• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımdan beklenmeyen çıkış!

Merhabalar,

Gün gelip buraya kv, kayın, elti konusu açacağımı düşünmezdim. Tabi ki herşey güllük gülistanlık olduğundan değil. Kafama takmamaya çalıştığımdan... Ama dün akşam eşimin erkek kardeşi resmen çıkıştı bana, WhatsApptan yazarak. Sonra da engellemiş, yazdıklarımın hiçbirini okumadı. Ve sinirim de geçmedi dün akşamdan beri. Ne yapmalıyım bilmiyorum ve fikir almak istiyorum.

Konu şu: eşimin annesiyle pek anlaşamayız, dilinin kemiği yoktur. Her fırsatta benden ve diğer gelininden memnun olmadığını belirtir, laf sokar vs. En son 6-7 ay önce telefonda oğlumla konuşturmak için aradığımda da annene vur, şunu fırlat, şöyle yap böyle yap diye ısrarla söyledi 2 yaşındaki çocuğa. Eşim de vardı, hoparlörde konuşuyorduk hepimiz. Eşim de sinirlendi, ne biçim konuşuyorsun vs dedi kapattı telefonu. Benim için de artık son damla oldu ve görüşmeme kararı aldım. Böylelikle 6-7 aydır torunlarını göremediler.

Ne zaman acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünsem, mutlaka telefonda eşime yine benimle ilgili birşeyler dediğini duydum. Bir kere eşim çok kafasına takıyor diye, onlar gelsinler birkaç gün kalıp torunlarını görsünler dedim. Gelmek istemediler. Bu süreçte eşimin babasıyla ve kardeşiyle konuştuğum zamanlarda açıkça birşey söylemedim, bi ara geliriz vs dedim geçiştirdim.

Bu sıralar sömestr tatili olduğu için gideriz diye bekliyorlardı. Ben de eşime günübirlik gidelim dedim, o da bakarız dedi kaldı öyle. Dün kardeşi aradı eşimi. Morali bozuk konuşmuş, gelmiyorsunuz annem ağlıyor sürekli, bıktım artık vs dedi. Oğlumla konuşurken de sen sakın evlenme, evlilik çok kötü birşey bak diyor yine beni kastederek.

Sonra eşimle yine gidelim, gitmeyelim, öyle dedi böyle yaptı konusu oldu. O da haklısın ama laf anlatamıyorum anneme ne yapayım dedi. Ben de birşey demedim ama 1 gece de olsa gidip kalalım eşimin ve babasının hatrına dedim içimden. Plan yapıyordum hangi gün gidelim, hava durumu nasıl diye...

Sonra whatsapptan bana naber diye mesaj attığını gördük kaynımın. Eşime de yarın gelip seni ve yiğenimi alıp getireyim yazmış. Sanki 2,5 yaşındaki çocuk bensiz gidip kalabilecek gibi! Eşim de olmaz yazmış, niye gelmiyorsunuz demiş. Eşim de benim kırıldığımı vs yazmış, Annemler gelsin demiş. O da kimsenin ayağına yollamam demiş... Sonra bana yazmış tekrar, " yapılan iyilikleri, emekleri unutuyorsun. Senin kendini beğenmişliğinden annem hasta oldu, huzurumu mutluluğumu çaldın, hayatımı mahvettin, Güya okumuş kültürlüsün, okumanın neyi aldığı geriye ne kaldığı ortada. Bizi görmek istemeyeni biz hiç istemiyoruz. Artık benim gibi biri yok hayatında, yolun açık olsun"

Ben şoke oldum, ne alaka bana bunları söylüyor diye. Yazdım yazdım yolladım. Sonra bi baktım engellemiş beni whatsapptan. Oğlumu uyuttuğum için arayamadım, arasam açmaz zaten. Eşim de çok üzüldü olanlara, uyuyamadı kardeşine kızgınlığından...

