Mama olarak veterinerlerin kaliteli dediği bir mamayı kullanıyordum. Ama aşırı tüy dökmeye başladı 6-7 aylıkken, daha kaliteli bir mama ile karıştırdım. Sonra onu da beğenmedim. En üst kalite bir mama aldım. O mamadan aşırı memnun kaldım. Tüy dökümünü %95 azalttı. Önceden her gün tarıyordum, şimdi 2-3 haftada bir tarıyorum. Ona rağmen eldivene çok tüy gelmiyor.Bende siyam olduğu ve siyamlar böbrek konusunda hassas olduğu için iki mamayı karıştırarak veriyorum (üst kalite dediğim ve veterinerin kaliteli diye önerdiği). Bir de kızımız ilk geldiğinden beri mutfağa ve yatak odalarına almıyoruz biz. Öyle alıştırdık. Girerse de çık diyince çıkıyor ve kapıda bekliyor. Bizi uyandırmasını istemiyorsak da banyoya kapatıyoruz. Her şeyi orada zaten, yerde de halı var. Bence siz de böyle bir şey yapabilirsiniz.
Hangi mamayı kullanıyordunuz? Kediniz hangi cins?
Beşiğe girmeyi çok seviyorlar. Oturma huyu varsa bebek dönmeyi öğrenene kadar zaten kontrolsüz beraber bırakmayın. İstemeden zarar verebilir. Çoğu insanın aksine kedilerin eğitilebilir olduğunu düşünüyorum. Hem de zorlayıcı yöntemler kullanmadan. Nasıl doğada hayvanların hepsinin bir alanı var evde de olabilir. Mesela gece beraber yatmak yerine akşam yatana kadar koltuğa uzanıp battaniye altında/üstünde onunla beraber keyif yapabilirsiniz. Kediler gece aktif hayvanlar oldukları için bütün gece gelip mışıl mışıl yatakta yatmıyorlar zaten. Ben gündüzleri nasıl onu uyuduğu yerde rahatsız etmiyorsam gece de o benim alanımı kabullensin. Bunun neyi yanlış?Uyku kıymetli olduğundan değil, eşimin tüy hassasiyetinden kaynaklı sorunumuz. Yoksa ben oğlumla uyumaya bayılıyorum. Tüyünün zararı olmadığını biliyoruz, tüyleri çok ince olduğu için yapışıyor eşim o yüzden rahatsız oluyor.
Bizim kedimizin ağza burna oturma gibi bir huyu var uyurken. Ben çekebiliyorum nefessiz kalınca ama bebek boğulabilir o yüzden tereddütlüyüm.
Beşiğe girmeyi çok seviyorlar. Oturma huyu varsa bebek dönmeyi öğrenene kadar zaten kontrolsüz beraber bırakmayın. İstemeden zarar verebilir. Çoğu insanın aksine kedilerin eğitilebilir olduğunu düşünüyorum. Hem de zorlayıcı yöntemler kullanmadan. Nasıl doğada hayvanların hepsinin bir alanı var evde de olabilir. Mesela gece beraber yatmak yerine akşam yatana kadar koltuğa uzanıp battaniye altında/üstünde onunla beraber keyif yapabilirsiniz. Kediler gece aktif hayvanlar oldukları için bütün gece gelip mışıl mışıl yatakta yatmıyorlar zaten. Ben gündüzleri nasıl onu uyuduğu yerde rahatsız etmiyorsam gece de o benim alanımı kabullensin. Bunun neyi yanlış?
