• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kazayla 22 yaşında 3.çocuğuma hamileyim?

Aile planlaması diye bişey var. Daha evlenmeden ogreniliyor artık nasıl korunulmasi gerektiğini. Ki ilk anda prezervatif kullanan da var. Ben kızımı kaza ile dogurmadim. Bile isteye yaptım. Zaten kazayla da çocuk olmaz.
evet var tabi ki de fakat ilk anda prezervatif bilemiyorum bana çok itici geliyordu daha ilk anda korkunç bile geliyordu,
aslında bu hap iğne gibi yöntemler de daha evlenmeden başlamak yan etkileri falan istemiyordum
ama oğlum iyi ki hemen olmuş diyorum şimdi yaşım küçük olmadığı için sorun olmadı
doğumdan sonra spiral düşündüm çevremde üç tane spiralle hamile kalan var hatta biri spirali çıkarmak için o durumda ameliyat oldu kadınla bütünleşmiş o yüzden onu da istemiyorum açıkcası
ablam spiral ile yıllardır korunuyor ama regl dönemi normalde en fazla 5 gün sürerdi şuanda 10 gün kanama oluyormuş

biz yine prezervatife devam yani o şekilde de olursa da yapacak bişey yok çünkü hap ve iğne istemiyorum :KK43:
zaten ikinci çocuktan sonra daha farklı yöntemler araştırıcaz artık :KK56:

evet var tabi ki de fakat ilk anda prezervatif bilemiyorum bana çok itici geliyordu daha ilk anda korkunç bile geliyordu,
aslında bu hap iğne gibi yöntemler de daha evlenmeden başlamak yan etkileri falan istemiyordum
ama oğlum iyi ki hemen olmuş diyorum şimdi yaşım küçük olmadığı için sorun olmadı
doğumdan sonra spiral düşündüm çevremde üç tane spiralle hamile kalan var hatta biri spirali çıkarmak için o durumda ameliyat oldu kadınla bütünleşmiş o yüzden onu da istemiyorum açıkcası
ablam spiral ile yıllardır korunuyor ama regl dönemi normalde en fazla 5 gün sürerdi şuanda 10 gün kanama oluyormuş

biz yine prezervatife devam yani o şekilde de olursa da yapacak bişey yok çünkü hap ve iğne istemiyorum :KK43:
zaten ikinci çocuktan sonra daha farklı yöntemler araştırıcaz artık :KK56:
Evet one doğum knt hapları vs bende istemiyorum. Kullanmıyorum da zaten
Przvtf de kullanmıyoruz eşim korunuyor. Çünkü hele hele ilk gebelikten önce kimyasallar ile korunarak bebek olma olayı uzuyor. Genelleme yapıyorum. Ilk önce bünye eskiye dönmeliki bebek olsun o yüzden ben kullanmam hap vs. Spiral de annemin başına geldi eğer cikaramasalar ameliyat olacaktı.

Evet one doğum knt hapları vs bende istemiyorum. Kullanmıyorum da zaten
Przvtf de kullanmıyoruz eşim korunuyor. Çünkü hele hele ilk gebelikten önce kimyasallar ile korunarak bebek olma olayı uzuyor. Genelleme yapıyorum. Ilk önce bünye eskiye dönmeliki bebek olsun o yüzden ben kullanmam hap vs. Spiral de annemin başına geldi eğer cikaramasalar ameliyat olacaktı.
aynen haplarla hormonlarımın değişmesini istemiyordum açıkcası ilk zamanlar o yüzden de çekinmiştim hap kullanmaktan,
peki eşin prezervatif de kullanmıyorsa nasıl korunuyorsunuz acaba bilgi amaçlı soruyorum ki burada ki arkadaşlara da bana da faydası olur diye gerçekten benim ihtiyacım var açıkcası prezervatif de çok iyi bir çözüm değil ama mecbur kalıyoruz.

aynen haplarla hormonlarımın değişmesini istemiyordum açıkcası ilk zamanlar o yüzden de çekinmiştim hap kullanmaktan,
peki eşin prezervatif de kullanmıyorsa nasıl korunuyorsunuz acaba bilgi amaçlı soruyorum ki burada ki arkadaşlara da bana da faydası olur diye gerçekten benim ihtiyacım var açıkcası prezervatif de çok iyi bir çözüm değil ama mecbur kalıyoruz.
Valla sırf prezervatif kazası olmasın diye aylık iğne yaptırıyorum. Çok tırsıyorum ama diğer türlü daha çok strese girdiğim için yaptırıyorum.

Geri Çekme yöntemi. Duydunuz mu hiç bilmiyorum. Bosalmadan once geri cikip disari bosaliyor. Doktorlar pek sağlıklı bulmasa da bu yöntemle 10 yıl korunan çift biliyorum ve suan 2. Çocukları oldu. Bizde ilk Aylar korunmuş.