Epey uzun yazdım ama konu bu şekilde. Şimdi hem bu hadsiz kaynımla ilgili hem de kayınvalide ile ilgili ne yapmalıyım?

Bu arada kaynım ve kv beraber yaşıyorlar. Kv ve kp torunlarını görsün diye gidecek olsam bile kaynımın bu laflarından sonra görüşmek istemem asla.

çok da hadsiz bir şey yok ortada, bence annesi baya dertlenmiş ve üzülmüş oda dayanmamış sana yazmış, bir kere bende yengeme yapmıştım :KK53: onlar da kendilerini haklı görüyor bellki, bence torunları gönderin kayınvalideye, iyice büyümesin durumlar, torunları neticede :işsiz:

çok da hadsiz bir şey yok ortada, bence annesi baya dertlenmiş ve üzülmüş oda dayanmamış sana yazmış, bir kere bende yengeme yapmıştım :KK53: onlar da kendilerini haklı görüyor bellki, bence torunları gönderin kayınvalideye, iyice büyümesin durumlar, torunları neticede :işsiz:
hadsiz bir şey yok mu ?
Körler sagırlar birbirini agırlar misali :)

Onu anladım ama ne hakla. Kv kendi gelmiyor, biz gelelim diye bekliyor. Sonra da torunumu özledim diye saçma sapan ağlayıp sızlanıyor. Oğlu niye bana sarıyor?

Eşim arkamda ama bi yandan da üzülüyor bu duruma. Ben de açıkçası eşime ve kayınpedere üzülüyorum. Onlar arada kalıyor diye.

Sonra da gitmeyi düşünüyorum. Bu saçma sapan laflarından sonra yüzyüze bakmak istemiyorum.

Ya da bütün ruh hastaları beni buluyor:işsiz:
Mesaji yazanin kaynin olduğuna yüzde yüz eminmisin

Sen de sms at. Madem whatsapptan engellemis. "Ulan sen kimsin ki hayatimda olmaman benim icin bir anlam ifade etsin? Ne saniyorsun sen kendini? Kocam bile boyle trip atmiyor. Acaba sen bunu idrak edemeyecek kadar cahil misin? Cahillik de eşşeklik de kime nasil konusacagini bilmeyen sende baki kalmis anlasilan. Yazik. Akil da parayla degil ki alalim sana."
Aynen bunlari yaz. :KK66:

Bu saatden sonra onur gurur meselesinden ömrü billah görüşmezdim
Ne ölüme ne dirime

Benzerini ben de yasadım gordugum yerde tanımamazlıktan geliyorum hıc yokmuş gibi hıc kafana takıp uzulme belliki nerde nasıl davranmasını bılmeyen terbıyesız bırı
isabet olmys heptenn kurtuldun

Esın gorusmek ıstıyorsa kendı bılır ama ben ne kendım ne cocugumu gorustururdum onlarla

Msjlarını gormemesi ıyı olmus cıddıye alıp cevap bıle verme herkes kendıne yakısanı yapar

ay ne kadar sakinsin elma dilimi :) ben olsam çocuğu yatağına yatırır, eşimin telefonundan arar hıncımı alana kadar sayardım herhalde :27: eşin gitmek istiyorsa gitsin ama çocuk 7-8 yaşına gelene kadar sana bağlı olduğundan fotoğraflarıyla yetinsinler.. çenesini tutamayan torun diye tutturmamayı öğrenecek.. eğitimin yaşı yok..

Sizin aranız neden bu kadar kötü oldu? Yani ben hicbirseyin tek taraflı olduğunu düşünmem de size neden böyle davranıyor?
Bu arada çocuk sadece sizin çocuğunuz değil bir babaanne dede ve dayısı var. Orta yolu bulmaniz lazım.
Bizim de rest çeken bir akrabamiz vardı kendisi kanserden oldu ve çocuğunu hiç gorusturmedigi insanlar büyütüyor. Hayat bu kimin kimin eline düşeceği belli olmuyor o yüzden bu kadar uçlara varmayin.