Dişiler hep aynı kıskanç huysuz mutsuz bildiğin kadınÇok huysuz ama
Erkek kediler çok sevecen oluyor, bu bildiğin huysuz, sıkıştırıp öpüyorum ancak, kapalı kapılara sinir oluyor, evde misafir istemiyor, yüksek sesi sevmiyor, ben hizmetçi eşim şoför hanımın evinde sığıntı olarak yaşamaktayız
Merhaba ,kedinin sizinle bir ritüeli varsa onu kaybettiği için miyavlayıp sizi ve ilginizi geri istiyordur. Belirli dönemlerde kedilerin tüyleri çok dökülüyor bu dönemlerde özellikle beslemesine vitaminlerine dikkat etmek gerekiyor. Bunu danışın veterinerinize. Tüylerini kısaltabilirsiniz biraz birde tüy toplayıcı eldivenle tüylerini toplarsanız ve günlük tararsanız tüyü daha az dökülür.Bebeğinize de çok iyi arkadaş olur doğunca evde bir hayvanın olması ortamı çok güzelleştiriyor iki tane tüy toplanır onun size kattığı güzelliklerin hatrına. Gece yinede odanıza almanız eşinizden dolayı mümkün olmazsa sizin kıyafetlerinizden birini onun yattığı yere koyun biraz daha sakinleşebilir. Siz onu yanınızda olmasını istiyorsanız yukarıda yazdığm çözümleri deneyin ve eşinizi ikna edin bence ... dysan animal pro 7 dikey süpürge çok iyi tüyler konusunda . Benim de köpeğin var golden, tüyleri çok dökülüyor (kedi tüyüne göre çok daha fazla ) heryer tüy oluyor belirli dönemlerde ,destek vitamin ve beslenmesini ona göre ayarlıyorum . Hergün tarıyorum ,tüy eldiveni ile tüyleri topluyorum. Kedilerde daha çok işe yarıyor tüy eldiveni. Uzun üçünü çıkarıp koltuk yatak vs yerleri de dysonla temizliyorum ,çok iyi sonuç aldım. Hayvanlar bizim can yoldasımız ve öyle çok şey varki bize kattıkları bence bu kadarcık çabaya değer koşulsuz sevgilerini bize veren bu güzel varlıklara. Kalben dileyin eşinizin de bunu anlamasını ,kalpten dilenen herzaman yerine ulaşır. Güzel gönüllü arkadaşım. Sevgiler.Hanımlar merhaba.
Benim bir kedi oğlum var, bir yıldır bizimle bir yaşını geçti. Şimdi sorun şu ki tüyleri çok ince olduğu için çok dökülüyor. Bunun için de önerisi olan varsa alabilirim. Her neyse, bu yüzden eşim yatak odamıza almak istemiyor yatağı çok tüy kaplıyor diye. Kedimiz gece uyuyor ama gün doğduktan sonra sabahın çok erken saatlerinde gelip odanın kapısının önünde bağırıyor. Ama baya yüksek sesle bağırıp uyandırıyor bizi bebek gibi. İçeri girip bizle uyumak istiyor. Ben de isterim ama eşim istemiyor.
Şimdi ben hamileyim, mart sonu Nisan başı doğum olacak gibi. Şu an zaten uykudan uyanıyoruz sürekli ama bebek doğduktan sonra ne yapıcam? İlk altı ay bebeği bizim odaya alacağım için kedim gelip yine bağıracak ve bebek uyanacak, bebek uykusu zaten problem bir de bununla nasıl başa çıkıcam? Bebekle uyurken zaten odaya alamam çünkü uyurum falan Allah korusun kedim bebeğin ağzına falan oturabilir.
Özetle kedimin gelip oda kapısında bağırmasını nasıl engelleyebilirim fikir istiyorum.
Nerden biliyorsunuz oturmayacagini ?hayvanları çok severim ama her zaman temkinli olmak lazim. Bunu yüzüne kedi oturan biri olarak yazıyorum.Eminim iyi bakıyorsunuzdur ama yinede kedinize acıdım ya. Sadece ilgi istiyor.. Ne var bunda yanınıza alıp uyusanız birlikte. Eşinizin tarafına geçmez. Hem sanki insanların hiç kılı saçı dökülmüyormu.. Belkide kedi evinin yanına akşamdan su ve yemek koyabilirsiniz. Sevdiği oyuncağı da yakınlarda olsun. Bu arada kedi bebeğin ağzına oturmaz. Merak etmeyin. Bebek doğunca giydiği kıyafeti kediye koklatın alışır ona.. Umarım bebek doğunca kedi evinden olmaz :/
korkacaksin tabi kiBenim tereddütüm, kedim benim ağzıma burnuma oturuyor uyurken. Tabi ben çekebiliyorum nefes alamayınca ama bebeğe yaparsa ben uyurken boğulur diye korkuyorum. Yoksa eşimi de bir şekilde sustururum ama bu durum beni korkutuyor.
Banyoya kapatınca bağırmıyor mu? Bizimki yıkar ortalığı herhalde :)Mama olarak veterinerlerin kaliteli dediği bir mamayı kullanıyordum. Ama aşırı tüy dökmeye başladı 6-7 aylıkken, daha kaliteli bir mama ile karıştırdım. Sonra onu da beğenmedim. En üst kalite bir mama aldım. O mamadan aşırı memnun kaldım. Tüy dökümünü %95 azalttı. Önceden her gün tarıyordum, şimdi 2-3 haftada bir tarıyorum. Ona rağmen eldivene çok tüy gelmiyor.Bende siyam olduğu ve siyamlar böbrek konusunda hassas olduğu için iki mamayı karıştırarak veriyorum (üst kalite dediğim ve veterinerin kaliteli diye önerdiği). Bir de kızımız ilk geldiğinden beri mutfağa ve yatak odalarına almıyoruz biz. Öyle alıştırdık. Girerse de çık diyince çıkıyor ve kapıda bekliyor. Bizi uyandırmasını istemiyorsak da banyoya kapatıyoruz. Her şeyi orada zaten, yerde de halı var. Bence siz de böyle bir şey yapabilirsiniz.
