kaynımla eltimin aldığı çamaşır makinası için teşekkür etmem gerekir mi?

konu sahibinin eltisi konumunda ben varım.

eltimin bulaşık makinesi yoktu ve çok istiyordu.eşim de kıyamadı internetten 0,iyi bir markayı uygun fiyata alıp gönderdi,fakat içinden garanti belgesi çıkmamış.teşekkür beklemiyorduk ama orada burada 2. el almışlar diye laf etmiş.sanki mecburiyetimiz varmış gibi

hoş ,düğünlerinde kaynımı baştan aşağı giydirdik istanbulda lüks bir mağazadan,damatlığı,ayakkabısı,iç çamaşırı,çorabına kadar aldık.bildiği halde diğer kaynımın taktığı küçük altını anlattı her yerde.hata bizde zaten.o kadar para ödeyeceğimize küçük altınla geçiştirsek iyi olacakmıştı

eltinizin size hediye almasıyla annenizin çeyiz alması bir değil. ablanızn kocası size buzdolabı alsa eşin teşekür etmese ozaman şartlarınz aynı olur.

Son düzenleme:
Eltiniz sizi yanlis anladigi icin surat yapmis olabilir sizde farkindasiniz zaten daha niye art niyet ariyorsunuz ki,
yardimci olmak adinada fikir vermeye calismis olabilir rahatsizsaniz dile getirin,
ayrica annen kizinin evine aliyor niye tessekur etsinki eltinler hediye almislar tabiki bi tessekuru hak ediyorlar..

yurtdisina ilk geldiyim yillar excusme thank you herkesin dilindeydi ikinci gunu esime sormustum ne demek diye o kadar cok kullaniyorlarki dikkatimi cekmisti ciddi soyluyorum ben okadar cok kullanmiyordum hemde bizim insanimizda hep hakli cikma cabasi var asla ozuru kolay kolay dilemezler zafer kaybetmis gibi buyutur cogu gozunde bence senin bu tesekkuru dusenmenin sebebide bu yok ozur dilersem maratondaki yarisi ben kaybetcem korkusu gecen yil kuzenime cep telefonu yolladim dogum gunu diye ayyy abla cok tatlisin neler dedi sonra yurtdisinda giden telefonlar kapatiliyormus oda iki ay kullanip kapatilmis sanki bu benim sucum gibi internetten konustuk o kapattim zannetti herhalde benim ekran acik tabiki aman anne teyze kizi diye konusuyorum bi isime yaramaz o gonderdigi telde b......kkkk gibi cikdi bi ise yarasa yollarmiydi dedi nasil uzuldum bu devirde kimseye hediye almayacan arkadas birde suclu cikiyorsun bunuda yasayarak ogrendim

bence yinede teşekkür etmelisin ayrıca deneyimli birinin sana fikir vermesinde ne kötülük var eltinizi tanımıyorum ama sizin anlattığınız kadarıyla ben eltinizde bi fesatlık sezmedim

hayatım da okuduğum en saçma konu. eşinin annesi babası oğluna çeyiz almak zorunda abisi ve eşi değil!! mecbur alınacak eşyaya teşekkür etmezmişsin yaa işte o mecbur alınacak eşyayı abisi almak zorunda değil elti o kadar lafın üstüne almayalım da diyebilirdi.gerçekten çok ilginç sen çocuğun ailesine takmışsın kafayı allah onların yardımcısı olsun ağızları ile kuş tutsalara bile SEN TEŞEKKÜR ETMEZSİN.

valla canım sen bilirsin ama ne kadarda olsa onun seni yanlış anladıgını düşünmüşsün o yüzden yanlış anlamış olsada olmasada eltine ve kaynına teşekkür etmelisin..
bende görümceyim abimi yeni evlendirdik bende hediye bulaşık makinası aldım..
annem babam alıcaklardı ama ev hediyesi olarak ben almak istedim..
gelinimiz hatta memun olmuş nasıl teşekkür etti bilemezsin..
tabi sende cok cok içten gelerek etmk istemiyosan bile bence nezaketende olsa söylemelisin..
benm eşimin tarafı hiç bişey alamadılar evlendim ben ödedim bak esimde demiyorum ben diyorum..
ceyiz serileceği zaman görümcem sadece 6.lı pasta tabagı getirdi düğnde güya hediyelik bilezik yaptılar ama onuda anası bana vermedi ben şimdi görümceme kızamamki düşünmüş almış o kadar küçük bişey almasada olurdu ama sonuçta bana almış teşekkür ettim mesela ama sadecekuru teşekkür sende öyle yapabilirsin

Bence olayı çok büyütmüşsün sonuçta daha yolun başındasın şimdiden böyle ufak şeylere takılır da inat yaparsın ilerisini düşünemiyorum Sana taş atana sen ekmek at derler biraz yapıcı olmaya çalış sonuçta yanlış anlaşılan sensin senin alttan alıp açıklama yapman gerekirken bi de tavır yapıyorsun, annenle eltini bir tutma, ailelerin görevi çocuklarının yuvasını yapmak eltinin değil .. sen teşekkürünü et ve herkesle iyi geçinmeye bak mutlu olmak için

Zaten alinacaktir da adamlar yanlis anlamis bile olsalar hemen hediye olarak almislar, hala kendi kafanizdan planlar yapiyorsunuz yok esim tesekkur ettin mi derse sen etmedin mi derim falan filan. Cooook ayip ve terbiyesizce. Soguk konusmussa konusmus, almak gibi bir zorunlulugu yokken almis. Ben olsam arayi duzeltmek icin acaba oradaki lafima mi bozuldun? ben sizin alacaginizi bilmiyordum, hemen almissiniz hm camasir makinesi icin hem de orada yanlis anlasilmama ragmen hemen aldiginiz icin tesekkur ediyorum derim. Yanlis anlamissa ozur bile dilerim yani, yuzyuze bakacagim akraba olacagim insanlar

