Tüp Bebek Merkezleri Kayseri Tüp Bebek Merkezinde Tedavi Olanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi kys
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

arkadasım bu topikte bir tek sen yazmıyorsun, geri dönüp bakarsan bu topiğin bir gecmişi var benm sana anlatmak istediğim bu ve bizler burda bi aile gibiyiz tabiki birbirimiz hal ve hatırını soracagız bundan dogal olan ne yada bunun özelden yazılmasını gerektiren durum ne.
ha sen suan tedavi asamasında olsan ben sana desem arkadsım nasılsın tadavin nasıl gidiyor suc mu olacak yada anne olan arkadslarıma bebişler nasıl desem kabahatmı sormayalım mı birimimize bu tür seyler.
geçmişe dönük bi okursan sayfaları bu tür yazılara sıkca rastlasın zaten. bazen sırf topiğin ilermesi adına bile yazıyoruz bişeyler. bizlerde varız kendinizi bu yolda yanlız hissetmeyin demek için. bi arkadssımız bi soru sordugunda bütün tecrubelerimizi paylasmaya calışıyoruz. bizi bizden baskası anlayamaz bunun farkındayız çünkü.
ben yaklasık iki yıldır bu topiktegim 3 defa tüp bebek denemiş biri olarak ve her ne durumda olursam olayım hiç bi arkadsımı incetecek bi tek kelime bi tek söz etmedim etmemde. zaten böle durumları gerektirecektirecek bi durumda gecmedi cok şükür şimdiye kadar. o yüzden daha fazla uzatmak istemiyorum bu konuyu. dilerim en kısa zamanda sizde kavusursunuz yavrunuza...

tamam arkadaşım sen haklısın. Siz geçmişten gelen arkadaşlığınızı aile ortamınızı devam ettirin. burada herkes sanal olduğu için bende dahil olmak üzere kimin ne niyetle yazdığını bilemeyiz. bu forum kimseye tahsis edilmiş kimsenin özel yazışma yeri değil. madem bir ailesiniz o zaman benim sıkıntılarımı ve üzüntülerimi paylaşmalısınız ve benin gibi kişilere yol göstermelisiniz. Kimse parayı yoldan bulmuyor. ben tüp bebek tedavisi olan arkadaşların bilgi sahibi olmaları için bunları paylaşıyorum paylaşmaya da devam edeceğim.

arkadasım sanırım sürekli sen beni ters anlıyorsun benm senin suan yasadıklarını anlamadıgımı düşünüyorsun (o yüzden yazdım 3 kere tüp bebek denedim die )aksine seni cok ii anlıyor ve manen yanında olabilecegimizi hepimiz burda bi aile gibi oldugunu hal hatır soormanın yanı sıra üzüntülerin sıkıntılarında paylaşabilecegini anlatmaya calıştıkca sürekli anlamak istediğin seyi anlıyorsun. sanki ben sana onu yazamazsın bu paylaşamazsın diorum, ne haddime. tabiki yaz tabiki paylaş bizde elimizden geleni yapalım. hepimiz bunun için burda deilmiyiz birbirimize yardımcı olmak adına.
neyse arkadsım bizler elimizden geldiğince burdayız ve bütün deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız sadece bunu bil...

medine38 belki yaşadıklarından kaynaklı ama çok negatif yüklüsün inan yaşadıklarımız aynı ama burdaki arkadaşlar tırnağımız acısa cevap veriyor bilgilendiriyor eğer burda sadece tedavi olanlar olsaydı kimse kimseye yardımcı olamazdı ne mutlu ki takip edip bizleri aydınlatıyorlar. sende geldin hoş geldin kandırsalar kalitesiz embriyo trasnfer etselerdi bizde hamileyiz diye daha çok yıkılmazmıydık en azından dürüst davrandılar... uyguladıkları protokolda sorun var tek hatalrı bence bu

slm kızlar yazılanları okuyunca çok üzüldüm biz burada yıllardır derdimizi sevincimizi paylaştık her zaman birbirimizin hatırını sorarız buradada soramazsın diye bir kural yok açıklama getireyim arkadaşların bebeğinin durumlarını sordum hamile olan dert ortağı arkadaşlarımın bebklerini sordum tedavide olanlar var onları sordum burada bir kötü niyet arıyorsan san diyeceğim tek bir kelime yok başına gelenler üzücü bizde yaşadık o günleri ama senin gibi kırıcı ve sert olmadık sana vereceğim tek cevap bu

ben sizin görüşlerinize saygılıyım. size göre doğru olan bana göre yanlış olabilir. Bu süreci ben eşimle birlikte yaşadım ve yaşadıklarımı burada paylaşmaya çalıştım.bu sefer isim vererek paylaşıyorum.

