• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kazayla 22 yaşında 3.çocuğuma hamileyim?

Evet one doğum knt hapları vs bende istemiyorum. Kullanmıyorum da zaten
Przvtf de kullanmıyoruz eşim korunuyor. Çünkü hele hele ilk gebelikten önce kimyasallar ile korunarak bebek olma olayı uzuyor. Genelleme yapıyorum. Ilk önce bünye eskiye dönmeliki bebek olsun o yüzden ben kullanmam hap vs. Spiral de annemin başına geldi eğer cikaramasalar ameliyat olacaktı.

Erkekler için kondomdan başka yöntem mi var

Aile planlaması diye bişey var. Daha evlenmeden ogreniliyor artık nasıl korunulmasi gerektiğini. Ki ilk anda prezervatif kullanan da var. Ben kızımı kaza ile dogurmadim. Bile isteye yaptım. Zaten kazayla da çocuk olmaz.

İnanmıyorum yaa aile planlaması diye geri çekilmeyi mi diyodun, bende eşi nasıl korunuyor diyorum,lütfen insanları yanlış yönlendirme,bu kız 3.çocuğu bekliyor geri çekilme zaten yöntem değil bu kız için hiç değil, hani yeni evli birine dersin anlarım olursa da doğurur dersin de bu kız 4. 5. yi mi doğursun?

Ben sağlık bakanlığı personeliyim keşke ankaradaki çalışmanın bir kopyasını alsaymışım,o zaman 10 sene geri çekilme ile "korunan çiftin" ne kadar küçük bir yüzde olduğunu göremseydin,kaldI ki kimi kadın daha kolay hamile kalır kimisi zor

Son düzenleme:
O bi yöntem değil. Bahsettiğiniz çift çok şanslıymış sadece. Doktorlar korunma yöntemlerine dahil etmiyor çünkü kaza olasılığı en yüksek durum ayrıca sevişmenin kalitesini de bozuyor. Hazzın en yoğun olduğu anda ilişkiyi panikle kesiyorsunuz. Erkeğin çok iradeli olması gerekir ayrıca tüm sevişme hamile kalmaktan korunma korkusuyla gerçekleşir. Son olarak da ereksiyon halindeyken gelen sıvının içinde de sperm mevcut. Kaza dedikleri de zaten bu kısımda oluyor. Erkek istediği kadar dışa boşalsın şartlar müsaitse gebelik oluyor yani.

İnsanları da yanlış yönlendirmeyin.

Bu süt korur işine benziyo,ayşe ablanın gelini 2 sene emzirmis korunmamış hamile kalmamış demekki süt koruyor, e benim eltimi korumadı mesela, arkadaşımı korumadı,o nolacak, 3.çocuğunu bekleyen ve esasen bu bebeği istemeyen bir kadına aile planlaması diye önerilecek şey mi bu

Allah yardımcın olsun hayırlsıyıla dünyaya gelir inşallah bir daha çocuk yapmayı düşünmüyorsan 3.sünden sonra kesin sonuç bul bence doğum kontrol için.

Kazara hamile kalmasaydın sende. Heleki ikizlerin varmış.
Bu saatten sonra ah vah care etmez.
Doğurcanız..
Her bebek kısmetıyle gelirmiş ..

Ya 3,5 yıldır evliyim bi kazara hamile kalamadım :D

ikiz büyütmüş birisi olarak , bol sabır ve dirayet diliyorum
ama büyüdükleirndeçok güzel olucaktır 3 tanesi ..

geriçekilme asla ve asla bir korunma yöntemi dgeildir bu aptal yöntemle bende hamile kalanlardanım
istemiyorsak keisn bir çözümünü bulmak lazımm

peki ben buldum mu hayır :(

kadın hamileyim doğurucam zaten diyor benim bu konuda anlamadığım iki şey var bi hayırsever çıkıp anlatsın:KK53:

1-madem doğuracaksa 15 sayfadır siz neyi konuşuyorsunuz?

2-konu sahibi zaten kararını vermişse bu konuyu niye açmış?

