Kaynanasn seven Gelinlerin Cafesi

evet canım aynen öyle,
sevecen ve yardımsever, asla kusur bulmaz, motive eder, saygı duyar...

Çok mutluyum bu yüzden, Allah sizin de aranızı bozmasın canım...
:Saruboceq: :lepi:

Çok teşekkür ederim canım Allah sizin de aranızı hiç bozmasın inşallah opuyorumnanaktan

Bende severim kayınvalidemi. Sağolsun, o büyüklüğünü bilir bende küçüklüğümü. Karışmaz can sıkmaz, saygılıdır. Yeri gelir kahkahalarla güleriz, yeri gelir salya sümük ağlarız. Anlıyoruz birbirimizi. Sanırım en önemlisi bu...

kaynanamı seviyorum çünkü ilk başta oglunu dogurmus bakmıs bende onu sevmısım
benım kaynanam cok anlayıslı bırı ınanmıyorum kı boyle anlayıslı bırı daha olsun.beraber oturuyorum sabah 2 kalkarım bısy demez.bır iş yapmadıgım da asla kızmaz.eşimle gün boyu odamda kalsam bırkes olsun kapımı çalmaz.biz dısarı nereye gıdersek gıdelım asla sormaz evde oturdugumuz gunlerde neden evdesınız gezmeye gıtsenız ya dıe yakamıza yapısır.asla işlerimize karışmaz.bana herşeyin en güzelini layık gorur:d:d sayardımda cok oldu

bende severim kayinvaldemi
ama anne olduğu için değil, her anne iyi bir anne değildir o yüzden her anne saygıyı hakketmiyor benim gözümde
kayinvaldemi çok iyi bir insan olduğu için seviyorum
bir kötülüğünü görmedim şu güne kadar 5 yildir geliniyim
nişanlılık döneminde bazı sorunlarımız oldu kendiyisilen
ama bu sadece ondan kaynaklanmamıştı benimde hatalarım olmuştu
ama geçti gitti o günler
tabii yeri geliyor bazı şeylerine kızıyorum ama yeri geliyor kendi annemede kızıyorum

bende varım bende seviyorum annemi allahım başımızdan eksik etmesin çok yardımı dokundu çook hakkını ödeyemem hep bizim için çalıştı çabaladı uğraş verdi ben kaçarak evlendim hiçbişeyimiz yoktu sıfırdan bi hayat kurduk kendimize en büyük emek ona ait düğünümü yaptı evimi düzdü tabi eşimde yardım etti yani hakkı çok üzerimden doğum yaptım 1 ay onun yanında kaldım yemeğimi bile o yaptı bana hiçbişey yaptırmadı sen yat sen dinlen sen uyu dedi hep sabah 5 de kalkıyo kadın bide düşünün yani ne kadar fedakar arasam böyle bi eş böyle bi kaynana bulamazdım allahıma şükürler olsun kaynana bile diyemiyorum kendi annem gibi seviyorum onu iyiki var allahım sağlıklı uzun ömürler versin ona

bende kayınvalidemi sevmek istiyorum..
henüz fazla samimi değiliz çünkü daha nişanlıyım ve farklı illerdeyiz
bakalım evlenince nasıl olucaz..
sizler gibi sevmekk istiyorumm bendee :))))

Ben de cok severim kayinvalidemi... melek gibidir...
Tek tek iyi yönlerini saymam uzun sürer; saymakla bitmez...
Kisaca: 40 yil arasam ondan daha iyi bir kayinvalide bulabilecegimi düsünmüyorum...
Maalesef ki bayagi yaslandi artik; ona birsey olacak diye cok korkuyorum...
Allah basimizdan eksik etmesin sevdiklerimizi...

zaten uzaktayiz yilda 1anca gorusuyoruz arada bir agzindan cikani kulagi duymaz ben bunu yasadigi tramvatik olaylara veririm bazen kirici olsada hemen duzeltmeye cabalar huyu bu ne yapsin ne kaynanalar okudum burada benimki gul lokumu tadinda

benim kayinvalidem bir melek opuyorumnanaktan

cok seviyorum onu gercekten

o bir anne ya.. anne sevilmez mi..oglunu 9ay karninda büyütmüs yememis yedirmis, büyütmüs, nasil sevmeyim bu kadini ben. Sevdigim, taptigim insanin annesi.. Babasini ve kardeslerini de ayni sekilde cok seviyorum, melek gibi insanlar, allah onlari basimdan eksik etmesin :Saruboceq:

Melek kalpleri her seye bedel, hic unutmam bana yaptiklari iyilikleri opuyorumnanaktan

Ben de seviyorum benn deee!

