• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımdan beklenmeyen çıkış!

Merhabalar,

Gün gelip buraya kv, kayın, elti konusu açacağımı düşünmezdim. Tabi ki herşey güllük gülistanlık olduğundan değil. Kafama takmamaya çalıştığımdan... Ama dün akşam eşimin erkek kardeşi resmen çıkıştı bana, WhatsApptan yazarak. Sonra da engellemiş, yazdıklarımın hiçbirini okumadı. Ve sinirim de geçmedi dün akşamdan beri. Ne yapmalıyım bilmiyorum ve fikir almak istiyorum.

Konu şu: eşimin annesiyle pek anlaşamayız, dilinin kemiği yoktur. Her fırsatta benden ve diğer gelininden memnun olmadığını belirtir, laf sokar vs. En son 6-7 ay önce telefonda oğlumla konuşturmak için aradığımda da annene vur, şunu fırlat, şöyle yap böyle yap diye ısrarla söyledi 2 yaşındaki çocuğa. Eşim de vardı, hoparlörde konuşuyorduk hepimiz. Eşim de sinirlendi, ne biçim konuşuyorsun vs dedi kapattı telefonu. Benim için de artık son damla oldu ve görüşmeme kararı aldım. Böylelikle 6-7 aydır torunlarını göremediler.

Ne zaman acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünsem, mutlaka telefonda eşime yine benimle ilgili birşeyler dediğini duydum. Bir kere eşim çok kafasına takıyor diye, onlar gelsinler birkaç gün kalıp torunlarını görsünler dedim. Gelmek istemediler. Bu süreçte eşimin babasıyla ve kardeşiyle konuştuğum zamanlarda açıkça birşey söylemedim, bi ara geliriz vs dedim geçiştirdim.

Bu sıralar sömestr tatili olduğu için gideriz diye bekliyorlardı. Ben de eşime günübirlik gidelim dedim, o da bakarız dedi kaldı öyle. Dün kardeşi aradı eşimi. Morali bozuk konuşmuş, gelmiyorsunuz annem ağlıyor sürekli, bıktım artık vs dedi. Oğlumla konuşurken de sen sakın evlenme, evlilik çok kötü birşey bak diyor yine beni kastederek.

Sonra eşimle yine gidelim, gitmeyelim, öyle dedi böyle yaptı konusu oldu. O da haklısın ama laf anlatamıyorum anneme ne yapayım dedi. Ben de birşey demedim ama 1 gece de olsa gidip kalalım eşimin ve babasının hatrına dedim içimden. Plan yapıyordum hangi gün gidelim, hava durumu nasıl diye...

Sonra whatsapptan bana naber diye mesaj attığını gördük kaynımın. Eşime de yarın gelip seni ve yiğenimi alıp getireyim yazmış. Sanki 2,5 yaşındaki çocuk bensiz gidip kalabilecek gibi! Eşim de olmaz yazmış, niye gelmiyorsunuz demiş. Eşim de benim kırıldığımı vs yazmış, Annemler gelsin demiş. O da kimsenin ayağına yollamam demiş... Sonra bana yazmış tekrar, " yapılan iyilikleri, emekleri unutuyorsun. Senin kendini beğenmişliğinden annem hasta oldu, huzurumu mutluluğumu çaldın, hayatımı mahvettin, Güya okumuş kültürlüsün, okumanın neyi aldığı geriye ne kaldığı ortada. Bizi görmek istemeyeni biz hiç istemiyoruz. Artık benim gibi biri yok hayatında, yolun açık olsun"

Ben şoke oldum, ne alaka bana bunları söylüyor diye. Yazdım yazdım yolladım. Sonra bi baktım engellemiş beni whatsapptan. Oğlumu uyuttuğum için arayamadım, arasam açmaz zaten. Eşim de çok üzüldü olanlara, uyuyamadı kardeşine kızgınlığından...

Epey uzun yazdım ama konu bu şekilde. Şimdi hem bu hadsiz kaynımla ilgili hem de kayınvalide ile ilgili ne yapmalıyım?

Bu arada kaynım ve kv beraber yaşıyorlar. Kv ve kp torunlarını görsün diye gidecek olsam bile kaynımın bu laflarından sonra görüşmek istemem asla.
Normalde karsiyim çocukların bu işlerden etkilenmesine ama o yazılanlardan sonra, ne giderim, ne evime kabul ederim, ne çocuğumu gonderirim. Bir tek esimin görmesine karismam.

