kaynım evleniyor :(

he yaniii dimi ama

canm yanlış anlama herkez zor durumda olabilir, vercek durumda olmayabilir
ama o zaman derkş kaynım bizim zor zamanımızda bize yardım etmişti şimdi sıra bizde ama elimizde yok yardımcı olamıoruz die üzülür mantıklı bi insan.
demezki az daha beklesin iki gündür tanıo kızı fln varmı böyle bi mantık
buna karışmakk sana düşmezzzz

ayrica borcunu istemek icin evlenmeyi beklemeside gerekmiyordu kayninin
ki yinede siz zor durumda kalmayin diye 2 yil sabretmis
sen evlenirken onun verdigi 1000 lirayi borc olarak degilde erkek tarafinin dügüne katkisi olarak düsündün heralde .bundan dolayi niye vereyimki diye düsünüyorsun
ama öyle degilmis demekki , borc olarak vermis kaynin
altinlarin varmis sat ver deger mi bu yüzden üzülmeye esinle kötü olmaya
sende kaynina dügünde bütcene göre takarsin mesafenide koyarsin

Siz eşinizin para biriktirmesini beklememişsiniz ama ondan beklemesini istiyorsunuz. Hem 2 gün konuştuğu kızla evlenmesi sizi ilgilendirmez ki, paşa gönlü kimi isterse evlenir... O parayı size hibe etmemiş ki, üstelik değerlendirseydi bilezik vs. olarak o kadar zamanda 2 ye, 3 e katlardı. Ayrıca şu zamanda bana 1000 TL verecek kimse tanımıyorum.

katılıyorum sana canım Buna benzer bir durum bizim başımızdanda geçti eşim kardeşine düğün yaparken 2.500 tl vermiş düğün yaparken veririm abi demiş düğün zamanında ne parayı verdi nede ona düşen takısını taktı. Bizim düğünümüzden 2 ay önce çocukları olmuştu biz kalktık gittik söylenmez ama çocuğuna bebek arabası aldık alcazda eşimin yeğeni sonuçta ama onlar biz evlenmeden 1 ay önce araba alıp düğünümüzdede bir küçük altın taktılar ben bu durumlara çok kızıyorum insan kendini enayi yerine konmuş gibi hissediyor konu sahibi sizde ne kadar borcunuz da olsa aldığınız parayı vermeniz gerekiyor

valla kayniniz dogru demis.
siz de bekleseydiniz o zaman da etraftan 1000 ytl isteyecek durumda kalmasaydiniz herseyiniz tam takir olsaydi.

Özür dileriz konuyu açarken senden izin almamış ! hatta senin gibi 2. üyelik almayı bilmediği için tek hesabından yapıyor bunları !

Affet onu ablası olur mu ?

yoruma yorum yapmak yasak ama admin geliyor üyeye saldırıyor nasıl bir forum burası anlamadım!!!!!!!!!!

herkes kendine yontsun böyle aferin!

yoruma yorum yapmak yasak ama admin geliyor üyeye saldırıyor nasıl bir forum burası anlamadım!!!!!!!!!!

herkes kendine yontsun böyle aferin!

2 gündür sen ve ekürin kim olduğunu biliyorsun milletle kafa bulup duruyorsunuz. Bence şansını çok zorlama ve ben admin değilim sizler gibi kullanıcıyım.... tamam biraz kabayım ama sizler gibi insanlar ile dalga geçmiyor işim olmayan şeylere burnumu sokmuyorum !

