Kaynımın patavatsızlığı

Daha onlar yeni sözlenmiş. Evlenene kadar belki sizin bebeğiniz olur bile. Doktor ne kadar zaman dinlen dedi size daha yeni sözlenmiş kıza satıyorsunuz bütün işleri. Birde niye işler gelinlere kalıyor adamlar kalkıp kendi babalarına çay doldurmaktan bile acizler mi? İş bölümünü hepiniz yapın sadece gelinler değil.
Ben eşimin akrabalarından birine gittik mi iş yapmıyorum. Ufak yardımları eşim yapıyor. Annemin ergenlikte bize kaş göz oynatması gibi komut veriyorum, çok zevkli oluyor.

Uyku duzeninize dikkat etmelisiniz.herseyi takmayin bebek varsa etkilenmesin sevgiler

Ben kayninizin soylediginde bir sikinti gormedim aksine siz gereksiz konusmussunuz. Daha hamile olup olmadiginizi bilmiyorsunuz. Bebek tutsa ve hamileliginiz sikintili olsa zaten hicbir ise elinizi surmezsiniz bunu vurgulamaya gerek yok.
Kayninin tutumu hosuma.gitti ben daha gelin gelmeden eltim.arkamdan artik isleri o yapacak diye atip tutarsa esimin bi cevap vermesini isterim.
Kusura bakmayin ama ben sizi patavatsiz buldum

ortada daha tanımadığınız biri var onun adına konuşmak saçma yani kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil. riskli gebelik durumunuz var ise kaynana veya anneniz gelir yardım eder. eltilik bi olay yok hepiniz saka yollu bişey demişsiniz yani yersiz geldi banada şu durumda kaynınız bişe diyince de gücenmeyin

Senin dedigin de halt yani kusura bkma ama oh iyi demis kaynin aferim ona simdiden arkasinda durmus nisanlisinin. Benim ailem bile esim hakkinda şaka yaosa dahi şaka oldugunu bildigim halde hemen savunurum esimi. Yersiz laflara gerek yok bence. Ayrica insallah hamile kalirsin ama ne alaka hamile olunca o ilgilenecek her seyle demek. Eviniz ayri suyunuz ayri olmayacak mi sanki? Sana kimse hizmet etmek zorunda degil.Ben anlamiyorum bu isleri bende 2 sene sonunda bebek sahibi olacagim allahin izni ile kimseye bana hizmet etmeli gozuyle bakmadim. O zaman evden cikmayacaksin boylece kenarda durupta hizmet beklemeyeceksiniz

Kaynının yaptığı patavatsızlık değil. Malesef sen söylemişsin o da cevabını vermiş.
Kusura bakma her istediğini söyleyen istemediğini işitir.
Ayrıca gelin alınca hizmetçi mi alınmış oluyor?
Bunu bana kp çok yıllık evli olsam dahi söylese alınır cevabını verirdim. Umarım kb bunu eltine söylemez durup dururken aranız bozuk başlar.

Böyle şeyler okuyunca iyi ki eltim yok diyorum. Önemsemeyin, bayburtluysa bayburtlu. Kaynınızı boşverin önemli olan kayınvalide ve kayınpederdir.

Surekli "doktorum bol bol dinlen dedi" demissin de kv kp le evin barkin ayri, eltinle de ayri olacak muhtemelen, yani kendi evinde bol bol dinlenirsin. Gelinler kp e hizmet etmek zorunda mi? O kucuk diye size hizmet etmek zorunda mi? Kaynin sozlusunu korumak icin soylemis, iyi de soylemis bence

Aslında siz birazda kayinvalide ve kayinpederede yeri gelmişken laf söylemişsiniz.Bundan sonra benden çok iş beklemeyin der gibi.Icinizden geçenleri söylüyorsunuz istemediğiniz cevabı alınca saka oluyor.Bu arada bende bayburtluyum kimsenin benden korktuğunu sanmıyorum aksine çevrem tarafından severler.Bence eltinde böyle kendini koruyan eşi varken çok sevilir.

Tabiki ne onu ezerim ne kendimi ezdiririm iş varsa beraber yaparız ama 2 yildir çocuk için uğraşıyoruz aşılama oldum bu hafta bolbol dinlen dedi doktorum
Doktorun dinlen demiş
Yenı geline işlerı devretıp ben sıramı savdım de dememış

Mısafır cagırmaz dınlenırsınız.

Benımde sızın gıbı bı eltım var 3 senelık evlıyım 3 yıldır gorusmuyorum sızın zıhnıyetın aynısına sahıp ıkı kardes olan eslerımız gorusemez oldu o eltım yuzunden

Yanı sıze soyleyeyım kardeslerın arası bozulur
Benım eltımde boyle yaptı benden 1 yas buyuk bana sen yenı gelinsin cay hızmetı yap sehbayı topla kayınvalıden olmadıgı zaman o yoksa ben varım dıye dıye düşman ettı kendıne

Hıc kımse sevmıyor onu oyuzden

Ona cok benzettım sızı

Hayırlısı.

Sizin şaka dediğiniz şeyi yeni gelin duysa hosuna gitmezdi. Anlıyorum seni şu an zor süreç yaşıyorsun ondan dolayi da böyle bir şey soylemissindir. Fakat kayninin söylediği sözu de kendi içinde büyütme. O da haklı bence. Onu kendi içinde temiz yere koymalısin. Bu olayda tamamen o haksız diyemeyiz.

Kendini o kızın yerine koy bakalim. Senin hakkında her ne sebeble olursa olsun karşıdaki kişinin böyle demesini ister miydin? Zor bir sürecin verdiği sıkıntı ile söylemişsindir anlıyorum ama düşüncelerim bunlar.

Iyi demiş
Almissiniz cevabınızi :))
Şaka yollu amacınızi ortaya koyunca size elinin tersini gösteren kayniniz patavatsiz değil gayet mantıklı :)
Bence de kayın cok hakli
Karımı hizmetçi ettirmem demiş konu sahibi kocasına kizsin bak kardeşine nasıl ezdirmiyor diye
Ayni şeyi konu sahibinin esi yapsaydi misafirlikte kim çalışacak gibi bir derdi olmazdı

Ayrica ben misafirlikte sirf yeni gelinim diye niye fir fir döneyim benim bildiğim ev sahibi isleri hazirlar herkes bir isin ucundan tutar sofrayı kaldırır çayı da boşta goren doldurur burada kayinvalide es gelin denmez
Tabii gelin çalışsın izleyelim diyen bir aile degilse karşı taraf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…