şükret ki eşin arkanda.
ben olsam siler atarım bidaha da aramam sormam ebediyen çıkarırım hayatımdan.

Merhabalar,

Gün gelip buraya kv, kayın, elti konusu açacağımı düşünmezdim. Tabi ki herşey güllük gülistanlık olduğundan değil. Kafama takmamaya çalıştığımdan... Ama dün akşam eşimin erkek kardeşi resmen çıkıştı bana, WhatsApptan yazarak. Sonra da engellemiş, yazdıklarımın hiçbirini okumadı. Ve sinirim de geçmedi dün akşamdan beri. Ne yapmalıyım bilmiyorum ve fikir almak istiyorum.

Konu şu: eşimin annesiyle pek anlaşamayız, dilinin kemiği yoktur. Her fırsatta benden ve diğer gelininden memnun olmadığını belirtir, laf sokar vs. En son 6-7 ay önce telefonda oğlumla konuşturmak için aradığımda da annene vur, şunu fırlat, şöyle yap böyle yap diye ısrarla söyledi 2 yaşındaki çocuğa. Eşim de vardı, hoparlörde konuşuyorduk hepimiz. Eşim de sinirlendi, ne biçim konuşuyorsun vs dedi kapattı telefonu. Benim için de artık son damla oldu ve görüşmeme kararı aldım. Böylelikle 6-7 aydır torunlarını göremediler.

Ne zaman acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünsem, mutlaka telefonda eşime yine benimle ilgili birşeyler dediğini duydum. Bir kere eşim çok kafasına takıyor diye, onlar gelsinler birkaç gün kalıp torunlarını görsünler dedim. Gelmek istemediler. Bu süreçte eşimin babasıyla ve kardeşiyle konuştuğum zamanlarda açıkça birşey söylemedim, bi ara geliriz vs dedim geçiştirdim.

Bu sıralar sömestr tatili olduğu için gideriz diye bekliyorlardı. Ben de eşime günübirlik gidelim dedim, o da bakarız dedi kaldı öyle. Dün kardeşi aradı eşimi. Morali bozuk konuşmuş, gelmiyorsunuz annem ağlıyor sürekli, bıktım artık vs dedi. Oğlumla konuşurken de sen sakın evlenme, evlilik çok kötü birşey bak diyor yine beni kastederek.

Sonra eşimle yine gidelim, gitmeyelim, öyle dedi böyle yaptı konusu oldu. O da haklısın ama laf anlatamıyorum anneme ne yapayım dedi. Ben de birşey demedim ama 1 gece de olsa gidip kalalım eşimin ve babasının hatrına dedim içimden. Plan yapıyordum hangi gün gidelim, hava durumu nasıl diye...

Sonra whatsapptan bana naber diye mesaj attığını gördük kaynımın. Eşime de yarın gelip seni ve yiğenimi alıp getireyim yazmış. Sanki 2,5 yaşındaki çocuk bensiz gidip kalabilecek gibi! Eşim de olmaz yazmış, niye gelmiyorsunuz demiş. Eşim de benim kırıldığımı vs yazmış, Annemler gelsin demiş. O da kimsenin ayağına yollamam demiş... Sonra bana yazmış tekrar, " yapılan iyilikleri, emekleri unutuyorsun. Senin kendini beğenmişliğinden annem hasta oldu, huzurumu mutluluğumu çaldın, hayatımı mahvettin, Güya okumuş kültürlüsün, okumanın neyi aldığı geriye ne kaldığı ortada. Bizi görmek istemeyeni biz hiç istemiyoruz. Artık benim gibi biri yok hayatında, yolun açık olsun"

Ben şoke oldum, ne alaka bana bunları söylüyor diye. Yazdım yazdım yolladım. Sonra bi baktım engellemiş beni whatsapptan. Oğlumu uyuttuğum için arayamadım, arasam açmaz zaten. Eşim de çok üzüldü olanlara, uyuyamadı kardeşine kızgınlığından...

Epey uzun yazdım ama konu bu şekilde. Şimdi hem bu hadsiz kaynımla ilgili hem de kayınvalide ile ilgili ne yapmalıyım?

