Kaynvalidem niye byle yapyor?

valla kızlar mesajları tek tek okudum hepinizinde haklı olduğu yerler var ama ben varken bide benim yanımda şunu yap bunu yap desin kızı yapsın bende öylece oturup izleyeyimmi tuhaf geliyo ya kallıp yardım etsem bi türlü etmesem bi türlü yardım etmesem şuna bak iş var kalkıp yardım etmiyo denir

Bırak kızını eşim varken bile kayınvaldemin evinde eğer içimden gelmedikçe kılımı kıpırdatmıyorum ben...Koltukta kurulup oturuyorum..ış yapmıyor diye düşünürlerse düşünsünler..Çok ta tın..Bana şunu temizle,bunu yap deseler aksine bozulurum,kızı varken bana mı düşer diye düşünürüm..Gerçi şu an kayınvaldem yok,vefat etti.Kayınpederim yanlız yaşıyor.Ayrı şehirlerde yaşıyoruz.Gittiğimizde eşim evi temizliyor ben de arada yemek yapıyorum.Eşimin aynı şehirde yaşayan erkek kardeşi var,o akşamları gelip evi temizliyor zaten..Sağlığında ne kayınvaldem ne de kayınpederim şunu şurdan şuraya koy dememiştir..Zaten kendi evim dışında hiç bir yerde temizlik yapmak içimden gelmez...
Bu arada görümcem de yok benim..
Kayınvalde yönünden çok şanslısın,kendine dert arama tatlım..opuyorumnanaktan

inan bana kafana takacak kadar büyük bir sorun değil bu.hatta senden önce kızını aradığı için sevinmelisin.ne gelinler bir an için işten kurtulmak için neleri vermez kaynanalarıına.sen bunu fırsat bileceğine kuruntu ediyorsun.şimdi olaya birde şöyle bakalım.diyelim senin bir kızın bir gelinin var.önce kızından mı? yardım istersin yoksa gelininden mi? insan önce kendi doğurduğundan yardım ister.mesela benim geçensene kaynanam iş yaparken düştü ve belinden rahatsızlandı.önce kızını çağırdı.tabi hepimiz biz kızı olsun biz olalım uzaktayız.kızıda oğlunu maddi durumunu bahane etti gitmedi.işten kaçtı.baktık giden yok ben gittim eşimle sonra eşim geldi ben biraz daha kaldım.ayaklanana kadar yanında kaldım geldim.sonuçta ne kadarda kızı gibi olmak istesekte o bizim annemiz değil bizi kaynanalarımız doğurmadı.onlar eşlerimizin annesi.kızını önce çağırması ondan yardım istemesi çok normal.kendi annem böyle yapıyor deseydin hee o zaman iş değişirdi.kaynananın burda sana karşı bir tavrı olduğunu sanmıyorum.bırak o eşinle her türlü bağını kursun.eminim senide seviyordur.sadece kızına bazı şeylerde daha rahat davranıyordur.mesela sana şurayıda sil diyemez belki ama kızına rahat rahat der...yadırgamamalısın...rahat ol.gözlemlersen herşeyi bir tavır olup olmadığını daha iyi anlarsın.kuruntulu olmamaya çalış canım...

canım abartıyorsun bence sonrdan kızı var her işini bana yaptırıyor deme diye yaptırmıyor art niyet yok ne güzel daha ne istiyorsun karışan yok iş buyuran yok

kaynanadır ne yapsa kotudur..
aceba bı on yargınız olabılırmı?..
yaptıg hersey goze batıyo olabılır..
az hoşgoru gırmelı bence devreye..emınım ozaman ılıskınız duzelcektır ..
az daha ılımlı yaklasabılırsınız kaynananıza..

sana rahat mı batıyor nedir anlamadım asıl kaynanam bana şunu yap bunu yap dese bozulurum..keyfini çıkar güzelim

Madem bu kadar takıyorsun kayınvalide ile konuşmayı denedin mi?
Otur güzellikle anlat. Bu durumdan rahatsız olduğunu belirt.
Şimdi kadın da iyilik yaptığını zannediyor ama olmuyor.
Ne yaparsa memnun olacağını uzun uzun anlat.:hulya:

Valla bazı kaynanaların işi zor.CADIARZU

sana inanamıyorum.bunların hiçbirinde kızılacak bişey göremiyorum canım.eğer denk geliyosa sen yap,değilse,kayınvaliden kime istiyosa ona yaptırsın.bunda senin bi suçun yok ki.istedi de sen mi yapmadın.ilerde derse gelin yapmadı diye,o da onun vicdanına kalmış.boşver.ama ortada bişey yokken ne kendini ne de onları germe lütfen.bence çok ince düşünüp,kafanda olmadık neden sonuç ilişkileri kurmalmaz:

sonuçta ben üstüme düşen görevi yapıyorum ve yapmayada devam etcem yarın bebeğim için alışverişe gitcez görümcem ben annem ve annem bakalım ordada benim için alıncak şeyleride kızınamı sorcak önce bu konudada ona danışırsa artıkben napayım yarın akşam gelişmeleri yazarım inşallah beni yanıltır

valla canım oturup bu konu hakkında konuşmadım hiç sonuçta ben söyledikte sonra yapmasınında bi anlamı kalmıyo önemli olan kendinin düşünmesi annemede hak veriyorum belki benim yorulmamam için bana söylemiyo ama sonuçta bende onun kızı sayılırım herşeylerini yaşadıkları olayları sıkıntılarını sevinçlerini paylaşıyosa bu konudada benden çekinmemesi gerekir

aa canim burda sorun ne?
Sevinsene isler icin seni cagirmiyor diye :))
Gercektende bazen gelinlerdede var, bi türlü yaranilmiyo

Hani kayınvalidelerimiz için deriz ya "o melake , ben melake olsam gene de olmaz" diye. Bu iş aynen öyle yerimseniben.

bende olayı tersine çevirdim okurken
sandım ki kızı varken habire iş yapmaya seni çağırıyor
meğersem önce niye seni çağırmıyor diye dert aramışsın kaydirigubbakcemile2

Biraz rahat batıyor mu ne :)
Canım ne kadar sana kızı gibi davransa da insan önce kendi kızına söyler tabi ki.
Bizim içinde geçerli değil mi? Hastalıkta mesela önce annemiz gelsin istemezmiyiz.
Ben şahsen bi ihtiyacım olsa önce anneme sölerim. Hasta olsam mesela kayınvalidemden hayatta bi su istemem ama anneme rahatımdır.
Sende böyle düşün dert etmeyi bırak. Eşine de gereksiz yere stres yaptırma.

daha ne isitiyorsun ya yapma işte..ayrıca düşünüyorum da kızım ve gelinim olsa öncelikle kızımı cağırırdım yardıma ..

aaaa ayol baskasinin isini yapmak icinmi aliniyosun salla gitsin bide hamileyim diyosun

anaaaa...kayınvalideyi kızından kıskanan gelin de kk'da bir ilk sanırım...
niye bana iş buyurmuyor da kızından istiyor, ben onun kızı değil miyim...
cevap vereyim...hayır değilsin...O'nun bir kızı var...nazını çekecek, yardım edecek, koşacak...sen gelinisin...ve hep öyle kalacaksın...kızına davrandığı gibi sana davrenmek zorunda değil...
hem bence sen kayınvalidenin kıymetin bil, çünkü seni düşünüyor kadıncağız...

canım ne güzel işte boşver takma bunu demezse sende demedin haberim yoktu dersin bişey derse ne güzel işte ya yerinde olmak isterdimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…