- Konu Sahibi belaokumakitapoku
evet portakal suyu ile enfes oluyorKokmaması için ( vanilya +limon yada portakal kabuğu )
Bazen suyunu bile koyuyorum portakalın![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet portakal suyu ile enfes oluyorKokmaması için ( vanilya +limon yada portakal kabuğu )
Bazen suyunu bile koyuyorum portakalın![]()
evet portakal suyu ile enfes oluyor![]()
Tarifleri birebir uygulamakta doğru değil..
Un fazla gelebiliyor bu sefer hamur sert oluyor ve kabarmasına engel oluyor..Bu yüzden tariflerinizde unu azar azar koymanızı öneriyorum..
Fırından kaynaklı sorunlar olabiliyor .Mesela tarifte 175 derece yazıyordur.Sizin fırında kek 150 derecede daha iyi kabarabilir..
Kullandığınız malzemelerden olabilir...Kabartma tozu problemli olabilir..
Birde hepsinin bir sırası oluyor o sıraya uymak gerekir..
Kabartma tozu mutlaka un ile karıştırılmalı..
Genelde deneyerek öğrenmeniz en iyisi olabilir..
bende...teşekkür ederim biliyorum bu detayların hepsini ve uyguluyorum. 15 yaşından beri de kek yaparım yani en az 22 yıldır her yöntemi detayı uygularım keşfettiğim birçok malzeme ve yöntem de vardır oldukça iddialıyım kek konusunda![]()
Canım kek yapacağın zaman mutlaka yumurta dolaptan bir saat önce çıkar ısınsın ve çok iyi çırp mutlaka kabarırKek, pogaca, pankek vb bilumum hamurlarim tarife tam tamina uymama ragmen kabarmiyoNedir bu işin sırrı?
![]()
bende...
hatta sırf kek degil her yemekte iddalıyımdır
ben bu maya işinde sizin gibi düşünmüyorum. maya sıcak nemli ortam sever. bu yuzden ılıktan biraz daha sıcak suda mayamı etiritim ve devv ve pofuduk olurlar.Kek için püf noktaları :
1 tüm malzemeler oda sıcaklığında olacak
2 önce yumurta 3 dk Çırpılir mikserle sonra şeker ilave edilip 1 2 dakika daha Çırpılir sonra diğer malzemeler konup 7 dk daha Çırpılir
3 unu ele
4 fırının kapağını sakin açma kek icerdeyken
5 180 derecede 20 dk da hazır
Hamur içinse :
1 yaş maya kullan
2 tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun
Cok sicak olursa maya pişer ve kabarmaz
3 ele yapismasin
4 normal mayalandiktan sonra hamuru çok yormadan hemen şekillendir ve tepsi mayası yap 15 dk kadar bi poşete geçir tepsiyiì
180 derecede 20 25 dk
ben bu konuda pek mütevazi olamıcam... kusura bakma. ama böyle bir yarış içine de girmem.evet kesinlikle pasta börek ve her türlü et ve sebze yemeklerinde iddialıyım çünkü çocukluktan beri mutfağa ilgim vardı canım annecim de sağolsun hep destekledi ondan çok şey öğrendim her kız çocuğu gibi
biz en iyisi kk kabul günü yapalım da marifetlerimizi paylaşalım
![]()
ay şakaydı kabul günü fikri ve hiç yarış olarak düşünmedim bu şakayı yaparken yani kabul günleri yarış günüyse bilemiycemben bu konuda pek mütevazi olamıcam... kusura bakma. ama böyle bir yarış içine de girmem.
ay siz bi şehirde ben bi şehirde üstelik ben yoğun çalışan bir insanım kabul günü kim ben kim bunu ciddiye almış olmanız çok şaşırtıcıben bu konuda pek mütevazi olamıcam... kusura bakma. ama böyle bir yarış içine de girmem.
yada yarış demiiim de kabul günü işine girmem. hiç tarzım degil..
alırım. bu konuda gercekten mutevazi degilim ve hassas oldugum bir konudur.ay siz bi şehirde ben bi şehirde üstelik ben yoğun çalışan bir insanım kabul günü kim ben kim bunu ciddiye almış olmanız çok şaşırtıcı
buttermilk ne demekKekinize süt yerine buttermilk koyun
O da olmadı yarı süt yarı kefir![]()
kekte yogurt kullanmam. süt de tarifine göre değişir.ben keki yogurtla yapiyorum yaws onu demeyi unuttum :) sut yerine yogurt yani