- 6 Ağustos 2012
- 250
- 7
- 26
o bantların üst yüzeylerini değiştirerek uzun süre kullanırsınız. yıkanınca çoğu kıyafetten tüyler gidiyor.yıkanınca gitmeyenleri ve gün içinde yapışan tüyleri bantlarla alabilirsiniz. çamaşır kurutma makineniz varsa, onlar da tüyleri tamamen temizler kıyafetten.
ben o bantları keşfetmeden önce, şeffaf koli bantları ile kıyafetteki tüyleri alırdım. aynı şekilde sonuç veriyor. bandı ters çevirip elimle döndürerek alıyordum.
tarama alışkanlığı ile tüy sorununu azaltırsınız. elleriniz çok hafif nemliyken (ıslak değil!), ellerinizle tüylerini hafif bastırarak sevin. ellerinize dökülecek olan tüyler yapışıyor, lavobada su akıtınca, hepsi takılır süzgeçine, oradan da peçeteyle alıp çöpe koyarsınız(giderler tıkanmasın diye)
bunlar benim çözümlerim.
2 kedi ve aşırı alerjili biri olarak bunlara dikkat ediyorum. her alerji türü kedileri kapsamıyor. toza, bahardaki polenlere aşırı alerjim vardır. havasız bir mağazayı gezerken anında rahatsızlanırım. çok tozlu bir yerde uzun kalsam, gözlerim, burnum, boğazım ayrı şişer, akarlar. ama evde 2 kedim var. onlar birşey yapmıyor neyse ki...
oğlunuzun da alerji probleminden bahsetmişsiniz konunuzda, o yüzden yazdım bunları...
Çok teşekkürler..yazdıklarınızdan eminimki çok faydalanıcam..Çıtırı eve temelli almadan önce sadece sevip karnını doyurmak için alıyorduk..hem kızım(8 yaşında) hem oğlum(4,5 yaşında) Artık her eve gelirken anne nolur kediyi eve alalım diyorlardı..ama ne zaman o büyük alışverişi yapıp eve geldik ve Çıtır artık bizle kalacak dedik..uşak değişti..
Çıtır bi sokak kedisi..ama okadar asilki..annem bu kedi ev kedisi diyor..Bilmiyorum ama ben sokakta buldum..sürekli eve alıp sevdiğimiz bir kedimiz vardı..3 gün onu aradık bulamadık..her onu ararkende bu çıtır ayaklarımıza dolanırdı.. 'beni alın işte' der gibiydi..bi gün eşim elinde çıtırla gelince de hiç şaşırmadım..Bizim apartmanımızın önü tamamen korunaklı köpeklerin giremediği bir yer..zaten şuan bahçede 8 kedi var..Sokağa bırakmak derken bahçede bakmayı kastediyorum..Tabiki bu son çare..
Bide kayınvalidemin eşime bir daha evine gelmiycez tehditleri varki..bakalım eşim buna nekadar dayanıcak..
Herşeye rağmen Çıtırı Enaz 15 seneyi göze alarak evimize aldık..O mutlu olduğu sürece oğlumlada bir şekilde yıldızlarının barışacağını düşünüyorum..
Bugün veterinere gittik..aşıları için gitmiştim..ama çıtırın boğazında elimize gelen bir top vardı...onu söyliyim dedim..normal değilmiş((( 1 hafta bekliyelim dedi..belki bir enfeksiyon geçiriyodur dedi..ama bu top geldiğinden beri var diyince yüzü düştü adamın..sizi üzmek istemem ama iyi bir şey değil dedi (( çok üzgünüm çok..elim ayağım üzüntüden titriyo..kafasını yere yatırıp hıhhh hıhhh diye hırıltılı sesler çıkarırdı..bende tüy yumağıdır normaldir diyodum..normal değilmiş...Offf Allahım bişey olmasın Çıtırıma ((( Şimdi her bakışı acıklı geliyor bana..Film çekilip kan tahlili yapılcak..ozaman kesinleşicek..nolur dua edin....
Bugün veterinere gittik..aşıları için gitmiştim..ama çıtırın boğazında elimize gelen bir top vardı...onu söyliyim dedim..normal değilmiş((( 1 hafta bekliyelim dedi..belki bir enfeksiyon geçiriyodur dedi..ama bu top geldiğinden beri var diyince yüzü düştü adamın..sizi üzmek istemem ama iyi bir şey değil dedi (( çok üzgünüm çok..elim ayağım üzüntüden titriyo..kafasını yere yatırıp hıhhh hıhhh diye hırıltılı sesler çıkarırdı..bende tüy yumağıdır normaldir diyodum..normal değilmiş...Offf Allahım bişey olmasın Çıtırıma ((( Şimdi her bakışı acıklı geliyor bana..Film çekilip kan tahlili yapılcak..ozaman kesinleşicek..nolur dua edin....