Hangi mamayı kullanıyordunuz? Kediniz hangi cins?
Benim temizlik yüküm artacak muhakkak bunu tahmin ediyorum ama yapacak bir şey yok, o da benim çocuğum gibi.Kediyle bebek aynı evde çok zor.Üstelik yarın bigün bu bebek emekleyecek.Ağzını yüzünü kıyafetlerini tüy kaplayacak bunları göze alabiliyo musunuz?
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim :)Merhaba ,kedinin sizinle bir ritüeli varsa onu kaybettiği için miyavlayıp sizi ve ilginizi geri istiyordur. Belirli dönemlerde kedilerin tüyleri çok dökülüyor bu dönemlerde özellikle beslemesine vitaminlerine dikkat etmek gerekiyor. Bunu danışın veterinerinize. Tüylerini kısaltabilirsiniz biraz birde tüy toplayıcı eldivenle tüylerini toplarsanız ve günlük tararsanız tüyü daha az dökülür.Bebeğinize de çok iyi arkadaş olur doğunca evde bir hayvanın olması ortamı çok güzelleştiriyor iki tane tüy toplanır onun size kattığı güzelliklerin hatrına. Gece yinede odanıza almanız eşinizden dolayı mümkün olmazsa sizin kıyafetlerinizden birini onun yattığı yere koyun biraz daha sakinleşebilir. Siz onu yanınızda olmasını istiyorsanız yukarıda yazdığm çözümleri deneyin ve eşinizi ikna edin bence ... dysan animal pro 7 dikey süpürge çok iyi tüyler konusunda . Benim de köpeğin var golden, tüyleri çok dökülüyor (kedi tüyüne göre çok daha fazla ) heryer tüy oluyor belirli dönemlerde ,destek vitamin ve beslenmesini ona göre ayarlıyorum . Hergün tarıyorum ,tüy eldiveni ile tüyleri topluyorum. Kedilerde daha çok işe yarıyor tüy eldiveni. Uzun üçünü çıkarıp koltuk yatak vs yerleri de dysonla temizliyorum ,çok iyi sonuç aldım. Hayvanlar bizim can yoldasımız ve öyle çok şey varki bize kattıkları bence bu kadarcık çabaya değer koşulsuz sevgilerini bize veren bu güzel varlıklara. Kalben dileyin eşinizin de bunu anlamasını ,kalpten dilenen herzaman yerine ulaşır. Güzel gönüllü arkadaşım. Sevgiler.
100% bilemem elbette. Ama sadece bir hayvan varsa bir evde, o hayvan insandan aldığı sevgi ve ilgiyle beslenebiliyor. Başka arkadaşı yok evde. Hergün sabah kapının önünde bağırdığı için ve yeni birinci yaşını doldurduğu için ilgi istiyor diye düşündüm ve acıdım. Sahibinin kötü davranmadığındanda eminim. Bunu belirttim..Nerden biliyorsunuz oturmayacagini ?hayvanları çok severim ama her zaman temkinli olmak lazim. Bunu yüzüne kedi oturan biri olarak yazıyorum.
Evinde hayvan beslemek illa ki onun seninle birlikte yatakta da yatmak isteyisine onay vermek değildir. Tıpkı çocuklardaki gibi her şeye okey denmez.
Kimisi yatağında olmasını sever kimisi sadece koltuklara izin verir yatak odasinda sürekli kipirdandigi için rahatsiz olur istemez.
İlgisizliği nereden çıkardınız anlamadım?
Sadece yatağa alinmayan kedi ilgisiz mi kalmış oluyor. Acinacak durumu yok bence. Gayet mantıklı bir konu.
Banyoya kapatanıda gördük hadi hayırlısı neyse bu konuyu takipten çıkmak en güzeli olacak
Bizimki apartmanı yıkar öyle bir durumda :)Banyoya kapatanıda gördük hadi hayırlısı neyse bu konuyu takipten çıkmak en güzeli olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?