Artık hersey bu kadar bilinir iken ve öğrenmenin de birçok yolu varken kazayla olayı bana biraz komik geliyor açıkçası. .
Hayırlı olsun, umarım yakın zaman da bu ruh halinizden kurtulursunuz

Valla sırf prezervatif kazası olmasın diye aylık iğne yaptırıyorum. Çok tırsıyorum ama diğer türlü daha çok strese girdiğim için yaptırıyorum.
peki yan etkileri yok mu ya ben ondan korkuyorum :KK51:
Geri Çekme yöntemi. Duydunuz mu hiç bilmiyorum. Bosalmadan once geri cikip disari bosaliyor. Doktorlar pek sağlıklı bulmasa da bu yöntemle 10 yıl korunan çift biliyorum ve suan 2. Çocukları oldu. Bizde ilk Aylar korunmuş.
biz de evlendiğimizde ilk iki gün öyle yapmıştık, sonra prezervatif ama o şekilde evlendiğim ayda hamile kalmıştım
şuanda hem prezervatif hem geri çekme yani ikisi aynı anda bu şekilde de hamile kalırsam bilemiyorum artık:oops:

peki yan etkileri yok mu ya ben ondan korkuyorum :KK51:

biz de evlendiğimizde ilk iki gün öyle yapmıştık, sonra prezervatif ama o şekilde evlendiğim ayda hamile kalmıştım
şuanda hem prezervatif hem geri çekme yani ikisi aynı anda bu şekilde de hamile kalırsam bilemiyorum artık:oops:
Bana hiç bir yan etki yapmadı çok şükür. İlk ay içeriği aynı olduğundan hap kullandım. Yan etki yaparsa 1 ay boyunca çekmemek için. Baktık ki yan etki yapmadı iğneye geçtim. Her ayın aynı günü gidip yaptırıyorum sağlık ocağında. Hatta bugün yaptırdım totom acıyor :KK53:

Ben 4 yıllık evliyim canım kızım 3 yaşında ve doğduğunda beri hep bu yöntemle devam.

Tebrik ederim.
Bence harika olacak senin için, yavruların için de.
20 yaşında doğurup ikiz bıcırıklara bakabildiysem bunun da üstesinden gelirsin eminim. :)
Başka bir sebep varsa da geçmiş sayfaları okuyamadım inşallah yoktur kızlarının küçük olması dışında.

Neyse ki 3. Bebek. 4. 5. 6. Bebek de olabilirdi. :KK53: Arkadaş gibi büyür hepsi birden. 2'den sonra 3.nün çok yükü olmaz bence. Ama 3'ten sonra etkili şekilde korunursunuz inş. :KK51:

Kızlar herkese iyi akşamlar 22 yaşındayım 1 ocakta 2 yaşına girecek ikiz kızlarım var ve bugün 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim napıcam ben şimdi :KK43:
dua edin genç yaşınızda oluyorlar, tabi bide tekrar ikiz doğrma ihtimalinizde yüksek olabilir korkutmak gibi olmasında, ben 35 yaşındayım ve ikizlerim 4 yaşındalar düşünsenize bana böyle bişey olsa ben bedenen ve ruhen çökerm heralde :)))) siz gençsiniz evvelAllah , ben sizin yaşınızda olsam 4 tane olsa yinede korkmazdım :))) tecrübeyle sabit inanın ilerleyen yaşın tecrübesi olgunluğu artı bi yöndür ama çocukların hızına yetişmekte çok zorlanıyor insan, eli ayağı düzgün aklı bütün nasip etsin Allah ım yavrunuzu :)

ben 4 senelik evliyim yeni cocuk yapmaya karar verdik kasim ayinda iki kere adet oldum ve bu ay olmadim yarin 6 inci gun oluyo adet gunum geceli idrar testi yaptim negatif sizce hamile miyim

