• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımdan beklenmeyen çıkış!

Sizin aranız neden bu kadar kötü oldu? Yani ben hicbirseyin tek taraflı olduğunu düşünmem de size neden böyle davranıyor?
Bu arada çocuk sadece sizin çocuğunuz değil bir babaanne dede ve dayısı var. Orta yolu bulmaniz lazım.
Bizim de rest çeken bir akrabamiz vardı kendisi kanserden oldu ve çocuğunu hiç gorusturmedigi insanlar büyütüyor. Hayat bu kimin kimin eline düşeceği belli olmuyor o yüzden bu kadar uçlara varmayin.

Sebebini biri daha sordu söyledim, size de söyleyeyim. Klasik kv gelin çatışmaları. Köy usulü ile evinin hizmetçiliğini yapayım istiyor, o ne derse he tamam ana diyeyim istiyor. Oğlunu kıskanıyor. Bunlar işte sorunlar.

Ayrıca da çocuk sadece benim çocuğum tabi ki. Onlara torun yiğen olsun diye doğurmadım.

Kayınvalideniz 2 yaşında çocuğa annene vur herşeyi kır dök mü diyor çok mantıksız değil mi yahu ne alaka yani tamam size karşı soğuk olabilir ama bunu küçücük çocuğa demek için baya sorun olması lazım hem çocuk bu zaten size söyler bunları ayrıca 6-7 ay göstermemişsiniz şimdi zaten gidecektim diyorsunuz bana inandırıcı gelmedi. Çağırdım gelmek istemediler falan diyorsunuz hem de görüştürmedim çocuğumla diyorsunuz çelişkili yani kaynınızda annesinin üzülmesine torununu görmemesine bozulmuş ne olursa olsun onun torunu görüşmesenizde eşinizle çocuğu gönderebilirdiniz ben olsam geline değil ama kardeşime yazardım tama bir sorun oldu ama torunun görmek istiyor üzülüyor diye.

Sadece 2 yaşındakine değil 6-7 aylık olan torununa da söylüyor, daha karnımdayken de söylüyordu, doğsun da göstereceğim sana diye. Bi mantık olması mümkün olmadığı için mantık aramıyorum ben de söylediklerinde yaptıklarında.

6-7 ay çocuğu göstermedim değil, görüşmek istemedim. Dolayısıyla torunlarını da göremediler dedim. 6-7 aydır gitmeyip şimdi gitmeyi düşünme sebebim de, öncelikle bu zamana kadar haftasonu hariç vaktimizin olmaması ve de en azından kv bu süreçte belki kendini toparlamıştır düşüncesi. Gidecektim demek de can ciğer olacağım her hafta gideceğim demek değil. Mecburiyet bi nevi. Gitseydim de bi dahaki gidişim yine 5-6 ay sonra olurdu yani.

Babasıyla gönderebileceğim yaşta değil oğlum, 2,5 yaşındaki çocuğu ne kadar yakın bi şehir olsa da şehir dışına gönderemem. Çok özledilerse gelip görebilirlerdi. Ayağıma gelmek olarak görüyorlarsa dışarıda görüşselerdi. Ben torunlarını göremezler demedim ya da çocuğu intikam için kullanmadım. Şu an şartlar müsait değil küçük olduğu için.

Merhabalar,

Gün gelip buraya kv, kayın, elti konusu açacağımı düşünmezdim. Tabi ki herşey güllük gülistanlık olduğundan değil. Kafama takmamaya çalıştığımdan... Ama dün akşam eşimin erkek kardeşi resmen çıkıştı bana, WhatsApptan yazarak. Sonra da engellemiş, yazdıklarımın hiçbirini okumadı. Ve sinirim de geçmedi dün akşamdan beri. Ne yapmalıyım bilmiyorum ve fikir almak istiyorum.

Konu şu: eşimin annesiyle pek anlaşamayız, dilinin kemiği yoktur. Her fırsatta benden ve diğer gelininden memnun olmadığını belirtir, laf sokar vs. En son 6-7 ay önce telefonda oğlumla konuşturmak için aradığımda da annene vur, şunu fırlat, şöyle yap böyle yap diye ısrarla söyledi 2 yaşındaki çocuğa. Eşim de vardı, hoparlörde konuşuyorduk hepimiz. Eşim de sinirlendi, ne biçim konuşuyorsun vs dedi kapattı telefonu. Benim için de artık son damla oldu ve görüşmeme kararı aldım. Böylelikle 6-7 aydır torunlarını göremediler.