Bu arada kaynım ve kv beraber yaşıyorlar. Kv ve kp torunlarını görsün diye gidecek olsam bile kaynımın bu laflarından sonra görüşmek istemem asla.
Kayınvalidenin telefondaki konuşması manidar !! Neden size bu kadar tepkililer ? sizin tepkileriniz nasıl acaba ? Durduk yere böyle olmuyordur herhalde..

Bence hiç rahatınızı ve kafanızı bozmayın,özür dilerse gidersiniz ama dilemezse oturun aşağa

Durduk yere eşimi kafama takıyorum işte:kızgın:

kaynın dediğin kim allah aşkına kim sallar onu.. yazsın dursun kafasız. bundan sonra hayatında olsa ne olmasa ne? sen onun hatrı bunun bilmem nesi derken pek yüz vermişsin kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanmışlar yazdıklarına bak haspanın..
sanki karısına kardeşine atar yapıyor.
sallama bırak kocan ilgilensin sil telefonundan da hayatından da bitsin gitsin. torunlarını da görmesinler çünkü zehirlerler sana karşı hiiç gerek yok. asla aman torun görsünler diye kendini paralama çocuğunun dimağına zarar.

Çocuğu daha fazla etkilemelerine izin vermem. Ama gidesim de yok. Köprüler tamamen yandı kaynım sayesinde:KK11:

hiç gitme canım.. zorbalıkla bi yere varamazlar. gidersen şayet, her çağırmalarından öncesi böyle bir rezillik çıkaracaklardır ortaya..

Gitmeyi zaten düşünmüyorum ama onların gelmesi konusunda tavrım ne olmalı. Ve bu kaynıma haddini nasıl bildirmeliyim onu düşünüyorum.

ah canım bende bir kayınvalide zede olarak bence torunlarını falan gösterme kadın çocuklarını da işle sana karşı doldurur eşin zaten senın arkanda yanındaysa hiiiççç bişey olmaz oda görüyor annesinin yaptıklarını. yarın bir gün hastalanır bişey olursa kızım diye kapını aşındırır Allahından bulsun hepsi hiç canını sıkma hatta inadına madem 15 tatil al çocukları kayak yapmaya git.

Evimde huzurluyum onlar olmasa. Tatil de aramıyorum kayak da...

Sıçar sıvarım o kaynı, kimse üstüne vazife olmayan işlere karışmamalı
Ara bulacağı yerde posta koyma hakkını nereden bulmuş hadsiz herif

Nasıl sıvayacağım bilmiyorum. Bi dünya saydırdım ama okuyamadı yazdıklarımı. Gidip suratına bi tane patlatasım var, sen kimsin diye:duduk:

ben ikisini de görmek istemezdim

Zaten istemiyorum ama eşimin Arada kalmasını, huzursuz olmasından da rahatsızım.

Valla bu kadar benzerlik olur sanki ben acmisim konuyu.
Hiç takma bile kaynini
Evlensinde bir de öyle konussun haspam...
Gör bak bunun kadar eşini pamuklara saran bir koca daha olmaz.
Ben yaşadım biliyorum.
En sonunda da arayıp ağzıma geleni saydim.8 ay kus kaldı benimle
Çok da fi fi...
Şimdi güya konusuyoruz
Ama hala altimi kaziyor...

Bu arada kaç yaşında bu kaynin

Kaynım 30 yaşında, 1 yaşında oğlu var, 2 yıllık evli. Karısıyla annesi de sürekli çatışıyor aynı evde oldukları için. Ama hala bana sarıyor işte.

Ayy ben olsam eşim konuyu açtığında o konu beni çok üzüyormuş gibi davranıp içten içe oh çekerdim. Dua et ailesinin yaptıklarına rağmen onları savunan bir eşin yok.

Savunsa eşim olmaz zaten, tahammül edemem.

Böyle kaynıda, kaynanayıda parçalarım.
Allah askina oglunuza anneye vur dedigini okudugum an kan beynime sicradi.
Gorusmeyin gorusturtmeyin.
Cagirmayin gitmeyin.
Hem fitne fesat sokup hemde acıtasyon yapiyorlar. Vay be...

Oğluma karşı sürekli öyle. Açıkça da söylüyor. Torunlarımı dolduracağım annelerine karşı diye.

Ya tamam eşin arkanda görünüyor ama kardeşine niye çıkışmıyor o mesajların üstüne?

Çıkışıp çıkışmaması umrumda değil. Eşimin beni savunmasına ihtiyacım yok, ben kendim konuşmak ve haddini bildirmek istiyorum.

