• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynınıza maddi yardım yapar mısınız?

ben çalışıyorsam kaynımın eşi çalışmıyorsa yardım etmezdim
söylerdim de yardıma ihtiyacı varsa ben çalışıyorum eşi de çalışabilirdi demek ki yardıma ihtiyacı yok derdim
not: çocuğu varsa ona yardımcı olmaya çalışırım

eşimin onlara yardım yapmasını kıskanıyormusum eşimde o yüzden yardım edemiyormuş kaynanam ve eltime göre. enayilikten iyidir bnde onların dilinden konusayım :)
agzın yokmu senin? ben calışıyorum sabahtan akşama kadar evde oturcagına gitsin calışsın diyemiyormusun?

çocuk ilkokula gidiyo istese çalışır aile yapıları böyleymş bayanın çalışması ayıp ve gurur kırıcı onlara göre
bir bayanın calışması ayıp ve gurur kırıcıysa bşr zahmet dilemci gibi para istemesin ozaman? asıl o gurur kırıcı:) sende iş yok konu sahıbı. Lafı öyle yapiştırırdım ki gıkı cıkmazdı birdaha

ev kredimiz var zaten dediğiniz gibi borçluyuz diyorum. Mirastan aldığımız parayıda ev kredisine yatrdık yeyip içip gezmedikde Hoppa

ovv böyle paranızın hesabı yapılıyorsa yapmazdım yardım
onlarda kasın çalışmaz ayıpsa kadın parası yemek mi normal sonuçta eşinz çalışsa sizde durumunuz iyi olmayacak
bizde de emeksiz yemek olmaz deyin
uzak durun biraz mesafeli olun

kızlar merhaba eşimle ben çalışıyoruz çok şükür maaş toplamımız 8 bin. kaynımın eşi çalışmıyor ve eve giren para 1500 , bazen kaynanam ,kanımıza yardım etmemizi ister gibi.Kaynanam kendide çalışıp zaten yardım ediyor kaynımgile. Onlarında evi var (eski yapı) bizimde var çok şükür bizimkini kendimiz sıfır aldık. Onlarınki miras düştü hatta onların evinde bizimde kendi payımız vardı durumları kötü olduğu için evden hak ettiğimiz payın yarısının ücretini aldık .Kaynanam arada bir tripli davranıo ,kaynım bizden para isteyip vermediğimizde. Ama normalde iyi biridir o yüzden merak edip yazdım siz yardım ettirr miydiniz diye.
evet yapardık zekat sakada verilecekse en yakınlardan başlanır.benim öyle bir abim var yardım ediyorum Allah rızası için inşaallah Onun rızasını kazanabilirim bu dunya para pul fani

bende her zmn laf arasında bunu diyorum. onlar eski evde oturuo daha az maas alıo diye vicdan azabı çekio . Bizim evimiz daha lüks ama buna bende katkı sağlıyorum ikimiz çalıştığımız için durumumuz iyi . evini yaptırmak istiosa ya senelerce birlicek yada kendide çalıssın hemn yaptrsın diyorum vicdan yapmasın diye
siz böyle diyince ne diyor
bu arada vermezdim

eltim çalışmıyorken eşim yol yaptı bir ara kaynım iş batırmıştı o zaman
borcumuz olmasa kardeşime 500 1000 tl verirdim diye
hiç kusura bakma onun hanımı öğlen 12 ye kadar yatıp günlere gidip yediği kısırı bilmemneyi bana anlatırken
ben sabah 6 da kalkıp işe gidip bide onları besleyemem bir zahmet hanımı yatacağına çalışsın demiştim.

