Aslinda bir bakima dogru düsünüyorsun arkadasim...CADIARZU
Sen varken yapilacak isler icin kizini cagirmasina kafani takman bana göre gayet normal......bende olsam kafamda soru isaretleri olur...CADIARZU
- Acaba benim isimimi begenmiyor?
- Beni kendine öyle yakinmi göremiyor? diye düsünürdüm acikcasi....
Birsey sorucam...görümcen ne diyor bu duruma.? Onunla aran nasil? Annesinin sürekli onu cagirmasindan memnumu yoksa rahatsizmi?
gülsüm arkadaşın sıkıntısını çok iyi yakalamışsınnn öncelikle alkisalkisalkisbunu hakettin
evet bencede sorun vargibi duruyor
kızım sana diyorum gelinim sen anla kinayesi var gibi bu durum da CADIARZU
yani gelin yanındayken kızım gel işimi yap demesi hafiften bir geline gönderme kokusu CADIARZU
konuş diyeceğim kayınvalidenle ama ilerde her istediğinde çağırma hakkını verirsen de sıkıntı yaşarsın
işin olur gelder gidemezsin huylanır aranızda problem çıkar oysa kızına geldediğinde ve kızı işi dolayısıyla gitmediğinde onu hoş görür
karışık işler -tatlicadiarzu-
ama canim benim yanlis mi söylemis sence ?Simdi söyle birsey var canim....
Görümcesi ile arasi nasil buda cok önemli....Görümce bu konudan memnunmu? Yada yahu gelinin var beni niye cagiriyorsun diyormu? Neden diye sorarsan...
Aynisini benim bir arkadasin kayinvalidesi yapiyordu....en ufacik bir is bile olsa direkt telefona sarilir kizini cagirir...gelini cok daha yakin oldugu halde ona demez.....baslarda arkadasim bu durumdan memnundu tabi neticede kafasi rahatti bu konularda...ama gel zaman git zaman niye acaba diye düsünmeden edemedi....:hulya:
Sonra sonra ögrendiki bu durum kaynanadan degil görümceden kaynaklaniyor.....yani kaynanasi aslinda ona söylemek onunla beraber is güc yapmak istiyormus lakin görümce annesini bu konuda tebihliyormus....yani o el kizi is yapsa bile yarin öbür gün arkandan konusur, ne isin varsa bana söyle ona söyleme....ne olsa el yapar sonra yüzüne vurur diye Annesini dolduruyormus....
O yüzden görümcenin rölüde daha dogrusu niyetide cok önemli.....
ama canim benim yanlis mi söylemis sence ?
bu doldurmakmidir sence valla bana göre doldurmak degil
neden diye sorarsan bu konu sahibi arkadasta, farkindaysan ileride bisey olursa elinde koz olarak tutucakmis ,okumadin mi ?
bayram gunu kaynanasinda is yaptim diye ahlanan gelini unuttunuz mu? arkasindan neler ettigini ve bunun gibi bir sürü örnek
arkadasinin görümcesi en iyisini yapmis ,ne güzel annesinin arkasindan kötü konusulmasina,yüzüne birseyler vurulmasina izin vermemis
helal tebrik ettim valla
kestane simdi okudum hamile oldugunu
yerinde olsam böylesine kafama takmazdim,senin onlarin isini yapmaktan ziyade bebegine dikkat etmen gerekir
birak yapsin görümcen,kendinide kötü hissetme
benim kaynanam kizi yanina gelir üc cocuguyla ve hamile hamile beni cagirir daha isini bana yaptirmaya bakar
kizina kiyamaz ,bak seiki ne kadar ince birisi ve seni cagirmiyor
Vallaha tatlim bana göre doldurmaktir....ne olursa olsun gelinde artik ailenin bir parcasi onuda dahil edebilirler bu islere...hep beraber yapabilirler....dislamaktir bu bana göre
Bunu koz olarak kullanirim manasindada yarin öbür gün gelinimiz is yapmiyor diye yakinirlarsa demek istedi konu sahibi galiba.....:hulya:
Hamilelikten dolayida böyle davranabilir kayinvalide tabi...bunu bende okumamistim...