Benim evimde dört kedim var. Hepsi sokaktan geldi. En büyüğü 4 yaşında en küçüğü 1 yaşında. 1 kız üç erkek.. ama onlarsız bir hayat düşünemiyoruz. Şimdi hamileyim iki aylık ama.. onlarsız asla.. sizi seviyorum boncuk. bulut çakıl bızdık:)))
kedımın gozunde saydam bısey var veterınere goturemıyorum bulundugum yerden uzak kedı kafesımde yok kutudada goturemem otobuste mahfeder benı ne yapmam lazım cıddı bıseymıdır yoksa duzelırmı
doğru dürüst birşey yazmamışsınız ki...
foto eklemeye çalışsaydınız bari, anlayan arkadaşlar olur belki.
gözlerinde saydam tabaka vardır zaten. nasıl farklı bir saydamlıktan bahsediyorsun? ne tarafta, boyutu ne?
gözleri çapaklanmış mı acaba? göz pınarında birikmeler oluyor mu?
gözündeki tabakayı çizmiş de olabilir, bazen saydam tabakayı yırtıyorlar kendileri kaşınırken vs... riskli olabilir. nereyi, ne kadar yırttığı da önemli olabilir.
çizgi gibi birşeyse, belki tüyü kaçtı gözüne. o kendiliğinden çıkar... sakın kurcalamayın.
kediniz gözüyle uğraşıyor mu, gözü yaşarıyor mu? patiyle ovmaya çalışıyor mu?
yabancı cisim kaçmışsa, cam gibi batan birşey değilse kendiliğinden çıkmasını bekleyin biraz. bence en iyisi vet e sormak.
gerekirse taksi tutun, ya da bir tanıdıktan rica edin. koliye minik delikler açıp ona koyun. eğer kediniz gözüyle uğraşıyorsa vet in görmesi şart bence...
ihmal yüzünden gözünü kaybetmesin, yazık olur. açık bir çizik vs varsa mikrop kapıp daha ileri sorunlara da yol açabilir. vet inize tel edip sorun ama görmeden anlaşılmaz diyecek muhtemelen...
siz gözü sakın kurcalamayın, kedinizin davranışlarını kontrol edin. iştahsızlık, keyifsizlik, gözüyle uğraşması çok fazlaysa vet in görmesi şart bence.
bıraz gec gordum cevabı ama yazdıkların ıcın tesekkur ederım dayanamadım goturdum veterınere perde var dedı damla gıbı bısey damlattı sımdı takıpteyım gecmesını beklıorum ama henız gecmedı goz bebegının altında pus gıbı bısey cabap değıl ama onu rahatsız etmıo daha cok benı edıo bakalım gececk ınsallah
Arkadaşlar kedi tırmığı izine kullandığınız bir ilaç var mı? Kedim sağolsun koluma boydan boya kocaman ve derin bir yara açtı, evde bepanthen vardı sürdüm hemen ama daha önceki küçük tırmıklarının izleri durur kollarımda, bu çok büyük iz kalsın istemiyorum. Var mı bir fikri olan? Jiletçiler gibi oldum ya
Eki Görüntüle 612610
Arkadaşlar kedi tırmığı izine kullandığınız bir ilaç var mı? Kedim sağolsun koluma boydan boya kocaman ve derin bir yara açtı, evde bepanthen vardı sürdüm hemen ama daha önceki küçük tırmıklarının izleri durur kollarımda, bu çok büyük iz kalsın istemiyorum. Var mı bir fikri olan? Jiletçiler gibi oldum ya
Eki Görüntüle 612610
iz bırakacağını pek sanmıyorum. benim kollarımda ve bacaklarımda aynı derinlikte çok çizik vardı, hiçbirinin izi kalmadı bende. geç iyileşiyorlar ama iz bırakmadılar. hiç uğraşmamıştım yaralarla. kabuklanınca koparmayın...
kedinizin tırnaklarının ucunu kestirin veya kesin. tırnak uçlarını azar azar, sık sık kesiyorum ben, kesince bu kadar derin çizemiyorlar.
emin olmak için eczaneye sorabilirsiniz. batticon vb birşey verebilirler(mikrop kapmasın diye kullanabilirsiniz.)
Bayanlar Ankara kırması kedim var.Son bir aydır dehşet tüy döküyor.Evde üstümüz başımız yerler koltuklar hep tüy..Allah korusun yemek yaparken üstümden düşürürüm diye gün içinde devamlı üst değiştiriyorum.Tam hatırlamıyorum ama bir yerde tüy dökülmesine çiğ yumurta yedirilmesinden bahsediyordu.bu konudaki fikriniz nedir? Ayrıca önereceğiniz mama markası var mı?
çiğ yumurtayı duymadım ama iç parazit aşılarını düzenli vurduruyorsanız deneyin isterseniz(vet e sorun yine).
proplan balıklı mamasını veriyorum şu an. proplan-hills-royal canin mamaları ile tüy sorunu azalıyor ama sıfıra inmez. bu dönem benim kediler de fazla tüy dökmeye başladı. mamadan mı mevsimden mi bilemedim...
elleriniz az nemli iken, doyasıya okşayın kediyi, dökülen tüyleri elinize gelir hep. benim kediler kendini taratmadığı için bu yolu buldum.
üstünüzü değiştirmek yerine, yapışkanlı bantlarla üstünüzdekileri alabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?