Kayınvalideniz 2 yaşında çocuğa annene vur herşeyi kır dök mü diyor çok mantıksız değil mi yahu ne alaka yani tamam size karşı soğuk olabilir ama bunu küçücük çocuğa demek için baya sorun olması lazım hem çocuk bu zaten size söyler bunları ayrıca 6-7 ay göstermemişsiniz şimdi zaten gidecektim diyorsunuz bana inandırıcı gelmedi. Çağırdım gelmek istemediler falan diyorsunuz hem de görüştürmedim çocuğumla diyorsunuz çelişkili yani kaynınızda annesinin üzülmesine torununu görmemesine bozulmuş ne olursa olsun onun torunu görüşmesenizde eşinizle çocuğu gönderebilirdiniz ben olsam geline değil ama kardeşime yazardım tama bir sorun oldu ama torunun görmek istiyor üzülüyor diye.

Haddini bil sen kimsin de kime laf ediyosun? Kendine fazla anlam yuklemissin, kaybın şahsımın menfaatine olur .lütfen giderken kapıyı dışardan kapat ve sesini bile çıkarma bundan sonra ,derdim o yerini bilmeyen zat'a :) bı de madem o kadar bilmiş ,30 yaşına gelmiş hala ailesiyle aynı evi mi paylaşıyor ?ev üstüne ev olmaz .o aklı sana yoracagina evini ayırsin da karısını çocuğunu mutlu etsin .Bİraz huzuru olursa belki sana sarmaktan vazgeçer .kayinvalidene de edecek cok sözüm var ama banlanirim :) yalnız çocuğu ondan uzak tutman gelişimi açısından önemli .küçücük bir bebeğe nefret aşılayan bir kadına haksızlık etmiş olmuyorumdur herhalde ?çocuk senin koca senin kapat kapını otur .ayda yılda bir arasan sorsan yeter .o da esin için

ay ne kadar sakinsin elma dilimi :) ben olsam çocuğu yatağına yatırır, eşimin telefonundan arar hıncımı alana kadar sayardım herhalde :KK53: eşin gitmek istiyorsa gitsin ama çocuk 7-8 yaşına gelene kadar sana bağlı olduğundan fotoğraflarıyla yetinsinler.. çenesini tutamayan torun diye tutturmamayı öğrenecek.. eğitimin yaşı yok..
Kendimi düşündüm de içimden canavar çıkardı

Kayınvalideniz 2 yaşında çocuğa annene vur herşeyi kır dök mü diyor çok mantıksız değil mi yahu ne alaka yani tamam size karşı soğuk olabilir ama bunu küçücük çocuğa demek için baya sorun olması lazım hem çocuk bu zaten size söyler bunları ayrıca 6-7 ay göstermemişsiniz şimdi zaten gidecektim diyorsunuz bana inandırıcı gelmedi. Çağırdım gelmek istemediler falan diyorsunuz hem de görüştürmedim çocuğumla diyorsunuz çelişkili yani kaynınızda annesinin üzülmesine torununu görmemesine bozulmuş ne olursa olsun onun torunu görüşmesenizde eşinizle çocuğu gönderebilirdiniz ben olsam geline değil ama kardeşime yazardım tama bir sorun oldu ama torunun görmek istiyor üzülüyor diye.
Allah askina torununu ozleyen kalkar gider gorur. Bunu ayaga gitmek olarak algilayip burnunu kaf dagina dikmez. Yeri geliyo torununu sirtina alip atcilik oynayan dedeler neneler oluyor. Napak simdi herseyi gurur mu yapak. Valla evlat sevgisinde torun sevgisinde gurur olmaz. Ayiya dayi dedirtir hatta. Torununu seviorsa cenesini tutacak. Annene vur esya firlat diyemez. Ne hakla. Ne kadar terbiyesiz ne kadar ilkel bir insan bu. Bu insanlarin bu cocuga katacaklari ne var? Cocuga surekli yanlis seyler aşilayacaklar. Bu kadin cocugu onlarla gorustururse cocuk hep kotu seyler ogrenecek onlardan. Ne icin peki? Deger mi? Torun seviyormus. Sicarim onun sevgisine. Torun sevgisi boyle mi olur. Ben bu kadinin yerinde olsam ( buyuk konusmus gibi olmayayim ama) cocugumu onlarla gorusturmem. Gorusturmeme hakki da var. Kimse benim cocuguma kotu seyler ogretemez. Gitsin insan olsun ondan sonra gelsin. Cok konusma diliyle yazdim ama kusura bakmayin. Bu tarz insanlara cok sinirleniyorum. Size degil tavrim.

