Önerileriniz için teşekkür ederim.Bu arada mama dışında yiyecek veriyor musunuz? Kedim peynir,yoğurt gibi şeyler yemiyor.Arada az az süt veriyorum.Balığı,et ve tavuk sulu ekmeği severek yiyiyor.Onun dışında da ne denesem pek yemiyor.Hatta yumurtayı haşlayıp vermiştim onu bile yemedi.Ben küçükken de kedilerimiz vardı..Ne koysak yerlerdi.Bu kedi beni şaşırtıyor..Ayrıca hazır mama olarak en son eşim champion(dana etli) almış.Nette araştırınca pek memnun olan yoktu.Tedirgin oldum biraz..Ama severek yiyiyor.Hatta mutfaktaki tabağını kontrol için bile gelmiyor.Bu karnının doyduğuna işaret gibi geldi.Artı nette ki şikayetlerden biride ishal etmesiydi.Cumadan beri yiyiyor maaşallah öyle bir sorunumuzda yok.Sizin bu konuda ki fikriniz nedir?
Önerileriniz için teşekkür ederim.Bu arada mama dışında yiyecek veriyor musunuz? Kedim peynir,yoğurt gibi şeyler yemiyor.Arada az az süt veriyorum.Balığı,et ve tavuk sulu ekmeği severek yiyiyor.Onun dışında da ne denesem pek yemiyor.Hatta yumurtayı haşlayıp vermiştim onu bile yemedi.Ben küçükken de kedilerimiz vardı..Ne koysak yerlerdi.Bu kedi beni şaşırtıyor..Ayrıca hazır mama olarak en son eşim champion(dana etli) almış.Nette araştırınca pek memnun olan yoktu.Tedirgin oldum biraz..Ama severek yiyiyor.Hatta mutfaktaki tabağını kontrol için bile gelmiyor.Bu karnının doyduğuna işaret gibi geldi.Artı nette ki şikayetlerden biride ishal etmesiydi.Cumadan beri yiyiyor maaşallah öyle bir sorunumuzda yok.Sizin bu konuda ki fikriniz nedir?
iki kedim var, biri mama dışında birşey yemez, diğeri her bulduğunu yer(süt,yoğurt,peynir,et,zeytin vs)...
mama dışında ne verirseniz az az verin, kesinlikle tuzsuz olanlardan verin. peynir verdim mi yıkayarak veririm,tuzu azalsın diye...
yazdığım markalar premium mama olarak geçer, pet shop veya veterinerlerde bulunuyor.
Champion market maması olarak geçen markalardan. onlar ile ilgili nette çok olumsuz şeyler okudum. ileri dönemlerde çok fazla böbrek,hemoroid sorunları yaşayabiliyorlarmış. benim kediler de market mamalarını daha severek yiyor(sokak kedileri için alıyorum bazen,poşetleri delip yiyorlar), mama ne kadar kötü kokarsa o kadar iştahlı yiyorlar, anladığım bu :)
siz yazdığım markaların mamasını almaya çalışın. tüy dökümü azalacaktır. bu mamaların fiyatları çok değişken oluyor. ben sokak kedilerine de sıklıkla verdiğim için çuval olarak alıyorum, 7,5-10-15 kg lar olarak, o zaman fiyatları çok uyguna geliyor(whiskas gibi market mamaları ile kg fiyatı aynı oluyor.). ya çuval alın, ya da güvendiğiniz bir petshoptan açık paketler halinde bu mamalardan alabilirsiniz, onlar çuvalları paketleyerek satıyorlar (hills markası sadece orjinal ambalajında satılır.onu açık bulamazsınız). ilk önce deneme amaçlı bu açık mamalardan alabilirsiniz, proplan veya royal canin olandan... kedinizin sevdiği çeşidi bulmaya çalışın... premium mamaların 1,5-2-3 kg lık paketleri çok pahalıya geliyor ama büyük çuval veya açık alırsanız, aynı mamayı çok daha uyguna elde edersiniz... kedi sayısı artınca ben bu çözümü buldum. çuvallarda ekstra indirim de alıyorum bazen :)
premium kuru mamalardan verdikten sonra, verdiğiniz ek gıdalardan az sıklıkta, çok az miktarda verin, mamalarda zaten ihtiyaçları olan tüm besin değerleri var. ayrıca ishal/kabız gibi problemler hiç yaşamazsınız. tüyleri de daha sağlıklı oluyor.
temiz ve bol suyu her zaman olsun. kuru mama ile beslenince su tüketimi artıyor.
isterseniz arada bir yaş mama verirsiniz(sıvı gıda dengesi açısından)...