Telefonda soguk konusmasinin nedeni bir tesekkur etmemen de olabilir. Ama benim dusuncem kumasini anlamis

beni yanlış anladılar diyorsun... bir daha da yüzyüze gelmedik diyorsun..insan bu yanlış anlamayı düzeltebilirdi pekala..
hem kalpleriniz ısınırdı...

savunmanız bana tatmin edici gelmedi ,kadın hadi elimizi çabuk tutalım madem de alalım demiş hatta ,yani işiniz görülsün hepsi bir kerede kurulsun istemiş ,
öyle elti bende olsa keşke ,eltim benimle 5 yıldır konuşmuyor ,neden biliyormusun ;
bebeğimin mevlidinde ona hoşgeldin demedim diye ,bilinçli değildi elbette geldiğinden haberim yoktu, ben yatak odasında bebeği emziriyodum zaten ev kalabalıktı kapıyı kim açtı ,ne zaman geldi bilmiyorum bile ,çok severdim kendisini ,ama böyle oldu işte ,kaç kez özür dilediğimi hatırlamıyorum ama yok nafile kinci ,barışmıyor bende bıraktım artık napıyım ,yani sizde birde böyle bir elti var ama memnun değilsiniz .
yazık üzüldüm tabi ,tecrübeli olarak sana yol gösteriyor ,yardımcı olmaya çalışıyor,şuraya da bi bakın ,birde buraya gidin diyerek alacağın şeyin en iyisini almanı istiyor belli ki ,aceleye getirme istiyor,sende beğenmiyorsun ..

olayı inada bindirmeyin bence alt tarafı bi teşekkür keşke bizede alsalardıda bizde teşekkür etseydik biz herşeyi kendimiz aldık kız tarafına düşenlerin hepsini ailem en iyisini aldı ama kv kaynım fln bize bi iğne bile almadı şanslısın bence

Detaylı anlatmanızda teşekkür etmeyin dememize yetmiyorki eltiniz tarafınızdan baksanız birazda olaya ortada yanlış bir anlaşılma olmuş sizin öyle demenizde o düşünceyi çıkarmaları enteresan haklısınız orda ama birde dogru bir anlaşılma var eger size karıştıgında yüz şeklinizle konuşmalarınızla karışmasını istemediginizi açık açık vurguluyorsanız aradıgınızda siz bilirsiniz cevabını almanız oldukça normal ne güzel işte istediginiz gibi karışmıyor artık neden bunu dert ediyorsunuz şuan bu sogukluk degilki sizin istediginiz şey siz istemedinizmi işime karışılmasın fikir verilmesin diye burda başka bir niyet göremedimki eltinizde artık karışmamaya başlamış bence.Aileler yardımcı olurlar annemiz babamız elimizden geldigi kadar kendileride birşeyler yaparlar annenizede teşekküredebilirsiniz teşekkür etmek güzel bir düşünce aldıgımız görgü davranış tavırdır.Nişanlınızın kardeşi yengesi almak durumunda degil almışlar ne güzel bir düşünce bu zamanda takı bile zor takılırken takıdan daha degerli maddi olarakta bir yük almışlar üzerinizden güzel huydan anlayıştan zarar gelmez siz yaklaşın atın adımınızı ne olacakki yanlış anlaşılmışta olabilirim belkide öyle anlamadı siz söylerken akıllarına geldi almak istediler olamazmı çok teşekkürederiz bu güzel düşünceniz için diye söyleyin bakın karekterinizin güzelligi nasıl ortaya çıkacak karşı taraf kötü düşünüyorsa onlar utanacaklar yaptıgınız davranış karşısında

Kendi annenizle bir tutmayın, siz kayınpederinize aldığı birşeyden dolayı teşekkür eder misiniz? Zaten alınacaktı diyip işin içinden de çıkamazsınız ikinizin anne ve babasından biri almış olsa neyse, kendi kardeşiniz, teyzeniz yani yakın bir akrabanız almış olsa aman alınacaktı zaten demek ne kadar mantıklı bir düşünün bence, aranızdaki kişisel problemle bunun ilgisi yok, ayrıca kadın art niyetli olsa neden böyle birşey yapsın ki? Sadece bir yanlış anlaşılma olmuş o kadar. Surat asacaksa iyiliğin bir önemi, anlamı yoksa sizin için, o eşyayı eve koyup kullanmanında anlamı olmasın.

Son düzenleme:
Arkadaşım eltin hiçte küçümsenmeyecek bir iyilik yapmış sana. Tabiki teşekkür etmelisin. Yapmak zorunda değildi sonuçta.
Keşke bu bahsettiğin kadın benim eltim olsaydı valla özendim ya. Yaptığın şımarıklıktan başka bişey deği.Daha kaynım evlenmedi ama inşallah senin gibi nankör bir eltim olmaz.

arkadaşım sen nemesis misin yoksa?
hamilesin demek yeni gördüm Rab' bim hayırlısıyla sağ salim kucağında görmeyi nasip etsin inşallah

konu sahibi arkadaşım annen ayrı eşinin kardeşi ayrı k.bakma
benim de babam evlenirken yaptı bişeyler elinden geldiğince
teşekkür etmelisin bence
valla görgüsüz derler yarın öbürgün

Arap eli öpmekle ağız kararmaz demiş atalarımız bilmem anlatabildim mi ama yok benim kararır diyorsanız o da sizin bileceğiniz bişey..
Yardım etseler iyiliğe geçmez etmeseler zaten geçmez,ne yapsalar suç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…