kb ve kv nin yemeklerimi yememesi nezaketsizce

Siz ısrarla yemek götürmekten vazgeçin öncelikle.. Sonrası orada da yemek yemeyin.. Anlasınlar..

Ben olsam yemek yapmam onlara, götürmem. Yaptıklarından da yemem tok giderim. Tavrımı anlamasa da olur. Zamanla çağırmayı keser.

Kesmedi diyelim; açıkça söylerim. Siz bende yemeyin ben de sizde yemem diye.

benim annem tam bu gruptan,
inanilmaz zor biri yemek konusunda,
yagi secer, salcayi secer, peyniri secer,
annem misafir gelince ona ozel alisveris yapariz.
bir de ustune veganimsidir kendisi, disarida da yiyemez yani.

Kız zikkim yesinler dedin ya kahkaha attım resmen, çok güldürdün beni Haklısın valla bana da koca ailesi benzer şeyi yaptılar, bende yapmıyorum artık. Ne ikram ediyon peki geldiklerinde
Şehir dışında yaşıyolar senede iki kere felan 10 ar gün kalmaya geliyolar
O süredede artık ben bi tas çorba bile yapmıyorum kv kendi yapıyo kocasıyla yiyoyor
Eşimde zaten hep gececi çalışıyor onlar burdayken eve gelip yemek yemiyor
Dışarda yiyo bişeyler

bende kv nin yaptığını yemiyorum
canım ne istiyosa onu yapıyorum yiyorum

Benim Çok değişik bi kayınvaldem var canım
bu Yemek mevzusu bana yaptıklarının yanında hiç bişey kalır

Allah tüm kvleri bildiği gibi yapsın (amiiin)

damdan bir hocam,
oglunun rahatsizligi sonucu boyle olmus (zamaninda dogru diyetle iyilesebilecekmis ancak bilememisler hastalik ilerlemis),
hic kimsenin yemegini yiyemiyormus,
restorana falan giderse de mutfaga gidip ahciyla konusuyormus diye duymustum.

Ya bende öyleyim desem bana kızar mısınız?
Başkasının evinde assssla yemek yemem (teyzelerim ve annem dışında),yiyemiyorum yahu içim almıyor. Hatta eski sevgilimin annesiyle çok samimiydik sürekli gidip gelirdim onlara, bir tas çorba içtiğimi hatırlamıyorum. Kasıtlı olarak yapmıyorum,yiyemiyorum gerçekten. Pisliğinden kötü olduğundan değil huy meselesi. Babamdan geçen pis bir huyum işte. Babam buradayken zorunlu olarak bayramlarda köye giderdik,1 hafta git gel dışarıda yerdim ya da çok acıktıysam anneme yaptırırdım. Başkasının yaptığı yeneği mümkün değil önüme koymam 1 kaşık ağzıma götürmem.

Neden zor bir yaşam olsun?
Bende yemiyorum,yiyemiyorum.
Zorunlu misafirlikte de yemiyorum,cenazede de.
Sadece annem ve teyzemlerin yemeği dışında kimseninkini yemem,dışarıda da titizliğe çok dikakt ederim.
Bu da bir huy sonuçta,zor yaşam diye birşey yok.

cok haklısınız ah aptal ben yemek zift gibi tuzlu olsada ayıp olmasın diye yediğim oldu .

simdi esime demiş bugun gelin diye esim bana söyledi aksam annenlerdeyix dedi . bende diyetteyim ben gelemem dedim . esler beraber gider gel sende dedi ekmeksiz ye dedi yok dedim ozman sende gitme dedim . neden bunu yapıyorsun dedi bende söyledim bunun cözümü bu degil konusmak dedi . 5 yıldır ne cözüldü dedim yemiyecegim dedim

bende böyle olabilirler dedim ama ozman acıklasın veya kırmasın . yada kendi yemegi yenemdipi zman yüzünü asmasın zorlamasın

Ay aman zıkkımın kökünü yesinler tadına baksalar ölürler mi yapma götürme sen de nezaket gösterene nezaket göster nie getirdin bunu derse yiyin diye getirdim üstüne oturun die değil de ay sinirim bozuldu ya gülüyorum şu an

Bir benzeri de ben de var kayınvalide olarak.
Kadın bize geldiğinde daha ağzındaki lokma midesine inmeden dokundu bana demeye başlıyor. Azcık yiyip burun kıvırıyor hiç de ye falan demiyorum, ki kötü yemek yapmam, bir de her yemek mi dokunuyor çok yağlı vs yapmam yani.
Bir keresinde kendi yemek yapıcam dedi borcama sebzeleri tepeleme doğramış yarısı pişmiş, yarısı pişmemiş biz yiyemedik aaa çok güzel neden yemiyorsunuz diye zorla yedi.

Babası desen çaydanlıktan doldurduğum çayı ya soğuk ya da beğenmedim diyip içmiyor böyle surat asarak.
İçimden kök iç diyorum

bende böyle olabilirler dedim ama ozman acıklasın veya kırmasın . yada kendi yemegi yenemdipi zman yüzünü asmasın zorlamasın
Ama karşısındaki alınır mı alınmaz mı bilemezler
5 yıl olmuş artık,bence sen konuyu aç bir konuş
Ben ya da annem gittiğimiz yerlerde kırmadan açıklıyoruz "gecmisingolgesi yemek yemez,başkasının evinde yemekten hoşlanmıyor" gibi gibi vs.
Siz yine de bir konuşun,dertlerini öğrenin belki başlarından kötü bir olay geçmiştir bu onlarda fobi olmuştur.
(Benim olayım küçükken köyden birinin evinde balık yemiştim üstüne bir güzel de yoğurt yemiştim sonrası malum,zehirlenip 2 gün hastanede kalmıştım. Ondan sonra bir fobi oluştu bende ne zaman başkasında yemek yemek istesem o anlar gözümün önünden geçiyor,yemek yiyemiyorum başkasının yaptığı çay bile bulaşık suyu gibi geliyor bana,içemiyorum karnıma ağrılar giriyor.)

O zaman b..k yesinler ne bir lokma yemek yaparım nede onların bir lokma yemeğini yerim iyice yaşlanıp yemek yapamadıkları zamanı düşünsünler bence önce bakalım o zaman nasıl yiyecekler gelinin yemeklerini

Bence de uyuzluguna yapıyorlar yoksa tatlı üç gün masada bekler mı hiç çöpe atıp kızım yedik tatlının güzel olmuştu falan diye söylerdi kırılmasın diye tersine 3 gün gözüne sokmuşlar getirdiği tatlıyi yemicez diye

Benim aklıma 2 şey geldi.
1) hijyen durumu
2) mezhep muhabbeti vs varsa ondandır.
Sizin yerinizde olsam yemeye gitmem evimde yerim. Bir çorba dahi götürmem. Net.

Hijyenik olup olmadığınızı bilmiyorum. Lütfen yanlış anlamayın.

Mesela ben kayın validenin evinde bir şey yemem içmem.
Çünkü suların kesik olduğu bir vakit, alaturka tuvalette kullanılan maşrapanın içindeki suyun temiz olduğunu iddia edip pilav yapmak istedi.
O günden beri yemeğini yemem. Orada yemek yemeye mecbursam yemeyin pişeceği kaba kadar bulaşık yıkar kendim pişirirdim.
Zaten başka nedenlerle çok nadir gidiyorum artık.
Beni öldürseler yemem yani. Yemekleri yenmiyor diye trip atıyor ama yapabileceğim bir şey yok.
Nezaket gösterecek bir şey değil bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…