buraya konu açıp, bizden fikir beklediğiniz için söylüyorum
gerçekten çok haksızsızsınız
kaynınızın 2 yıl önce size verdiği parayı destek için mi , yoksa borç için mi verdi
tam anlaşılmadı sanırım
ama her ne olursa olsun, 2 yıl önce abisinin 6 yıldır gezdiği ve evlenmek için para biriktiremeyip zor durumda kalan abisine 1000 tl verdiğine göre sorumsuz bir insan olduğunu düşünmüyorum
ayrıca, şu anda 1000 tlden daha fazla bir para ödemek zorundasınız.
çünkü 2 yıl önceki 1000tlyle neler alınırdı, şimdi ise neler...
eğer bu karşılaştırmayı yaparsanız zaten vicdan olarak uyggun olan 1000tl + parayı vermek zorundasınız

elti adayınız olana kişiyle ilgili yorumlarınıza yorum bile yapılamaz sanırım

ben sizin yerinizde olsam; en azından zaten kaynımın borç olarak verdiği 1000tlyi üzerine binbir teşekkür ederek geri öderdim
eşiniz çok haklı düşünüyor, lütfen böyle düşünceleri eşinizle de paylaşıp adamı doğru yoldan şaşırtmayın

öncelikle tşk ederim cevaplarınız için hanımlar ama kimi arkadaşlarım kavgacı bir tavırla yazmış nedendir anlamadım ama sadece şunu diyorum eşimin kardeşi hakkında söylediğim şeyleri bana eşim söyledi çünkü ben kaynımı tanımıyorum bile sadece düğünde gördüm desem yeridir kaynımın kaç kızla çıktığını bile bilmiyorum hem çıksada banane beni niye gersin bu durum eşim söyledi kaç kızla çıktı çok sorumsuzdur anlamadığım nasıl bir baba benim kardeşim gibi sorumsuz birine kız verir dedi neyse bu durum ayrı burda ki yazılarıda okudum arkadaşlarımada anlattım onların fikirleride ver borcunuzu sonrada gider bir altın takarsın gelirsin dediler cevaplarınıza tekrar tşk ederim bende böyle düşünüyorum verdiği borcunu verir birde altınımı takarım ama bayanlar şunuda söylemeden geçemicem eşim kardeşinin düğününe bile gitmeyi düşünmüyor öyle sorumsuz insan yarında boşanır diyor çünkü biz çok fedakarlık yaparak evlendik eşimle gün geldi ekmek parası bulamadık ama yinede ailesine yansıtmadık sanırım eşimin gazıyla bende buraya olur olmadık şeyler yazdım kaynımda kendi bilir evlenir evlemez ben zaten eltim adayı için bişey söylemedim zaten kızıda tanımam ama şunu biliyorum hanımlar 6 yıl eşimle konuştum ben ama biz hep şunu öğrendik emeksiz yemek olmuyor ama bazı insanlar armut piş ağzıma düş istiyor ben zaten onun 1000lirasına dah tenezzül edip almazdım o kadar borç ödeyip bir 1000lirayımı ödeyemeyecektim zaten bize katkıları tek 1000liraydı onuda veririm tekrar cevaplarınız için tşk ederim hanımlar sağlıcakla kalın

Herseyden önce çok samımıyetsız bır ınsansınız ..
-Başında borç verdi demişsiniz
-Sonra iyi biri değil 10 kızla çıktı şimdi nedense ! evleniyor demişsiniz
-Beklemıyor dıye kızmıssınız
-Sonra yardım amaçlı verdı parayı abısıne demıssınız ..

K.k yüklenince : Aaa ben 1000 tl veririrm gerısı ıcın soruyorum demıssınız:.
Zaten hep boyledır , alırkenn iyi istenince kötü..
Bir kere kaynınızın nasıl biri oldugu sızı ılgılendımez.
Kımınle ve ne zaman evlenecegıde ..
Sıze ıyı nıyetıyle yardım etmış ama kımse parayı sokaktan toplamıyor
2 yılda haylı haylı odenecek olan parayı hala odememıssınız ustune kaynınız parayı ıstedı dıye adama etmedıgınız laf kalmamıs .. ksr bakmayın ama hıc hos deıl bu davranısınız ..

Keske bu kadar maddi sıkıntı çekeceğiniz biriyle evlenmeseydiniz.

