- Konu Sahibi SekerAnnee
-
Kristal kum kullanma yin onu beğenmeyip saga sola yapan cok duydumPis kalmıyor ki. Kristal kum emiyo zaten kuruyor sonra. Haftada bir değiştiriyorum. Bu şekilde bir sorun yaşamıyorum ben.
Pis kalmıyor ki. Kristal kum emiyo zaten kuruyor sonra. Haftada bir değiştiriyorum. Bu şekilde bir sorun yaşamıyorum ben.
Bana kristal iyi gibi geliyo. Emiyor hemen bentonit denemedim alıp denerim bi ara.Bende bentonit kum sandim. Kristal kum zaten pislik bisey ve sagliksiz bence. Tam üşenenlere gore.
Biraz cahilce bir soru kusura bakmayin bizde küçük bir kedicik aldik henüz alali bir hafta oldu,iki aylik şuan oyun oynarken bizimle çok ciddi canimizi acitiyor.internetten baktim özel törpü birde takma tirnak tarzinda birşey var,kedilerin tirnaklarinin kesildiğini simdi duydum.işlemi nazil yapiyorsunuz?tirnaklarin ucundanmi kesiyorsunuz yoksa hepsinimi?biraz bilginverirseniz çok sevnirim
Ama
Bana kristal iyi gibi geliyo. Emiyor hemen bentonit denemedim alıp denerim bi ara.
arkadaşlar 3,5 aylık bir siyam türü kedim var, kendisini çoook seviyorum ama bu son zamanlar yaptıkları beni deli etmeye başladı, arada tuvalet kumu dışında evin başka yerlerine idrarını yapmaya başladı sizce nedendir bu Nasıl yok edebilirim bu durumu lütfen yardım edin[/
Evet ben kendime güvenmediğim için veterinere kestiriyorum.Zaten çok sık kestirmem çünki çok mutsuz oluyor.Çok uzadığında oraya buraya takıldığında ancak ne güzel siz kesebiliyosunuz ben korkuyorumTırnakların hepsi kesilmez. O tırnakların dibinden kan damarlari geçer. Eğer yanlişlikla orayi kesersen kediyi öldürme ihtimalın bile var.
Sadece uçtaki kanca kısmı azıcık alınır zaten gün isiginda kedinin tırnagina bakarsaniz pembe yani damarlarin gectigi kısmı gorursunuz ve oraya kesinlikle yaklasmamalısınız. Keserken kediniz zorluk cikarabilir, hareket edebilir, eliniz kayar vs. Eğer emin degilseniz kendi başınıza kesmeye kalkmayın derim.
Ben tırnaklarını kendim kesiyorum. Kedi tırnak makası aldım ve sakin olduğu anlarda 5 dakikada hallediyorum tırnak işini. Ama arkadaşada dediğim gibi el becerisine güvenmiyorsa yapmasın. Sonuçları kötü olabilir.
Konu sahibi kumunu kötü kokana kadar niye bekletiyorsunuz acaba? Belkide bu yüzden yapmak istemiyordur kedicik. Illa kokana kadar kullanmayin. Pis bisey
Kristal yani slika kum kediler için çok zararlı malesef, silikosis hastalığına neden oluyorlar. Yabancı kaynaklarda çok daha kapsamlı bilgilere ulaşılabiliyor, o konuyu bir araştırın derim. Kediciğinizin sağlığı için kullanmayın derim. Size bile zararlı ki kediler için çok daha ağır olabiliyor sonuçlar. Topaklanan kumları tercih etmenizi tavsiye ederim.Pis kalmıyor ki. Kristal kum emiyo zaten kuruyor sonra. Haftada bir değiştiriyorum. Bu şekilde bir sorun yaşamıyorum ben. Kirli kısım altta kalıyor sallayınca. Koku falan duymuyor.
Kesinlikle çiftlesme zamanı diyorum ben, çiftlesmek istediği için heryere koku bırakırlar gerci kucukmus ama bence bir veterinete götürün kısırlastırmayı önerirse kısırlastırın. Zira benim kedim 2 yasına yeni girdi 2 hafta önce kısırlastırdık evde çok afedersiniz isemediği yer kalmadı. Kısırlastırıldıktan sonrada 3-5 kere tekrarladı bu veterinere sorduk 2 yasına kadar böyle bir alıskanlığı edındığı için belirli işediği seylerı( poşet yada yerde çamasır filan) kaldırın ki azalıp biticek dedi. Size tavsşyem dediğim gibi alıskanlık edinmeden yaptırın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?