Kedilerimiz Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Konu bir hayli eski ama yine de birkaç bilgimi sizlerle paylaşmak istiyorum belki işine yarayacaklar olur. Ben toplamda 12 kediye sahibim (evet evin içinde). 10'u memleketteki evimde, 2 si öğrenci evimde. Kendimi bildim bileli hayvanlarla büyüdüm, onlar benim herşeyim. Hepsini de sağlıkla büyütüyorum çok şükür. Haliyle bakımları, hastalıkları konusunda da oldukça bilgi sahibiyim. Öncelikle kedilerinize süt vermeyin. Su ile seyreltilmeden verilen sütler hayvanınızı ölüme kadar götürür, yarı yarıya oranında su ile karıştırıp verdiğiniz sütler ise ölümcül olmasa da hayvanın bağırsak ve dışkılama sistemine ciddi zararlar veriyor. (sütün içindeki laktoz maddesinden dolayı) O yüzden verecekseniz yoğurt verin. Mama olarak alacağınız kuru mamanın değerlerine dikkat edin, besinleri kediniz için yeterli olsun. Haftada en az 1 kere (mümkün olduğunca çok) haşlanmış tavuk, balık yada ciğer verin. Benim kedilerim tavuğu çok seviyor. Göğüs etini havuç, kabak ve patates ile haşlayıp bulamaç yaparak veriyorum suyundan katıyorum azıcık, hem çok faydalı oluyor, hemde seviyorlar. Bunlara ek olarak, baharatlı, tuzlu, şekerli besinleri kesinlikle yedirmeyin. Kedisi hakkında bir sorusu olan yada bir konuda bilgi sahibi olmak isteyenler bana ulaşabilir, yardımcı olurum :)

Quenn 7 yaş sonrası veteran kedilerde haşlanmış tavuk ve havuç tercih edilir gıdalardan olmamalı, eğer 7 yaş üzeri pisiciğin varsa mümkün mertebe az ver canım.

Quenn 7 yaş sonrası veteran kedilerde haşlanmış tavuk ve havuç tercih edilir gıdalardan olmamalı, eğer 7 yaş üzeri pisiciğin varsa mümkün mertebe az ver canım.
Benim şuan baktığım kediler yavru. Ama memleketteki evimde 9 yaşında bir kedim var. Tavuk sevmiyor zaten, balık ve ciğeri tercih ediyor. Verilmemesi gerektiğini duymamıştım, zaten yemiyor ama gene de veterinerime sorup değerlendireceğim teşekkür ederim :)

Genel olarak tavuk kokusu duyunca çıldırırlar ama sevmeyeni de çıkıyor demek ki.

Evet 9 yaşındaki minik için veteriner hekiminize danışabilirsin, yaş itibari ile böbrek hastalıklarına daha açık ve düzenli olarak yüksek oranda protein üre miktarını arttırdığı için böbreklerde geri dönüşsüz bir hasar bırakıyor sonrası malum Zaten bu yüzden veteran kedilere özel mamalarda protein miktarı diğer yaş gruplarına göre daha düşüktür.Mümkün olduğunca korumak gerek minnoşlarımızı ama bunu yaparken hiç vermemek değil kısıtlı miktarda vermek gerekiyor ki sen zaten kısıtlı olarak veriyorsun anladığım kadarıyla.

Evet dediğim gibi 9 yaşındaki kedim zaten tavuk sevmiyor ve yemiyor. O balık ve ciğerden yana. Şuan öğrenci evimde baktığım 2 kedim ise henüz yavru. Biri (1.5 yaşında) tavuk ve büyük balıklar dışında birşey yemez, çok yemek seçer. O yüzden aldığım mamalarıda tavuklu seçiyorum. Diğer yavru (2 aylık) ne bulsa yer maşallah öyle iştah görmedim Ben haftada bir yada birkaç kez, kendi kuru mamalarına ek olarak, tavuklu sebzeli yada balıklı mamalar hazırlıyorum. Tek yönlü beslenmesinler diye. Bu şekilde daha sağlıklı olmalarına uğraşıyorum :)

Açıkçası ben yalnızca kuru mama ile beslenmesine karşıyım zaten bu biraz hazırcılık oluyor, aman vaktim yok dayayayım kuru mamayı yesin. Halbuki dediğin gibi tek yönlü beslenme tüm canlılar için sakıncalı bir durum.Belli ki çocuklara çok iyi bakıyorsun, takdir ediyorum arkadaşım bravo.

Teşekkür ederim. :) Onlar benim evlatlarım gibi, sahip olduğum en güzel şeyler.. Haliyle sağlıkları için elimden geleni yapıyorum. Sizde baya ilgilisiniz anladığım kadarıyla hayvanlarla. Bende sizi tebrik ederim. Varmı sahip olduğunuz bir melek ?

Evet, mesleki olarak da ilgileniyorum ve hatta ileride Veteriner ilaçları üzerine çalışmayı düşünüyorum tabii zaman ne gösterecek bilemiyorum ama.

3 kedi, 1 köpek, 3 kuş, 2 ginepig, bir akvaryum dolusu balık ile beraber yaşıyorum.Bunun haricinde zaman zaman evdeki mevcut hayvan sayısı artabiliyor :)

Süper :) Ben öğrenciyim ve öğrenci evimde 2 kedim var. Memleketteki evimde 10 kedim var :) Dışarıda baktıklarımda cabası. Çok güzel hayvanlarla birlikte yaşamak, keşke herkes tatsa bu duyguyu :)

Sorun bende değil yani, o halde bilgisayara atayım ekleyeceğim foto sana tanıdık gelecek :)
Ya belki millet ekleyebiliyordur foto da.. Biz mi beceremedik anlamadım ki
Tamam bekliyorum merakla

Hayır benimki yahuuuu
Oy masallah ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…