Ne zaman acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünsem, mutlaka telefonda eşime yine benimle ilgili birşeyler dediğini duydum. Bir kere eşim çok kafasına takıyor diye, onlar gelsinler birkaç gün kalıp torunlarını görsünler dedim. Gelmek istemediler. Bu süreçte eşimin babasıyla ve kardeşiyle konuştuğum zamanlarda açıkça birşey söylemedim, bi ara geliriz vs dedim geçiştirdim.

Bu sıralar sömestr tatili olduğu için gideriz diye bekliyorlardı. Ben de eşime günübirlik gidelim dedim, o da bakarız dedi kaldı öyle. Dün kardeşi aradı eşimi. Morali bozuk konuşmuş, gelmiyorsunuz annem ağlıyor sürekli, bıktım artık vs dedi. Oğlumla konuşurken de sen sakın evlenme, evlilik çok kötü birşey bak diyor yine beni kastederek.

Sonra eşimle yine gidelim, gitmeyelim, öyle dedi böyle yaptı konusu oldu. O da haklısın ama laf anlatamıyorum anneme ne yapayım dedi. Ben de birşey demedim ama 1 gece de olsa gidip kalalım eşimin ve babasının hatrına dedim içimden. Plan yapıyordum hangi gün gidelim, hava durumu nasıl diye...

Sonra whatsapptan bana naber diye mesaj attığını gördük kaynımın. Eşime de yarın gelip seni ve yiğenimi alıp getireyim yazmış. Sanki 2,5 yaşındaki çocuk bensiz gidip kalabilecek gibi! Eşim de olmaz yazmış, niye gelmiyorsunuz demiş. Eşim de benim kırıldığımı vs yazmış, Annemler gelsin demiş. O da kimsenin ayağına yollamam demiş... Sonra bana yazmış tekrar, " yapılan iyilikleri, emekleri unutuyorsun. Senin kendini beğenmişliğinden annem hasta oldu, huzurumu mutluluğumu çaldın, hayatımı mahvettin, Güya okumuş kültürlüsün, okumanın neyi aldığı geriye ne kaldığı ortada. Bizi görmek istemeyeni biz hiç istemiyoruz. Artık benim gibi biri yok hayatında, yolun açık olsun"

Ben şoke oldum, ne alaka bana bunları söylüyor diye. Yazdım yazdım yolladım. Sonra bi baktım engellemiş beni whatsapptan. Oğlumu uyuttuğum için arayamadım, arasam açmaz zaten. Eşim de çok üzüldü olanlara, uyuyamadı kardeşine kızgınlığından...

Epey uzun yazdım ama konu bu şekilde. Şimdi hem bu hadsiz kaynımla ilgili hem de kayınvalide ile ilgili ne yapmalıyım?

Bu arada kaynım ve kv beraber yaşıyorlar. Kv ve kp torunlarını görsün diye gidecek olsam bile kaynımın bu laflarından sonra görüşmek istemem asla.

Böyle kaynanayı Allah düşmanımın başına vermesin:stop:

Vallahi en iyisi ailenizden uzak Allaha yakın olsunlar. Tatsızlık, küslük olmasın diye de hiç uğraşmayın.

Konuşma tarzı bana çok samimi geldi fazla senli benli gibi. Aranız çok mu iyiydi? Artık hayatında olmuycam filan çok komik. Naber yazması da komik yani kendi kaynımla olan üslubumuzu düşününce.. Ayrıca kv terbiyesizi küçücük çocuğu bile kışkırtıyor nasıl bir kin yahu

Yaa aslında şimdi siz öyle deyince geldi aklıma. Bi kere bi arkadaşım kaynın ya sizin eşinle olan ilişkinize çok özeniyor ya da senden hoşlanıyor diye, bakışlarından falan öyle düşündüm demişti... ilk başta yok canım saçmalama demiştim ama sonra bazı davranışları da beni rahatsız etti ama yine de arkadaşım öyle dediği için bilinçaltı dedim kendi kendime. Şimdi düşününce acaba gerçekten öyle bi durum mu var diyorum, en azından eşimle ilişkimizi kıskanma gibi. Çünkü biz severek evlendik, o görücü usulü ve eşi hiç kafa yapısına uymuyor.