-biz tedavi öncesi sadece zeynep hanımla görüştük.
-Zeynep hanım eşimi sperm tahlili vermesi için ilgili bölüme götürdü ve tahlil verildikten sonra biz hastaneden ayrıldık.
-bir gün sonra oğuz hocayla telefonla görüştük ve bize doğal yollardan çocuk olması uzun bir tedavi süreci gerektirebilir bunun için tüp bebek sizin için uygun olur dedi.
-tüp bebek için kayseri memorial hastanesine gittiğimiz gün bizi hiç bir konuda aydınlatmadılar. Sadece arzu hanım eşimi eczaneye gönderdi ilaçları alması için ve ilk iğne o gün vuruldu.
-daha sonra ki iğneleri biz kendimiz vurduk. Yanılmıyorsam 3 defa kontrole gittik
-son gittiğimiz gün arzu hanım bize yumurta toplanması için gün verdi. bize aç gelmemiz konusunda hiç bir bilgi vermedi. biz bu bilgiyi yumurta toplamaya geleceğimiz gün akşamı internette gezinirken öğrendik
-sonuçta yumurta toplandı ve embriyo oluşmadı dediler bize ama biz embriyo oluşmaması nedir onu bile bilmiyorduk
-bir gün sonra Zeynep hanım eşim için üroloji doktoruna kontrol ettirdikten sonra tüp bebek tekrar yapalım dedi
-daha sonra Zeynep hanımla görüştük üroloji tedavisinden sonra bize (2000) tl karşılığı tekrar tüp bebek önerdi
-Zeynep hanım bir gün sonra 2000 tl yi yukarı kabul etmedi dedi
-Zeynep hanım sonra bize sizi tüp bebek tedavisi yapsakta çocuğunuz olmaz dedi.
-arzu hocamla da görüştüğümüzde aynı sizin dediğiniz gibi gerçekten dürüst davrandı ve "bize embriyo oluştu deyip transfer yapsaydık ve sizi boş yere umutlandırsaydık daha mı iyi olurdu biz size dürüst olduk suçmu işledik ama başka hastaneler bunu yapıyor" dedi
-bu aşamalar esnasında hastane bizi bir defa aradı oda paramızı getirmemiz için.

şimdi Allah aşkına bana söylermisin burada doğru olan nedir

be

ben sizin görüşlerinize saygılıyım. size göre doğru olan bana göre yanlış olabilir. Bu süreci ben eşimle birlikte yaşadım ve yaşadıklarımı burada paylaşmaya çalıştım.bu sefer isim vererek paylaşıyorum.

-biz tedavi öncesi sadece zeynep hanımla görüştük.
-Zeynep hanım eşimi sperm tahlili vermesi için ilgili bölüme götürdü ve tahlil verildikten sonra biz hastaneden ayrıldık.
-bir gün sonra oğuz hocayla telefonla görüştük ve bize doğal yollardan çocuk olması uzun bir tedavi süreci gerektirebilir bunun için tüp bebek sizin için uygun olur dedi.
-tüp bebek için kayseri memorial hastanesine gittiğimiz gün bizi hiç bir konuda aydınlatmadılar. Sadece arzu hanım eşimi eczaneye gönderdi ilaçları alması için ve ilk iğne o gün vuruldu.
-daha sonra ki iğneleri biz kendimiz vurduk. Yanılmıyorsam 3 defa kontrole gittik
-son gittiğimiz gün arzu hanım bize yumurta toplanması için gün verdi. bize aç gelmemiz konusunda hiç bir bilgi vermedi. biz bu bilgiyi yumurta toplamaya geleceğimiz gün akşamı internette gezinirken öğrendik
-sonuçta yumurta toplandı ve embriyo oluşmadı dediler bize ama biz embriyo oluşmaması nedir onu bile bilmiyorduk
-bir gün sonra Zeynep hanım eşim için üroloji doktoruna kontrol ettirdikten sonra tüp bebek tekrar yapalım dedi
-daha sonra Zeynep hanımla görüştük üroloji tedavisinden sonra bize (2000) tl karşılığı tekrar tüp bebek önerdi
-Zeynep hanım bir gün sonra 2000 tl yi yukarı kabul etmedi dedi
-Zeynep hanım sonra bize sizi tüp bebek tedavisi yapsakta çocuğunuz olmaz dedi.
-arzu hocamla da görüştüğümüzde aynı sizin dediğiniz gibi gerçekten dürüst davrandı ve "bize embriyo oluştu deyip transfer yapsaydık ve sizi boş yere umutlandırsaydık daha mı iyi olurdu biz size dürüst olduk suç mu işledik ama başka hastaneler bunu yapıyor" dedi
-bu aşamalar esnasında hastane bizi bir defa aradı oda paramızı getirmemiz için.

