Bir bakıma haklısınız kediler için sokağı izlemek televizyon izlemek gibi çok seviyorlar. Benim kedim de bayılır sokağı seyretmeye evimde balkon yok ve camdan izliyor. Kaçmaması için seçeneğiniz yok balkonu yasak edeceksiniz ona.
Hava almazsa sürekli evin içinde sıkılır mı diye düşünüyorum bende :26:
Balkona çıkmasın en iyisi kontrol altında olmamız lazım bi süre çabuk geçer mi acaba ?
kilolu kedinizi zayiftamak için cabalariniz oldu mu? eger oldu ise yöntemleriniz neler? paylaşabilir misiniz?
biz ilk girisim olarak hills R/D mamaya geçiş yaptik.
Evet şu an çabalıyoruz, bizimkinin alerjileri olduğundan tek bir mama yiyebiliyor zaten ( Z/D yada antialerjenik ) onun dışında herşey yasak porsiyonları yarı yarıya indirdim 1 aydır ama malesef kilosunda bir azalma göremiyorumbütün gün yatıp uyuyor çünkü...
Arkadaşlar, kedim arka bacak çıkığından ameliyatını oldu dün, oldukça ağır bir ameliyat geçirdi, şu an bacağı sargıda.Akşam aldık veterinerden yeni yeni kendine geliyor meleğim. Veteriner min 1 ay çok koşmadan atlayıp zıplamadan durması gerek dedi. Taşıma kafesi var ama iri bir kedi olduğundan onun içinde tutamam tabi, düşündük taşındık eve gelene kadar... evde kiler olarak kullandığımız 2 - 2,5 m2 bir odamız vardı ama camı falan yok karanlık bir odacık. Orayı boşalttık; yatağını, kumunu, tırmalama tahtasını içine yerleştirdik ama eski tip ahşap kapısı var kapıyı kapatınca karanlık oluyo içerisi, ışık da yok çünkü ve havasız. Ucuz yollu nasıl birşey ayarlayıp, orayı hem kızımı dışardan görebileceğim hem havasız ve karanlık bırakmayacak hale getirebiliriz. Aklımızda birkaç fikir var; mesela sineklik kapı yaptırmak ama biraz ayaklanınca telleri yırtabilir ayrıca 100 liradan aşağı değil maliyeti, kapının altını kestirmek geldi cam ekan ve havalandırma deliği açmak ama evimiz kira kapıya zarar veremeyiz tabi. Aslında vet. kullandığı pansiyon kafesleri var salona da koyabiirim hem ışık alır ama fiyatları 150 liradan aşağı değil ve daha dar bir alan. Annem çocuk oyun parklarından alıp çit şeklinde olanlardan üzerini tel ile kapatsanız dedi güzel fikir salona da koyabilirim, daracık havasız alanda kalmaz onu araştıracağım, hamileyim kısmetse bebek bekliyoruz ileride bebeğim için de kullanabiliriz böyle bir şeyi... Nolur başka fikriniz varsa paylaşır mısınız? Maliyeti min tutabilmek ve eve çok zarar vermemek önceliğimiz tabiki malesefÇit tarzı şeyleri istanbulda nereden bulabilirim sizce? salonun bir kısmına öyle birşey de yaptırabilirim belki..
Okuyup fikir sunan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Arkadaşlar, kedim arka bacak çıkığından ameliyatını oldu dün, oldukça ağır bir ameliyat geçirdi, şu an bacağı sargıda.Akşam aldık veterinerden yeni yeni kendine geliyor meleğim. Veteriner min 1 ay çok koşmadan atlayıp zıplamadan durması gerek dedi. Taşıma kafesi var ama iri bir kedi olduğundan onun içinde tutamam tabi, düşündük taşındık eve gelene kadar... evde kiler olarak kullandığımız 2 - 2,5 m2 bir odamız vardı ama camı falan yok karanlık bir odacık. Orayı boşalttık; yatağını, kumunu, tırmalama tahtasını içine yerleştirdik ama eski tip ahşap kapısı var kapıyı kapatınca karanlık oluyo içerisi, ışık da yok çünkü ve havasız. Ucuz yollu nasıl birşey ayarlayıp, orayı hem kızımı dışardan görebileceğim hem havasız ve karanlık bırakmayacak hale getirebiliriz. Aklımızda birkaç fikir var; mesela sineklik kapı yaptırmak ama biraz ayaklanınca telleri yırtabilir ayrıca 100 liradan aşağı değil maliyeti, kapının altını kestirmek geldi cam ekan ve havalandırma deliği açmak ama evimiz kira kapıya zarar veremeyiz tabi. Aslında vet. kullandığı pansiyon kafesleri var salona da koyabiirim hem ışık alır ama fiyatları 150 liradan aşağı değil ve daha dar bir alan. Annem çocuk oyun parklarından alıp çit şeklinde olanlardan üzerini tel ile kapatsanız dedi güzel fikir salona da koyabilirim, daracık havasız alanda kalmaz onu araştıracağım, hamileyim kısmetse bebek bekliyoruz ileride bebeğim için de kullanabiliriz böyle bir şeyi... Nolur başka fikriniz varsa paylaşır mısınız? Maliyeti min tutabilmek ve eve çok zarar vermemek önceliğimiz tabiki malesefÇit tarzı şeyleri istanbulda nereden bulabilirim sizce? salonun bir kısmına öyle birşey de yaptırabilirim belki..