Vallaha tatlim bana göre doldurmaktir....ne olursa olsun gelinde artik ailenin bir parcasi onuda dahil edebilirler bu islere...hep beraber yapabilirler....dislamaktir bu bana göre
Bunu koz olarak kullanirim manasindada yarin öbür gün gelinimiz is yapmiyor diye yakinirlarsa demek istedi konu sahibi galiba.....:hulya:
Hamilelikten dolayida böyle davranabilir kayinvalide tabi...bunu bende okumamistim...
ama canim benim yanlis mi söylemis sence ?
bu doldurmakmidir sence valla bana göre doldurmak degil
neden diye sorarsan bu konu sahibi arkadasta, farkindaysan ileride bisey olursa elinde koz olarak tutucakmis ,okumadin mi ?
bayram gunu kaynanasinda is yaptim diye ahlanan gelini unuttunuz mu? arkasindan neler ettigini ve bunun gibi bir sürü örnek
arkadasinin görümcesi en iyisini yapmis ,ne güzel annesinin arkasindan kötü konusulmasina,yüzüne birseyler vurulmasina izin vermemis
helal tebrik ettim valla
evet kızlar koz olarak kullanmaktan kastım tabikide yarın öbürsü gün işte senin karın hiç bi iş yapmıyo bize yardım etmiyo derlerse ozaman eşimin beni savuncak bişeyleri olsun diye söylüyorum :CüvCüv:
Simdi söyle birsey var canim....
Görümcesi ile arasi nasil buda cok önemli....Görümce bu konudan memnunmu? Yada yahu gelinin var beni niye cagiriyorsun diyormu? Neden diye sorarsan...
Aynisini benim bir arkadasin kayinvalidesi yapiyordu....en ufacik bir is bile olsa direkt telefona sarilir kizini cagirir...gelini cok daha yakin oldugu halde ona demez.....baslarda arkadasim bu durumdan memnundu tabi neticede kafasi rahatti bu konularda...ama gel zaman git zaman niye acaba diye düsünmeden edemedi....:hulya:
Sonra sonra ögrendiki bu durum kaynanadan degil görümceden kaynaklaniyor.....yani kaynanasi aslinda ona söylemek onunla beraber is güc yapmak istiyormus lakin görümce annesini bu konuda tebihliyormus....yani o el kizi is yapsa bile yarin öbür gün arkandan konusur, ne isin varsa bana söyle ona söyleme....ne olsa el yapar sonra yüzüne vurur diye Annesini dolduruyormus....
O yüzden görümcenin rölüde daha dogrusu niyetide cok önemli.....
valla bende kaydirigubbakcemile5
iş yaptırırlar kaynanam bana kötü davranıyo beni hizmetçi gibi kullanıyo derler
iş yaptırmaz kaynanam bana neden böyle davranıyor
amaaaan yaptırmazsa yaptırmasın kızı varmış işte bırak o yapsın şakkıdı
kızı yerine sizi çağırsaydı eminim ozamanda şöyle konu açardınız
kızı varken sürekli işlerini yaptırmak için beni çağırıyo
hamileyim hiçmi beni düşünmüyo vs...
negüzel işte kadın düşünceli sizi yormak istemiyo
hem kızına nazı daha çok geçtiği içindir belkide...
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisaynen katılıyoruma.s.yaa sanırım arkadaşımızın sorunu iş yapmak deill benimsenmediğini hissetmek yoksa kimse ölmezz başkalarının pisliğini temizlemek için yoksa banane kayınvalidemin işinden gücünden
Arkadaşın görümcesi ne kadar da güzel söylemiş. Burada okuduklarımızı görünce bende erkek kardeşim evlenirse aynısını yapmaya karar verdim.
Bayramda hizmet etti diye ortalığı ayağa kaldıran ve ona hizmet etmek zorunda değilsin diye onaylayan arkadaşları hatırladıkça arkadaşının görümcesine yerden göğe kadar hak verdim.
Unutma ki burada, kaynanaya kızı bakmalı diye söyleyenlerin sayısı çok fazla.
Eee şimdi konumuza gelirsek, kayınvalide de görümce de bu olayda en iyisini yapmışlar.
Belki arkadaşın yaptığı işi beğenmiyorlar (ki olabilir, oldukçada normaldir) belki çocuğu var diye yormak istemiyorlar belki de arkamızdan laf etmesin diye böyle bir yolu seçmişler.
Açıkcası her ne nedenle olursa olsun en doğrusunu yapmışlar.
yaa sanırım arkadaşımızın sorunu iş yapmak deill benimsenmediğini hissetmek yoksa kimse ölmezz başkalarının pisliğini temizlemek için yoksa banane kayınvalidemin işinden gücünden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?