Bu arada kk'daki bazı kadınların aksine hiç de alımlı, bakımlı, seksi bi kadın değilim:KK53: göbek falan almış başını gitmiş, kaşlar bazen 1-2 ay alınmıyor Doğumdan sonra:oops: hem konduramadığım için hem de kendimi böyle bakımsız, kilolu gördüğüm için olmaz öyle şey diyordum hep:KK51:

Konuşma tarzı bana çok samimi geldi fazla senli benli gibi. Aranız çok mu iyiydi? Artık hayatında olmuycam filan çok komik. Naber yazması da komik yani kendi kaynımla olan üslubumuzu düşününce.. Ayrıca kv terbiyesizi küçücük çocuğu bile kışkırtıyor nasıl bir kin yahu
Kaynım benden 5 yaş büyük bu arada. Ben mesafeliyim ama o değil pek. Bilmiyorum yani naber falan demesini garipsememiştim. İlk defa kaynım oluyor, bilgim yok yani:KK45:

Artık o durumları geçtik zaten. Benim alçakgönüllüğümü anlamıyor onlar, tam tersi kendini beğenmiş olmuşum onların gözünde. Kendimi beğensem onların yüzüne bakmaz, gidip oraya yerleşmezdim evlenirken ama bunu düşünemiyorlar.

Bi hukukumuz kalmadı bu saatten sonra.

Eşi de kendisi de umrumda değil, bana bulaşmasınlar artık. Bu kadar yeter.

Gelsinler demiyorum zaten, gelmek isterlerse ne yaparım onu da bilmiyorum. Sanırım hiç istemesem de eşimin hatrına katlanırım birkaç gün. Geleceklerini de sanmıyorum. Eşim bugün babasıyla konuştu, o da diyor bizim değil sizin gelmeniz lazım diye.

Gitmeyi düşünmüyorum zaten. Ama şimdi gelmeyiz diye ego yapıp yarın öbür gün dayanamayıp gelmek isteyecekler. O zaman o tren kaçtı mı desem yoksa kocamın hatrına ağırlayıp utandırsam mı onu düşünüyorum.

Sevinmiyorum. Keşke iyi insanlar olsalardı da böyle şeyler olmasaydı. Oğlum babaanne, dede, amca nedir bilerek büyüseydi. Eşimin de böyle huzursuzluğu olmasaydı.

Dediğiniz doğru ama zamanında eşim önemli gerisi bizden uzak olur diye düşünmüştüm. kimseyi küçümsemek istemedim, kültür farkı vs dedi çevremdekiler önemli değil dedim. Mesafeli olunca eşimden başkası beni ilgilendirmez diye düşünmüştüm ama yine de sorun oluyormuş işte.

Kaynımla da zaten mesafeliyiz, bana böyle durup dururken çatma hakkını nereden buldu onu anlayamadım.

Çekmesinler o zaman. Ben mi dedim onlara gidin cümbür cemaat oturun diye. Annesi dırdır yapıyorsa onu sustursaydı bana trip yapacağına.

Olan eşime oluyor zaten. Daha nasıl bir yol bulsun.

Yazmak ayrı birşey, saçmalamak ayrı birşey. Ağzıyla konuşsaydı, parmağıyla yazsaydı niye gelmiyorsunuz vs diye normal karşılardım. Huzurumu çaldın, mutluluğumu çaldın ne demek? Ne alaka? Ayrıldığı sevgilisine der insan böyle birşeyi, yengesine değil.

Torunlarını gönderebileceğim bi durum yok maalesef. 2,5 yaşında çocuğu babasına verip de şehir dışına yollayamam. Durmaz zaten, dursa da kimseye güvenip de yollamam.

Aynı hadsizliği yapınca normal geliyor geliyor demek ki.

Eminim çünkü durup dururken gelmedi mesaj. Önce eşimle konuştu, sonra her ikimize de whatsapptan mesaj attı. Zaten kv kp whatsappa girip yazamaz.

Sms attım zaten engellediğini anlayınca. Huzurumuzu bozmayı başardınız, Kınayı ev adresine mi göndereyim iş adresine mi yazdım.

Mesajları görmemesine sinir oldum aslında yaa. Çünkü çok iyi laf sokmuştum ona. Okusa benim 10 katım sinir olurdu.