Bir 6 yıl daha bekleyip refaha ulaştıktan sonra evlenebilirdiniz.

bizde verdik bi hata yapıp kaynıma
45 gr 24 ayar bilezik
yaklaşık 5000 tl tutuyo yada daha fazla bilezik
araba alacaktık
bekleyelim altın yükselince bozdurur alırız ded eşim
ama o sıra abisi kelepir bi araba bulmuş
eşim saf gitti abisine verdi bilezikleri
bekliyoruz altın yükselmeye başladı
istemiş dur biraz bekle demiş e beklede ya altın düşerse ne olacak bizim zararımızı kim verecek
dedim verme diye yok abim verir dedi
ama paranın yüzü tatlı alırken iyide verirken yok

sizde düşünün 2 senede o paranın değeri nasıl düştü
ben ce siz oparayı 1000 olarak ödeceğinize dua edin ve verin derim
işallah bizde geri alabiliriz
dua edin kızlar
nisan gibi altın çıkacak diyolar
ozamanda altın yükseldi der vermesse of benimde canım bu yüzden sıkılıyo

canım ya aynı dert bende de var bizimde düğünde takılan tüm altınlar bilezikler vs. balayına giderken emanet bırakmıştık eşimin abisine oda yeni iş kurmuştu o sıralar ihtiyacı olmuş bozmuş hepsini sormadan... ben hala bekliyorum 5 yıldır gelecek diye ( adamın yüzünede bişe diyemiyorum eşim arada söylüyo ama vercem param olunca diyo sadece

Kaynın 2 gün konuştuğu kızla da evlenir 2 sene çıktığı ile de. Bunu yargılamak kimseye düşmez. Sevmiştir evlenmiştir. İlla birisiyle evlenmek için senelerce beraber olmasına gerek yok.
Ayrıca o borç olarak vermiş ki sizde bence krediye girmeden ona veya bir başkasına olan borçlarınızı ödeyip öyle borca girseydiniz ki 1000 TL için 1 sene daha sevdiği insandan ayrı neden dursun.
Bence gidip de 1000 TL için biraz daha bekle demeniz çok saçma. Olaki böyle birşey demeyin. Eşinizde borcun yanında 1000 TL daha verelim diyorsa bir güvencesi var ki fazladan vermeye razı.

başkasından borç bulup ödeyin borcunuzu. yada varsa altınınız falan satın gitsin. 1000 tl ile düğün yapılmadığı gibi 1000 tl için düğün de ertelenmez. zaten bence kayınvalideniz falan da karşı çıkar. yada kız durumu farkedip vazgeçer. boşuna cadalozluk yapmayın eşinize.

bin tl mi 10bin tl mi...
dogru okuduysam bin tl...
bence baskasından bulun gene verın...laf olmasın...
işin içine para gırdı mı kardeslıkler bıle çirkinleşiyor malesef...
ama ihtiyacı var demekkı ıstıyor...

Emanete hıyanetlık etmıs ne pis bırıymıs oyle okurken sınırlerım zıpladı..
sızde sesınızı cıkarmadınız mı ben olsam kıyametı koparırım .. mesele altın falan deıl bana gore emanete ıhanet etmesı . ınan abısıne de guvenemeyecekse ne olacak dunyanın hali..

takı borcu falan yamışsın madem illada istiyo bozdur takılarndan ver eliniz rahatlayınca alırsın yenilerini milletin dilini cekeceğine kafan rahat olur

borcunuz olan 1000 tl yi zaten mecburen vereceksiniz. ama bu kadar sıkışıklıkta eşinizin de ekstra vermeye gönüllü olması karıştırmış sonuçta kardeşi demek ki yarımcı olmak istiyor... kaynınızın sizden bu denli açık para istemesi ve sizinle konuşma şekli bana laubalice geldi... illaki yardım bekliyorsa beyaz eşyalarından birini alın madem.. hem o bi masraftan kurtulur hem de siz taksitle ödeme yapabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…