ben hayretle okudum yorumlari. dogur baska caren yok ne demek. yasal sure 10 hafta daha 5 haftalikmis. eger maddi durumlari uygun degilse nasil gelecek saglayacaklar nasil okutucaklar bu 3 cocugu? allah rizkini verir demiyorlar mi bide kafami duvarlara vurmak istiyorum. iste bu zihniyet bizi mahvetti. ALLAH IRADE AKIL FIKIR DE VERMIS ILIM BILIM OGRENMEK ICIN BEYIN DE VERMIS. korunmadiniz ( prezervatif , hap , spiral vs.) bu zaten hata. bak internete girmeyi vecerebiliyorsun demek ki dagin bir kenarinda magarada yasamiyorsun demek ki. ki yil olmus 2015. okumak okusan bile is bulmak her gecen gun daha da zorken eger ki GERCEKTEN COK IYI DURUMDA DEGILSENIZ 3 TANE NE DEMEK? omur boyu suruneceginize daha 5 haftalik bir kan pihtisiyken kalp atisi bile yokken ben olsam aldirirdim. yazik gunah pessss. allah rizkini verir de bu sogukta sokakta ciplak ayak gezen cocuklari uzaylilar getirdi dimi? is yok para yok allahim 5 gun sonra kiramiz var ver allahim diyosun kira yatiyo dimi? ozur dilerim dusunemedim. boyle soyleyenleri ayakta alkisliyorum. devam boyle devam ...sonra bu zihniyetin yestirdigi ( daha dogrusu yetistiremedigi ) insanlarla benim cocugum ayni mi olucak. ben 1 tane yapiyim varimi yogumu ona veriyim 2 dil ogrensin is bulamazsa evde oturup bi evden kira alsin .ya erkek olur da is bulamazsa en azindan dil bilsin.( ben univ mezunu issiz oldugum icin ama allahtan kadindim ve ev kadini olarak yasarim ama ev adami yok ne yazik ki) sinemaya gitsin dunya gorusu ilerlesin soyle olsun boyle olsun diyerek buyutiyim diye cocuk yapmiyorum hazir olana kadar da yapmayacagim hic hazir olmazsak hic yapmayacagim.kendi egomu tatmin etmek icin bir cani surunduremem cunku. ama siz yapin daha da cok yapin verilir rizki daha da yapin 40 yasinda 10 cocugun olmus olsun aferin tebrik ederim.

O bi yöntem değil. Bahsettiğiniz çift çok şanslıymış sadece. Doktorlar korunma yöntemlerine dahil etmiyor çünkü kaza olasılığı en yüksek durum ayrıca sevişmenin kalitesini de bozuyor. Hazzın en yoğun olduğu anda ilişkiyi panikle kesiyorsunuz. Erkeğin çok iradeli olması gerekir ayrıca tüm sevişme hamile kalmaktan korunma korkusuyla gerçekleşir. Son olarak da ereksiyon halindeyken gelen sıvının içinde de sperm mevcut. Kaza dedikleri de zaten bu kısımda oluyor. Erkek istediği kadar dışa boşalsın şartlar müsaitse gebelik oluyor yani.

İnsanları da yanlış yönlendirmeyin.

Ben 32 yaşındayım beşinci çocuğuma hamileyim başlarda üzüldüm ama şimdi sabırsızlıkla bekliyorum bebeğimi aldirmayıda düşünmedim çokda güzel bakıyorum çocuklarimin eğitimi içinde elimizden geleni yapıyoruz. Sakin sizde aldırmayın günahtır yazıktır sonra çok pişman olursunuz.

Bu soruyu hamile kalmadan önce, ikiz çocuklarım var hangi yöntemle korunmalıyım şeklinde sorsaydınız yardımcı olurduk ta şimdi nasıl yardım edelim:KK43:.Artık anneniz mi olur, kv mi olur ,kızkardeş mi olur, para durumunuz müsaitse yardımcı mı olur ancak onların size faydası olur
Gece uykusuzluktan herhalde yaşadıklarımı unutmuşum.O kaza 15 sene önce bana da uğradı :KK48:.Oğlum 8 aylıkken o ay spiral taktıracakken komşumun ben taktırırken çok acıdı diye korkutmasından :KK17: öteki aya erteledim.Dedim cesaretimi toplayım öyle taktırayım.O ay hamile kaldım.Oğlum küçüktü, huysuzdu,uyumazdı,kucağa alışmıştı çok üzüldüm,eşimi suçladım dikkat etmedi diye,isyan ettim ben bu çocuğa nasıl bakarım diye.Hatta düşürmeye bile çalıştım.Ağır kaldırmalar,merdivenden hoplamalar:oops:.Sonra ne mi oldu .Doğum yaptım fakat 4 saat yaşadı.Oğlum 3 yaşındayken dedim hamile kalayım doğana kadar 4 yaşında olur.Allah dedi yok sana çocuk mocuk.Aylar geçti,yıllar geçti hamile kalamadım.Oğlum devamlı kardeş diye tutturdu.Keşke yaşasaydı arkadaş olurdu diye çok üzüldüm istemedim diye .Senelerce hamilelik için gittim,geldim.Kendiliğinden hamile ne büyük nimetmiş onu anladım,hatamı anladım.Allahtan af diledim,dua ettim.Oğlum 13 yaşındayken tedaviyle kızıma hamile kaldım . Demem o ki Allahın işine karışmayın,isyan etmeyin,hele hele düşürmeye ,aldırmaya :stop: kalkışmayın.Zaten ikizlerin 2 yaşına gelmiş,öbürü doğana kadar daha da büyürler.Elbet zorlukları olacak ama sonradan rahat edersin.Artık önceki annelerimiz gibi ev işleri de zor değil.Bulaşık,çamaşır gibi.Yakınında anne,kv veya kızkardeş varsa onların desteğini alabilirsin. Allah yardımcın olsun.​

Back
X