balık, et, tavuk suyu azar azar verebilirsiniz.
süt ishal yapabilir. süt e çok az su ekleyerek verin. süt içerken su tüketmiyorsa, süt vermeyi azaltın. böbrek sağlığı için su içmesi çok önemli. süt çok içerse böbrek taşı da olabiliyormuş.
ekmekler mayalı olduğu için, hayvanlara zarar verebiliyor. ekmek vermeyin bence. (bazen sokak kedilerine zorunlu olarak veriyorum et suyu ile ekmek... ama verilmese daha iyi... )
ev yemeklerine çok alışmasının dezavantajı, siz yemek yerken bile masaya çıkma çalışmaları oluyor. yemek yaparken paçanızı bırakmaması oluyor. o yüzden fazla alıştırmayın ev yemeklerine. nadiren verirsiniz...
fazla tavuk eti verince de, tüy ve deri problemleri artabiliyor. o yüzden herşeyden az az verin... esas gıdası, kaliteli kuru mama olsun... evde ek gıda veriyorsanız, yaş mamaya pek gerek olmaz.
Bundan evvel mamayı petshoptan kilo ile alıyorduk.Ama markası neydi hiç dikkat etmemiştim.Marketten hiç mama almadım. Championuda aynı petshoptan eşim iyisini alıyorum diye almış.3 kilosunu 30tl ye..Yalnız arada yine kilo ile küçük bir dükkandan almıştık mamayı..O mamanın kalitesi düşükdü de ondan mı tüy dökmeye başladı bilmiyorum.Ekmeğinde zararlı olduğunu bilmiyordum.Karnı ekmekle daha iyi doyar diye düşnürdüm:s Tavsiyelerinize dikkat edeceğim.
bazı markaları pet shoplar da satıyor, genelde market maması diye geçiyor isimleri.o yüzden öyle yazdım. champion da marketlerde gördüm diye hatırlıyorum, ve dediğiniz gibi fiyatları da uygun olmuyor. o mamalardan yediklerinde hem ağızları hem de tuvaletleri daha kötü kokuyor, mamanın değiştiği hemen belli ediyor bence.
ben başlıca 3 tanesini yazdım, adını hatırlayamadığım 1-2 marka daha vardı sanırım...
benim dediğim markaların da kg fiyatı 12-15 tl arasında değişiyor. daha doyurucu, daha sağlıklı besleniyorlar.
kuru mama ile doyarlar. sokak kedilerim ile kıyaslayınca, onların 1 öğünde yediklerini benim evdekiler 1 günde yemezler :) ama doyuyorlar yine. yeterli beslendiklerini düşünüyorum...
Bende kalıyor izleri genelde yaBen de kesiyorum tırnaklarını hatta daha bu hafta sonu kesmiştik ama yetti yine kalanlar. Bi arkadaşıma sordum Thiocilline (antibiyotikli deri pomadı) diye bir ilaç söyledi sabah aldım sürdüm. Bu ilaç çok iyi iz falan bırakmaz dedi. İhtiyacı olan arkadaşlara duyurulur :)
Bayanlar Ankara kırması kedim var.Son bir aydır dehşet tüy döküyor.Evde üstümüz başımız yerler koltuklar hep tüy..Allah korusun yemek yaparken üstümden düşürürüm diye gün içinde devamlı üst değiştiriyorum.Tam hatırlamıyorum ama bir yerde tüy dökülmesine çiğ yumurta yedirilmesinden bahsediyordu.bu konudaki fikriniz nedir? Ayrıca önereceğiniz mama markası var mı?
Hafta da bir kez kesinlikle tüylerini tarayın. Buna izin vermiyorsa o uyurken sessizce tarayın ben öyle yapıyorum. Çiğ şeyler yedirmemeye bakın iç parazit riski olur. Tüy için veterinerden tüy dökülmesine karşı hap alın ben bir süre kullandım gerçekten işe yarıyor. Ama markasını hatırlamıyorum malesef. Bu konuda veteriner size yardımcı olacaktır.
