• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynınıza maddi yardım yapar mısınız?

asalak denmesine alinanlar olmuş anlamı tdkda da baskasinin sirtindan geçinen kimsedir. Alınacak gocunacak durumunuz varsa tembelliği bırakıp kendi paranızı az ya da çok kazanacak başkasının parasina tenezzül etmeyeceksiniz. Konu sahibi siz. Yardimizini bunların kem gözlerinden korunmak için allah rızası için baskalarina yapın. Bunlara yardim da yapsaniz kolunuzu kurtaramazsiniz. Bir de kadın calismazmis onlarda utanmayacak mi bunlar baska bir kadinin emeğini yemege. Valla ona buna iyi olalım merhamet edelim kimsenin kul hakkina girmelim diye ugrasirken en çok kendi kul hakkimiza giriyoruz.

Ayni durum bizde de var kaynim hic bir iş begenmiyor.iki ay calisir sonra oturur.kaynanam dahi kimse ona yardim etmiyor artik.basta verdik ne borcu verdi nede bi tesekkur etti.karisi her yerde kimse bize yardim etmiyor diyor.o yuzden sakin vermeyin siz iyi maas aliyosunuz diye kimseye yardim etmek zorunda degilsiniz

asalak denmesine alinanlar olmuş anlamı tdkda da baskasinin sirtindan geçinen kimsedir. Alınacak gocunacak durumunuz varsa tembelliği bırakıp kendi paranızı az ya da çok kazanacak başkasının parasina tenezzül etmeyeceksiniz. Konu sahibi siz. Yardimizini bunların kem gözlerinden korunmak için allah rızası için baskalarina yapın. Bunlara yardim da yapsaniz kolunuzu kurtaramazsiniz. Bir de kadın calismazmis onlarda utanmayacak mi bunlar baska bir kadinin emeğini yemege. Valla ona buna iyi olalım merhamet edelim kimsenin kul hakkina girmelim diye ugrasirken en çok kendi kul hakkimiza giriyoruz.

:KK50:

Ayni durum bizde var. bizimkiler de kvaldenin evinde oturuyorlar. Kimse kira istemiyo. Ama bizim gelirimiz ve yasam standartlarimiz arasinda da ucurum var. ama ben calisiyorum, iki de cocugum var. kimse kusura bakmasin ben bebekken bu cocuklari birakip sabahin köründe yollara düsüyorsam bu cocuklarin rizkinin da bir kurusunu kimseye vermem. Hastalik sakatlik kaza vs durumlari disinda. Halinden memnun olmayan afedersin bir yerini kaldirip calissin. Eltim ilkokul mezunu rahat is bulamaz muhtemelen zor iste de calismak istemiyor. O zaman herkes kesesine gore yasayacak.

Asalak kelimesi fonetik olarak salağı çağrıştırdığı için ceza aldım sanırım ama anlamına baksalar hakaret içeren bir söz değil, mevcut durumun tam olarak karşılığıdır. (Bir canlının üzerinde ya da içinde sürekli ya da geçici olarak yaşayan, ondan beslenen başka canlı demektir. Mecaz anlamı da başkalarının sırtından geçinmeyi huy edinmiş kimse.) Benimle aynı tepkiyi veren, hatta daha ağır ithamlarda bulunan onlarca kişi var. Onlar da ceza aldı mı merak ediyorum.

Back
X