Kayınvalidenin telefondaki konuşması manidar !! Neden size bu kadar tepkililer ? sizin tepkileriniz nasıl acaba ? Durduk yere böyle olmuyordur herhalde..

Olan birşey yok, pek çok kv gibi oğlunu paylaşamama sorunu. Kaynımla alakalı da herhangi bir sorunum olmadı bu zamana kadar. Annesinin ağlayıp sızlamasından bıkmış ve bana patladı işte.

Bu arada, mesajlara tek tek cevap vermeye çalışıyorum ama bir yandan da oğlumla ilgileniyorum. Arada gözden kaçırdıklarım olursa kusura bakmasınlar. Herkesin yorumunu okuyorum, teşekkür ederim fikir verenlere:KK54:

Bu insanlarla görüşmemekte fayda var.

Zaten istemiyorum ama eşimin Arada kalmasını, huzursuz olmasından da rahatsızım.

Kaynım 30 yaşında, 1 yaşında oğlu var, 2 yıllık evli. Karısıyla annesi de sürekli çatışıyor aynı evde oldukları için. Ama hala bana sarıyor işte.

Savunsa eşim olmaz zaten, tahammül edemem.

Oğluma karşı sürekli öyle. Açıkça da söylüyor. Torunlarımı dolduracağım annelerine karşı diye.

Çıkışıp çıkışmaması umrumda değil. Eşimin beni savunmasına ihtiyacım yok, ben kendim konuşmak ve haddini bildirmek istiyorum.

Olan birşey yok, pek çok kv gibi oğlunu paylaşamama sorunu. Kaynımla alakalı da herhangi bir sorunum olmadı bu zamana kadar. Annesinin ağlayıp sızlamasından bıkmış ve bana patladı işte.
Keşke olaylar böyle gelişmeden önlem alsaydınız şimdi artık birbirinizin yüzüne de bakamazsınız . Nacizane tavsiyem eğer ilişkinizde biraz düzelme olursa çokta çekimser davranmayın gidin gelin çocuğunuz da diğer aile bireylerini bilsin,tanısın.Böyle sürekli eşin ailesinden kaçılmaz onları da böyle kabul edip beli bir mesafeden ilişkiler yürütülebilir .
Hem eşinizde iki arada kalmaz .Evliliğiniz devam eder ama böyle aile ile çatışınca ister istemez hepimiz gergin ve huzursuz devam eder..maalesef ki sadece eşimizle değil tüm ailesiyle evliyiz biraz biz kadınlar dengeyi sağlamalıyız diye düşünüyorum .

Onu anladım ama ne hakla. Kv kendi gelmiyor, biz gelelim diye bekliyor. Sonra da torunumu özledim diye saçma sapan ağlayıp sızlanıyor. Oğlu niye bana sarıyor?

Eşim arkamda ama bi yandan da üzülüyor bu duruma. Ben de açıkçası eşime ve kayınpedere üzülüyorum. Onlar arada kalıyor diye.

Sonra da gitmeyi düşünüyorum. Bu saçma sapan laflarından sonra yüzyüze bakmak istemiyorum.

Ya da bütün ruh hastaları beni buluyor:işsiz:
Anasına laf diyemediği için sarıyor.

Keşke olaylar böyle gelişmeden önlem alsaydınız şimdi artık birbirinizin yüzüne de bakamazsınız . Nacizane tavsiyem eğer ilişkinizde biraz düzelme olursa çokta çekimser davranmayın gidin gelin çocuğunuz da diğer aile bireylerini bilsin,tanısın.Böyle sürekli eşin ailesinden kaçılmaz onları da böyle kabul edip beli bir mesafeden ilişkiler yürütülebilir .
Hem eşinizde iki arada kalmaz .Evliliğiniz devam eder ama böyle aile ile çatışınca ister istemez hepimiz gergin ve huzursuz devam eder..maalesef ki sadece eşimizle değil tüm ailesiyle evliyiz biraz biz kadınlar dengeyi sağlamalıyız diye düşünüyorum .

Öyle düşünmesem zaten şu an hepsinden kurtuldum diye sevinir, otururdum evimde rahat rahat. Ama ben de hala eşimi ve kötü niyetlerine rağmen ailesini düşünüyorum... bu zamana kadar çok şey oldu, eşim kendisi söyledi görüşmek zorunda değilsin diye. Ben ona rağmen her seferinde uzatmadım sinirim geçince görüştüm.

