Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Hava almazsa sürekli evin içinde sıkılır mı diye düşünüyorum bende :26:
Balkona çıkmasın en iyisi kontrol altında olmamız lazım bi süre çabuk geçer mi acaba ?

Hava almazsa sürekli evin içinde sıkılır mı diye düşünüyorum bende :26:
Balkona çıkmasın en iyisi kontrol altında olmamız lazım bi süre çabuk geçer mi acaba ?

Üzgünüm ama pek geçeceğini sanmıyorum. Kim sokakta rengarenk bir hayat varken dört duvar arasında oturmak ister ki? Kediniz sokağı öğrendi bir kez artık hep çıkmak isteyecektir tabi bunun kızgınlıkla da bağlantısı var. Erkek kediler kızgınlığa belirli bir dönemde girmezler sürekli çiftleşmek isterler. E tabi dışarısı da mis gibi hatunlarla dolu haliyle peşlerinden gidiyordur. Bir süre açmayın balkonu bir umut belki alışır alışmazsa da siz tasmasıyla çıkarır bir saat gezdirirsiniz hevesini almış olur. Ama tek başına sokağa salmayın kesinlikle, dönememe ihtimali de var. Ayrıca sokakta psikolojisi bozulup saldırgan bir kediye de dönebilir. Depresyona girebilir. Çok nazlı bu minikler.

kilolu kedinizi zayiftamak için cabalariniz oldu mu? eger oldu ise yöntemleriniz neler? paylaşabilir misiniz?
biz ilk girisim olarak hills R/D mamaya geçiş yaptik.

kilolu kedinizi zayiftamak için cabalariniz oldu mu? eger oldu ise yöntemleriniz neler? paylaşabilir misiniz?

Evet şu an çabalıyoruz, bizimkinin alerjileri olduğundan tek bir mama yiyebiliyor zaten ( Z/D yada antialerjenik ) onun dışında herşey yasak porsiyonları yarı yarıya indirdim 1 aydır ama malesef kilosunda bir azalma göremiyorum bütün gün yatıp uyuyor çünkü...

Arkadaşlar, kedim arka bacak çıkığından ameliyatını oldu dün, oldukça ağır bir ameliyat geçirdi, şu an bacağı sargıda.Akşam aldık veterinerden yeni yeni kendine geliyor meleğim. Veteriner min 1 ay çok koşmadan atlayıp zıplamadan durması gerek dedi. Taşıma kafesi var ama iri bir kedi olduğundan onun içinde tutamam tabi, düşündük taşındık eve gelene kadar... evde kiler olarak kullandığımız 2 - 2,5 m2 bir odamız vardı ama camı falan yok karanlık bir odacık. Orayı boşalttık; yatağını, kumunu, tırmalama tahtasını içine yerleştirdik ama eski tip ahşap kapısı var kapıyı kapatınca karanlık oluyo içerisi, ışık da yok çünkü ve havasız. Ucuz yollu nasıl birşey ayarlayıp, orayı hem kızımı dışardan görebileceğim hem havasız ve karanlık bırakmayacak hale getirebiliriz. Aklımızda birkaç fikir var; mesela sineklik kapı yaptırmak ama biraz ayaklanınca telleri yırtabilir ayrıca 100 liradan aşağı değil maliyeti, kapının altını kestirmek geldi cam ekan ve havalandırma deliği açmak ama evimiz kira kapıya zarar veremeyiz tabi. Aslında vet. kullandığı pansiyon kafesleri var salona da koyabiirim hem ışık alır ama fiyatları 150 liradan aşağı değil ve daha dar bir alan. Annem çocuk oyun parklarından alıp çit şeklinde olanlardan üzerini tel ile kapatsanız dedi güzel fikir salona da koyabilirim, daracık havasız alanda kalmaz onu araştıracağım, hamileyim kısmetse bebek bekliyoruz ileride bebeğim için de kullanabiliriz böyle bir şeyi... Nolur başka fikriniz varsa paylaşır mısınız? Maliyeti min tutabilmek ve eve çok zarar vermemek önceliğimiz tabiki malesef Çit tarzı şeyleri istanbulda nereden bulabilirim sizce? salonun bir kısmına öyle birşey de yaptırabilirim belki..

