evlılıkte sallantılı donemler yasanıyor ınan atlatacagınıza ınan yeter kı.eşin enın de sonunda anlayacaktır senı buna tum kalbınle ınan ve evlılıgın için savaşmayı bırakma ne olur

e kaynanan da aynısını yapıyor işte...başa kakmak budur canım...bunlarla yakınlaşma olmaz..şimdi benim yorumumu okuyanlar belki ne adi numaracı deyip beni ayıplamasınlar... özellkle kocanın yanında onlara çok güleryüzlü tatlı dilli ol. ama kocan yokken ne kendini ezdir, ne de çok açıl...yani uzaklaş mevzulardan...kocanın seni dinlemesi çok güzel bir şey canım sırtın yere gelmez Allahın izniyle..Tahammül edemedikleri de bu olsa gerek...:)) Ama biraz oynamalısın. kaynanan ben 150 lik ev istiyorum deyince, istersen 180 lik al, eşim bilir, canın sağ olsun de. Nasıl olsa 180 lik alamaz. Sizin bütçenize göre davranacak paşa paşa...hiç kendini üzme canım. bu devir böyle...oynamazsan oynatıyorlar, aşağılıyorlar, her dediklerini yaptırmaya çalışıyorlar. Dediğim gibi, onlar melek de olsalar soğuk kanlı ve mesafeli olacaksın..Bazen de mevzuyu değiştir...Saf ayağına yat...Ah karnım of kardeşim, şu komşular da geçen gördüm ne kadar şişmanlamış....Falan filan...Yoksa baş olunmaz bunlarla canım...Daha yeni evlisin..Eşini baştan çıkar, onunla hep iyi ol...İçinden gelmeyecek ama ailesiyle güler yüzlü ve iyi geçinmiş gibi görünüp sorunları aktarmayı başarırsan sen kazanırsın...İşe yarıyor bende...

Canım bir de şunu belirteyim yalnız değilsin.:)) Seninle aynı durumu yaşayan binlerce kadın var...Ben de bunlardan biriyim...
Kayınpederimin apartmanında oturmaktayız...Kaynanam eski kafa..Her gün onunla her yere gideyim,m isairlerini ağırlayayım, ne atta derse yapayım, kölesi hizmetçisi olayım istiyor....Hatta diğer gelini gibi birlik oturmamı bile istiyor...Ama ben ayrı daireye çıktım. Yine de aynı apartmandayız...Eşimin ailesinden 15 20 kişilik bir akraba tayfasını ağırlayacağım gün ikram olsun diye çiğ köfte yoğururken gelip, hiçbir mevzu açılmamışken, sen dört dörtlük olamazsın! sen şusun, anasız babasız yetişmişsin, çoğu şeyi öğrenememişsin, sana çok görmüyorum, bu fayanslar kirli bak, silinmesi lazım, şöyle yapma böyle yapma dedi dedi sonra mevzuyu benim onun yanına inmememe ve yakın olmayışıma bağladı...sen neden iki gündür benim yanıma inmiyorsun, zaten ayrı geldin, sen beni ve eltini kafana takıp huzursuz oluyorsun,ben bu evi sana açmasam sen ne yapacaktın! gibi saçma ve bilinçsizce sarfedilmiş birtakım sözler söyledi ve gitti...
1) ben iki gündür grip olmuş yatıyordum anne yoksa her gün yanına geliyorum
2) tabii ki 4 4lük olamam. sen de olamazsın, kimse olamaz canım benim,
3) haklısın fayanslar biraz kirli, müsait olduğumda silmeyi düşünüyorum zaten sağol canım.
4) ben çok huzurluyum çok şükür..annesiz babasz yetişmem bana çok şey kattı..eğitimli ve iyi bir ev hanımıyım..ikisini bir arada öğrendim. hem okudum hem becerikli hale geldim..ama sen öyle görebilirsin, bir şey diyemem.
5)anne evinizi açtınız , allah razı olsun. açmasaydınız kiraya gider bir müddet sonra ev sahibi olurduk, çok şükür eşimin durumu iyi. herkese kaynatası ev açmıyor değil mi?
6) çiğ köfte yer misin anne?:)))

görüldüğü gibi benim de moralim çok yıpranıyor zaman zaman...Ama artık bu cevapları bile vermeyi azalttım..Çünkü o kendisine karşılık vermemi sinirlenmemi istiyor...Bunu anladım..Ben mutlu olunca, rahat olunca o üzülüyor...Önceleri böyle bir insan olamaz derdim..Şİmdi şüphem kalmadı...Ne yapalım, durumlar böyle....

canım kendını topa guzelce bır dusun esın sımdı sınırlı oldugunu bılıyor kavga tartısma beklıyor senden eve gelınce sen tam tersını kullan onu onun sılahıyla vur eve gelınce onu hıc karsılamadıgın kadar guzel hosgörülü karşıla kadınlıgını konustur bıraz onu yumusat kıvama geldıgınde bıraz da duygu yoğunluğuyla zaten oda anlıyacaktır senii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…