Son düzenleme:
Haddini bil sen kimsin de kime laf ediyosun? Kendine fazla anlam yuklemissin, kaybın şahsımın menfaatine olur .lütfen giderken kapıyı dışardan kapat ve sesini bile çıkarma bundan sonra ,derdim o yerini bilmeyen zat'a :) bı de madem o kadar bilmiş ,30 yaşına gelmiş hala ailesiyle aynı evi mi paylaşıyor ?ev üstüne ev olmaz .o aklı sana yoracagina evini ayırsin da karısını çocuğunu mutlu etsin .Bİraz huzuru olursa belki sana sarmaktan vazgeçer .kayinvalidene de edecek cok sözüm var ama banlanirim :) yalnız çocuğu ondan uzak tutman gelişimi açısından önemli .küçücük bir bebeğe nefret aşılayan bir kadına haksızlık etmiş olmuyorumdur herhalde ?çocuk senin koca senin kapat kapını otur .ayda yılda bir arasan sorsan yeter .o da esin için
Ay bi de anasiyla mi oturuyormus daha bu adam. Ben de bekar sandimdi. Harbiden aynen boyle soylwsin elma dilimi. Bana akil verecegine once bi aile olmayi ogren. Kendine ait bir evin bile yok kime hava atiyon yavrum de. :KK70:

Muhakkak ki çaba göstermişsinizdir . Fakat bazı aileler zor ..Siz yinede eşiniz için çok fevri tepki vermeyin kaynınızla da konuşacak olursanızda herşeyi detaylı anlatıp ( Kayınvalidenin çocuğunuzla konuşmasını vs.) empati kurmasını sağlayın mesafenizi bozmadan..Anlarsa ne ala anlamazsa artık sizin yapacağınız birşey kalmıyor.Eşiniz için aileden tamamen bağınızı koparmayın.Alçakgönüllüğünüzle onları her zaman utandırın nacizane tavsiyem lütfen yanlış anlamayın .

Artık o durumları geçtik zaten. Benim alçakgönüllüğümü anlamıyor onlar, tam tersi kendini beğenmiş olmuşum onların gözünde. Kendimi beğensem onların yüzüne bakmaz, gidip oraya yerleşmezdim evlenirken ama bunu düşünemiyorlar.

Bi hukukumuz kalmadı bu saatten sonra.

canım bece kendi eşine laf geçirememiş annemle iyi geçin v.s. diye size sarmış

başlarım ona!!!

Eşi de kendisi de umrumda değil, bana bulaşmasınlar artık. Bu kadar yeter.

Bi kere onlar insan olsa torun sevgisi diye bişey var malum evlat sevgisinin de önüne geçen bir duyguymuş bu, onun önüne hiç bişeyin geçmesine izin vermeyip onların hatırına gelirler. Ama onların canı öyle bir arıza çıkarmak istiyor ki gelmeleri halinde bazı şeylerin rayına girmesinden korkuyorlar sanki. Sen hiç bişey yapma. Eşin yapsın bırak.. Ama gelmeleri konusunda ikna eden sen olma inan pişman olursun.. Ya da torunları çağırabilecek yaşta mı onu öğret.

