Kedisi Olan Arkadaşlar Yardımmm:(

SekerAnnee

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2016
1.987
2.655
133
arkadaşlar 3,5 aylık bir siyam türü kedim var, kendisini çoook seviyorum ama bu son zamanlar yaptıkları beni deli etmeye başladı, arada tuvalet kumu dışında evin başka yerlerine idrarını yapmaya başladı sizce nedendir bu Nasıl yok edebilirim bu durumu lütfen yardım edin

Allah Allah...
Büyük bir problem olmadan kum dışına pek yapmazlar hatta hiç yapmazlar aslında..
Kedim de, köpeğim de var. Kedim kum dışına hiç tuvaletini yapmadı ama köpeğim bişeyi kıskandığında inadına eve yapar.. Normalde eğitimi var asla yapmaz ama biri gelsin ona az bakalım edelim falan hemen bizi üzmek için yapar.. Bunun gibi psikolojik bişey olabilir mi?
Ya da bir hastalığı mı oldu acaba Allah korusun...

1- günde ne kadar ilgileniyorsunuz?
2- eve yabancı birileri gelip gidiyor mu son zamanlarda?
3- tuvaletini ne kadar zamanda bir temizliyorsunuz?
Şuan tatilde olduğum için hergün kedimle birlikteyim oyun oynuyoruz arada, eve yabancı birileri gelmiyor genellikle, tuvaleti kötü kokmaya başladığı an temizliyorum

Kedi kumunun markasını değiştiniz mi? Kabı ne kadar eski? Özellikle yaptığı yerler var mı yoksa rastgele mi yapıyor?

Idrarini yaptigi yere gotur, idrarini burnuna degdirmeden nazik bir sekilde koklat ve elinle dur isareti yaparak hayir de ve bunu tekrarla. Kedimin yapmasini istemedigim ne varsa bu hayirlarla hallettim.

Koltugun kenarini tirmalamak disinda tabii

Idrarini yaptigi yere gotur, idrarini burnuna degdirmeden nazik bir sekilde koklat ve elinle dur isareti yaparak hayir de ve bunu tekrarla. Kedimin yapmasini istemedigim ne varsa bu hayirlarla hallettim.

Koltugun kenarini tirmalamak disinda tabii
Koltuk kenarına da sirke sür.Kokusu uçacak size gelmeyecek ama kediler keskin burunlu oldukları için kokuyu alacak ve vazgeçecek

Kumunu beğenmiyor olabilir. Kristal kum kullanıyorsanız mutlaka topaklanan kuma geçmenizi öneririm. Slika hem kediciğin sağlığına çok zararlı, hem de yapısı kuma benzemediğinden bazı kediler kullanmayı sevmiyor.

Kum kabının yerini de beğenmiyor olabilir. Kum kabı hem ulaşılır bir yerde olmalı hem de ayak altında olmamalı. Tuvaletini yaparken güvende hissedeceği ama çok da kuytu olmayan bir yer bulmaya çalışın derim onun için. Yani çok uzak bir köşedeyse daha yakın bir yere, çok ayak altındaysa daha güvende hissedeceği bir yere alın. Kum kabını değiştirdikten sonra mutlaka kedinizi nazikçe, çok zorlamadan kum kabına götürün gösterin.

Ayrıca gün içinde de arada sırada severek, tatlı tatlı konuşarak, korkutmadan, oyun oynayarak vs onu kum kabına götürün derim. Nazikçe içeri girmesini sağlayın. İstemezse zorlamayın tabi. Benim kedim bazen tuvaletini fazla tutuyor, bu şekilde götürdüğümde çok çişi olmasa da mutlaka yapıyor. Sizin kediniz de gün içinde bir kaç defa kum kabına götürmenizden mesajınızı alacaktır diye düşünüyorum. Bu süreçte sakın sesinizi yükseltmeyin ve onu zorlamayın, ters teper.

Bir de çevrede gürültü, tadilat sesleri ya da dışarıdan gelen kedi köpek sesi fazla olduğunda stresten de yapabiliyorlar. Stres seviyesinin yüksek olduğunu düşünüyorsanız, ortama az miktar sıkılan kediler için stres azaltıcı spreyler oluyor, bir araştırın isterseniz.

Umarım aşarsınız.

Son düzenleme:
Koltuk kenarına da sirke sür.Kokusu uçacak size gelmeyecek ama kediler keskin burunlu oldukları için kokuyu alacak ve vazgeçecek

Off olan oldu ya. O kisim kurtarilamayacak kadar kotu. Onun icin de konu acicam bi beyin firtinasi isticem.

Sakin cisini camasir suyu ile temizleme bu tesvik eder amonyak icermeyen bir temizleyici ile silin kediye koklakmak ise yaramaz kopeklerfe yariyor ama kedide hayir birde tuvaletin yerino degistirin orayi sevmemis olabilir

Tirmalamayi kafaya takmayin 3 kedim var evde sandalyeletri yirttilar ama artik yapmiyorlar buyuyunce birakacak sizde bir koltugu malesef gozden cikarin

kapalı tuvalette kendini güvende hissedebilir
kumunu her sabah rutin şekilde temizleyin derim
bentonit kedi kumlarından öneririm

Biraz araştır,benim kızlarım yapmıyor hiç öyle ama onlar dışarıda geziyor.Tırnaklarını törpülüyor.

Benimki hep evde. Hem tirnaklarini kesiyoruz hem tirmalama tahtasi aldik yok yani ozellikle o koltugun kosesi...

Off olan oldu ya. O kisim kurtarilamayacak kadar kotu. Onun icin de konu acicam bi beyin firtinasi isticem.
Evin bir kaç yerine koymak için hem yatay eğimli, hem de şu halatla sarılı olan dikey tırmalama tahtalarından birkaç tane almanızı tavsiye ederim. Farklı tiplerde birkaç tane almak daha iyi oluyor, hangisini daha çok severse o koltuğun yanı başında dursun hep. Bunlara alışınca da koltuğun kumaşını değiştirtirsiniz artık. Benim kedim neredeyse bir yılda tırmalama tahtasına geçti, önce tek tahtası vardı, sonunda üç dört yere alıp koyarak ve kedimle sık sık bunların çevresinde oynayarak halledebildim, zamanla da olsa sonunda oldu. Bir de imkan olursa büyük, birkaç yuvalı ve tırmalamalı kedi ağaçları çok işe yarıyormuş. Pek bakmıyorlarmış koltukların yüzüne ağaçtan sonra ama fiyatları uçuk bunların.. Onun yerine üç dört küçük tırmalama da iş görüyor.
Sabır işi bunlar biraz ama üzerine eğilince düzeliyor genelde. Umarım halledersiniz siz de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…