Kedinize kesinlikle premium mama yedirin. Böylece ek besinlere gerek de kalmaz. Benim kedim 2 yaşında ve şu ana kadar kaliteli mama ile besledim ek besin kullanmadım. Çok nadir aklıma gelirse yumurta, tavuk falan veriyorum. Hiç sağlık sorunu yok. Ucuz mamaları hamburger gibi düşünebilirsiniz. Nasıl çocuklar hamburger gibi sağlıksız ve zararlı bir şeyi bayılarak yiyor ise kediler de ucuz mamaları bu şekilde yiyor. Çünkü içinde onları cezbedecek sağlıksız bazı katkı maddeleri var. Ben ilk 1 yıl Hills kullandım o mamadan memnundum fakat kedi artık mamadan bıkıp kusmaya başlayınca Profine'ye geçtik bu mamadan daha çok memnunum. İskeletor gibi kedim mamayı değiştirdiğimizde hızla kilo almaya başladı. Denemenizde fayda var içeriğine bakarsanız da zaten iyi olduğunu anlarsınız. Proplan'ı tavsiye etmiyorum, Royal Canin de idare eder. Champion,Whiskas gibi mamaları kesinlikle kullanmayın. Kedinin sadece karnı doyar hiçbir faydası olmaz ona ve bu da ilerde pek çok sorunun sizinle olmasına yol açar. Mamaya vermediğiniz parayı fazlasıyla veterinere kaptırırsınız benden söylemesi. :)
Çıtırdan haber var mı?
Teşekkürler sorduğunuz için..aslında bu hafta sonu veterinere gitmemiz gerekiyor..hem karma hem kuduz aşıları yapılcaktı..hemde film çekilip kan tahlili yapılcaktı..ama eşim hepsinin altından bir anda kalkamayız diyor..200ü geçicek herhalde :26: boşver kuduz aşısını ben hiç kuduz olan kedi görmedim diyor..tahlilleride boşver diyor..madem kitle alınamıyor kötü birşey çıkarsa daha beter moralimiz bozulucak üstünede elimizden bişey gelmicek diyor...anlıycanız durum tamamen duygusal..veterinerde elinden gelen indirimi yapıyor zaten..bide tanıdık..mahçup olmak istemiyorum...Hafta sonuna kadar eşimin pek muhterem patronu ayın 1inde ödemesi gereken maaşı öderse belki gideriz veterinere..patronada yazık tabii..hem eşine hem 17 yaşındaki oğluna aynı anda araba aldı..zavallının çok ödemesi var..bide kendi arabasının masrafları.. Şerefsizler..Rabbim vicdan versin..Haram zıkkım olsun..
neyse konu dağılmasın..benimde kedicik buara aşırı tüy döküyor..ilk geldiğinde böyle değildi..royal canin mama alıyoruz..ucuz mamayla karıştırıyoruz..aradan royal caninleri diliyle seçip yiyo gerisini bırakıyo
Veterinere gidince sonucu size yazarım..Okadar neşeli ve hareketliki..bazen bende tahlil yaptırıp moralimizi bozmasakmı diyorum..ama içimdeki şüpheyide atmak istiyorum...
İyileşmiş ama iz kalmış yaralarda da işe yarıyor mu bu?
Teşekkürler sorduğunuz için..aslında bu hafta sonu veterinere gitmemiz gerekiyor..hem karma hem kuduz aşıları yapılcaktı..hemde film çekilip kan tahlili yapılcaktı..ama eşim hepsinin altından bir anda kalkamayız diyor..200ü geçicek herhalde :26: boşver kuduz aşısını ben hiç kuduz olan kedi görmedim diyor..tahlilleride boşver diyor..madem kitle alınamıyor kötü birşey çıkarsa daha beter moralimiz bozulucak üstünede elimizden bişey gelmicek diyor...anlıycanız durum tamamen duygusal..veterinerde elinden gelen indirimi yapıyor zaten..bide tanıdık..mahçup olmak istemiyorum...Hafta sonuna kadar eşimin pek muhterem patronu ayın 1inde ödemesi gereken maaşı öderse belki gideriz veterinere..patronada yazık tabii..hem eşine hem 17 yaşındaki oğluna aynı anda araba aldı..zavallının çok ödemesi var..bide kendi arabasının masrafları.. Şerefsizler..Rabbim vicdan versin..Haram zıkkım olsun..
neyse konu dağılmasın..benimde kedicik buara aşırı tüy döküyor..ilk geldiğinde böyle değildi..royal canin mama alıyoruz..ucuz mamayla karıştırıyoruz..aradan royal caninleri diliyle seçip yiyo gerisini bırakıyo
Veterinere gidince sonucu size yazarım..Okadar neşeli ve hareketliki..bazen bende tahlil yaptırıp moralimizi bozmasakmı diyorum..ama içimdeki şüpheyide atmak istiyorum...
mıyav mıyav mıyav olecem bu sesten bı yerımı ağrıyo derdı sıkıntısı ne anlamadım sureklı mıyavlıo bıde kalın sesle çıftleşme donemınemı gırdı acaba gırdıyse napacam cıftlestıremem kısırlaştıramamda napacam resmen acı çekıo kızım 8 aylık fıln dısı ne yapacm kıııı
inş önemli birşey değildir.
hastalıklarında gerçekten çok yüksek masraf çıkartıyorlar, ama insan bir şekilde o parayı gözden çıkarıyor. daha az hastalık için lütfen mamasının kalitesine dikkat edin. mama kaliteli olunca, sağlık sorunları çok daha az oluyor. sadece royal canin verin bence. nasıl daha uygun fiyata halledebilirsiniz, üstteki mesajlarımda detaylı yazdım.