Okuyup fikir sunan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler

o şekilde kilo veremez..kedinizi hareket ettirmeniz lazım..sık sık oyunlar oynayın ..

büyük geçmiş olsun..keşke bir fikrim olsaydı

Merhaba, kedinizin durumunu biliyordum bir süredir. Kafes arayışlarınızı falan hatırlıyorum. Öncelikle çok geçmiş olsun pisiciğe. Umarım en yakın zamanda iyileşip eskisinden de sağlıklı devam eder hayatına. Kafes arayışınız sırasında annenizin dediği oyun parkı benim de aklıma gelmişti ama maliyetli olursa diye söylememiştim. Bence imkanınız varsa kilerdense oyun parkı daha iyi olur. Ne kadar hava alabileceği bir imkan sağlasanız da bütün gün karanlık bir yerde kalması onu olumsuz etkileyecektir. Oyun parkında gene alanı kısıtlı olsa da kendini daha mutlu hisseder bence. Benimki öneri değil yorum oldu ama eğer aklıma bir şey gelirse mutlaka yazarım. Bu arada bebek için tebrik ederim. :) sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum. :)

Çok teşekkürler, evet çocuk oyun parkları güzel olurmuş ama maliyeti 150 liradan aşağı değil üstelik üzerini de kapatmam gerekecek falan zor bir işmiş. Salonda çok sık kullanmadığımız bir masa var onun ayaklarının etrafını tel yada çit benzeri bişeyle kapatıp kafes yapma fikri geldi aklıma ama o tarz birşeyi nerden bulurum hiç fikrim yok Şu aralar kadıköy de böyle şeyler satan bir yer arayışı içerisindeyim, kafes, tel, çit vb satan...Bir süre hiç hoşnut olmasa da malesef kilerde geçirecek zamanını, ışıklandırmasını ayarladım oranın ama havasız bir yer sonuçta hiç istemiyor orada kalmayı.. Çok teşekkürler ilginiz, yorumunuz ve bebek tebriğiniz için

kızlar merhaba
kedim ankara kedisi bembeyaz maviş gözlü ve6 aylık sorularım var bilenler bilgilendirirse sevinirim
kedim tuvaletini yaptıktan sonra mutlaka kuyruğunda pislik kalıyor ayrıca içi yanmışgibi bi pis bir koku geliyor bazen de oynamak için yanımıza geldiğinde aman tanrım bir koku sanırım gaz çıkartıyor ve çok pasaklı daha önceden baktığım kediler sokak kedileriydi ve bu kadar pis değillerdi bu zilli durmadan kumlarını saçıyor etrafa mamasını kabından yiyor ama kabın etrafındakilerle başka kedicikler doyar
şimdi ben bu kokuya ve bu dağınıklığa çözüm bulabilir miyim acaba?

Merhaba sevgili dostlarım.
Bu iletiyi bilgilendirme amaçlı yazıyorum.
Bundan yaklaşık 3 hafta önce 1 yaşındaki dişi kedim kısırlaştırma ameliyatı oldu. Bu ameliyet son derece gelişmiş tekniklerle yapıldı. serçe parmağının ucu kadar bir delik kesik vardı. dışta dikiş yoktu. sadece 3 tane zımba vardı. ameliyattan 3 gün sonra antibiyotik aşısı vurumdu, 1 hatfa sonra da o 3 zımba alındı hemencik. şuan tüylenme oldu ameliyat yerinde,1 haftaya kadar da eski haline döner umuyorum. kedim ameliyat sonrası kendiliğinden değil aşı ile uyandırıldı, vitaminleri yapıldı. eve geldiğimizde üşüyor idi. vet. hekimimiz sıcak tutun dedi, ben de kombiyi baya yaktım :) yürümekte başta zorlandı düştü kalktı ama ben ona bu süreçte hep yardımcı oldum. yürüdüğü yerlerin altına battaniye ve peluşlar serdim yere düştüğünde incinmesin diye. ve vet. hekim bir yaş mama verdi, besleyici imiş bu. kedimde afiyetle yedi zaten 1 günde. yemek ve suyu azar azar vermek gerekiyor. yoksa kusar. kusmaması için de ameliyat sonrası aşı vurdu.
vela hasıl tüm bunlar içinde ödediğimiz tutar 350.-TL idi. her şey dahil. hatta sıcak su torbasıda verecekti hekim ama evde var diye istemedik, ihtiyaç sahipleri yararlansın.
şimdi benim prensesim evde, biraz daha sakinleşti. sesi daha az çıkıyor. ama biraz korkaklaştı. her seste irkiliyor. zamanla geçer sanıyorum. oyuncaklar aldım ona, kedi oltası, zıplayan kedi, timsah vs :)
süreç ile ilgili sorunuz olursa cevaplayabilirim.
mutlu patili günler dilerim inş.

oyun oynatmaya çalışın. bir halatın ucuna düğüm atın, peşinden sürükleyin. bu tip oyunları seviyorlar ve hareketli oluyorlar.

geçmiş olsun. bence en iyisi, vet ile veya pet shop ile görüşüp büyük bir kafes kiralama fikri. nazınızın geçeceği bir yer varsa, uygun fiyata getirebilirsiniz. işiniz bitince elinizde kalmış da olmaz.

