Kekim kabarmıyor :(

alırım. bu konuda gercekten mutevazi degilim ve hassas oldugum bir konudur.
hassas olduğunuz konu mutfaktaki beceriniz ise tamam siz en birincinin birincisiniz :D ciddiye aldığınız konuya gelince kabul günü fikrini ciddiye almanız ki mantıklı düşünürseniz bunun şaka olduğunu anlayabilirsiniz ayrıca sürekli ılımlı yaklaşıyor olmama rağmen egonuzdan dolayı olsa gerek ne kadar inkar etseniz de verdiğiniz cevaplarla benimle bir yarış içerisindesiniz kendinizle çelişiyorsunuz en mükemmel sizsiniz kabul :D :D

buttermilk ne demek
buttermilk ne demek

Tereyağ yaparken katılaşan kısımdan arta kalan sıvı
Bir nevi ekşi krema gibi
Elde etmek için
1 bardak süte 1 tatlı kaşığı limon sıkıp karıştırıp 15 dk beklemeniz lazım
Keklerin tadını çok değiştiriyor
Deneyin tavsiye ederim
İnternette buttermilk Nasıl kullanılır yazarsanız çıkar bir sürü başlık

Tereyağ yaparken katılaşan kısımdan arta kalan sıvı
Bir nevi ekşi krema gibi
Elde etmek için
1 bardak süte 1 tatlı kaşığı limon sıkıp karıştırıp 15 dk beklemeniz lazım
Keklerin tadını çok değiştiriyor
Deneyin tavsiye ederim
İnternette buttermilk Nasıl kullanılır yazarsanız çıkar bir sürü başlık
Ay sen tam bi gurmesin yaa :P

hassas olduğunuz konu mutfaktaki beceriniz ise tamam siz en birincinin birincisiniz :KK70: ciddiye aldığınız konuya gelince kabul günü fikrini ciddiye almanız ki mantıklı düşünürseniz bunun şaka olduğunu anlayabilirsiniz ayrıca sürekli ılımlı yaklaşıyor olmama rağmen egonuzdan dolayı olsa gerek ne kadar inkar etseniz de verdiğiniz cevaplarla benimle bir yarış içerisindesiniz kendinizle çelişiyorsunuz en mükemmel sizsiniz kabul :KK70: :KK70:
celişmiyorum... durumun farkındayım :) bu konuda egom da var evet.
cunku ben bunu profesyonel olarak yapmayı düşünüyorum ve etrafımda cok insan var. cok cok güzel yapıyoruz diyen.. hepsini de yedim fiyaskoydu.
kabul günü olarak değilde yarış gibi algıladım . kabul günü de bugune kadar hiç yapmadıgım birşey..
bugun bana cok iyi yapıyorum diyen insanın gercekten aşcı olması gerekiyor.

Mikserle mi cirpmam gerekiyor bütün tarifleri
Doğrusu milserle çırpmadığım da oluyor, fakat önemli nokta çok çırpmakta. Yani yumurta köpük olup beyazlamalı mesela. Kolum yoruluyor elle yaparken. Mikser kolaylık oluyor.
Youtubeda İdil tatari'nin cevizli tarçınlı kekini tavsiye ederim. Videoyu izleyip o tarifi yapabilirsiniz.

Ay sen tam bi gurmesin yaa :p
Kek pasta Muffin için çok araştırdım çok severim yapmasını

Canim bide keke hangi asamada katmaliyiz vanilyayi kattığımızda falan mi süre koymamiz gereken yerde mi
Her kekin aşaması farklı
Ama keki yaparken sütü koyacağınız aşamada koyarsanız verimli sonuç alırsınız genel kek tariflerinde

ben keki yogurtla yapiyorum yaws onu demeyi unuttum :) sut yerine yogurt yani[/QUOT
celişmiyorum... durumun farkındayım :) bu konuda egom da var evet.
cunku ben bunu profesyonel olarak yapmayı düşünüyorum ve etrafımda cok insan var. cok cok güzel yapıyoruz diyen.. hepsini de yedim fiyaskoydu.
kabul günü olarak değilde yarış gibi algıladım . kabul günü de bugune kadar hiç yapmadıgım birşey..
bugun bana cok iyi yapıyorum diyen insanın gercekten aşcı olması gerekiyor.
yemediklerinizle ilgili önyargılı olmayın derim, profesyonel olarak yaparsanız bize de tatmak nasip olur umarım ya da mekanınızı tasarlama konusunda yardımcı olabilirim bir mimar olarak ;) mesleğim gereği kabul günü yapacak kadar hiç zamanım olmadı bugüne kadar bunu da belirteyim ayrıca mesleğimi seviyorum yemek işini profesyonel anlamda mesleğe dönüştürme gibi bir niyetim yok size rakip filan olmam yani :D :D ha şimdi istesen de olamazsın diyeceğinizi hissettim çok iddialı ve hassassınız ya :D :D ama tanışıyor olsaydık ortaklık teklifinde bulunacağınızdan eminim... konu amacından uzaklaştı iyice bu konuda artık bir şey yazmayacağım başarılar diliyorum size

Bende kekte iyiyimdir söylemesi ayıp güzel kabarır ama benim sorunum da meyveli kek yaptığımda hepsinin dibe toplanmış olması :kk77:

Yumurtayı direk dolaptan kullandığım,az çırptığım ve soğuk fırına attığım kekim.

goz2jb.jpg

Benim tavsiyem kabartma tozunu ekledikten sonra keki çok çırpmayın ve pişme aşamasına gelene kadar fırını açmayın.

Son düzenleme:
malzmeler oda sıcaklığında olmalı unu eleyerek kullan kek için ben yumurtanın sarısını ayrı beyazını ayrı çırparım. ve her 5 dk bir fırını açıp bakmama rağmen çokta güzel kabarır kekim

Benim kekim normalde kabarır borcamda kabarmıyodu, bi tavsiyeyle malzemeleri fazlalaştırdım çok güzel kabardı. Çünki diğer ölçüler kek kalıbına göre iyi ama borcamda yayılıp incelince pişerken hızla kuruyo, o yüzden malzemeleri artırmak borcam için inş. iyi sonuç veriyo. malzeme kap oranına da dikkat etmek lazım yani

Back
X