seviyorum çünkü;
beni doğru anladığı ve sevdiği için,
bana şevkat ve hoşgörü ile yaklaşabilecek olgunlukta ve donanımda olduğu için,
beni kendi kızlardan ayırt etmeksizin,lohusalığımda ağzıma şerbetler vererek beni ve sağlığımızı düşündüğü için,
ve yine geceleri üşememem için üstümü örtüğü ve
hasta olduğumda terlemiyim diye kontrol edip ,uykusundan fedakarlık edip mis kokulu çamaşırlarla değiştirdiği için..
ona her gittiğimde sevdiğim yemekleri büyük bir özenle yaptığı için,
benimle yorgunluğuna rağmen ,yılmadan ,ses etmeden gülen yüzüne hakim olarak mağaza mağaza dolaştığı için ...:kedi:
belki de süregelen zaman içinde olmuş olan küçük hatalarımı ve yanlışlarımı görmezden gelmeyi başarabildiği ve yakın bir arkadaş ,yoldaş ve tabii içten ,sıcak bir ANNE olabilmeyi başardığı için ...
veee ,canım eşimi en iyi şekilde yetiştirip benimle paylaşabilmesini bilebildiği için ....
onu çok seviyorum, gökkuşağının 7 renginden biri olabildiği için benim baharımda ...opuyorumnanaktan
arkadaslar kimse kimsenin yasadiklarini bilemez biz seviyoruz diye bu bizim her anlamda tatmin edildigimizden degil emin olun..
biz herseye ragmen seviyoruz diyoruz..
buraya giripte kimseyi uzmeye imali imali konusmaya hakkiniz yok..
niye kayınvalideyi sevmek suç gibi gelir bazılarına.
herşeyden önce bir insan var karşımızda; eğer iyiyse sevilir, değilse sevilmez.
bunun ne hayret edilecek bir yanı var; ne de garipsenecek..
bazı kişiler baştan önyargılı olunca; kadın akım dese başka şeyim anlıyorlar..
tüm sevgileri çıkar ilişkisi sanıyorlar..
..
eğer imalı konuşma diye benim şaka olarak yazdıklarımı söylüyorsan, neden yanlış anladıgıı ima dediğini anlatırsan sevinirim. zira ben bir ima göremiyorum
sizin sakasiniza benim lafim olmadi..neden uzerinize alinip boyle bir cikis yaptiniz ki..?saka oldugunu zaten belirtmissiniz..sevimsiz seyler yazipta ALLAH mutlulugunuzu bozmasin gibi imali konusmamissiniz..benim lafim sadece buraya giripte kimin ne demek istedigini anlayip dinlemeden kafasindaki onyargilarla genc bir anneye satasan,huzur bozmaya kisi yada kisilereydi..sabah okudugumda cok uzuldum dun olanlar icin..bu yuzden boyle birsey yazma geregi duydum..
haklısın kayınvalide iyiyse sevilir. ve tüm sevgiler çıkar ilişkisi değildir. Allah sadetinizi bozmasın, biz başaramadık ama başaranları duyunca umutlarımı söndurmuyorum. belkı bır gun ıyı bir ınsan olur bende onu severım.
yalnız şöyle de bir gerçek var, bazen gelinler,bazen kayınvalideler kötüdür. ve bu konudan müzdarip gözu yaşlı bende dahıl,eşim de dahil acı çeken insanlar var. canı yanan, sevılmeyı hakettiği halde, dışlanan günahsız insanlar var. genelleme yapılarak konuşulması yanlış. sizin yaşadıgınız bu güzelliklerin yarısı sizin kalbınız güzel oldugu yarısıda kayınvalıdenızın kalbı güzel oldugu için başınıza gelmiştir. tamamen şans. bu nedenle kendı şahsıma konuşmak gerekırse, bazen bu sayfada yazılanlar kalbimi kırmıyor değil.
gulkurusu sorun degil..
ewet sorun yasayanlar yok degil mesela benim annem cekti ve bizede yansidi bizde cektik babanemlerden.arada hala devam etmiyor degil.ben iki arada buyudum biliyorum nasil bir duygudur ne olaylar ne huzursuzlar yasanmistir.hic bilmeyen biri degilim.bazende annemde diyor acaba benimde bir hatam mi oldu kaynanam bana bu sekilde davrandi diyor..ama annem bunlara ragmen babaneme kostu kotu laf etmedi ben sasiriyordum bazen nasil bir kadinsin.?hala nasil kotu dusunmuyorsun.babam kizdiginda bile oyle deme o senin annem demistir annem..
herzaman ogutler bana onlar senin buyugun,iyi gecinin der.birde kucukken yasadiklarimdan dolayi istiyorum aynisini cocugum olursa yasamasin.bu yuzden elimden geldigince onlara karsi dusunceli olmaya calisiyorum.
bizim hergun birbirini arayan aralarindan su sizmayan tarzda iliskimiz yoktur..belkide olur ileride kimbilir..kalbin kirilmasin sen esinle iyiysen inan gerisi onemli degil..
Kayınvalidem rahmetli oldu. Yani saadetimiz pek bozulamaz artık. Yinede teşekkür ederim.
tabiki de sırf suç gelin de ya da kayınvalide de değildir.
hatta suç bile olmayabilir ortada, sadece karakter uyuşmazlığından da sevilmeyebilir; gayet normal bu.
ama kırılmayın siz.
özellikle şahsım adına genelleme yapmadan konuşmaya çalıştım.
aslında anlıyorum kırılma sebebinizi de.
çünkü bende kayınvalidesini sevmeyenlerin en iyi kaynana ölü kaynana lafına her zaman çıkışmışımdır.
benim canım müstakbel annem,
dünya tatlısıdır, canparesidir, baştacımdır benim...
akıllı, zaki, kültürlü, hanımhanımcık, çok güzel ve sevgi doludur...
öğretmen olmasının bunda katkısı büyük elbette, çok seviyorum onu.
aramız çok iyidir, Allah bozmasın...
Başımızdan da eksilmesin inşallah...
Benim kayınvalidemde öğretmen emeklisi demek ki benziyolar :) benimkide öyle çok anlayışlı sevgi dolu becerikli asla kusur aramayan takdir eden hem arkadaş hem anne oldukça iyi aramız Allah bozmasınAllah herkese anlayışlı sevgi dolu kayınvalide nasip etsin diğer türlüsü eminim çok zordur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?