Ayy bana anne demedi filan demedi hiç, aksine diyemediğimi anladı ve saygı öyle şeylerden belli olmaz, davranışlardan belli olur dedi. Açıksözlü, eğlenceli, lafını esirgemez, alışveriş merkezi sevmez, gerektiğinde kocasına posta koymayı bilir, aynı ben yani. kaydirigubbakcemile2

Okumamış etmemiş ama çok kafa dengi. Uyuz mızmız kadın tiplemesinden uzak olduğu için, anne anne diye her fırsatta ağlayan Yılmaz Morgül ekolünden erkeklere gıcık olduğu için seviyorum :))

kaynanacımı seviyorum annem gibi geliyor bana çok saf temiz bi kadın ve herşeyden önce sevdiğim adamın annesi.
onu doğurmuş . bi anne yani.
bazen haksızlıklar olsada biliyorumki içinden gelerek değil. çünkü beni sevmese canının parçası oğluna istermiydi..
kaynanamı seviyorum
ama görümcem gıcık
hıh
:dilcikar:

bikac kez gorusebildim uzakda oturuyorlar birde telefonda konusuyorum bazen..
simdilik bir problem yok iyide kadın umarım hep boyle devam eder

Bende cok seviyorum kayınvalidemi opuyorumnanaktan
Her ne kadar daha anne diyemesemde ona coktan annem gibi oldu.
Iyiki benim kayınvalidem olmussun diye cok derim ona, oda bana hep iyiki benim gelinim oldun der. Hem nasıl sevmemki onu, biricik askımı, herseyimi 9 ay karnında tasımıs bir kere, benim icin dogurmus onu :asigim:
Askımı ne kadar cok özlüyorsam kayınvalidemi, kayınpederimi, kayınlarımı, eltilerimi, görümcemide aynı sekilde özlüyorum. Telefonda gideriyoruz hasretimizi ayrı ülkelerde yasadıgımız icin, ama birbirimizin sesini bile duymak huzur veriyor mutlu ediyor. a.s

Allah basımızdan eksik etmesin kayınvalidemi :Saruboceq:

Merhabalar herkese!Gerçekten çok güzel bir konu olmuş arkadaşlar.Gördümki kimse mükemmel değil, herkesin inişleri çıkışları,arada kırgınlıkları,sinirlenmeleri oluyormuş ama önemli olan iyi gözle bakabilmekmiş.Sevdiğim insanın annesidir diye bazı şeyleri görmezden gelebilmekmiş.ınsan çok etkileniyor çevresindeki insanlardan.türlü türlü sorunlarını anlatıyorlar, sonra bakıyorsun sorun yokken sen de kendi ilişkinde sorun varmış gibi görmeye başlıyorsun.bu nedenle bu başlık bana çok iyi geldi.gördümki benim gibi iyi ilişkideki insanlar da çok var.yada sorunlarını büyük olgunlukla çözenler, büyütmeyenler var.ben de kayınvalidemi seviyorum.kızı başka bir şehirde,beni kızı yerine koyar dertleşir,ince düşünür her konuda.kayınpederim de öyle saolsunlar.sadece bazen fazla sahiplenmeleri beni sıkıyor.örneğin ramazan ayında sürekli yemek yapıp gelin bizde yiyin gibi ısrarlari (biliyorum iyi niyetle)benim onları kıramamam, yorgun argın evime değil de oraya gitmem bana baskı yapıyor açıkcası.kendi ailem asla öyle değil.sıkmayın kendinizi,ne zaman isterseniz öyle gelin diyorlar.ama kayınvalidemler böyle yaparak incelik yaptıklarını sanıyorlar.oysa bilmiyorlarki ben böyle şeye gelemiyorum.bilmiyorum benim gibi manevi baskı hisseden arkadaşlar var mı?