Bu sefer de sadece sustum, birşey söyleyip geri dönülemez duruma getirmemek için.
Ama yine görüşüp de bir tatsızlık çıkarsa tahammül edemem, yüzyüze bakamayacak duruma geliriz annesiyle babasıyla.

Öyle düşünmesem zaten şu an hepsinden kurtuldum diye sevinir, otururdum evimde rahat rahat. Ama ben de hala eşimi ve kötü niyetlerine rağmen ailesini düşünüyorum... bu zamana kadar çok şey oldu, eşim kendisi söyledi görüşmek zorunda değilsin diye. Ben ona rağmen her seferinde uzatmadım sinirim geçince görüştüm.

Bu sefer de sadece sustum, birşey söyleyip geri dönülemez duruma getirmemek için.
Ama yine görüşüp de bir tatsızlık çıkarsa tahammül edemem, yüzyüze bakamayacak duruma geliriz annesiyle babasıyla.
Muhakkak ki çaba göstermişsinizdir . Fakat bazı aileler zor ..Siz yinede eşiniz için çok fevri tepki vermeyin kaynınızla da konuşacak olursanızda herşeyi detaylı anlatıp ( Kayınvalidenin çocuğunuzla konuşmasını vs.) empati kurmasını sağlayın mesafenizi bozmadan..Anlarsa ne ala anlamazsa artık sizin yapacağınız birşey kalmıyor.Eşiniz için aileden tamamen bağınızı koparmayın.Alçakgönüllüğünüzle onları her zaman utandırın nacizane tavsiyem lütfen yanlış anlamayın .

Ben buraya onun mesajının özetini yazdım aslında. Hani öyle şeyler yazmış ki, sanki aramızda çok olaylar geçmiş. Anlam veremedim yani okuyunca.
canım bece kendi eşine laf geçirememiş annemle iyi geçin v.s. diye size sarmış

başlarım ona!!!

Gitmeyi zaten düşünmüyorum ama onların gelmesi konusunda tavrım ne olmalı. Ve bu kaynıma haddini nasıl bildirmeliyim onu düşünüyorum.
Bi kere onlar insan olsa torun sevgisi diye bişey var malum evlat sevgisinin de önüne geçen bir duyguymuş bu, onun önüne hiç bişeyin geçmesine izin vermeyip onların hatırına gelirler. Ama onların canı öyle bir arıza çıkarmak istiyor ki gelmeleri halinde bazı şeylerin rayına girmesinden korkuyorlar sanki. Sen hiç bişey yapma. Eşin yapsın bırak.. Ama gelmeleri konusunda ikna eden sen olma inan pişman olursun.. Ya da torunları çağırabilecek yaşta mı onu öğret.

Demekki hadsiz yuzsuz olunca insan esin arkanda olsa bile yetmiyomus olaya bak hic takmayin dertleri torun ozlemi olsa cikar gelir gorur giderler ama onlar siz gitmediginiz icin egolarini tatmin etme derdinde ayagimiza geldi bak demek icin hic dert etmeyin esiniz ne guzel arkanizda

Anneciğimin bir lafı var; evlenirken bir tek koca değil onun sülalesini alıyorsunuz der.

Gerçekten yaşadıkça da, böyle konuları okudukça da doğru diyorum. Annem çok doğru söylemiş diyorum.

Bize de yazık be, sanki kocamızın anasından, babasından, kardeşinden, yengesinden, kısacası tüm akrabalarından sıkıntı çekmek için evlendik.
Bunlar ne sanıyor kendilerini gerçekten anlamıyorum.

Salla gitsin, şimdi olduğu gibi mesafeni koru. Asla ama asla taviz verme. Bir kere yakın durursan, kaynının bu saçma sapan tavırları daha da fazlalaşacak.
Çok şükür eşin senden yana, bunu fırsat bil, hiçte sıkma canını.

Sen bir şey yapma, eşin bir yol bulsun. Kayınvaliden, kaynını delirtmiş anlaşılan. Size dırdır yapamayınca ona yapmış, adam da bunalmış hep sizi dinlemekten. Belki onun eşine bile senin üzerinden laf ediyordur. Tüm huysuzluğu onlar çekiyorlar, o yüzden sana patlamıştır.

Back
X