• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımın Rahatlığı

Tanıdığım biri var, kadını çok severim. Kocası devlet memuru, bekar kaynı var üniversite mezunu 38 yaşında. Abisi sürekli kardeşinin masraflarını karşılıyor. Kıyafetleri, cep harçlığı herşey. Kaynı çalışmıyor çünkü abisi zaten bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Kadının oğlu 19 yaşında, kendi parasını kendi kazandığı halde amcası gelip yeğeninin dolaplarını karıştırıp laf söylüyormuş, bu kadar kıyafeti var ne gerek var gibisinden.

Siz böyle pasif davrandığınız sürece kaynınız okulu bitirse dahi çalışmaz. Bu yaşa kadar çalışmayan, sorumluluk almayan bir erkek bu saatten sonra çalışır mı? Hiç sanmıyorum.

ilk 200 diye okudum ona bile sinir oldum da 2000 TL imiş yuh derim bn o eşe aynen burda dediğin gibi konuşabilirsiniz eşinle bide bnm esimin arkadaşı 4 yılda bitirdi bune 7 8 yıl hayırdır derler adama

Eşimin planı şöyleydi: kaynım eşyalarını sattığımız için 500 lira aldık. Bir de doğalgazı kapattığımiz için içeriden 400 küsur lira alacağız(bu parayı da zamanında eşim vermiş ama neyse). Bu para elde olan para zaten. Üstünü de ben tamamlar alırım diyordu. Ama hep bir yandan bana bakıyor suçlu suçlu. Şimdi ben de şöyle söylemeyi düşünüyorum. O paraları kaynım ver. Üstünü bir şekilde kendi tamamlasın. Zaten o parada bir kuruş hakkı yok. Yine o para kendisine hibe edilmiş oluyor.

Ay sistim ben burda oturdugum yerde
Kayin kisisi sizde kaliyor, 30una gelmis daha bir baltaya sap olamamis
Uzerine de bu iyiliklerinin karsiligi tablet alinacak
O tableti kocamin agzina agzina carparim ben olsam
Yok bizde kalmıyor ama bu yaz 1 aylığına gelecek galiba. Eşimin 2 ay önce ehliyeti alındı. Kaynimi işe giderken şoför olarak kullanmayı düşünüyor. Biraz da iş öğrensin diyor.

Çok doğru ama çok sert. Kesin kavga çıkar
çıkartırım bn olsam böyle bişey için kavga çünkü haklıyım. ki cikartiyom da eşim her para mevzusu açtığında aileme 100 lira borç verdi onu söyleyip duruyor ama babasının bana 1500 lira borcu var onu hiç ağzına almıyor bnde her seferinde başına kakiyorum yapacak bişey yok bn kendimden kisayim bebek düşüncemi erteleyim o kazık kadar adama harcasın yok artik

Yooo maliye oluyor. Projelik bir işi yok.

Ohooo maliye okuyor senelerdir bitirememis. Okul bittikten sonra da kpss düşünüyordur bu kesin daha dershaneye falan gider.

Ben utandım vallahi onun yerine öyle erkek mı olur bu yaşına kadar hiç çalışmamış. Bence bir şey almayın aldırmayın ne hali varsa görsün ya ogluslarinin ihtiyaçlarını da annesi çalışıp çalışıp karsilasin madem kiyamyor oglusuna. Senin kocan oglusu değil galiba çalışıp ona lüks şeyler alacak.

Ohooo maliye okuyor senelerdir bitirememis. Okul bittikten sonra da kpss düşünüyordur bu kesin daha dershaneye falan gider.

Ben utandım vallahi onun yerine öyle erkek mı olur bu yaşına kadar hiç çalışmamış. Bence bir şey almayın aldırmayın ne hali varsa görsün ya ogluslarinin ihtiyaçlarını da annesi çalışıp çalışıp karsilasin madem kiyamyor oglusuna. Senin kocan oglusu değil galiba çalışıp ona lüks şeyler alacak.
Dershaneye gitti. Bu zamana kadar dedesi ödemiş. Bu ayı biz ödedik. Artık sonraki au son taksit, kim öder bilmiyorum.
Evde eşim atak, iş bilen evlat olmuş. Kaynım da nazlı ve üstüne varılamaması gereken evlat durumunda.