bu kadar koku olması bence normal değil. maması mutlaka kaliteli olsun(hills, proplan, royal canin gibi mamalar.) iyi mama yediklerinde pislikleri de kokmuyor. maması kaliteli ise ve koku oluyorsa, vet e bir sorun bence. wh.. adlı market mamasını verdiğimde pislikleri çok kötü kokardı. maması değişince hemen düzeliyordu.
ishal vs olmadıkça kakaları da bir yere bulaşmıyor iyi mama yediklerinde. kum olarak akkum kullanın, onlarda pislikleri pek dağılmıyor. kumla hemen örtebiliyor ve üstüne bulaşmaz.
kum kabını biraz daha derin ve geniş bir kap seçebilirsiniz ya da kumu tepeleme doldurmayın(yine de belli bir derinlikte olması gerekir ama buna dikkat edin), veya kapalı kaplardan kullanın.

gaz sorununu, sadece henüz minicikken ve hazır süt tozu kullandığımızda yaşamıştım. o da yediğine bağlı.
bence yazdıklarınızın geneli, mamadan kaynaklanıyor gibi. iyi mama kullanıyorsanız da, çeşidinden dolayı sindiriminde problem yaşıyor olabilir, o yüzden vet e sorabilirsiniz.

ankara kedilerinin tüyü uzun olsa, iran kedileri gibi mesela, ona da bağlı olabilirdi ama siz mamayı değiştirin ve sorunları gözlemleyin bir öncelikle...

mama kabını daha derin kullanabilirsiniz, onu da tepeleme doldurmayın. özel mama kaplarından(devrilmeyenler) kullanırsanız devirerek dökmesi de mümkün olmaz.

mama konusunda maliyeti düşük tutmayın lütfen, farklı sağlık sorunlarında daha fazla masraf çıkıyor çünkü. ben çuval olarak aldığım için maliyeti de çok düşürüyorum. birçok pet shop, bazı iyi markaları açık halde daha uyguna satıyor(güvenilir yerlerden alın ama, 2. kalite mama satanları da var. )

Hill r/d sayisinde 900gr kilo verdik. artık biraz daha mutluyuz...

Benim kedim hills yemiyor, brit care verdi doktorum onu da yemedi. Royal canin hypoallergenicden başka mama koymuyor ağzına ve her geçen gün bu mamayı bulmam zorlaşıyor Çevremdeki 4-5 vetereinerlikten sadece 1 tanesi royal canin satıyor... Geçen gün hafta sonuna denk geldi aç kaldı yavrum 1 gün Yaraları da azdı yine, agzı burnu yara oldu alerjiden üstelik kilo almaya devam ediyor.Sanırım alerjileri için vurulan ilaçlar da kilo almasına sebep oluyor çünkü mamasını da tam bitirmiyor...

büyük petshoplarda da royal canin bulabilirsiniz. ellerinde yoksa da getirmelerini isteyebilirsiniz. onlarda mama satışı vet lerden daha aktif olduğu için ulaşması daha kolay olur bence.

Çok ilginç oysa en çok satılan mamadır Royal Canin. En ucuz hayvan mağazasda bile bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Bir de oralara bakın. İnternetten almaz mısınız. Taşıma sıkıntısı da olmaz rahat edersiniz bence. Ben internetten 15 kglik alıyorum kapıma geliyor eğer mağzadan alsam hayatta taşıyamam o kadarını. :)

büyük petshoplarda da royal canin bulabilirsiniz. ellerinde yoksa da getirmelerini isteyebilirsiniz. onlarda mama satışı vet lerden daha aktif olduğu için ulaşması daha kolay olur bence.

arkadaşlar alerjileri nedeniyle kullandığımız hypoalergenic mama yani klinik mama. Bu mamayı sadece vetler satabiliyor, petshopların satması yasak. İlaç gibi düşünün o nedenle ne internette ne petshoplarda bulamıyorum artık.

Umuyorum ki bu başlık altında yazan kişiler, hayvanlar üzerinde test yapmayan kozmetik ve deterjan markalarını kullanıyordur, umursuyordur. Bu beni çok ama çok mutlu eder.
Çünkü hayvan seven insan, onları hepsini sever, canı sever. sadece kendi kedisini, kuşunu, köpeğini değil, öyle değil mi. yoksa bunun adı bencillik olur ki evlerden ırak...

kızlar ya birşey soracağım. benimde bi dişi kedim var. son iki aydır kızgınlık dönemine giriyor çok sık. bugün yine başladı. öğrenci olduğum için kısırlaştıracak parayı denklemem biraz zor şimdilik. onu nasıl sakinleştirebilirim. çok bağırıyor.komşu şikayete geldi bir gece hatta. sakinleştirici ilaçlar varmış ama onları vet.ler kesinlikle tavsiye etmiyor. siz böyle birşey yaşadıysanız kedinizi nasıl sakinleştirdiniz. yardımcı olursanız sevinirim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…