Gelsinler demiyorum zaten, gelmek isterlerse ne yaparım onu da bilmiyorum. Sanırım hiç istemesem de eşimin hatrına katlanırım birkaç gün. Geleceklerini de sanmıyorum. Eşim bugün babasıyla konuştu, o da diyor bizim değil sizin gelmeniz lazım diye.

Demekki hadsiz yuzsuz olunca insan esin arkanda olsa bile yetmiyomus olaya bak hic takmayin dertleri torun ozlemi olsa cikar gelir gorur giderler ama onlar siz gitmediginiz icin egolarini tatmin etme derdinde ayagimiza geldi bak demek icin hic dert etmeyin esiniz ne guzel arkanizda

Gitmeyi düşünmüyorum zaten. Ama şimdi gelmeyiz diye ego yapıp yarın öbür gün dayanamayıp gelmek isteyecekler. O zaman o tren kaçtı mı desem yoksa kocamın hatrına ağırlayıp utandırsam mı onu düşünüyorum.

Ben olsam katmerli bahanem olduğu için sevinir bundan sonra hiç g orusmezdim.

Sevinmiyorum. Keşke iyi insanlar olsalardı da böyle şeyler olmasaydı. Oğlum babaanne, dede, amca nedir bilerek büyüseydi. Eşimin de böyle huzursuzluğu olmasaydı.

Anneciğimin bir lafı var; evlenirken bir tek koca değil onun sülalesini alıyorsunuz der.

Gerçekten yaşadıkça da, böyle konuları okudukça da doğru diyorum. Annem çok doğru söylemiş diyorum.

Bize de yazık be, sanki kocamızın anasından, babasından, kardeşinden, yengesinden, kısacası tüm akrabalarından sıkıntı çekmek için evlendik.
Bunlar ne sanıyor kendilerini gerçekten anlamıyorum.

Salla gitsin, şimdi olduğu gibi mesafeni koru. Asla ama asla taviz verme. Bir kere yakın durursan, kaynının bu saçma sapan tavırları daha da fazlalaşacak.
Çok şükür eşin senden yana, bunu fırsat bil, hiçte sıkma canını.

Dediğiniz doğru ama zamanında eşim önemli gerisi bizden uzak olur diye düşünmüştüm. kimseyi küçümsemek istemedim, kültür farkı vs dedi çevremdekiler önemli değil dedim. Mesafeli olunca eşimden başkası beni ilgilendirmez diye düşünmüştüm ama yine de sorun oluyormuş işte.

Kaynımla da zaten mesafeliyiz, bana böyle durup dururken çatma hakkını nereden buldu onu anlayamadım.

Sen bir şey yapma, eşin bir yol bulsun. Kayınvaliden, kaynını delirtmiş anlaşılan. Size dırdır yapamayınca ona yapmış, adam da bunalmış hep sizi dinlemekten. Belki onun eşine bile senin üzerinden laf ediyordur. Tüm huysuzluğu onlar çekiyorlar, o yüzden sana patlamıştır.

Çekmesinler o zaman. Ben mi dedim onlara gidin cümbür cemaat oturun diye. Annesi dırdır yapıyorsa onu sustursaydı bana trip yapacağına.

Olan eşime oluyor zaten. Daha nasıl bir yol bulsun.

Yazmak ayrı birşey, saçmalamak ayrı birşey. Ağzıyla konuşsaydı, parmağıyla yazsaydı niye gelmiyorsunuz vs diye normal karşılardım. Huzurumu çaldın, mutluluğumu çaldın ne demek? Ne alaka? Ayrıldığı sevgilisine der insan böyle birşeyi, yengesine değil.

Torunlarını gönderebileceğim bi durum yok maalesef. 2,5 yaşında çocuğu babasına verip de şehir dışına yollayamam. Durmaz zaten, dursa da kimseye güvenip de yollamam.

hadsiz bir şey yok mu ?
Körler sagırlar birbirini agırlar misali :)

Aynı hadsizliği yapınca normal geliyor geliyor demek ki.