E arasam ne olacak, o da bön bön dinleyecek değil ya. Yine kapatır. Biliyor çünkü altta kalmayacağımı:KK45:

Dava dilekçesine cevap verir gibi döşemiştim oysa ki mesajları:KK53:
Bulurlar, bulurlar. Onlar her hakkı kendinde bulurlar.
İyi etmişsin cevabını vermişsin. Zaten haklı olsaydı seni engellemezdi.

kayınvalidenizle ilgili probleme kayınınız neden dahil oluyor ki
onu ilgilendiren bir durum yok ortada,
eşiyle olan ilişkisine baksın, gerisine karışmasın...

Eşinize bu sorunlar esnasında nasıl davranıyorsunuz?

Mesela ben olsam ona da agresiflesirim. Hakliyken haksız duruma düşmeyi başarabilirim.
Ama siz agresiflesmek bir yana eşinize hep mağdur modunda davranmissiniz belli ki. böylece de arkaniza almışsiniz.

Valla Tebrikler.

Eşinize bu sorunlar esnasında nasıl davranıyorsunuz?

Mesela ben olsam ona da agresiflesirim. Hakliyken haksız duruma düşmeyi başarabilirim.
Ama siz agresiflesmek bir yana eşinize hep mağdur modunda davranmissiniz belli ki. böylece de arkaniza almışsiniz.

Valla Tebrikler.

Ona da ters ve gergin davrandığım zamanlar oluyor tabi ki. Ama sonra düşünüyorum ailesi zaten böyle, bi de ben sorun olmayayım başına diyorum. Normalde başka sebeplerden küsmüştük, dün bu olaylar olunca küs kalamadım daha fazla, sonra bi de baktım adamı teselli etmek için yatağa atmışım:KK22:

Kayınvalide ile kayınbirader edepsizlikte yarışıyor. Ama çok şanslısın, kocan "yok annem öyle demek istememiştir"cilerden değil. Sen de kayınbiraderi engelle bence. Bir daha yazmak isterse yazamasınç

Kayınvalide ile kayınbirader edepsizlikte yarışıyor. Ama çok şanslısın, kocan "yok annem öyle demek istememiştir"cilerden değil. Sen de kayınbiraderi engelle bence. Bir daha yazmak isterse yazamasınç

Aslında eşim tam olarak onlardan. Birkaç kere bak annen böyle demek istedi dedim, yok canım dedi. Sonra kv sağolsun kendisi de açık açık söylüyor bi şekilde. O zaman anladı eşim benim haklı olduğumu. Açıkça söylediği şeyler için birşey diyemiyor da işte bazen kinayeleri laf sokmaları anlamıyor

Aslında eşim tam olarak onlardan. Birkaç kere bak annen böyle demek istedi dedim, yok canım dedi. Sonra kv sağolsun kendisi de açık açık söylüyor bi şekilde. O zaman anladı eşim benim haklı olduğumu. Açıkça söylediği şeyler için birşey diyemiyor da işte bazen kinayeleri laf sokmaları anlamıyor

Kayınvaliden politik değil neyse ki o zaman.

Kayınvaliden politik değil neyse ki o zaman.

O da öyle aslında. Normalde ya eşim yokken söylüyor ya da kinayeli söylüyor inkar edebilmek için. Ama bazen denk geliyor işte ilahi adalet gereği, farkında olmadan başka bi zaman niyetini açığa çıkaracak şekilde söylüyor :halay: o zaman ben demiştim diyorum hemen:KK45:

Sizin aranız neden bu kadar kötü oldu? Yani ben hicbirseyin tek taraflı olduğunu düşünmem de size neden böyle davranıyor?
Bu arada çocuk sadece sizin çocuğunuz değil bir babaanne dede ve dayısı var. Orta yolu bulmaniz lazım.
Bizim de rest çeken bir akrabamiz vardı kendisi kanserden oldu ve çocuğunu hiç gorusturmedigi insanlar büyütüyor. Hayat bu kimin kimin eline düşeceği belli olmuyor o yüzden bu kadar uçlara varmayin.

Tek bir cumle dikkatimi cekti. Cocuk sadece anne ve babasinin cocugudur. Siz kabul etseniz de etmeseniz de bu boyle, kanunlarda da boyle.

Bunu yazan birinin hayrını falan sallamam ben...kocam da pısırık pısırık oturup üzüldüm diyecekse onu da takmam.aynı şeyi karıları yapsa kıyameti koparırlar...gerekeni yazar haddini bildirirdim.şart değil WhatsApp mesaj atardım.annesinin dolduruşuna gelip üçüncü kişi olmasın terbiyesiz.