bu arada vermezdim

hiç kusura bakma onun hanımı öğlen 12 ye kadar yatıp günlere gidip yediği kısırı bilmemneyi bana anlatırken
ben sabah 6 da kalkıp işe gidip bide onları besleyemem bir zahmet hanımı yatacağına çalışsın demiştim.
aile yapıları böyleymiş onlarda bayan çalışmazmış

kızlar merhaba eşimle ben çalışıyoruz çok şükür maaş toplamımız 8 bin. kaynımın eşi çalışmıyor ve eve giren para 1500 , bazen kaynanam ,kanımıza yardım etmemizi ister gibi.Kaynanam kendide çalışıp zaten yardım ediyor kaynımgile. Onlarında evi var (eski yapı) bizimde var çok şükür bizimkini kendimiz sıfır aldık. Onlarınki miras düştü hatta onların evinde bizimde kendi payımız vardı durumları kötü olduğu için evden hak ettiğimiz payın yarısının ücretini aldık .Kaynanam arada bir tripli davranıo ,kaynım bizden para isteyip vermediğimizde. Ama normalde iyi biridir o yüzden merak edip yazdım siz yardım ettirr miydiniz diye.

Yardım ederdim tabi.

Ama balık vererek değil, balık tutmayı öğreterek.

Sizin her ay onlara destek çıkacağınız üç beş kuruş onlara bi fayda sağlamayacağı gibi sizde de adaletsizlik duygusu yaratır.

Onlar hazıra alışır, iyilik bi yerden sonra zorunluluğa dönüşür, e siz de biz çalışıyoruz onlar yiyor gibi hissedersiniz bi süre sonra ister istemez.

Ki koca koca insanların kendilerine yetememesi, başkasından gelecek paraya bel bağlaması çok acı bi şey. Zorunlu haller dışında teşvik edilmemeli.

Sizin yerinizde olsam eltimi alır karşıma açık yüreklilikle konuşurdum, çalışmak konusunda yüreklendirirdim. İnsanlar bazen potansiyellerinin farkında olmayabilirler ya da ailelerinden gördükleri kadın çalışmaz yanlışını devam ettiriyo olabilirler. Bu yanlışı kırmak için samimi bi çaba gösterirdim.

Kaynınız için de aynı şekilde bi kulagımı acık tutar, işini daha iyi maaşla yapabilecegi bi fırsat var mı arastırırdım. İnsanlara el vermek çok hoş bi davranış.

Yardım dediginiz böyle olur, öbür türlüsü hazır yiyicilik. E siz de enayi değilsiniz ki etinizden sütünüzden faydalanmalarına izin veresiniz.

Son düzenleme:
bu arada vermezdim

Ay agzina saglik

Gercekten calismayanlarin calisanlara kene gibi yapismasina hastayim:) yahu tek yaptigin toto buyutmek.. sanki dunyayi kazaniyosun iki kisiyle yardim para hediye bekliyolar..

Gecen gorumce soruyo esime.. abi telefonundan memnunmusun bende alicamda.. kem kum...sanki ne niyetle sordugunu bilmiyorum ben. Kendisi tek cocuklu calismiyo ben 3 cocuklu calisiyorum..

Eğitim için olur yada sağlık için olur gözümü kırpmadan veririm.
ammmmaaaaaa bu ikisinin dışında kadın evde yan gelip yatacak ben sabahın köründe işe gidicem akşam gelicem bide ona para yollıcam başka ?????

Konuşun eşiyle iş istiyorsa ona uygun iş bulmaya çalışarak yardımcı olun, he yok işe girmem diyosa o zaman kv ne söylersin iş buldum girmedi diye. Sana yardım et diyecek yüzü bulmaz daha

1500 lira gelirle evlenip çocuk yapıp sonra da yardım bekliyorlar. Biz salaktık çünkü gerizekalıydık iki taraf da işe girip birikim yapana kadar evlenmiyoruz. Kadının çalışması gurur kırıcı ama çalışan baldızdan para almak değil öyle mi? 5 kuruş vermem, herkes daha iyi yaşamak için çalışıyor. Çok ihtiyacı varsa o da çalışacak.

Back
X