Mesaji yazanin kaynin olduğuna yüzde yüz eminmisin

Eminim çünkü durup dururken gelmedi mesaj. Önce eşimle konuştu, sonra her ikimize de whatsapptan mesaj attı. Zaten kv kp whatsappa girip yazamaz.

Sen de sms at. Madem whatsapptan engellemis. "Ulan sen kimsin ki hayatimda olmaman benim icin bir anlam ifade etsin? Ne saniyorsun sen kendini? Kocam bile boyle trip atmiyor. Acaba sen bunu idrak edemeyecek kadar cahil misin? Cahillik de eşşeklik de kime nasil konusacagini bilmeyen sende baki kalmis anlasilan. Yazik. Akil da parayla degil ki alalim sana."
Aynen bunlari yaz. :KK66:

Sms attım zaten engellediğini anlayınca. Huzurumuzu bozmayı başardınız, Kınayı ev adresine mi göndereyim iş adresine mi yazdım.

Bu saatden sonra onur gurur meselesinden ömrü billah görüşmezdim
Ne ölüme ne dirime

Benzerini ben de yasadım gordugum yerde tanımamazlıktan geliyorum hıc yokmuş gibi hıc kafana takıp uzulme belliki nerde nasıl davranmasını bılmeyen terbıyesız bırı
isabet olmys heptenn kurtuldun

Esın gorusmek ıstıyorsa kendı bılır ama ben ne kendım ne cocugumu gorustururdum onlarla

Msjlarını gormemesi ıyı olmus cıddıye alıp cevap bıle verme herkes kendıne yakısanı yapar

Mesajları görmemesine sinir oldum aslında yaa. Çünkü çok iyi laf sokmuştum ona. Okusa benim 10 katım sinir olurdu.

ay ne kadar sakinsin elma dilimi :) ben olsam çocuğu yatağına yatırır, eşimin telefonundan arar hıncımı alana kadar sayardım herhalde :KK53: eşin gitmek istiyorsa gitsin ama çocuk 7-8 yaşına gelene kadar sana bağlı olduğundan fotoğraflarıyla yetinsinler.. çenesini tutamayan torun diye tutturmamayı öğrenecek.. eğitimin yaşı yok..

E arasam ne olacak, o da bön bön dinleyecek değil ya. Yine kapatır. Biliyor çünkü altta kalmayacağımı:KK45:

Dava dilekçesine cevap verir gibi döşemiştim oysa ki mesajları:KK53:

Eşin arkanda görünüyor hiç muhatap dahi olma yoklarmış gibi. Eşin ilgilensin. Dert çekmeye evleniyoruz anasını satayım üstüne bile gidelim edelim gelsinler demişsin.

Egoya bak hele bak, "senin gibi biri yok hayatımda" dese tamam, "benim gibi biri yok hayatında" vay paşama bak hele. Evleniriz anası nazlı oğlu nazlı, hadi onlardan şanslıyız desek kardeşi dayısı nazlı. Kesinlikle muhatap olma verdiğin ekstra şansı da tüketmişler.
Dert çekmeye evleniyoruz anasını satayım ' tuttum bu sözü

Konuşma tarzı bana çok samimi geldi fazla senli benli gibi. Aranız çok mu iyiydi? Artık hayatında olmuycam filan çok komik. Naber yazması da komik yani kendi kaynımla olan üslubumuzu düşününce.. Ayrıca kv terbiyesizi küçücük çocuğu bile kışkırtıyor nasıl bir kin yahu

elmadilimi elmadilimi bosve r tatlim ya salla gitsin. Bırak seni kendini beğenmiş desinler .sende artık öyle ol.bazi kvler oğullarının yanında gelinine iyi davranır oğulları yokken de kötü davranıyorlar. Benim kv gibi.sende esin varken kv ne iyi davran o yokken kötü davran. Bunlar bundan anlar anacim

Back
X