- 24 Eylül 2012
- 1.016
- 30
- 68
kızlar ya birşey soracağım. benimde bi dişi kedim var. son iki aydır kızgınlık dönemine giriyor çok sık. bugün yine başladı. öğrenci olduğum için kısırlaştıracak parayı denklemem biraz zor şimdilik. onu nasıl sakinleştirebilirim. çok bağırıyor.komşu şikayete geldi bir gece hatta. sakinleştirici ilaçlar varmış ama onları vet.ler kesinlikle tavsiye etmiyor. siz böyle birşey yaşadıysanız kedinizi nasıl sakinleştirdiniz. yardımcı olursanız sevinirim. :)
Kısırlaştırmaya çalışın. Benim kedim 3 ayda bir kızgınlığa giriyordu. Sık sık tekrarlar bu durum hem sizin sinirleriniz bozulur hem ona yazık. Bir de bu durumlarda sırtını bastıra bastıra okşayın yukarıdan aşağıya doğru öyle rahatlıyorlar. Ama bir çareniz yok. Veterinerin de dediği gibi öyle ilaçlardan uzak durun. Bir barınakla konuşun rica edin. Onların anlaşmalı doktorları var sizi onlara yönlendirsinler hatta kediyi barınaktan gösterip bedavaya bile halledebilirsiniz bu işi.
Benim de kedim üç ayda bir kızgınlığa girerdi ve on gün sürerdi. Bir gece sustuğunu bilmem. Ben bile uyuyamazdım sesinden. Ama bir komşum da gelip şikayette bulunmadı. Halden anlamaz mı bu insanlar. Güzellikle anlatın ona 10 gün kadar sürecek bir durum bu bu kadarına katlansın ne olacak. İnsanlık kalmadı kimsede.
Bayanlar 1 yaşında Ankara kırması kedim var.. 2 ay önce kızgınlığa girdi.Evde çok bağırdığı için bahçeye salmak zorunda kaldımBağırması geçince eve yine döndü..Bu süreden 20 gün sonra tatile giderken yanımda götürdüğüm kedim orada da gün içinde site içerisinde dolaşıp dolaşıp geldi.(Bu tarihlere kadar hiç dışarı çıkarmadım.)Akabinde birgün evde ensesinde yara gördüm.Önce bir yerlere sürttürmüşdür diye düşündüm.Çünkü aniden beliren fındık büyüklüğünde bi yaraydı.Derisi yüzülmüştü.Veterinere götürünce mantar olabileceğini söyledi mantar aşısı yaptı birde bi solüsyon verdi.mikrop kırıcı ..yarayı ara ara kaşıdığı için geçmesi uzun sürdü.tam yeni tüyler çıkmaya başlamıştı ki bu arada kedimin hamile olduğu ortaya çıkdı.Şimdi yine ensesinde ve kafasında yara oluştu.Yine veterinere gittiğimizde hamile oldğu için aşı yapamadı.artı parazit aşılarıda kaldı.Pomad kullanyoruz ama bulaşıcı olduğu için tedirgin oldum.çocuklara bize geçmesi ihtimali varmı ki? yada yavrularına bir zararı olur mu?[/QUO
ehil ellerde Kısırlaştırma işlemi basit bir işlemdir. Kedi için çok üzüldüm. Veterinize danışın.
benim kedim lokum yaklaşık 1 buçuk aydır bir tüy döküyor sormayın.... Başedilecek gibi değil...mevsimsel .tamam da çok uzun sürdü. Bir de iranların tüyleri tavşan tüyü gibi. Ince yapıştı mı çıkmıyor.....tekir kedilerin öyle değil. Kalın tüyleri.kolay alabiliyorsunuz ama maalesef iran ve chinchilla ların çok zor.herşeyi denedim. .verdiğiniz bir ilaç var mı......
Bayanlar 1 yaşında Ankara kırması kedim var.. 2 ay önce kızgınlığa girdi.Evde çok bağırdığı için bahçeye salmak zorunda kaldımBağırması geçince eve yine döndü..Bu süreden 20 gün sonra tatile giderken yanımda götürdüğüm kedim orada da gün içinde site içerisinde dolaşıp dolaşıp geldi.(Bu tarihlere kadar hiç dışarı çıkarmadım.)Akabinde birgün evde ensesinde yara gördüm.Önce bir yerlere sürttürmüşdür diye düşündüm.Çünkü aniden beliren fındık büyüklüğünde bi yaraydı.Derisi yüzülmüştü.Veterinere götürünce mantar olabileceğini söyledi mantar aşısı yaptı birde bi solüsyon verdi.mikrop kırıcı ..yarayı ara ara kaşıdığı için geçmesi uzun sürdü.tam yeni tüyler çıkmaya başlamıştı ki bu arada kedimin hamile olduğu ortaya çıkdı.Şimdi yine ensesinde ve kafasında yara oluştu.Yine veterinere gittiğimizde hamile oldğu için aşı yapamadı.artı parazit aşılarıda kaldı.Pomad kullanyoruz ama bulaşıcı olduğu için tedirgin oldum.çocuklara bize geçmesi ihtimali varmı ki? yada yavrularına bir zararı olur mu?
merhabalar! benim kedilerimden biri dişi,kısırlaştırılmış ve 6 yaşında..son zamanlarda oturduğu yerde küçük pullar bırakmaya başladı.kurt değil,canlı bir şey değil.ama ne olduğunu bilemedim.poposundan geldiğini biliyorum.sizce nedir? fotoğrafta koltuğun üstünde krem renginde küçük noktalar var.işte onlar...
Eki Görüntüle 834345
idrar yolu taşı olabilir okuduğum bi yazıda bunun beslenme ile alakası olabileceği yazıyordu. belki size faydası olur diye paylaşıyorum
Sokakkedisi.net >> Beslenme >> Beslenme ve drar Yolu Talar
merhabalar! benim kedilerimden biri dişi,kısırlaştırılmış ve 6 yaşında..son zamanlarda oturduğu yerde küçük pullar bırakmaya başladı.kurt değil,canlı bir şey değil.ama ne olduğunu bilemedim.poposundan geldiğini biliyorum.sizce nedir? fotoğrafta koltuğun üstünde krem renginde küçük noktalar var.işte onlar...
Eki Görüntüle 834345
canım tam fotoğrafı net göremedim ama benim kedim tırnaklarını ser zeminlerde törpülyo ve aynen senin gibi tırnaklarının dibe yakın kısımlarının pullarını brakıyor..acaba seninkide öyle olabilir mi..
Selam sevgili hayvan dostları benim 4 aylık dişi bir kedim var maalesef kötü bir hastalığı var AIDS 2 gün önce öğrendim hiç düşmeyen bir ateş ardından ishal ve kusma en sonda lenf bezleri şişti şu an veterinerde serum ve antibiyotik tedavisi uygulanıyor onu okadar özledimki anlatamam inanın onu evladımdan ayırmıyorum ne yapıcamı bilmiyorum elim kolum bağlandı lütfen dua edin küçük kızım iğleşsin şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?