- 28 Mayıs 2016
- 905
- 1.702
- 113
- Konu Sahibi SekerAnnee
-
Biraz cahilce bir soru kusura bakmayin bizde küçük bir kedicik aldik henüz alali bir hafta oldu,iki aylik şuan oyun oynarken bizimle çok ciddi canimizi acitiyor.internetten baktim özel törpü birde takma tirnak tarzinda birşey var,kedilerin tirnaklarinin kesildiğini simdi duydum.işlemi nazil yapiyorsunuz?tirnaklarin ucundanmi kesiyorsunuz yoksa hepsinimi?biraz bilginverirseniz çok sevnirimBenimki hep evde. Hem tirnaklarini kesiyoruz hem tirmalama tahtasi aldik yok yani ozellikle o koltugun kosesi...
Idrar yolu enfeksiyonuda olabilir bi fakulte varsa yakininda goturarkadaşlar 3,5 aylık bir siyam türü kedim var, kendisini çoook seviyorum ama bu son zamanlar yaptıkları beni deli etmeye başladı, arada tuvalet kumu dışında evin başka yerlerine idrarını yapmaya başladı sizce nedendir bu Nasıl yok edebilirim bu durumu lütfen yardım edin
Kedinizin tırnaklarına müdahalede bulunmayın derim. Onların doğasını bozmayın. Onun yerine tırmalama ağaçları var onlardan alın. Onlar zaten bu sayede tırnaklarını törpülerler. Gülü seven dikenine katlanmalıBiraz cahilce bir soru kusura bakmayin bizde küçük bir kedicik aldik henüz alali bir hafta oldu,iki aylik şuan oyun oynarken bizimle çok ciddi canimizi acitiyor.internetten baktim özel törpü birde takma tirnak tarzinda birşey var,kedilerin tirnaklarinin kesildiğini simdi duydum.işlemi nazil yapiyorsunuz?tirnaklarin ucundanmi kesiyorsunuz yoksa hepsinimi?biraz bilginverirseniz çok sevnirim
Cnm oyun oynuyor 1 yaşından sonra yapmaz.Oyun istediğinde oyuncaklara yönlendirmelisin.Bu arada kedi tırmık izi kalmaz geçer ellerinizi falan çiziyosa korkma.Tırnaklarını veteriner kesiyor siz kesemezsiniz aşıya götürdüğünüzde kestirinBiraz cahilce bir soru kusura bakmayin bizde küçük bir kedicik aldik henüz alali bir hafta oldu,iki aylik şuan oyun oynarken bizimle çok ciddi canimizi acitiyor.internetten baktim özel törpü birde takma tirnak tarzinda birşey var,kedilerin tirnaklarinin kesildiğini simdi duydum.işlemi nazil yapiyorsunuz?tirnaklarin ucundanmi kesiyorsunuz yoksa hepsinimi?biraz bilginverirseniz çok sevnirim
Benim dişi kedim hiç yapmaz kumdan başka bir yere.Ama erkekler işaretleme yapabiliyor alan belirlemek için ama genelde kızgınlık döneminde olur.3 buçuk aylık kızgınlık için erken onun dışında idrar yollarında sorun olabilir.Veterinerinize bir danışın.Bir de yaptığı yerleri sirkeli suyla silebilirsinarkadaşlar 3,5 aylık bir siyam türü kedim var, kendisini çoook seviyorum ama bu son zamanlar yaptıkları beni deli etmeye başladı, arada tuvalet kumu dışında evin başka yerlerine idrarını yapmaya başladı sizce nedendir bu Nasıl yok edebilirim bu durumu lütfen yardım edin
evet değiştirdim daha ince kum aldım önceki kalındıKedi kumunun markasını değiştiniz mi? Kabı ne kadar eski? Özellikle yaptığı yerler var mı yoksa rastgele mi yapıyor?
evetErkek mi?
Biraz cahilce bir soru kusura bakmayin bizde küçük bir kedicik aldik henüz alali bir hafta oldu,iki aylik şuan oyun oynarken bizimle çok ciddi canimizi acitiyor.internetten baktim özel törpü birde takma tirnak tarzinda birşey var,kedilerin tirnaklarinin kesildiğini simdi duydum.işlemi nazil yapiyorsunuz?tirnaklarin ucundanmi kesiyorsunuz yoksa hepsinimi?biraz bilginverirseniz çok sevnirim
Ben tırnaklarını kendim kesiyorum. Kedi tırnak makası aldım ve sakin olduğu anlarda 5 dakikada hallediyorum tırnak işini. Ama arkadaşada dediğim gibi el becerisine güvenmiyorsa yapmasın. Sonuçları kötü olabilir.Cnm oyun oynuyor 1 yaşından sonra yapmaz.Oyun istediğinde oyuncaklara yönlendirmelisin.Bu arada kedi tırmık izi kalmaz geçer ellerinizi falan çiziyosa korkma.Tırnaklarını veteriner kesiyor siz kesemezsiniz aşıya götürdüğünüzde kestirin
Kediniz kabına çiş yaptığı zaman kabı elinizle tutup sağa sola sallayın. Çişli yer kapanır böyle. Koku hapsolur. Ya da küçük bir kürekle kabın içindeki temiz kumdan alıp kaptaki çişli yere dökün. Kabını temiz görür böylece.
Sakın kökünden ya da dipten kesmeye kalkmayın. Kanamayı durduramazsınız ve geri dönüşü olmayan korkunç durumlar yaşanır. Veterinere gidip kestirin o göstersin keserken nereye değmemeniz gerektiğini, ne kadarını kesebileceğinizi. Tırnağın ucundaki şeffaf kısım ucundan çok az -hele ki yavru kedide milimlik- kesilmeli, hemen biraz altında doku ve damarlar var, genelde pembemsi görünür. Orası kesilirse dediğim gibi ağır kanama olur ve enfeksiyon oluşur. Ayrıca özel tırnak makasları var kediler için onlarla kesmek lazım yoksa keserken ucu katman katman ayrılır, sonrasında kedicik tırmalama tahtası kullanırken doku da zedelenebilir. Özetle kendiniz müdahale etmeyin derim. Zaten kediniz yeni geldiyse aşı takvimi ve kontrol vs için mutlaka veterinere götürmeniz lazım, götürmüşken bu konuyu da öğrenin derim. Hatta sadece veterinere kestirseniz daha iyi.Biraz cahilce bir soru kusura bakmayin bizde küçük bir kedicik aldik henüz alali bir hafta oldu,iki aylik şuan oyun oynarken bizimle çok ciddi canimizi acitiyor.internetten baktim özel törpü birde takma tirnak tarzinda birşey var,kedilerin tirnaklarinin kesildiğini simdi duydum.işlemi nazil yapiyorsunuz?tirnaklarin ucundanmi kesiyorsunuz yoksa hepsinimi?biraz bilginverirseniz çok sevnirim
Pis kalmıyor ki. Kristal kum emiyo zaten kuruyor sonra. Haftada bir değiştiriyorum. Bu şekilde bir sorun yaşamıyorum ben. Kirli kısım altta kalıyor sallayınca. Koku falan duymuyor.Bunu yapana kadar cisli yeri alsa daha iyi degil mi yahu ben uzuldum kediye ciddi ciddi kokuşana kadar tuvaleti kullaniyor.
Ben hergun temizlerim. Hele evdeysem tuvaletini yaptigi gibi hemen kureginu kapar kirli kismi alirim. Yazik niye pis pis kullandiriyorsunuz ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?