Vaaaaaarrrrr.Senin gibi baskı hisseden arkadaşın işte burada duruyor.Ben de 3 günde bir "özledik de sesinizi duyalım dedik" ana fikirli telefon aramalarına gıcık oluyorum . Aynen benim de ailem sıkmaz, ben onları öyle alıştırdım çünkü, özgürlük düşkünü kişiliğimin farkındalar. Ama kayınvalida/peder ikilisinin, içeriğinde hiçbişey olmayan, sesimizi duymalı konuşmaları beni de daraltıyor.

çok güzel duygular bunlar....ilişkiniz bir ömür güzel gitsin.....ben de kızımdan kayınvalideyim ama oğlumdan daha olmasamda adayım.....:sinifsinif:
o nedenle konuya dahil olmak istedim....mesela bende isterim ki bu durumda gelinim bana ne istediğini, neden rahatsızlık duyduğunu çekinmeden ifade edebilsin...bu sizin en doğal hakkınız kayınvalidenize uygun bir dille bunu söylemelisiniz...içinden istemeyip dışından istiyormuş gibi yapmak zamanla sizi yorar sıkar bu nedenle bunu haftanın veya ayın belirli günlerinde yapalım diye bir öneride bulunabilirsiniz....önemli olan niyettir ilişkilerde... belliki her iki tarafta iyi niyetli....nacizene önerim....aslında gençleri özgür bırakmak gerek talep onlardan gelmeli, gönülleri istediğinde buyurup gelsinler kapılarımız ardına kadar açık onu bilsinler yeter....inşallah bende sevilen kayınvalideler gurubundan olmak istiyorum...........

Son düzenleme:

Selam tekrar.Aslında 3 günde 1 yapılan bir telefon konuşması bence çok da sıkıcı bir durum değil:) yani eşim onlarla hergün yada gün aşırı konuşuyor,ben annemle hergün konuşuyorum.3-4 gün görüşmeyip beni aradığında da kayınvalidem mutlu olurum açıkcası.yani eğer 'sen bizi aramıyorsun biz seni arayalım' falan tarzı sitem olmazsa ki yapmıyor benimki, bence koskoca kadının hatır sormak için araması güzel birşey.yani içerik olmasa da anne baba seslerinin iyi olduğunu duymak ister.yeterki sitem, kapris olmasın.sanırım ben anne olsam ben de hergün yada gün aşırı çocuğumun sesini dumak isterim.öyle düşünürsen sen de daralmaz için günessizkedi kaydirigubbakcemile5

Bu konuyu yaşça büyük birisiyle paylaşmak güzel oldu:)ben bu durumda gerildiğimi çoğu kez söyledim kayınvalideme.yani içime atmıyorum konuyu.dışımdan istiyorum gibi de görünmüyorum çok ama kıramıyorum işte.ama bunun için ısrarcı olan daha çok kayınpederim.biliyorum sırf iyiliğim için diyorlar (tabi bizi görmek de mutlu ediyor onları),yorulmayayım diye vs...ama bir teklife hayır cevabı vermek de beni geriyor.sanki kalplerini kırmışımda, üzmüşüm gibi geliyor.sanırım asıl geren beni bu.eşim de konuştu annesiyle.haftada bir kendi aileme bir onlara gitmeye başladık.yani hafta 7 gün zaten.2 şer gidersek biz napcaz?artık çağırmıyorlardı fazla.ne zaman isterseniz diyorlardı,ama sanırım ramazan ayı olduğu için yine başladı çağırmalar.oruçlu yemek yapmakla uğraşmayayım diye yemeğinizi yiyin gidin diyorlar.ramazandan sonra eski haftada bir düzene döneceimizi umuyorum.annemle bu konuyu paylaştığım için annem süper anlayışlı.babam zaten hiç ısrar etmez.yani onlar bana kıydıkları için mi gelin demiyorlar, biliyorlarki yorgunum,evimde daha rahat ederim.böyle bir ortamda büyüyüp de bu kadar korumacılık görmek bende manevi baskı yapıyor.çoğu kişi düşünebilir sorunu yok da sorun yaratıyor diye.ama hislerim bunlar ve paylaşmak istedim :sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…