Kaynanasn seven Gelinlerin Cafesi

bende seviyorum kayınvalidemi 4 senelik evliyim hiç büyük bi sorunumuz olmadı şimdiye kadar ufaktefek şeyler tabii kide olduyoo ama birbirimize karşı saygı ve sevgi çerçevesini aşmamayı biliyoruzzz önemli olanda bu diye düşünüyorummm

niye kayınvalideyi sevmek suç gibi gelir bazılarına.
herşeyden önce bir insan var karşımızda; eğer iyiyse sevilir, değilse sevilmez.
bunun ne hayret edilecek bir yanı var; ne de garipsenecek..
bazı kişiler baştan önyargılı olunca; kadın akım dese başka şeyim anlıyorlar..
tüm sevgileri çıkar ilişkisi sanıyorlar..

her yerde yazdım gene yazıyorum; hep de yazacağım.
keşke kayınvalidem hayatta olsaydı da başıma taç etseydim, hiç konuşmasaydı da varlığı yeterdi bana.
keşke yaşasaydı da olur olmaz kişilerle muhatap etmeseydi bizi..

burada da okuyoruz normal hayatimizda da goruyoruz.
kaynana yemegini yapsa,evini temizlese suc..yapmazsa dusuncesizdir yine suc..
nisanda elini cebine atmadi sac parami vermedi,nisanligimi almadi..
evlendik borcumuzu odemedi..bana az altin yapti gorumceme cok yapmis..
boyle mi demek istediler sunu mu ima ettiler..hep hesap kitap..
hatta okuldan bi arkadas daha flort doneminde kaynanam makyaj yapiyor acaba benimde makyaj malz.kullanir mi??ister mi diye uzuluyordu saka gibiiii..
yada kaynanasi neseli kendi annesi degil diye kaynanasina uzayli gibi bakanlar...
kalmaya gittiginde yatagini toplamayan,ev isinde yardim etmeyen,elinde yuk varsa almayan insanlarda gordum kusura bakmasin yapamam..ben misafirim diyen..yada esim gorur bana kizar diye yaptim diyenlerde biliyorum.yuzune melek arkasindan atip tutan oglu benden yana yanimda annesine kizdi diye sevinenler..kaynana iyi olsa sorun olmasa sorun..biz kadinlarin bazen ne istedigini anlamiyorum..

canimin cok yandigi zamanlarda oldu ama bana bir corba yapmasi,gulumsemesi bunlari hicbirzaman gormezden gelmedim en kucuk seyle mutlu oluyorum.
ben cocugumun kavgali bir ortamda,kucuk bir ailede buyumesini istemiyorum..kocaman bir aile olalim birlikte birseyler paylasalim istiyorum..
biz onlardan nasil bir guleryuz,tatli dil bekliyorsak onlarda bizden bekliyorlar..hatta bazen bunlari geciyorlar ogullari bizlerle mutluysa bunlarda onlara yetiyor.tabi herkes icin gecerli degil..
birebir gordugum artik gelinler tatmin olmuyor kaynanalarda susuyor agzini bir kere acsa suc oluyor.sadece onlarda suc yok bizimde kucuk olarak onlara ters gelen davranislarimiz,laflarimiz oluyor..karsilikli idareli ve saygili olmak gerek.

Son düzenleme:

Canım ne güzel yazmışsın ağlamaklı gözlerle okudum inankiii...Maşallah Allah mutluluğunuzu bozmasın Gerçek bir ANNEymiş kayınvaliden...
Bende yazmak için girmiştim kayınvalidemi çok severim gerçekten...İyilik meleği gibidir herkese yardım etmek ister...Hep bizim iyiliğimizi ister dualarını hiç eksik etmez bizden..Elinde varı yoğu ne varsa hep bize vermek ister..Biz evlendikten sonra köyüne taşındı ordan sürekli bişeyler yollar.Bana kızıma bişeyler diktirir ördürür .
Bana kızım eşime damatsın sen der... kaydirigubbakcemile3
Kızımı üzersen hakkımı helal etmem sana der her zaman.
65 yaşında ve kaynımdan olan ilk torunu 20 yaşında yatalak hasta çocuğa elinden gelenin en iyisi biçimde bakmaya didiniyor... :çok üzgünüm:

arkadaslar kimse kimsenin yasadiklarini bilemez biz seviyoruz diye bu bizim her anlamda tatmin edildigimizden degil emin olun..
biz herseye ragmen seviyoruz diyoruz..
buraya giripte kimseyi uzmeye imali imali konusmaya hakkiniz yok..

eğer imalı konuşma diye benim şaka olarak yazdıklarımı söylüyorsan, neden yanlış anladıgıı ima dediğini anlatırsan sevinirim. zira ben bir ima göremiyorum

haklısın kayınvalide iyiyse sevilir. ve tüm sevgiler çıkar ilişkisi değildir. Allah sadetinizi bozmasın, biz başaramadık ama başaranları duyunca umutlarımı söndurmuyorum. belkı bır gun ıyı bir ınsan olur bende onu severım.