şimdi Allah aşkına bana söylermisin burada doğru olan nedir.

ben kırıcı olmadım sadece "hangi bebişleri soruyorsun" dedim.bunu demek size niye bu kadar dokundu anlamadım.bizde gittik hastaneye bizde tedavi gördük ama orada hiç kimse kimseyle konuşmuyor. Sadece bakışıyor. birileri negatif yorum yapınca bakıyorum arkadaşların bebişleri, hamile olan dert ortakları olmaya başladı. ama hiç kimseden cevap yok nasıl dert ortağıymış bu anlamadım. o zaman bizde tedavi gördük, madem burası bir aile ortamı neden biz dert ortağı olmuyoruz da arkadaşların bebişleri hamile olan arkadaşların dert ortağı oluyor

slm arkadaşlar ben geldimmm...nasılsınız? 24. haftama girdim.2. aşımı yaptırdım.bana göre herşey yolunda ilerliyordu ama çarşamba günü aile hekimimin hemşiresi korkuttu beni.oğluşum bazen çok geriliyor göbek etrafıma ben normal zannediyordum ama hemşire karnın çok gergin erken dogum riski olabilir dedi.çok korktum erşat beye gittim nst ye bagladılar sancıya baktılar ama sancı yoktu benim karnım 2 aya yakındır çok gergin.bazen çok az hareket ediyor bir iki tekme sonra arası baya gidiyor ama çok toplanıyor.5 gündür filanda sol çatı kemiğimde agrı oluyor yürürken otururken bunlar normaldemi.bebeğim büyüdüğü içindir heralde. başına böyle bişey gelen varmı.bana bilgi verrmisinizzzz tecrübeli annişler gülommm şifaaaaa veeee diğer annişlerrrr:))))

medine hanım geçmiş olsun başınıza gelenler için çok üzldüm.stresten uzak kalmalısınız inanın ki tek bu sorunları yaşayan siz degilsiniz.bende 2 defa tedavi gördüm aynı merkezde. ve 3. tedavim için acıbademe geçtim.inanın çok şey yaşadık.bende ordan memnun ayrılmadım yada olmadıgı için orasını suçladım bimiyorum.ama tek merkez orası degil memnun kalmadınsa arkada bile bakma başka merkeze geç.hem maddi hem manevi yıpratmayın kendinizi.allah yardımcınız olsun ve en kısa zamanda rabbim sizinde yüzünüzü güldürsün inşallah.

slm canm iiyiz cok sükür sen nasılsın diecem ama sanırım biraz endişelisin :) canm o gerginlikler cok sıklıkla olmadıgı sürece normal die biliyorum. sendeki cok sık aralıklamı oluyor. dr ne dedi bu topaklanmalara. hareket konusunda gelince benm oglanda cok hareketli bebek deildi bazen bende korkardım senin gibi ama her bebek bir olmuyor korkma. kimi anneyi uyutmayacak derecede hareketli kimi ise sakin.
canm catı kemiği konusuna gelincede artık vucud kendini doguma hazırlıyor ya olur o agrılar. benm o dönemlerde sag kalca üstü kemiğim cok agrırdı bilmiyorum catı kemiği denilen o kemikmi dediğin gibi bazen yürüyemez hale getirirdi beni uzanamazdım bile doktora sormustum o dönem oda hamilelerde yaslılarda oldugu gibi kemik erimesi olur o yüzden olur demişti. cok öpüyoruz seni aeo