özellikle kedi-köpek-kuş olsun, karbonhidratı fazla alınca, tümör tarzı yapılar gelişiyor vücutlarında.
bizim muhabbet kuşumuzda olmuştu çok eskiden, vet in dediği, ekmek tipi gıdalar verdiniz mi? arada gelir elimizden yerdi ama öyle sıklıkla yemezdi. o çok etken oluyormuş, ya da mamasının dengesiz besin değerlerinden olabilirmiş(o dönemin en iyi kuş mamasını veriyorduk oysa). çok küçük olduğu için ameliyat yapılmaz dedi vet, hayvan hastanesinde belki yaparlar ama ameliyatı atlatması çok düşük bir ihtimal, oluruna bırakın, demişti. galiba 2 sene tümörüyle yaşadı öyle. 5-6 yaşlarında öldü canım benim(
belki çıtır da eskiden bir evde veya sokakta sağlıksız beslenmekten ötürü böyle bir yapı oluşturmuştur. siz vet inize mutlaka sorun, tahlilden nasıl sonuç çıkarsa, nasıl bir yol izleyecekler? olasılıkları sizinle paylaşsın... ona göre yol izlersiniz.
neşesine maşallah. inş ciddi birşey değildir. ne kadar ömrü kalmışsa onu sizinle, mutlu bir şekilde geçirir. fotosunu görünce öpesim geldi benim de...
sokak kedileri, genel olarak cins kedilere nazaran daha güçlü oluyorlar. melez olduklarındanmış. inş atlatır, ama yine de ihmal etmeyin lütfen.
eşinizin işi konusunda Allah hayırlı gelirler versin, patronlara da emeğe saygı duyacak akıl ve vicdan versin...
bence çiftleştirmeyin. her yer kedi dolu, çiftleştirmeniz sadece birkaç ay rahat ettirir, sonra yine kızgınlığa girecek. kesin çözümü kısırlaştırmaktır.
kızgınlık dönemlerinde alın kucağınıza, sıkı sıkı sarılın (ezmeden tabii:) ) daha çok ilgi bekliyorlar.
bir de evde kuvvetli ışıktan uzak tutun. yüksek ışıkta ve sıcak ortamda daha sık ve yoğun kızgınlık belirtileri gösterir.
evden kaçma girişimi de gösterebilirler, kapılara ve pencerelere dikkat edin!!!
Ya veterinersiniz yada aşırı deneyimli...Söylediklerinizi yapmaya çalışıcam..Şimdilik veterinere gidemiyoruz ama gidince sorucam..gerçi ameliyat edemiyoruz diye söylemişti ama..bakalım hayırlısı...garip bi şekilde hırıltısı durdu..belki topuda yok olur..inşallah...
Kızlar benim kedim erkek ve 2 yaşına giricek. Geçen gece balkona çıkmıştı orda uyumuş kalmış. Sabah baktığımda yoktu meğer aşağıya atlamış diğer kedilerle kavga falan etmiş.
Bi kere daha olmuştu böyle düştü sanmıştım ama sanırım kendisi bilerek atlıyor 1. kat olduğu için bir şeyi yok ama dün gece uyutmadı bizi sabah 5 buçuğa kadar miyavladı hep.
Balkona çıkmak istedi çıkarsamda atlayıp gitcek diye korktum bende uyumadım onunla beraber
Çiftleşme dönemi mi kaçıp gitmesinden korkuyorum. Veterinere de gidemedim daha diğer kedilerle kavga edince ağzının kenarı kanamış.
Çok üzgünüm...
Eğer sokağa alıştıysa yine kaçacaktır hele ki kızgınlığa girdiyse kesin kaçacaktır. Balkon kapısına sineklik takarak önlem alabilirsiniz. Onu bundan vazgeçirebileceğinizi pek sanmıyorum. Bu sorunu yaşayan çok kişi var. İşiniz zor.
Sadece iki kere gitti ama aslında kafasına esti mi gitmek istiyor mesela bugün bütün gün balkondaydı gitmek istemedi sanırım arada yapıyor böyle balkonada çıkarmasak evde bunalıcak nasıl çözüm bulucaz bilmiyorum bende yarın şehir dışına çıkıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?