Valla gene 2 yasina getreblmissin canim.
Ben ilk hamileligimi cok istedim rabbim nasip etti erken dogumla 33 haftada dogdu oglum derken sonra 2 ay sonra anam bi baktim hamileyim tabi karalar bagladim pskoljim bozldu vs derken insanlarn tepkilerini saymiyorum bile.
Kabullenemedim aldirmayi bile dsndum sonra napyrm ben ya dedim rabbim nasip etti o benm canim nasil kiyarim derken zorlu bi sürec gecirip dogurdum :))
Simdi 2 aylik diger oglumda 14 aylik zormu evet zor ama onlar bambaska :))
Bikac yil zorlanicam byere gidip gelmem kisitlandi ikiiside kucakta cnku olmuyor ama bikac yl snra insllah rahat edicem busfer 40im cikar cikmaz ònlemimi aldim hemen gttim eskiden implanon diye geciyormus smdi piyasada ykmus degismis nexplanon deri alti implant taktirdim daha 1 ay oldu yan etkilerini braz yasiyorum ama 1 kac aya duzelir dediler tabi bdha cocuk olmasndan sa iyidir tabii :))
Rabbim.nasip etmis yapck bsey yok byür gderler allahin izniyle ama busferki dogumdan snra ònlemini iyi al :)))
Allah ikisinede ömür versın cnm.

gul gibi buyuyup giderler hic uzulme bence,ilk 3 sene zor olur ama ondan sonra bagimsizlasip kendi aralarinda oyun kurarlar yavrular :KK46:okula gittikleri zaman birbirlerine yardimci olurlar bence eksilerini degil artilarini dusun.

kadın hamileyim doğurucam zaten diyor benim bu konuda anlamadığım iki şey var bi hayırsever çıkıp anlatsın:KK53:

1-madem doğuracaksa 15 sayfadır siz neyi konuşuyorsunuz?

2-konu sahibi zaten kararını vermişse bu konuyu niye açmış?

Ben kendi adıma kamu spotu babında yazıyorum geri çekilmeyi aile planlaması diye anlatanlar olmuş

Ben de bu kaza olayını anlama... Biri bebeği kapıma bırakıp kaçmış der gibi.

İlk yıllar biraz zor geçecek, dişinizi sıkacaksınız ama sonrası muhteşem.... 3 tane fidan gibi evladınız olacak allah'ın izniyle...

Küçük ikiz kızlarınız varken daha dikkatli olmalıydınız gerekirse iki yöntem birden kullanmalıydınız...
Ne diyelim şimdi aldıramam diyorsun ne yapalım doğur ver ben bakıyım bari :KK51:

İsteyerek kalamıyorumm, bari kazayla kalabilsemm :KK59:

Ne yapıcam diye birşey yok. Aldırma gibi bir niyetin yoksa doğuracaksın yani. Ve kocana da biraz uçkurunu sızıntı yapmadan kullanmasını söyleyeceksin :) Şaka bir yana eğer hamile kalmayı düşünmüyorsan önlemini almak zorundasın..