Allah herkesin gönlüne göre versin. ben yeni tüp bebek yaptırmayı düşünen arkadaşlara bir tavsiyem var. sakın burada yazılanlara inanmayın. Bana öyle geliyor ki burada üye olan veya yıllardır buralardayız diyen insanların bazıları hayali şeyler paylaşıyor. Bunları okuyan kişiler; sadece niyeti bir çocuk sahibi olmak isteyen insanlar bu yazılanlara inanıp sonra hüsrana uğrayabiliyor. Ben burada yazmaya bilgi soran kardeşlerime yaşadıklarımı yalansız riyasız anlatmaya devam edeceğim. Çocuk olur veya olmaz o Allah'ın takdiri. ama burada yok bebişler ne yapıyor yok efendim arkadaşların çocukları nasıl yok efendim hamile kalan dert ortağı arkadaşlarım nasıl felan felan.... bizde o hastanede tedavi gördük. Bir tane bile oradan tanıdığımız kimse yok. birilerine bakıyorsun neredeyse hastaneye her gelen kişiler yıllardır arkadaşı .o zaman bizimle de dert ortağı olsunlar bizde bu forumda bir sürü şey paylaştık ama kimseden tık yok. bir tedavi yaklaşık ilaçlarıyla birlikte 5 bin 6 bin tl yi buluyor. millet parayı yolda bulmuyor. Aldığın parayı helal ettireceksin. Hastaneden bana tıbbi anlamda şundan olmadı diye bir tahlil sonucu bile vermediler. Öyle hastanemi olur. zaten hasta gözüyle bakmıyorlar ki hasta geldi mi tamam ister çocuk olsun ister olmasın bana göre onlar için çokta önemli değil. Onlar için önemli olan tedavi ücretini almak. Daha önce dediğim gibi bizi bir defa aradılar oda parayı getir diye. gerçekten samimi olsalar hastaneden bizi tedavi sürecinde olsun veya tedavi sonrası olsun arayıp hem üzüntümüzü paylaşması gerek hem de ilerisi için bizi yönlendirmesi gerek. mmelis kardeş sana da bizim üzüntümüzü paylaştığın için tşk ediyorum.

bazen çok uzun aralıklarla oluyor bazende 5-10 dakikada bi oluyor çok uzun sürmüyor 1dak kadar anca sonra kayboluyor sonra tekrar aynı yerden bazende başka yerden toplanıyor.çatı kemiğine geince benimde sağ kalcamın üstü çok agrıyor bende yatarken kalkarken zorlanıyorum ama çatı kemiği vajinadaki diye bildiğimden yazdım ne kadar doğru bilmem:) benim birde sol bacak aramda var ağrı :) haliyle büyüyor dur ondandır heralde diyorum bende.ama karnım çok gergin sert oluyor hep böyleydi büyümeye başladından beri.takıntım yoktu ama hemşire korkuttu beni.sancı çıkmayıncada erşat bey korkulacak bişey yok sıkıntı yok dedi.ama endişeliyim işte:18::18::18:

maşallah canım Allah hayırlısı ile tamamına erdirsin. bu gibi durumlar korkutmasın seni her hamilede oluyor benimde son zamanlarda aynı ağrılarım başlamıştı dedğin gibi yataktan kalkmakta zorlanıyordum o kadar sancım oluyodiki ağlıyordum çoğu zaman dinlenince yatınca biraz sakinleşiyodu ama kalkmak çok zor oluyordu karnım çok gergindi özellikle benim oğlan sağda yattığı için sağ tarafımda yırtılmalar oluştu dikkat et kendine dinlen bol bol yukarı doğru uzanma gerekn yerlere uzanma benim oğlan 21 gün önce doğdu planlanandan dikkatli olmak lazım kendine çok dikkat et