Benimkiler biraz yaslilar ama cok seviyorum allah var ikiside cok iyi bi kötülügünü görmedim simdiye kadar kirginligimda olmadi. Olsa bile bisi degistirmez...

eğer imalı konuşma diye benim şaka olarak yazdıklarımı söylüyorsan, neden yanlış anladıgıı ima dediğini anlatırsan sevinirim. zira ben bir ima göremiyorum

sizin sakasiniza benim lafim olmadi..neden uzerinize alinip boyle bir cikis yaptiniz ki..?saka oldugunu zaten belirtmissiniz..sevimsiz seyler yazipta ALLAH mutlulugunuzu bozmasin gibi imali konusmamissiniz..benim lafim sadece buraya giripte kimin ne demek istedigini anlayip dinlemeden kafasindaki onyargilarla genc bir anneye satasan,huzur bozmaya kisi yada kisilereydi..sabah okudugumda cok uzuldum dun olanlar icin..bu yuzden boyle birsey yazma geregi duydum..

benim yazımın altında oldugu için yazdım canım. benım ki çıkış değil,kalbınızı kırdıysam kuusura bakmayın çıkışı olacaktı. sadece nedenı anlamak için yazdım.

yalnız şöyle de bir gerçek var, bazen gelinler,bazen kayınvalideler kötüdür. ve bu konudan müzdarip gözu yaşlı bende dahıl,eşim de dahil acı çeken insanlar var. canı yanan, sevılmeyı hakettiği halde, dışlanan günahsız insanlar var. genelleme yapılarak konuşulması yanlış. sizin yaşadıgınız bu güzelliklerin yarısı sizin kalbınız güzel oldugu yarısıda kayınvalıdenızın kalbı güzel oldugu için başınıza gelmiştir. tamamen şans. bu nedenle kendı şahsıma konuşmak gerekırse, bazen bu sayfada yazılanlar kalbimi kırmıyor değil.

BENDE KAYINVALİDEMİ(annemi)ÇOKKKKK SEVİYORUM KENDİ KIZI GİBİ DAVRANIR HERZAMANopuyorumnanaktan

gulkurusu sorun degil..
ewet sorun yasayanlar yok degil mesela benim annem cekti ve bizede yansidi bizde cektik babanemlerden.arada hala devam etmiyor degil.ben iki arada buyudum biliyorum nasil bir duygudur ne olaylar ne huzursuzlar yasanmistir.hic bilmeyen biri degilim.bazende annemde diyor acaba benimde bir hatam mi oldu kaynanam bana bu sekilde davrandi diyor..ama annem bunlara ragmen babaneme kostu kotu laf etmedi ben sasiriyordum bazen nasil bir kadinsin.?hala nasil kotu dusunmuyorsun.babam kizdiginda bile oyle deme o senin annem demistir annem..
herzaman ogutler bana onlar senin buyugun,iyi gecinin der.birde kucukken yasadiklarimdan dolayi istiyorum aynisini cocugum olursa yasamasin.bu yuzden elimden geldigince onlara karsi dusunceli olmaya calisiyorum.
bizim hergun birbirini arayan aralarindan su sizmayan tarzda iliskimiz yoktur..belkide olur ileride kimbilir..kalbin kirilmasin sen esinle iyiysen inan gerisi onemli degil..

Kayınvalidem rahmetli oldu. Yani saadetimiz pek bozulamaz artık. Yinede teşekkür ederim.

tabiki de sırf suç gelin de ya da kayınvalide de değildir.
hatta suç bile olmayabilir ortada, sadece karakter uyuşmazlığından da sevilmeyebilir; gayet normal bu.
ama kırılmayın siz.
özellikle şahsım adına genelleme yapmadan konuşmaya çalıştım.
aslında anlıyorum kırılma sebebinizi de.
çünkü bende kayınvalidesini sevmeyenlerin en iyi kaynana ölü kaynana lafına her zaman çıkışmışımdır.

annenin ellerinden öpüyorum canım,tam heryerde izah etmeğe çalıştığım,böyle olursanız hep kaznırısınız dediğim ve kendımın de uyguladıgım bir kadın tipi. kocaman bir alkış. yanlışa, yanlışla gitmemek lazım. bugunun ölümü de var çünkü. ahiret var. eşim annesiz,ben kayınvalıdesiz yaşamaya alıştık ne yazık kı. bazen insanlar bu kötu sonun önune geçemıyor, kader böylemış sanırım. öpuyorum ağzına saglık.

aslaa katılmıyorum bende arkadaşım. benım annemde kayınvalide, bende ilerı de olucam kısmetse. çok çekmeme rağmen yıne de ölümle hınç olmaz. ölüm sadece kötu insanın değil, her canlının başına gelen birşeydır. sana katılıyorum. öpüyorum

ben çok severim kayınvalidemi çünkü 4 yıldır bana karşı hiç bir kötü davranışı olmadıı arada çok küçük şeyler olduysa belkı eşimin ailesi içinde çok sevıgım tek insannn 2.de görümcemm
severim kendisinii
rabbim yollarını açık etsinnnn

bir kayınvalidem olsaydı , nasıl olurduk diye hep merak eder dururum. hep merak edeceğim sanırım ve kayınvalide konularında hep yorumsuz kalacağım . mirmirmirmir

benim canım müstakbel annem,
dünya tatlısıdır, canparesidir, baştacımdır benim...

akıllı, zaki, kültürlü, hanımhanımcık, çok güzel ve sevgi doludur...

öğretmen olmasının bunda katkısı büyük elbette, çok seviyorum onu.
aramız çok iyidir, Allah bozmasın...

Başımızdan da eksilmesin inşallah...

Benim kayınvalidemde öğretmen emeklisi demek ki benziyolar :) benimkide öyle çok anlayışlı sevgi dolu becerikli asla kusur aramayan takdir eden hem arkadaş hem anne oldukça iyi aramız Allah bozmasın Allah herkese anlayışlı sevgi dolu kayınvalide nasip etsin diğer türlüsü eminim çok zordur..

evet canım aynen öyle,
sevecen ve yardımsever, asla kusur bulmaz, motive eder, saygı duyar...

Çok mutluyum bu yüzden, Allah sizin de aranızı bozmasın canım...
:Saruboceq: :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…