ben hayretle okudum yorumlari. dogur baska caren yok ne demek. yasal sure 10 hafta daha 5 haftalikmis. eger maddi durumlari uygun degilse nasil gelecek saglayacaklar nasil okutucaklar bu 3 cocugu? allah rizkini verir demiyorlar mi bide kafami duvarlara vurmak istiyorum. iste bu zihniyet bizi mahvetti. ALLAH IRADE AKIL FIKIR DE VERMIS ILIM BILIM OGRENMEK ICIN BEYIN DE VERMIS. korunmadiniz ( prezervatif , hap , spiral vs.) bu zaten hata. bak internete girmeyi vecerebiliyorsun demek ki dagin bir kenarinda magarada yasamiyorsun demek ki. ki yil olmus 2015. okumak okusan bile is bulmak her gecen gun daha da zorken eger ki GERCEKTEN COK IYI DURUMDA DEGILSENIZ 3 TANE NE DEMEK? omur boyu suruneceginize daha 5 haftalik bir kan pihtisiyken kalp atisi bile yokken ben olsam aldirirdim. yazik gunah pessss. allah rizkini verir de bu sogukta sokakta ciplak ayak gezen cocuklari uzaylilar getirdi dimi? is yok para yok allahim 5 gun sonra kiramiz var ver allahim diyosun kira yatiyo dimi? ozur dilerim dusunemedim. boyle soyleyenleri ayakta alkisliyorum. devam boyle devam ...sonra bu zihniyetin yestirdigi ( daha dogrusu yetistiremedigi ) insanlarla benim cocugum ayni mi olucak. ben 1 tane yapiyim varimi yogumu ona veriyim 2 dil ogrensin is bulamazsa evde oturup bi evden kira alsin .ya erkek olur da is bulamazsa en azindan dil bilsin.( ben univ mezunu issiz oldugum icin ama allahtan kadindim ve ev kadini olarak yasarim ama ev adami yok ne yazik ki) sinemaya gitsin dunya gorusu ilerlesin soyle olsun boyle olsun diyerek buyutiyim diye cocuk yapmiyorum hazir olana kadar da yapmayacagim hic hazir olmazsak hic yapmayacagim.kendi egomu tatmin etmek icin bir cani surunduremem cunku. ama siz yapin daha da cok yapin verilir rizki daha da yapin 40 yasinda 10 cocugun olmus olsun aferin tebrik ederim.

bilhassa büyüttüğüm cümlenize takıldım. yazık günah pes diyorsunuz ama kalp atışı yokken aldırmaya yazık günah pes diye düşünmüyorsunuz? vicdanınız var mı sizin pardon? ne demek kan pıhtısı iken aldırın. evlat değil mi o? pıhtı dediğin o kan konu sahibinin bebeği! kalbi atmıyorsa ana rahminde ne işi var sence? belli bi haftada kalbi duyulmaya başlıyor hatta hemen duyulamıyor çünkü çok cılız atıyor kalbi. Ana rahmine düştüğüne göre o bir canlı ve bir bebek.
Konu sahibinin nasıl ve neden hamile kaldığını tartışmaya lüzum görmüyorum bile, insanların bu gibi şeyleri sorgulayıp yargılamasına anlam veremiyorum. bi kan pıhtısı olarak görmek yerine Allahın verdiği aklı iradeyi ve fikri düzgün kullanmayı bilip ona göre aldırın demek lazım. dünyaya gelen bir bebekte kan pıhtısından ibaret. onlarıda hastalınınca öldürelim mi? ya da para pul yetmedi, durumlar sıkışık diye bir kolunu keselim mi?
Ne kadar vicdansız bir tutum bu ya.

Evet one doğum knt hapları vs bende istemiyorum. Kullanmıyorum da zaten
Przvtf de kullanmıyoruz eşim korunuyor. Çünkü hele hele ilk gebelikten önce kimyasallar ile korunarak bebek olma olayı uzuyor. Genelleme yapıyorum. Ilk önce bünye eskiye dönmeliki bebek olsun o yüzden ben kullanmam hap vs. Spiral de annemin başına geldi eğer cikaramasalar ameliyat olacaktı.

aynen haplarla hormonlarımın değişmesini istemiyordum açıkcası ilk zamanlar o yüzden de çekinmiştim hap kullanmaktan,
peki eşin prezervatif de kullanmıyorsa nasıl korunuyorsunuz acaba bilgi amaçlı soruyorum ki burada ki arkadaşlara da bana da faydası olur diye gerçekten benim ihtiyacım var açıkcası prezervatif de çok iyi bir çözüm değil ama mecbur kalıyoruz.

Hatalarla, yanlış bilgilerle , etrafında söylemesiyle hareket etmeyin lütfen. Öncelikle doğum kontrol haplarının, aylık iğnelerin öyle bahsettiğiniz kadar zararı yok. Doğum kontrol hapları bırakıldıktan sonra hamile kalma oranı,kullanmayanlarla aynıdır. Hap bırakıldıktan sonra hamile kalınabilir. Mesela ben, 7 Şubat 2014 tarihinde adet olmuştum, eşimle bebek kararı aldık. 28 günlük tablet şeklinde doğum kontrol hapı kullanıyordum. Son hapı 8 Şubat günü içtim ve bıraktım. 12 Şubatta adetim bitti, bir daha adet olmadım. Mart ayında doktora gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. Doktorun hesaplamasına göre 23-24 şubat tarihinde hamile kalmış olabilirmişim.