Merhaba, kedinizin durumunu biliyordum bir süredir. Kafes arayışlarınızı falan hatırlıyorum. Öncelikle çok geçmiş olsun pisiciğe. Umarım en yakın zamanda iyileşip eskisinden de sağlıklı devam eder hayatına. Kafes arayışınız sırasında annenizin dediği oyun parkı benim de aklıma gelmişti ama maliyetli olursa diye söylememiştim. Bence imkanınız varsa kilerdense oyun parkı daha iyi olur. Ne kadar hava alabileceği bir imkan sağlasanız da bütün gün karanlık bir yerde kalması onu olumsuz etkileyecektir. Oyun parkında gene alanı kısıtlı olsa da kendini daha mutlu hisseder bence. Benimki öneri değil yorum oldu ama eğer aklıma bir şey gelirse mutlaka yazarım. Bu arada bebek için tebrik ederim. :) sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum. :)
kilolu kedinizi zayiftamak için cabalariniz oldu mu? eger oldu ise yöntemleriniz neler? paylaşabilir misiniz?
biz ilk girisim olarak hills R/D mamaya geçiş yaptik.
kızlar merhaba
kedim ankara kedisi bembeyaz maviş gözlü ve6 aylık sorularım var bilenler bilgilendirirse sevinirim
kedim tuvaletini yaptıktan sonra mutlaka kuyruğunda pislik kalıyor ayrıca içi yanmışgibi bi pis bir koku geliyor bazen de oynamak için yanımıza geldiğinde aman tanrım bir koku sanırım gaz çıkartıyor ve çok pasaklı daha önceden baktığım kediler sokak kedileriydi ve bu kadar pis değillerdi bu zilli durmadan kumlarını saçıyor etrafa mamasını kabından yiyor ama kabın etrafındakilerle başka kedicikler doyar
şimdi ben bu kokuya ve bu dağınıklığa çözüm bulabilir miyim acaba?
Hill r/d sayisinde 900gr kilo verdik. artık biraz daha mutluyuz...
Benim kedim hills yemiyor, brit care verdi doktorum onu da yemedi. Royal canin hypoallergenicden başka mama koymuyor ağzına ve her geçen gün bu mamayı bulmam zorlaşıyorÇevremdeki 4-5 vetereinerlikten sadece 1 tanesi royal canin satıyor... Geçen gün hafta sonuna denk geldi aç kaldı yavrum 1 gün Yaraları da azdı yine, agzı burnu yara oldu alerjiden üstelik kilo almaya devam ediyor.Sanırım alerjileri için vurulan ilaçlar da kilo almasına sebep oluyor çünkü mamasını da tam bitirmiyor...
Benim kedim hills yemiyor, brit care verdi doktorum onu da yemedi. Royal canin hypoallergenicden başka mama koymuyor ağzına ve her geçen gün bu mamayı bulmam zorlaşıyorÇevremdeki 4-5 vetereinerlikten sadece 1 tanesi royal canin satıyor... Geçen gün hafta sonuna denk geldi aç kaldı yavrum 1 gün Yaraları da azdı yine, agzı burnu yara oldu alerjiden üstelik kilo almaya devam ediyor.Sanırım alerjileri için vurulan ilaçlar da kilo almasına sebep oluyor çünkü mamasını da tam bitirmiyor...
büyük petshoplarda da royal canin bulabilirsiniz. ellerinde yoksa da getirmelerini isteyebilirsiniz. onlarda mama satışı vet lerden daha aktif olduğu için ulaşması daha kolay olur bence.
Çok ilginç oysa en çok satılan mamadır Royal Canin. En ucuz hayvan mağazasda bile bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Bir de oralara bakın. İnternetten almaz mısınız. Taşıma sıkıntısı da olmaz rahat edersiniz bence. Ben internetten 15 kglik alıyorum kapıma geliyor eğer mağzadan alsam hayatta taşıyamam o kadarını. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?