canım haklısın hiç kimse parasını yolda bulmuyor ama elimizdende bişi gelmiyor hiç bişey bilmeden normal kadın doğum uzmanları çocunuz ancak tedaviyle olur deyip bizleri tüp bebek tedavisine yönlendiriyor.ve bizler tedavi hakkında kulaktan duyma şeylerle başlıyoruz başımıza ne gelecek neyle karşılaşacaz bilmeden.ne kadar bilgi alsakta hiç bi şeyi başımıza gelmeden ögrenemiyoruz.zorluklarla bi yerlere geliyoruz ama olumsuz oldumu sonuçlar yıkılıyoruz çünkü ister istemez umutlanıyoruz.ama doktora göre bişi yok o alışmış bu durumlara teselli etmek için ikna etmek için çaba sarfetmiyor.ilk şans meselesi olursa olur olmazsa olmaz biz sizin bünyenizi tanımış oluyoruz diyolar.ama bizim umutlarımız hayallerimiz bi kez yıkılıyor.ikinciye başlıyorsun kendini topluyosun ne kadar birinci tedaviyi unutaazsanda ikinciye başlıyorsun dişinle tırnagınla evladına kavuşmak için paranı biriktiriyosun. ya tutuyor ikincide yarım kalıyor ya tutmuyor yada tutuyor sonuna kadar ilerliyor.rabbim hakkımızda neyi hayırlı görüyorsa o oluyor her zaman boynumuz kıldan ince oluyor.ama inan doktorlar seni gene anlamıyor bir iki yüzden teselli veriyolar o kadar.çoooookkkkk zorlu süreçler ve sen ikinciye birazda olsun bilgi sahibi oluyorsun.ve sana son olarak şunu deyim canım benim doktor hatasını kabul etti iki tedavimdede benim hatam dedi.ben iki tedavi gördüm ikincide tuttu ve 8 haftalık kalp atışı durdu ve bu arada iki defa kontrole gittim halde bebeklerimin ikiz oldugunu bilemedi yada önemseyip bakmadı kalp atışı durdugunu ögrendim gün ikiz olduklarını ve yaşamadıklarını öğrendim.çok yıkıldık ben aldıramadım 2 hafta öyle durdum tekrardan kalpleri atar diye çok zor günler geçirdik.kürtajdan ik uyandıgımda onları görmek istedim.ilk söyledim şey bebeklerim oldu.ama doktorum sag olsun ne aradı ne sordu 10 ay oldu hala aramadı.ve sor bana sana hiç tahlil yaptımı diye yapmadı hiç bi tahllim yoktu pıhtılaşmaya bile bakmadan bana iğne verdi kullandım 2 ay kullandım kalp atışını duyunca bırak dedi denemk için verdim dedi ve ben o iğneyi bıraktım 3 gün sonra bebeklerimin kalp atışı durdu.rabbim den sabır istedik beklemeye karar verdik aklımız başımıza geldi araştırılsın istedik acıbademe gittim turgut beye ve gereken tahlillerim yapıldı histeroskopi için gün verdi ve onu beklerken yüce rabbim mucizesini verdi ve hamile oldugumu ögrendim.rabbim herkeze mucizeler versin sıkıntılara girmeden versin haznesinde çok rabbimin yeterki sabret arkadaşım bol dua et.

merhaba nmelis
anlattığın sıkıntılar bendede başlamıştı 24. haftamda dr.bana nidilat vermişti kasılmalarımı rahatlatmsı için dr.söyle bence ihmal etme bu haftalar riskli haftalar
rabbim korusun gözetsin vakti saatinde sağlıkla kucağına almak nasip olsun oğlunu inş.

arkadaşım ben mi yannış gördüm sen mi yannış görüyorsun sana merkezi savunan kim
bizler bir birimizin tedavi sürelerini sonrasını olumlu yada olumsuz paylaştık hamilelerimizin hamilelik sürelerini doğum heyecanlarını mümkün oldukça yazışıp paylaştık tabiki hal hatır soracağız
bende kayseri memoryal keyseri tüp bebek merkezinde (eski adıyla )3 tedavi geçirdim yani merkezide doktorlarınıda çalışanlarınıda çok iyi biliyorum senin kine benzer ve farklı bir çok sorunlar yaşadık ne paralar döktük hepsi bahane mevlam dileyecek onlarda vesile olacak ben 4.tedavimde acıbadem h.turgut beyle tedavi görüp yavrulrıma kavuştum diğer tedavilerimde hep turgut beyle oldu.bizde paramızı yoldan toplamadık yemedik içmedik sosyal aktivitelere katılmadık para biriktirmek için
mevlam sanada katından hayırı bir evlat nasip etsin inşallah sana merkez sovunan yok ayrıca biz merkezda arkadaş olduk demedik bu topikten tanışıyoruz