Doğum kontrol hapları kanser yapmaz, aksine hap kullananlarda rahim içi ve yumurtalık kanseri riski azalır. Doğum kontrol haplarının tek riski, damar tıkanıklığı sorunu yaşatabilme riskidir. Bu yüzden sigara içenlere önerilmez.

Bir bayanın , sürekli gittiği ve güvendiği bir jinekoloğu mutlaka olmalı, evlilik öncesi kontrollerini olmalı, bünyesine uygun kontrol yöntemleri hakkında doktoru ile konuşup karar vermeli. Her sene düzenli kontrollerini olmalı.

Geri çekilme yöntemi, bir korunma yöntemi değildir. İleride erkekte erken boşalma, boşalamama veya cinsel isteksizliğe sebep olur.

ben hayretle okudum yorumlari. dogur baska caren yok ne demek. yasal sure 10 hafta daha 5 haftalikmis. eger maddi durumlari uygun degilse nasil gelecek saglayacaklar nasil okutucaklar bu 3 cocugu? allah rizkini verir demiyorlar mi bide kafami duvarlara vurmak istiyorum. iste bu zihniyet bizi mahvetti. ALLAH IRADE AKIL FIKIR DE VERMIS ILIM BILIM OGRENMEK ICIN BEYIN DE VERMIS. korunmadiniz ( prezervatif , hap , spiral vs.) bu zaten hata. bak internete girmeyi vecerebiliyorsun demek ki dagin bir kenarinda magarada yasamiyorsun demek ki. ki yil olmus 2015. okumak okusan bile is bulmak her gecen gun daha da zorken eger ki GERCEKTEN COK IYI DURUMDA DEGILSENIZ 3 TANE NE DEMEK? omur boyu suruneceginize daha 5 haftalik bir kan pihtisiyken kalp atisi bile yokken ben olsam aldirirdim. yazik gunah pessss. allah rizkini verir de bu sogukta sokakta ciplak ayak gezen cocuklari uzaylilar getirdi dimi? is yok para yok allahim 5 gun sonra kiramiz var ver allahim diyosun kira yatiyo dimi? ozur dilerim dusunemedim. boyle soyleyenleri ayakta alkisliyorum. devam boyle devam ...sonra bu zihniyetin yestirdigi ( daha dogrusu yetistiremedigi ) insanlarla benim cocugum ayni mi olucak. ben 1 tane yapiyim varimi yogumu ona veriyim 2 dil ogrensin is bulamazsa evde oturup bi evden kira alsin .ya erkek olur da is bulamazsa en azindan dil bilsin.( ben univ mezunu issiz oldugum icin ama allahtan kadindim ve ev kadini olarak yasarim ama ev adami yok ne yazik ki) sinemaya gitsin dunya gorusu ilerlesin soyle olsun boyle olsun diyerek buyutiyim diye cocuk yapmiyorum hazir olana kadar da yapmayacagim hic hazir olmazsak hic yapmayacagim.kendi egomu tatmin etmek icin bir cani surunduremem cunku. ama siz yapin daha da cok yapin verilir rizki daha da yapin 40 yasinda 10 cocugun olmus olsun aferin tebrik ederim.

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Valla aklımdan geçenleri ne kadar da güzel söylemişsiniz. Dün gece Yurt dışında Bilim ve Teknoloji Ödülleri veriliyordu. Eşimle üzüldük ve dayanamayıp yattık. İnsanlar neler üretiyor, ne ilaçlar, ne teknolojiler ne buluşlar. Ama biz daha korunmayı bilmiyoruz. Allah rızkını verir deyip sonra da, sokakta mendil satan, araba camı silen çocuklara acıyoruz.

Büyütmesi zor olacak ama ilerde arkadaşınız gibi olurlar ne güzel..Ben ve annem öyleyiz mesela..Keşke genç anne olabilseydim...Hayırlı olsun:)

Back
X