Kazayla 22 yaşında 3.çocuğuma hamileyim?

Erkekler için kondomdan başka yöntem mi var

İnanmıyorum yaa aile planlaması diye geri çekilmeyi mi diyodun, bende eşi nasıl korunuyor diyorum,lütfen insanları yanlış yönlendirme,bu kız 3.çocuğu bekliyor geri çekilme zaten yöntem değil bu kız için hiç değil, hani yeni evli birine dersin anlarım olursa da doğurur dersin de bu kız 4. 5. yi mi doğursun?

Ben sağlık bakanlığı personeliyim keşke ankaradaki çalışmanın bir kopyasını alsaymışım,o zaman 10 sene geri çekilme ile "korunan çiftin" ne kadar küçük bir yüzde olduğunu göremseydin,kaldI ki kimi kadın daha kolay hamile kalır kimisi zor

Son düzenleme:

Bu süt korur işine benziyo,ayşe ablanın gelini 2 sene emzirmis korunmamış hamile kalmamış demekki süt koruyor, e benim eltimi korumadı mesela, arkadaşımı korumadı,o nolacak, 3.çocuğunu bekleyen ve esasen bu bebeği istemeyen bir kadına aile planlaması diye önerilecek şey mi bu

Allah yardımcın olsun hayırlsıyıla dünyaya gelir inşallah bir daha çocuk yapmayı düşünmüyorsan 3.sünden sonra kesin sonuç bul bence doğum kontrol için.

Kazara hamile kalmasaydın sende. Heleki ikizlerin varmış.
Bu saatten sonra ah vah care etmez.
Doğurcanız..
Her bebek kısmetıyle gelirmiş ..

Ya 3,5 yıldır evliyim bi kazara hamile kalamadım

ikiz büyütmüş birisi olarak , bol sabır ve dirayet diliyorum
ama büyüdükleirndeçok güzel olucaktır 3 tanesi ..

geriçekilme asla ve asla bir korunma yöntemi dgeildir bu aptal yöntemle bende hamile kalanlardanım
istemiyorsak keisn bir çözümünü bulmak lazımm

peki ben buldum mu hayır

kadın hamileyim doğurucam zaten diyor benim bu konuda anlamadığım iki şey var bi hayırsever çıkıp anlatsın

1-madem doğuracaksa 15 sayfadır siz neyi konuşuyorsunuz?

2-konu sahibi zaten kararını vermişse bu konuyu niye açmış?

Allah ikisinede ömür versın cnm.

gul gibi buyuyup giderler hic uzulme bence,ilk 3 sene zor olur ama ondan sonra bagimsizlasip kendi aralarinda oyun kurarlar yavrular okula gittikleri zaman birbirlerine yardimci olurlar bence eksilerini degil artilarini dusun.

Ben kendi adıma kamu spotu babında yazıyorum geri çekilmeyi aile planlaması diye anlatanlar olmuş

Ben de bu kaza olayını anlama... Biri bebeği kapıma bırakıp kaçmış der gibi.

İlk yıllar biraz zor geçecek, dişinizi sıkacaksınız ama sonrası muhteşem.... 3 tane fidan gibi evladınız olacak allah'ın izniyle...

Küçük ikiz kızlarınız varken daha dikkatli olmalıydınız gerekirse iki yöntem birden kullanmalıydınız...
Ne diyelim şimdi aldıramam diyorsun ne yapalım doğur ver ben bakıyım bari

İsteyerek kalamıyorumm, bari kazayla kalabilsemm

Ne yapıcam diye birşey yok. Aldırma gibi bir niyetin yoksa doğuracaksın yani. Ve kocana da biraz uçkurunu sızıntı yapmadan kullanmasını söyleyeceksin :) Şaka bir yana eğer hamile kalmayı düşünmüyorsan önlemini almak zorundasın..

bilhassa büyüttüğüm cümlenize takıldım. yazık günah pes diyorsunuz ama kalp atışı yokken aldırmaya yazık günah pes diye düşünmüyorsunuz? vicdanınız var mı sizin pardon? ne demek kan pıhtısı iken aldırın. evlat değil mi o? pıhtı dediğin o kan konu sahibinin bebeği! kalbi atmıyorsa ana rahminde ne işi var sence? belli bi haftada kalbi duyulmaya başlıyor hatta hemen duyulamıyor çünkü çok cılız atıyor kalbi. Ana rahmine düştüğüne göre o bir canlı ve bir bebek.
Konu sahibinin nasıl ve neden hamile kaldığını tartışmaya lüzum görmüyorum bile, insanların bu gibi şeyleri sorgulayıp yargılamasına anlam veremiyorum. bi kan pıhtısı olarak görmek yerine Allahın verdiği aklı iradeyi ve fikri düzgün kullanmayı bilip ona göre aldırın demek lazım. dünyaya gelen bir bebekte kan pıhtısından ibaret. onlarıda hastalınınca öldürelim mi? ya da para pul yetmedi, durumlar sıkışık diye bir kolunu keselim mi?
Ne kadar vicdansız bir tutum bu ya.

Hatalarla, yanlış bilgilerle , etrafında söylemesiyle hareket etmeyin lütfen. Öncelikle doğum kontrol haplarının, aylık iğnelerin öyle bahsettiğiniz kadar zararı yok. Doğum kontrol hapları bırakıldıktan sonra hamile kalma oranı,kullanmayanlarla aynıdır. Hap bırakıldıktan sonra hamile kalınabilir. Mesela ben, 7 Şubat 2014 tarihinde adet olmuştum, eşimle bebek kararı aldık. 28 günlük tablet şeklinde doğum kontrol hapı kullanıyordum. Son hapı 8 Şubat günü içtim ve bıraktım. 12 Şubatta adetim bitti, bir daha adet olmadım. Mart ayında doktora gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. Doktorun hesaplamasına göre 23-24 şubat tarihinde hamile kalmış olabilirmişim.

Doğum kontrol hapları kanser yapmaz, aksine hap kullananlarda rahim içi ve yumurtalık kanseri riski azalır. Doğum kontrol haplarının tek riski, damar tıkanıklığı sorunu yaşatabilme riskidir. Bu yüzden sigara içenlere önerilmez.

Bir bayanın , sürekli gittiği ve güvendiği bir jinekoloğu mutlaka olmalı, evlilik öncesi kontrollerini olmalı, bünyesine uygun kontrol yöntemleri hakkında doktoru ile konuşup karar vermeli. Her sene düzenli kontrollerini olmalı.

Geri çekilme yöntemi, bir korunma yöntemi değildir. İleride erkekte erken boşalma, boşalamama veya cinsel isteksizliğe sebep olur.

Valla aklımdan geçenleri ne kadar da güzel söylemişsiniz. Dün gece Yurt dışında Bilim ve Teknoloji Ödülleri veriliyordu. Eşimle üzüldük ve dayanamayıp yattık. İnsanlar neler üretiyor, ne ilaçlar, ne teknolojiler ne buluşlar. Ama biz daha korunmayı bilmiyoruz. Allah rızkını verir deyip sonra da, sokakta mendil satan, araba camı silen çocuklara acıyoruz.

Büyütmesi zor olacak ama ilerde arkadaşınız gibi olurlar ne güzel..Ben ve annem öyleyiz mesela..Keşke genç anne olabilseydim...Hayırlı olsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…