Kaynınızın sen mutluluğumu çaldın demesini, siz eşinizle farklı kültürlerden severek evlenmişsiniz. Size istediklerini yaptıramamışlar büyük ihtimalle kaynınıza bizim istediğimiz biri olsun bizim örfümüze adetimize uysun mantığıyla kız buldular. Açıkçası oğullarına uygun eş yerine kendilerine uygun gelin aldılar.
Ayrıca huzurum yok derken büyük ihtimalle kv den evde herkesin burnundan getiriyor. Sizden hırsını alamadığı için diğerlerine sarıyor. Siz sömestr tatilinde de gitmeyince ipler kopmuş anlaşılan.

Bunu yazan birinin hayrını falan sallamam ben...kocam da pısırık pısırık oturup üzüldüm diyecekse onu da takmam.aynı şeyi karıları yapsa kıyameti koparırlar...gerekeni yazar haddini bildirirdim.şart değil WhatsApp mesaj atardım.annesinin dolduruşuna gelip üçüncü kişi olmasın terbiyesiz.

Kaynımın değil eşimin ve kayınpederimin hatrını düşünüyorum demiştim. Bunu yazan birinin tabi ki hatrı matrı yok bende.

Eşimden de kardeşine birşey yapmasını ya da demesini beklemiyorum. Kimsenin korumasına muhtaç değilim. Eşim haklıya haklı, haksıza haksız desin yeter benim için, ki onu da yapıyor zaten.

Kaynınızın sen mutluluğumu çaldın demesini, siz eşinizle farklı kültürlerden severek evlenmişsiniz. Size istediklerini yaptıramamışlar büyük ihtimalle kaynınıza bizim istediğimiz biri olsun bizim örfümüze adetimize uysun mantığıyla kız buldular. Açıkçası oğullarına uygun eş yerine kendilerine uygun gelin aldılar.
Ayrıca huzurum yok derken büyük ihtimalle kv den evde herkesin burnundan getiriyor. Sizden hırsını alamadığı için diğerlerine sarıyor. Siz sömestr tatilinde de gitmeyince ipler kopmuş anlaşılan.

E kabul etmeseydi o da. Eşime göre daha inatçı, dik başlı biridir. Bana saçma sapan konuşacağına ailesine deseydi zamanında ben bununla değil, başkasıyla evlenmek istiyorum diye...

Evde kv burunlarından getiriyorsa da ona abartıyorsun deseler ya da ne bileyim çeneni tutsaydın böyle olmazdı deseler gerçekten böyle olmazdı. Ama kadın sanki bana şeytan görünürken ailesine melek görünüyor, ha bire şaka yapıyor ne var onda diyorlar her lafına.

Bu erkekler niye bukadar saf yahu. Benimde eski sevgilim teyzesinin her dedigine o saka yapiyor der di..teyzeside saka yapiyor um der di. Oldu canim yaa..sen Kalk bana yigenimle icip icip ayni odada uyandik SAC bas daginik diye anlat ondan sonra yigenine yavrum benim psikolojim bozuk de..saka yapiyor um de. Ay aklima geldi yine sinirlendim. :sinirli:

Kaynımın değil eşimin ve kayınpederimin hatrını düşünüyorum demiştim. Bunu yazan birinin tabi ki hatrı matrı yok bende.

Eşimden de kardeşine birşey yapmasını ya da demesini beklemiyorum. Kimsenin korumasına muhtaç değilim. Eşim haklıya haklı, haksıza haksız desin yeter benim için, ki onu da yapıyor zaten.

E kabul etmeseydi o da. Eşime göre daha inatçı, dik başlı biridir. Bana saçma sapan konuşacağına ailesine deseydi zamanında ben bununla değil, başkasıyla evlenmek istiyorum diye...

Evde kv burunlarından getiriyorsa da ona abartıyorsun deseler ya da ne bileyim çeneni tutsaydın böyle olmazdı deseler gerçekten böyle olmazdı. Ama kadın sanki bana şeytan görünürken ailesine melek görünüyor, ha bire şaka yapıyor ne var onda diyorlar her lafına.
Aynı olmasa da benzer durumu yaşadım. Oradan biliyorum. Benim eşimle de memleketlerimiz farklı. Kaynım kendi memleketinden birini bulunca bir göbek atmadiklari kaldı. Şimdi çok pişmanlar o ayrı.

Kv sürekli evde kaynına empoze etmiştir bizim buralı olsaydı şöyle olurdu böyle olurdu diye o da annesini memnun etsin problem çıkmasın diye kabul etmiştir.

Back
X