Yok bizde kalmıyor ama bu yaz 1 aylığına gelecek galiba. Eşimin 2 ay önce ehliyeti alındı. Kaynimi işe giderken şoför olarak kullanmayı düşünüyor. Biraz da iş öğrensin diyor.
He o da kesin is ogrenir hemen ;) koca kazik bu saatten sonra mezun olacak daaaa askere gidecek deeeee sonra da is bulacak daaaa calisacak daaaa.ölme esegim ölme. İnsallah siz yakin zamanda is bulursunuz da maddi sorunlariniz sona erer. Ama o zamana kadar da isteklerinizi ertelemeyin. Belli ki sizin kiyip da harcamadiklariniz bu koca kaziga gidiyor

Kayninin rahatligi esinin safligindan geliyor.

10 senede okulu bitirmemis insana ne diye tablet aliyor ki. Bilgisayar laptop dese bir derece anlarim ama tablet onun icin lux. Arkasini toplamayi birakin da okulunu bitirsin cocuk.

Bu akşam doğru cümleleri bularak ciddi ciddi konuşmam lazım.

Bol bol eşine , kardeşinin yaşının 28 olduğunu, 15 yaşındaymış gibi muamele edilmemesi gerektiğini soyleyip kenara çekil bence uzun lafın kısası her daim makbuldür

valla siz yazdıkça ben çıldırıyorum
arabayı da alır size vermez artık
kusura bakmayın ama aşırı sessizsiniz hala kavga çıkar kırılırlar diye düşünüyorsunuz çıkarsa çıksın
kene gibi yapışmış tüm ailenin kanını emiyor
bir de hizmetçilik yapmışsınız elin oğluna ne münasebet ya

Bence sizin tedaviyi ertelemeniz büyük hata. Kocanizin parasi var ki, kardeşine tablet alıyor. Valla ben 4 yıllık evliligimde şunu gördüm; o para mutlaka harcanıyor, ben tasarruf ettim diye birikmiyor, artik etrafa harcanacagina bana harcansin diye düşünüyorum

Benim bir akrabam vardi onu da dedesi aman calismasin aman yorulmasin diye nazlayip diruyordu. Cebine harclik sinirsiz... Derken dede vefat etti. E tabi cocuk eski standartlarini ozleyince sonuc olarak hirsizlik yapti. Boylelerinin sonunu hic iyi gormuyorum. Hirsizlik bile yapmasa isi arsizliga doker. Ailesinin bu yanlistan bir an once donmesi lazim.

valla siz yazdıkça ben çıldırıyorum
arabayı da alır size vermez artık
kusura bakmayın ama aşırı sessizsiniz hala kavga çıkar kırılırlar diye düşünüyorsunuz çıkarsa çıksın
kene gibi yapışmış tüm ailenin kanını emiyor
bir de hizmetçilik yapmışsınız elin oğluna ne münasebet ya
Fesatlık mi yapıyorum diye kendimi çektim. Ama görüyorum ki herkes aynı kanıda. Evet, bundan sonrası pasifiğe girer. Kaynım hemen üzülüp kendini acındırma konusunda usta. Bir ara psikoloğa falan gitmiş. Herhalde bu başarısızlık durumlarından dolayı depresyona falan girmiş. O yüzden ailede dokunulmazlığı var. Ama bence bu gidişata depresyon az bile.

Bence sizin tedaviyi ertelemeniz büyük hata. Kocanizin parasi var ki, kardeşine tablet alıyor. Valla ben 4 yıllık evliligimde şunu gördüm; o para mutlaka harcanıyor, ben tasarruf ettim diye birikmiyor, artik etrafa harcanacagina bana harcansin diye düşünüyorum
Çok haklısın. Ben de bu zamana kadar aman sıkıntı olmasın diye kazandığımı da ortaya koydum ama artık iş bulunca kendime daha büyük bir pay bırakıcam.

Back
X