Son düzenleme:

arkadaşım söylediklerine katılıyorum. sonuçta biz inançlı insanlarız. yaşadıklarımızı burada paylaşacağız ki tedavi olacak kardeşlerimiz yanlışa düşmesin. bu forumda birileri hayal ürünü mesajlar yazıyor. kayseri memorial hastanesinin tüp bebek merkezinde sanki her tedavi gören hamile kalıyor veya hastane personeli ve hastalar bir aile gibi görüntüsünü vermeye çalışıyorlar. tekrar tekrar söylüyorum. sakın bu gibi kişilere inanmayın. bunlar sadece sizi burada tedavi olmanız için yalan yanlış bir şeyler yazıyorlar. Bizde tedavi gördük. Bizde bu süreçten geçtik. en fazla gitsen 4 defa gidiyorsun hastaneye. orada kimse kimseyle konuşmuyor. toplumumuzda tüp bebek yaptırıyorum demek bile insanların size bakışlarını değiştiriyor. İnsanlar zaten bu tedavi için zor karar veriyor. utana sıkıla gidiyor. ben o hastanede bir hemşire tanıdım oda bizleri az buçuk tanıyordu ona bile tembih ettik sakın kimseye söyleme diye. o kadar para veriyorsun hiç bir tahlil yapmadan hiç bir tıbbı destek görmeden hiç bir bu alanda uzman bir doktorla görüşmeden ilk iğneyi vuruyorlar. Böyle bir tedavi başlangıcı olabilir mi ? Zeynep hanım bizi nurettin beyle görüştürdüğünü iddaa etmiş. bizde konuyu ilgili yerle paylaştık ve konuyu inceleyen yasemin hanım kaç hafta oldu daha kamera görüntülerini inceleyip bize bilgi verecek. Bu kadar vurdumduymaz bir hastane ben görmedim. ben ve eşim nurettin beyi görsek tanımayız oda bizi tanımaz. Bakın bütün samimiyetimle söylüyorum sağlık ocaklarında ki aile hekimleri bunlardan çok çok iyi.

ben şunu söylemek istiyorum veya kendi açımdan açıklama gereği duyuyorum burdaki herkesin yazdıkları doğrudur sen bize yazdıklarımızın yalan olduğunu söylüyorsan eğer geçmiş yazılarıma bak benim yaşadıklarımda her şeyimde gerçek biz çocuk sahibi olmadan mı burada çocuğumuz var gibi yapıyoruz saçmalıkdan öte bir şey değil. ben çocuk sahibi olmak için 6 sene harcadım o 6senede tek birgün bile isyan etmeddim Rabbimin zoruna giderde bana evlat yüzü göstermez diye önceki tedavimde beni hiç aramadan iğne vurulacağım gün şu gün şu saatte gelin dediler ve işlem öncesi %100 bebeklerimin tutacağını söyledi 3 tane embriyoyu yerleştirdi ve ben gidip sevincimden onlar için alışveriş yaptım sonucu eline aldığında sonucunuz negatif isterseniz 2ay sonra görüşelim dediler ve gittiler ozaman bile isyan etmedim boşu boşuna ameliyat edildiğimdede kimseyi suçlamadım kimseye sataşmadım Rabbim çok şükür evladımı verdi dilerim Allah'tan sana tedavine gerek kalmadan verir bu aradaq biz burda arkadaş olduk merkezde felan tanışmış değiliz ha şunuda söyleyim merkezdede sıramı beklerken konuşup birşeyler paylaştığım kişilerde oldu ben 6 ay boyunca gidip geldim ve birçok tedavi olan kişilerle deneyimlerimizi paylaştık

bende kendi fikirlerimi paylaştım üzerine alınan alınır alınmayana da bir sözüm yok. Ayrıca isyan etmiyorum.memorial tüp bebek merkezinde yaşadıklarımı paylaşıyorum.ben tüp bebek tedavisine başlamadan önce bu topiği çok okudum inandım ve tedavi olmak için bu merkezi seçtim. şimdide mutlaka buraları okuyup karar verenler olacaktır. ben yaşadıklarımı paylaşayıroum okuyanlar yorumlar. gitmek isteyen gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…